Başbakan tarihi açıklama yaptı

kürtçe öğrenmek serbest...daha ne isteniyor anlamıyorum......ana dilde eğitim türkçeyi unutturabilir......ben doğuya gidip hizmet verdiğimde nasıl anlaşacağız.....herkes kürtçe herkes ermenice vs mi öğrenecek..........resmi dilimiz türkçe.......tıpkı almanya da almanca nın konuşulması gibi

amerikada deli gibi 4 temmuz kutlanıyor, kimse de demiyor ki, bi dk ya ben almanım, türküm, iskoçum, çinliyim, kutlamam banane demiyor

ya da hiç millet zaten burası çin mahallesi, o yüzden burası çin halk cumhuriyetine katılsın demiyor

demekki bi demoktarikleşme paketinede amerikanın ihtiyacı var!!

Daha önce Kazen bir konu acmisti, orda Türklük sorununu tartismistik. Yani bunlarin Türk olmayi hazmedemeyisleri durumu.
Andimizi kaldirmak icin, demokratik degil bahanesinin arkasinda saklanmalari da bu yüzden.

Basörtüsü sorununa gelince, bu ülkede basörtüsü sorunu yok zaten. Basörtüsünü simgelestiren Islamci örgütlerin yayilmaci politikalari var. Basörtüsü konusunu ortaya atarak, siz bize destek olmuyorsunuz özgürlüklerimiz ellerimizden ucup gidiyor, özgürce okullarda basörtümüzle derslere girmek istiyoruz diyerek ortaligi bulandirip duruyorlar. Madem özgürlükler konusunda cok hassas insanlar kendileri, neden benim özgürlüklerim kisitlandiginda seslerini cikarmiyorlar? Calisan kadini bankomatik olarak adlandiran mi dersin, hamile kadinin sokaga cikmamasi gerek diyeni mi dersin, mini etek (acik sacik) giyerlerse tecavüzü, ellenmeyi hak ediyorlar diyeni mi dersin...
Kimse kimseyi de kandirmasin, öyle az buz degil bu insanlarin sayisi ülkede, son yillarda giderek de arttilar.
Inanca saygi istiyorlar da, inancsizliga saygilari var mi?
Bu ülkede cocuklarinin "din egitimi" almasini istemeyen ailelerin mahkemelere basvurup olumsuz yanitlar aldiklarindan haberleri var mi?
Allah`a inanmadigi icin Aziz Nesin`in cektiklerini okuyun isterseniz...
Alevileri Allahsiz diye damgalayanlar kimler?
Birileri gögsünü gere gere ben müslümanim diyecek, istedigi dini egitimi devlet okulunda alacak, basörtüsüyle o okullara girecek, sonra da Allah`a inanmayanlari "kafir" diye damgalayacak, ötekilestirecek, tehdit edecek.... Yok öyle yagma!

Anadilde egitim hakki. Bana kalirsa Kürtlerin istekleri hic bitmeyecek. Onlar da AKP yöntemini kullaniyorlar, asil isteklerini yavas yavas alistira alistira gündeme getiriyorlar. Bir zamanlar anadilde egitim diye bagirabiliyorlar miydi? Bizim tek istegimiz bu ülkede özgürce Kürtce konusabilmek diyorlardi. Kürtceyi özgürce konusmaya basladilar, sonra kendi basinlarinin televizyon kanallarinin olmasini istediler. Oldu. Sonra Kürtce ögretilsin, üniversitelere getirilsin dediler. Geldi. Yetmedi cunku asil amaclari "anadilde egitim" idi. En temel hedeflerini zaten biliyoruz. 3-5 toprak istemekle baslarlar ona da, sonra sen doguyu toptan bize ver, siz sag biz selamet diyecekler. Yani bugün sadece özerklik istiyoruz diyenler, hic merak etmeyin, özerkligi verirseniz, ayri devlet isteyecekler.

Türkiye Cumhuriyeti`nin dili Türkcedir. Devletin görevi elbette azinliklarin kültürlerini ve dillerini korumalarina destek olacak yasal düzenlemeler yapmaktir. Fakat kimse kalkip da anadilde egitim istemesin. Burasi Türkiye! Anadilde egitim alip ne olacak o cocuklar?
Kürtlere özel doktor, mühendis, avukat mi yetistirecegiz? Türkce bilmeyen avukat bir de Kürtce mahkeme, Kürt yargic, Kürt polis, Kürt savci vs. istemeyecek mi?

x,q,w harfleriyle süslenmis köy isimleriniz bile olacakmis. :) Ama yok az gelir degil mi, Türk alfabesi bir zahmet x,q,w yi bünyesine dahil etsin istersiniz.

Yurtdisindaki Türkler Almanya`da, Avusturya`da, Hollanda`da cocuklarinin isimlerini "Ç,Ğ,Ş" hafleri olmadan secmeye calisiyor neden acaba?
Ben de gidip yarin Türkler ve Türkce harfler icin özgürlük isteyeyim bari yarin.

Bir de yabanci bir dilde propaganda özgürlügü gelmis. Kürtler icin sanmayin, kendileri Arapca propaganda yapabilsinler diye.

Son düzenleme:
Nefret suçuna değinilmiş, "dil, din, ırk, cinsiyet" nefret söylemlerinden bahsedilmiş.. bari bir de cinsel tercihlere olan nefret suçlarından da bahsedilseydi, bu aralar epey gündemde sonuçta..,

aslında yazacak çok şey var, ama en dikkat çeken konular ister andımız olsun, ister özel okul 'demokratikleşmesi' (!) olsun, yukarıda yazıldığı için tekrarlamak istemedim.

tek düşüncem, ilk bakışta resmen güldüm. bu mudur yani.. gerçekten bir anda sınıf atladık, çok demokratikleştik.

kadınlara olan nefret suçundan da bahsetselerdi keşke......neresinden tutsan elinde kalıyor

amerika'nın, ırak ve afganistan'a getirdiği sözde demokrasiye benzettim ben

kadınlara olan nefret suçundan da bahsetselerdi keşke......neresinden tutsan elinde kalıyor

I'leri demokratik ülkemizde kadınların yarısından çoğu kocasından, babasından veya erkek kardeşinden şiddet görüyor.

sizin dedeniz demek ki entegre olmus. ama bu diger kürtler de sizin gibi düsünecek anlamina gelmez, kürtler de zaten bu topraklari beraber savasip kurtardiklari icin kendi öz haklarini talep ediyorlar, türkler tarafindan verilmis bir lütuf olarak degil, öz haklari olarak.
bir halkin kendi dilini konusmak istemesi, kendi cocuguna kendi adini vermek istemesi, ben kürdüm demesi yillarca bu ülkede yasak edildi, köyler yakildi. bu insanlara kendi diskilari yedirildi.

bir milletin irkin , kendi irkina sahip cikmasi kendini bilmek ayrimcilik ise, o halde türk milliyetciligi nedir ?
bu ülkede ayrisma kürtlerin basi ezildikten sonra cikmistir. bu ülkede ayrismayi diyarbakir hapishanelerinde iskence yapanlar cikarmistir. o hapishanelerin ürünü bugünün Bdp sidir.

ayrica bir türk olarak yasadigim ülkede kendi dilim degerimle birkac nesil daha almanlarin icinde erimeden türk olarak kalmayi yeglerim her nekadar burasi doydugum ülke olsada sonucta ben bir türküm. aidiyyet böyle birsey olsa gerek uc nesil gecer adini irkini unutmazsin.

dine hakaretten, ülkemizin belli yörelerini toptan içeri almayı da düşünmüşler sanırım.. hani şu meşhur "dinini imanını nokta nokta" da hapis suçu

aylardır demokrasi ve özgürlük diye diye dilinde tüy biten, isteklerini çok açık ve net bir şekilde ifade eden insanlara, özellikle de gezi eylemcilerine veya gençlere, "alın size demokrasi" cevabı verilmiş gibi..

dalga geçiliyor herhalde. eylem saati 1 saat uzamış ama yanlış anlamadıysam. çok şükür.

bu bahsettiğiniz tatsız olaylar özellikle devlet eliyle birbirimizden ayrışalım diye yapılmış.....ben de aleviyim farklı bir mezheptenim bizi hiçbirzaman adam yerine koymadılar....ama hala bir bütün olmamız gerektiği fikrinden vazgeçmiyorum...........üstelik doğuda hizmet verdiğimde birbirimizi anlayabilmeliydik.......yine kürt olsun yine kürtçe konuşsun geleneklerine sahip çıksın ama bu ülkenin memurları doğduğu şehirde hizmet etmez......herkesin birbirini anlayacağı ortak bir dil olmalıydı türkçe

Son düzenleme:

Söylediklerinizde haklisiniz. Bir halkin kendi dilini konusmak istemesi, kendi cocuguna kendi adini vermek istemesi, ben Kürdüm demesi yillarca yasak edildi. Kimse zaten inkar etmiyor yasananlari. Yalniz iste sizin söylediginiz bu söylemler cok havada kaliyor. Cünkü bircok özgürlük elde ettiler, bir kere de tatmin olmadilar.

Ben de Kürt destekcisi bir insandim. Kürtlerin haklari icin ugrasmistim cokca. Üniversitede Kürtlerin arasina katilmis uzun süre tartismalarina katilmis, onlari dinlemis, onlara üzülmüs, aglamis, onlarla halaylar cekmistim. Bunu daha önce de söylemistim. Fakat sonra gördüm ki Kürt, kendi milliyetciligini yapmaktan baska birsey istemiyor. BDP birilerini milliyetcilikle, fasistlikle suclarken, kendisi ne yaptigini saniyor acaba?

Sonra düsündüm, bu demokrasi, haklar, özgürlükler palavra, insanlar kendi kimliklerine, kendi irklarina, kendi topraklarina cok uc noktalarda, yani Türkleri elestirdikleri sekilde, yani asiri milliyetci ve fasist bir yaklasimla baglilar. O zaman? O zaman ben bir Türk olarak, akilsiz olmus oluyorum kimligime, ulusal degerlerime, dilime , varligima sahip cikmayarak.

Birileri bayrak, toprak, dil diye diye haykirirken, ben neden kendi bayragima, kendi topragima, kendi dilime sarilmayayim? Ben sarilinca irkci, fasit oluyorum ama Kürt yapinca demokrat mi?

Kürtler, sol kesimi cidden iyi kullandi.

resmi olan basörtüsü yasagi ile bir ilahiyatcinin kendi fikrini beyan etmesini bir tutmussunuz, nasil bir mantik ise, biri kanun ile yasaklanmis temel hakki olan egitimi alamiyor. bir digeri de televizyonda bir ilahiyatcinin lafina alinmis" olur da bigün bana yasak gelir mi 2 demis mis miss...

mini etek giyenlere biri söyle demis, öteki bunu demis, argümanlar hep mis mus, kim okuldan atilmis ? kim isinden olmus ? hic ..!

efendim biz basörtüsüne degil onun siyasi simge olmasina na karsiyiz, biri biseyi yasaklayacaksa bu cümleyi yasaklasin Allah askina !

neymis siyasi simge ? bütün kapalilar akpli, o vakit bütün aciklar da chpli, chpli olmak legal akpli olmak illegal. bide bunlarin samimiyet testinden gececeksin bakalim Allah iicn mi akp icin mi kapaniyorsun, sanki Allah iicn carsaf giysen hosgörecekler.

hayir istersen hosgörme, bu ülke babanizin mali mi millete yillardir cektirdiniz. okula gidemezsin devlette bi yere giremezsin. niye acik acik de bari müslümansin da ondan dökün eteginizdeki taslari. samimi olun acik acik tartisalim.

illa bunlar gibi olacaksin laik T.C nin makbul vatandasi. din dersi demis, din dersini okullara akp mi koydu diyaneti kim kurdu imam hatipleri kim acti. tüm bunlar niye yapildi resmi ideoloji kendi belirledigi sinirlarda kendi istedegi kadar inanilmasini istedi. ama olmadi degil mi ? olmaz cünkü esyanin tabiatina aykiri. insan bu makina degil, bakin kizil rusya cin bile cözüldü, öyle cetvelle istedigin vatandasi cizip cikartamiyorsun olmuyor netekim !

simde devran döndü artik makbul vatandasin eskali degisiyor eski makbuller de buna kiziyor. kürtler cok sey istiyorlarmis bak bak lutufa bak yaHu! sanirsin olimpustan kullarina lutuf dagitiyor, birde esittik güya...

almanya için şimdi vikipedi ye baktım........10 yakın yerel din ......5 tane göçmen dili konuşuluyor......ama siz türk kökenlisiniz diye sadece türkçe konuşulan bir okulda okuyamazsınız.....sadece sırpça konuşulan bir dile izin vermezler.........sen tükçe bilirsin ama sırpça bilmek zorunda değilsin......normal hayatta almanca konuşursun........torunun kendini türk kökenli alman olarak tanımlar......sırp kökenlilerde kendilerini alman olarak tanımlar

bence bunların tartışması bile yapılmıyordur bile.....kimse kimseye dışkı da yedirmemiştir

ana dilde eğitim demek .....yanlış anlaşılmasın kürtçe öğrenmekten bahsetmiyorum.........ayrı bir devlet demek

madem öyle talep ediniz efendim....almanya da ana dilde eğitimi talep ediniz.......türkçe diliyle ders görmek istiyorum deyiniz........ne olacağını gerçekten merak ediyorum

almanya da az buz türk yok

almanyada türk ögrenciler icin haftada birgün türkce ders var, türkiyeden gelen ögretmenler verir bu dersi.
ayrica kürtler bu topraklarin öz halki bizim gibi isci gelmemisler. alevilerin kirginliklari yok mu ?
siz baskaldirmamissiniz belki ama herkes sizin gibi degil, herkes hakkini hukukunu korumali, bir alevi ben cem evinde ibadet etmek istiyorum diyorsa orasi ibadet yeridir devlet tanimali. vergi vermesinler o vakit.

bu konular beni cok sinirlendiriyor cunku bir türk olarak bizde buralarda eziliyoruz, adam hak hukukla ezmez ama psikilojik olarak ezer, tükiyedeki türkler empati yapamiyorlar milli duygular esir aliyor haliyle

elmayla armutlar birbirine karışmış.......hak hukuk apayrı şeyler......siz belki denk gelirseniz alevilik hakkında yazdıklarımı ne tür haklara kavuşmamız gerektiğini çok iyi idrak edersiniz........lakin türkçe dersi görmek sırpça dersi görmek kabul edersiniz ki ana dilde eğitim değildir........sırplar ya da arnavutlar almanya da almanca konuşmak zorundadırlar ve resmi dil almancadır.....bunun demokrat olmakla demokrasiyle ilgisi yok

her insanın kendi anadilini öğrenmeye hakkı var, kimse buna itiraz etmiyor zaten, bu ülkede milyonlarca kürt kökenli insan yaşıyor, koyarsın seçmeli kürtçe dersi, herkes öğrenir anadilini. ama anadilde eğitimle türkçeyi reddedip kendi dilinle eğitim alırsan ülkede 2 ayrı eğitim dili yaratırsan bu ilerde çok ciddi sorunlara neden olur, birbirini anlamayan iki ayrı toplum oluşturulacak böylece.
zaten bunu özel okul bazına indirgemek ayrı bir komedi, parayla elde edilen hakkın neresi demokratikleşmeyse...

herkes kendi dinini yaşayacak bana din dersi dayatması yapmayacaklardı elbette......herkes kendi diline sahip çıkacak.....ama anadilde eğitim türkçeyi unutturur....bunun neresi anlaşılmıyor merak ediyorum.....

o zaman bir doktor ya da bir öğretmen kendi bölgesinde hizmet verecek ben çünkü kürtleri anlamayacağım........bu bölünmeye gider

ortadoğu da küçük bir ülke olmak şamaroğlanı olmak demek......burası avrupa değil kırk parçaya bölünelim de şirinler gibi yaşayalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…