- 13 Kasım 2011
- 519
- 38
elmayla armutlar birbirine karışmış.......hak hukuk apayrı şeyler......siz belki denk gelirseniz alevilik hakkında yazdıklarımı ne tür haklara kavuşmamız gerektiğini çok iyi idrak edersiniz........lakin türkçe dersi görmek sırpça dersi görmek kabul edersiniz ki ana dilde eğitim değildir........sırplar ya da arnavutlar almanya da almanca konuşmak zorundadırlar ve resmi dil almancadır.....bunun demokrat olmakla demokrasiyle ilgisi yok
ben karistirmiyorum siz anlamadiniz, haftada birgün türkce ögrenmiyorlar bildiginiz ders görüyorlar bende gittim zamaninda 23 nisan resmi bayramlarda siir v.s okunur bildinigiz ders iste. sizin ne tür haklari kavusmaniz gerektigini benim idrak etmemin önemi yok ben erk degilim alevi de degilim bunu ögrenmesi yapmasi gereken erk , gücü elinde bulunuran devlettir, istemesi gereken de aleviler. benim yapacagim tek sey insanlik adina mutlu olmak. sirplarin veya türklerin öyle bir mecburiyeti yok kimse niye türkce konusuyorsun diye basini ezmez ama tabiki almanca ögrenmende gerekli, ha bu arada almanyayi örnek göstermemim sebebi " empatidir" türkiyedki kürdü ben anlarim , yoksa ne mana ile bana gidin hakkini arayin diyorsununuz .
demokrasi v.s isimler tanimlar beni ilgilendirmez inanmamda , bu kisinin öz hakkidir insanlik hakkidir.
ayrica almanyada binlerde camii var dernek var minareli camiiler, türkiyede birakin eski kiliseleri yeni bir kilise insaa edildigini düsünün :)
diger yandan niyetim almanyayi övmek degil bu duruma düsmek istemem sadece vaziyet budur burda.