Burada kimse başörtüyü öcü gibi görmüyor,zihniyet değişsin diyen arkadaş için söylüyorum ..
Eziyet dediğiniz,okul ve iş hayatımı sadece..
Derine inerseniz başka şeylerde çıkıyor gerçi..
şuan bir öğretmen forumu olan eğitimhanede, andımızın kaldırması diye bir başlık var, ve öğretmenlerin çoğu ateşli bir şekilde kaldırılmasını savunuyor, güleyimmi ağlıyımmı, vay ülkemin geleceğine
Hadi ya.
Çok üzücü çoook.
Geldiğimiz duruma bak.
yoksul olmayan durumları müsait olan anne babalar isterlerse çocuklarını özel okula gönderip anadilde eğitim hakkını alabilecekler ya peki yoksul çocukları ? onların hakkı yok mu anadillerinde eğitim görmeye ?
[SUP][/SUP]
Yahu ne yapsaydı adam,devlet okuluna bütün dilleri koyamaz ya,mantıklı bi öneri söyleyin bununla ilgili ozaman..
devlet okullarına seçmeli kürtçe dersi koyulması yeterince mantıklı mı sizce?
bunun gibi birçok çözüm önerisi sunulabilir, özel okullarda anadilde eğitim tamamen elitist bir yaklaşım. paran varsa istediğin dilde okursun bu mudur yani demokratikleşme.
Emin olun ki devlet okuluna seçmeli ders olarak kürtçe konsaydı Türkiye'de büyük bi yankı uyandırırdı..İşte ozaman aponun dediğini yaptı diye konuşulucaktı..Kürtçe okutulmasın diyen insanlar şimdi kalkmış devlet okuluna seçmeli ders olarak gelseydi diyolar..Gayet demokratikleşme oldu bu bana göre tabikide..
paket belki mucizevi bir paket degil ama andimizin kaldirilmasi oldukca cesur bir adim olmus.
sonucta bu ülkede yalnizca türkler yasamiyor , kürtler ve daha bircok etnik köken var.
her sabah türk olmayan bir cocuga " türküm dogruyum" diye söyletmenin bi manasi yok.
ben almanyada yasiyorum ve türküm, bi an düsündüm de iyiki almanyada böyle bir uygulama yok. düsünemiyorum yani cocugum her sabah " almanim dogruyum , mutluyum" diye bagiriyor.
paket yetersiz ama belki bir baslangic olur. insallah bu ülke bi gün kürtlerin müslümanlarin inancsizlarin mutlu ve birbirine tahamüllü yasadigi bi ülke olur.
şuan bir öğretmen forumu olan eğitimhanede, andımızın kaldırması diye bir başlık var, ve öğretmenlerin çoğu ateşli bir şekilde kaldırılmasını savunuyor, güleyimmi ağlıyımmı, vay ülkemin geleceğine
din kültürü dersini seçmeli yapsınlarda samimiyetlerine inanayım, en azından sbs dışı olsaydı eskisi gibi, şimdi sbs kapsamına alındı, yani iyi liseye gitmek isteyen öğrenci din kültürünü sular seller gibi bilmeli, çok demokratik gerçekten, belki çocuk ezberlemek istemiyor, neden insanın sadece kendisini ilgilendiren bi konuda bu kadar baskı, nerde bu çocuğun düşüncesine saygı, madem pek saygılılar çok "duyarlılar"
andımız kalktı, okullar demokratik oldu, pehh