- 13 Kasım 2011
- 519
- 38
elmayla armutlar birbirine karışmış.......hak hukuk apayrı şeyler......siz belki denk gelirseniz alevilik hakkında yazdıklarımı ne tür haklara kavuşmamız gerektiğini çok iyi idrak edersiniz........lakin türkçe dersi görmek sırpça dersi görmek kabul edersiniz ki ana dilde eğitim değildir........sırplar ya da arnavutlar almanya da almanca konuşmak zorundadırlar ve resmi dil almancadır.....bunun demokrat olmakla demokrasiyle ilgisi yok
ben karistirmiyorum siz anlamadiniz, haftada birgün türkce ögrenmiyorlar bildiginiz ders görüyorlar bende gittim zamaninda 23 nisan resmi bayramlarda siir v.s okunur bildinigiz ders iste. sizin ne tür haklari kavusmaniz gerektigini benim idrak etmemin önemi yok ben erk degilim alevi de degilim bunu ögrenmesi yapmasi gereken erk , gücü elinde bulunuran devlettir, istemesi gereken de aleviler. benim yapacagim tek sey insanlik adina mutlu olmak. sirplarin veya türklerin öyle bir mecburiyeti yok kimse niye türkce konusuyorsun diye basini ezmez ama tabiki almanca ögrenmende gerekli, ha bu arada almanyayi örnek göstermemim sebebi " empatidir" türkiyedki kürdü ben anlarim , yoksa ne mana ile bana gidin hakkini arayin diyorsununuz .
demokrasi v.s isimler tanimlar beni ilgilendirmez inanmamda , bu kisinin öz hakkidir insanlik hakkidir.
ayrica almanyada binlerde camii var dernek var minareli camiiler, türkiyede birakin eski kiliseleri yeni bir kilise insaa edildigini düsünün :)
diger yandan niyetim almanyayi övmek degil bu duruma düsmek istemem sadece vaziyet budur burda.
Söylediklerinizde haklisiniz. Bir halkin kendi dilini konusmak istemesi, kendi cocuguna kendi adini vermek istemesi, ben Kürdüm demesi yillarca yasak edildi. Kimse zaten inkar etmiyor yasananlari. Yalniz iste sizin söylediginiz bu söylemler cok havada kaliyor. Cünkü bircok özgürlük elde ettiler, bir kere de tatmin olmadilar.
Ben de Kürt destekcisi bir insandim. Kürtlerin haklari icin ugrasmistim cokca. Üniversitede Kürtlerin arasina katilmis uzun süre tartismalarina katilmis, onlari dinlemis, onlara üzülmüs, aglamis, onlarla halaylar cekmistim. Bunu daha önce de söylemistim. Fakat sonra gördüm ki Kürt, kendi milliyetciligini yapmaktan baska birsey istemiyor. BDP birilerini milliyetcilikle, fasistlikle suclarken, kendisi ne yaptigini saniyor acaba?
Sonra düsündüm, bu demokrasi, haklar, özgürlükler palavra, insanlar kendi kimliklerine, kendi irklarina, kendi topraklarina cok uc noktalarda, yani Türkleri elestirdikleri sekilde, yani asiri milliyetci ve fasist bir yaklasimla baglilar. O zaman? O zaman ben bir Türk olarak, akilsiz olmus oluyorum kimligime, ulusal degerlerime, dilime , varligima sahip cikmayarak.
Birileri bayrak, toprak, dil diye diye haykirirken, ben neden kendi bayragima, kendi topragima, kendi dilime sarilmayayim? Ben sarilinca irkci, fasit oluyorum ama Kürt yapinca demokrat mi?
Kürtler, sol kesimi cidden iyi kullandi.
Bu kadar demokrasi bize fazla.Şahsen ben öyle bi demokratikleştim ki ne yapacağımı şaşırdım şu an.Hadi hepsini anladık da andımızın kime ne zararı vardı be kardeşim?"Türk'üm,doğruyum,çalışkanım" demek kime neden zor geldi?
şuan bir öğretmen forumu olan eğitimhanede, andımızın kaldırması diye bir başlık var, ve öğretmenlerin çoğu ateşli bir şekilde kaldırılmasını savunuyor, güleyimmi ağlıyımmı, vay ülkemin geleceğine
Söylediklerinizde haklisiniz. Bir halkin kendi dilini konusmak istemesi, kendi cocuguna kendi adini vermek istemesi, ben Kürdüm demesi yillarca yasak edildi. Kimse zaten inkar etmiyor yasananlari. Yalniz iste sizin söylediginiz bu söylemler cok havada kaliyor. Cünkü bircok özgürlük elde ettiler, bir kere de tatmin olmadilar.
Ben de Kürt destekcisi bir insandim. Kürtlerin haklari icin ugrasmistim cokca. Üniversitede Kürtlerin arasina katilmis uzun süre tartismalarina katilmis, onlari dinlemis, onlara üzülmüs, aglamis, onlarla halaylar cekmistim. Bunu daha önce de söylemistim. Fakat sonra gördüm ki Kürt, kendi milliyetciligini yapmaktan baska birsey istemiyor. BDP birilerini milliyetcilikle, fasistlikle suclarken, kendisi ne yaptigini saniyor acaba?
Sonra düsündüm, bu demokrasi, haklar, özgürlükler palavra, insanlar kendi kimliklerine, kendi irklarina, kendi topraklarina cok uc noktalarda, yani Türkleri elestirdikleri sekilde, yani asiri milliyetci ve fasist bir yaklasimla baglilar. O zaman? O zaman ben bir Türk olarak, akilsiz olmus oluyorum kimligime, ulusal degerlerime, dilime , varligima sahip cikmayarak.
Birileri bayrak, toprak, dil diye diye haykirirken, ben neden kendi bayragima, kendi topragima, kendi dilime sarilmayayim? Ben sarilinca irkci, fasit oluyorum ama Kürt yapinca demokrat mi?
Kürtler, sol kesimi cidden iyi kullandi.
merak etme yakında orada işin bile kalmaz.. ne de olsa yapılan herşey özerk ve zamanla bağımsızlaşan bir kürdistan için.önce onları anlayamayacağız sonra bu iş böyle olmaz bizi anlamıyorlar diyecekler hatta bizlere kürtçe eğitim vermeye başlarlarsa şaşırmıcam inan. sonra seni de buralar özelleşti diye memuriyetten çıkarırlar.. gidişimiz maalesef ki onu gösteriyor...Allah bu ülkenin bütünlüğünü korusunalmanyadaki türklerle türkiyedeki kürtlerin farklı olduğu anlatılmasa ben anlayamaycaktım.,.aydınlandım...biz anadilde eğitimi tartışırken bayan almanyadaki türklüğünü korumaktan bahsediyordu konu ordan dağıldı,...........kimsenin kimsenin kültùründe gözü yok burda niyet önemli ben burda hastalarımla tùrkçe anlaşacakmıyım ona bakıyorum ben
Burasi Turkiye, halkin buyuk cogunlugu Turk. iste bu yuzden "varligim Turk varligina armagan olsun, Ne Mutlu Turkum Diyene" diyoruZ. Bize bu sekilde ogretildi.
Ama maalesef, birileri bunu "Turkum,cartum, curtum" diye goruyor....