uzatmayacağım tamam olsunlar, ne isterlerse olsunlar...
nasıl olsa ben ne dersem diyeyim, ölmüş örnekler bile versem fikriniz değişmeyecek, erkek bir yakınınız bir gün böylesi bir yobazın eline düşer de ne demek istediğimi anlarsınız.
benim sorunum kimsenin başının örtüsüyle değil, içindekiyle. bu türbanlı kadın doktorların yaptığının benzerini yapan erkek doktor yok mu o da var. genel fikrim bu yobazların insan hayatını etkileyen mesleklerden uzak durması yönünde.
sırf bu yüzden çocuğumu öğretmenini seçebileceğim bir okula göndereceğim, en azından ilkokulda yobaz fikirlerle tanışmasın, kafasına ucube fikirler sokulmasın diye.
Ne kadar onyargili bir dusunce.Bastaki ortu nezamandir isin ehli olup olmamayi belirledi.Sizin mantaliteniz bu iste ;basortulu ise yobaz, aciksa aydin insan.Onceki yorumlarinizda kadin haklari diye birsuru methiyeler duzuyordunuz.Basortululeri yobaz sayan birinin kadin haklarinda basortululere verecegi pay da koca bir sifirdir.Bu zihniyetteki biri mumkunse kadin haklarindan dem vurmasin.Hic inandirici olmuyor zira.
Kilik kilafatla insan olunmaz medenilik olculmez, insana deger verin oncelikle, illa ki bir tarafin insani olucaz diye vicdanlarinizi koreltmeyin.Sizin ozgur oldugunuz kadar basortululerde ozgurluk taniyin; bunu kabul edin ozaman kadin haklarindan mersiye duzmeye hakkiniz olur zannimca.Kadinlar antiparantez kapalilar anlayisiniz vazgecin artik.
Kendilerini sonsuz demokrasi ozgurluk anlayisiniz 1700 yillarin Fransasini hatirlatti.Birinci sinif insan ,ikinci sinif, ucuncu sinif insan diye ayirirlardi.Sizde basortulu esittir yobaz diye ayirmissiniz pek bir fark goremedim. Basortuluyse yobaz sinifi bile yok.
Gecin bunlari hanimefendi gunumuz uzay cagi diyorsunuz da hep kilik kiyafetle ugrasiyorsunuz.Sekille ugrasacaginiza uretimden yenilikden bahsedin bu bizi ileri goturur.Cocugunuzu istediginiz ogretmene emanet edin, ister ateiste ister solcuya.Size karisan yok, herkes kendi cocugunu istedigi sekilde egitim verdirme hakki var.Sizin oldugu kadar baskalarininda var.Bu haklara saygi gostermeyi nasil ben biliyorsam sizde bilmelisiniz.
Uygar ulkelerden bir ornek vereyim size; gecen ay asiri irkci bir kadin milletvekili, Kanada nin fransiz bolgesinde, dini simge sayilacak herseyde(yahudilerin kipa, hindularin kavugu, basortu, hristiyan giyimi vs) sinirlama getirilmek istendi, butun halk ayaklandi bu olamaz diye ve askiya alindi bu karar.Karara sinirlenen ayni partinin erkek milletvekili boyle bir yasanin fikrini bile insan haklarina aykiri buldugu icin istifa etti.Bizim meclisimizde olmayan bir ornek.Darisi bizimkilerin basina insaalah.
Kapalilardan korkmayin bu kadar.Adam yedigimiz gorulmedi daha:)) Birsuru acik arkadasim var, hicbiri benim kapaliligima takmadi yabacisiyla turkuyle.Bu kistas degil, kistasimiz vicdanimiz ahlakimiz olsun.
Birine yorum yazmaya da korkar oldum, karsit gorus belleyen bazilari hemen kib liyor yazimi.Ben daha hicbirinizi kib lemedim.Buda engin hosgorumuzden olsa gerek :))