Baş belası kv ve ona ev almak isteyen kocam

Kendi cocugunu once dusunmeli esiniz, onun icin plani programi var mi 6 yil ailesine kredi cekerken ?

sizin hemen ise geri doneceginiz planini da yapmis diye anliyorum ben su yazdiginiz plandan.
Ve bence cok merhametsizce, ya kendinizi hazir hissetmezseniz, ya cocugunuzda sizde saglik problemi olursa, ya kres fiyatlari vs isin icinden cikamazsaniz...

bana kufreden insana da ev alacagima bosanirim kit kanaat kendi cocuguma yaparim ne yapacaksam.

Senin paran karışmayacak olsa bırak ne halleri varsa görsünler derdim ama sen de çalışıyormuşsun. Illa alacaksa sen maaşını asla eve harcama. Senin ihtiyaçlarını da eşin karşılaşın, evi de geçindirsin, bebeğin her şeyini alsın çok istiyorsa annesine ev alsın. Bakalım senin desteğin olmadan yapabiliyor mu
Hiç tartışma direkt böyle söyle.

Bebeğin için alışveriş yap ucuz değil pahalı olanı al.
Senin ailenden kimsen yok mu para harcayacağın onlara harca.
Kendine kıyafet al ucuz değil pahalı.
Senin maaşın olmadan nasıl geçinebilecekiniz onu denemeyi teklif et
Bazı erkeklere iyilik yaramaz zorlansın bakalım

Yaşadığınız olaylar olmasa yine de karşı çıkar mıydınız bu duruma? Sadece soru eleştiri için değil. Bende evlenme arifesindeyim ve bizim evimiz de eksi katta kalıyor az güneş alıyor. bende aileme kıyamıyorum evi satıp üstüne biraz para koyup (ben kredi çekicem) üst katta daha ferah bir ev alayım diyorum ama evlendikten sonra ödenecek 2 kredi var ve işten de çıkmayı düşüyorum vicdanım da evlenmesen daha iyi olurdu diyor evlendikten sonra eşim de sizin gibi düşünebilir çünkü.

Sizinle yaşadıklarını bir kenara koysam dahi hiç bir zaman evli bir bireyin (kadın , erkek) ailesine ev alabilir düşüncesinde olmadım. Kredi ile alınacak olsa dahi o krediyi anne / baba / kardeş (başka kardeş var ise) karşılayacak bile olsalar asla düşünmem ev almayı , eşime de müsade etmem.Çok net söylerim düşüncemi.
Anne babası tabiki de destek olacak , örneğin kirada oturuyor olsalardı ve zorlansalardı kira ödemek için , aylık bir miktar verilebilir ki verilmeli de zaten.

Eşimle nişanlıyken satın almak için ev bakmaya başladık , tek başlarımıza kredi çıkmayacak o zaman çok da birikimimiz yok tabi. benim annem emekli ,eşimin babası emekli . Dediler ki anne / baba üzerinden çekelim krediyi. Ben kendi annemden dahi çekilecek olsa istemedim. Eşime de sebepleri ile birlikte düşüncelerimi izah ettim.

Biz evlendikten sonra biraz birikimde yaparak dairemizi aldık şükür.
Eşim yakın zamanda babasını kaybetti . Bazı sebepler ile babaya ait olan mallar eşimin abisinin üzerine intikal ettirildi. O zaman eşime demiştim ki şimdi bizim aldığımız dairede bu sebeple bizim üzerimizde olmayacaktı , hak yemezler kesinlikle fakat Allah korusun her şey bizim için , ayrılık gibi bir durum söz konusu olsaydı vermemek için çok diretirlerdi.

1 daireleri varmış , kira dertleri yok , keyfine ikinci daire / ferah daire gibi sebeplerle kesinlikle almam ve aldırmazdım.

Tabiki kabul etmeyin. Sokakta değiller, kira dertleri yok. Sizin kendi eviniz yokken böyle bir maceraya atılmak büyük hata olur. Eşiniz ne yapmaya çalışıyor anlamadım. Krediyi siz ödeyeceksiniz değil mi?

Eşiniz diyormuş ya vicdan azabı çekerim diye. Onunki anne de sizinki ne, sizin vicdanınız yok mu? ; ben olsam benim namusıma laf söyleyerek beni binbir emekle yetiştiren anneme babamın namusuna, benim mezarda yatan anneme laf eden kadının oğluna eşlik yapıyorum ama o adam ailesinin bunca rezaletine rağmen beni ve evladımı sıkıntıya sokarak ve benim emeğimide sömürerek insanlara mal mülk almaya çalışıyor şimdi ven ne yapayımda vicdanını ve onurumu kurtarayım ailene sızlayan vicdanın bana niye sızlamıyor diye bir sor bakalım ne diyecek. O bir annenin evladı da siz saksıda mı yetiştiniz, onurunuz aileniz yok mu? Bunca şeyden sonra o evi almak demek size. Ve ailenize söylenen herşeyi kabul etmek demek. Bence eşiniz başından beri oynamış, siz onu bırakmayın diye , şimdi çocuğuda yapınca nasıl olsa bırakamaz kafasıyla özüne dönmüş. Bunların arkası gelir. Bence hiç eşim kırmayayım diye düşünmeyin, o sizi düşünmüyor çünkü. Düşünse hamile karısına, onun ahlakına ve ailesine laf söyleyenlere üstelik bir evi de varken, ev alma planı yapmaz. Emin olun siz bu konuda sert çıkın, eşiniz size gerçek yüzünü gösterir. O zaman ne kadar haklı olduğunu anlarsınız.

İki gün sonra ölüp giderlerse diye korkuyor. Ben de vebal almak istemiyorum. Ama yemin ederim hayattan bıktırdılar.
Herkes ölecek.
Bakın sizin kaybınıza küfredenler bunlar.
Ben olsam rest çekerim.
Onlara ev alırsan git onlarla yaşa derim.

Vazgeçmesine çok sevindim insan ağzından çıkana dikkat etmeli ölmüş annenize küfretmiş şok oldum

ayy yemin ederimm okurken başıma ağrılar girdi sen bu hayatı yaşıyorsuuunnnn , Allah booooll boool sabır versinnnn

Senin anlattigin kadarıyla hak etmiyorlar.
Yalnız eşinin vicdan azabı çekmesi de ayrı bir dert.
Düşündüm kendimi senin yerine koydum.
En mantıklısı kardeşler toplanır. Durum konuşulur. Eldeki ev ne kadara satılır . Diyelim 200 TL... Yeni alınacak ev de 400 TL. Kalan iki yüz kredi çekilir ödenir. Sonuçta bu ev size kalacak. Sadece bir kişiye yuklenilmesi adaletli değil.

Eşimle konuştum sabah. Başımıza dert olacağı için vazgeçmiş o da. Dün alacağım demedi fikrimi sordu ne yapsak dedi. Ama ben sabaha kadar uyumadım. Kötü olmamak istiyorum bana onca kötülük yapan birisine bırak ev almasını telefonda iki dk konuşmasına bile tahammül edemiyorum. Bu nefret bana çok zarar veriyor. Onlar için onları düşündüğüm için değil vicdanımı rahatlatıyım diye ev alsak mı diye düşündüm ama vazgeçtim dedi. Ben de kendini hiç sorumlu hissetme onlar bize ne yaptılar ki borçlu filan değiliz dedim. Öyle kapandı konu. Ailesinin yaptıklarının farkında eşim. O konuda problem yok en azından şimdilik. Ama o şeytan ruhlu kadın arayıp duruyor. Kesin bugün de arar. Hiçbirşey olmamış gibi yüzsüz yüzsüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…