Sizinle yaşadıklarını bir kenara koysam dahi hiç bir zaman evli bir bireyin (kadın , erkek) ailesine ev alabilir düşüncesinde olmadım. Kredi ile alınacak olsa dahi o krediyi anne / baba / kardeş (başka kardeş var ise) karşılayacak bile olsalar asla düşünmem ev almayı , eşime de müsade etmem.Çok net söylerim düşüncemi.
Anne babası tabiki de destek olacak , örneğin kirada oturuyor olsalardı ve zorlansalardı kira ödemek için , aylık bir miktar verilebilir ki verilmeli de zaten.
Eşimle nişanlıyken satın almak için ev bakmaya başladık , tek başlarımıza kredi çıkmayacak o zaman çok da birikimimiz yok tabi. benim annem emekli ,eşimin babası emekli . Dediler ki anne / baba üzerinden çekelim krediyi. Ben kendi annemden dahi çekilecek olsa istemedim. Eşime de sebepleri ile birlikte düşüncelerimi izah ettim.
Biz evlendikten sonra biraz birikimde yaparak dairemizi aldık şükür.
Eşim yakın zamanda babasını kaybetti . Bazı sebepler ile babaya ait olan mallar eşimin abisinin üzerine intikal ettirildi. O zaman eşime demiştim ki şimdi bizim aldığımız dairede bu sebeple bizim üzerimizde olmayacaktı , hak yemezler kesinlikle fakat Allah korusun her şey bizim için , ayrılık gibi bir durum söz konusu olsaydı vermemek için çok diretirlerdi.
1 daireleri varmış , kira dertleri yok , keyfine ikinci daire / ferah daire gibi sebeplerle kesinlikle almam ve aldırmazdım.