• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baş belası kv ve ona ev almak isteyen kocam

öncelikle bize ev alalım ondan sonra de ,

ayyy sabah sabah sinir bastı gene bene
Bizim evimiz yokken onlara ikinci ev almak niye dedim. İsteseler evlerini satıp başka bir muhitte üst kat büyük ev alabilirler ama tercih etmiyorlar anlaşamıyorlar dedim. Haklısın evet ben de biliyorum dedi. Kapandı konu.

Size o kadar şey yapan hatta ölen annenize küfür eden bir kadına ev alınmasına nasıl müsade edeceksiniz ? Eşinizin içi buna nasıl elverecek hayret vallahi.
Alınmayacak. Konuştuk vazgeçmiş. Annesi kavga süresinde içindeki bütün pislikleri kustu. Oğlum bana da kardeşine de bakmak zorunda dedi ki kardeşi de evli bu arada. Eşime sen o koltukta benim sayemde oturuyorsun ben olmasam okuyamazdın dedi. Beni gezdirmek zorundasın dedi. Hatta beni hacca göndereceksin dedi...
Eşimdeki vicdan rahatlatmaydı sanırım. Ama mantıksız olduğuna kanaat getirmiş çok şükür.

Ölürlerse o ev diğer kardeşleri arasında paylaşılır bi güzel cadı görümcende dahil
Evi alcaksa bile senin üstüne ya da kendi üstüne yapsın yoksa asla mübade etme

Eşimle konuştum sabah. Başımıza dert olacağı için vazgeçmiş o da. Dün alacağım demedi fikrimi sordu ne yapsak dedi. Ama ben sabaha kadar uyumadım. Kötü olmamak istiyorum bana onca kötülük yapan birisine bırak ev almasını telefonda iki dk konuşmasına bile tahammül edemiyorum. Bu nefret bana çok zarar veriyor. Onlar için onları düşündüğüm için değil vicdanımı rahatlatıyım diye ev alsak mı diye düşündüm ama vazgeçtim dedi. Ben de kendini hiç sorumlu hissetme onlar bize ne yaptılar ki borçlu filan değiliz dedim. Öyle kapandı konu. Ailesinin yaptıklarının farkında eşim. O konuda problem yok en azından şimdilik. Ama o şeytan ruhlu kadın arayıp duruyor. Kesin bugün de arar. Hiçbirşey olmamış gibi yüzsüz yüzsüz.
Vicdan rahatlama olayı vicdanı olan insanlara yapılır.Karşınızdaki hiç kiMse bunu hak etmiyor.Eşinizle ikiniz fazla ince düşünüosunuz.Onlar umursamazken siz hasta olacaksınız en son.Keşke zamanında bağınızı komple koparsaydınız .Kadın araya araya eşinizi etkilemeye başladı bence.Eşinize bu kadar sık konuşmalarından rahatsız olduğunuzu belirtin ,zırt pırt arıosa açmasın yani.Bilmiorum ikinizi de fazla naif gördüm ve bunun sonunda üzülen olursa siz olursunuz gibi gelio. Umarım öyle olmaz.

Yaklaşık 9 ay önce kv yok yere kavga çıkartıp beni tehdit etti. Eşim beni savunca işler iyice çirkinleşti ve kv ile görümce bana eşimin asla inanmayacağı iftiralar attılar. Boşanmamız için uğraştılar. Kv aileme küfretti. Olaylar yaşananlar çok uzun. Tek sebebi kıskançlık. Aramızın iyi olmasını kıskandılar. Aldıklarımızı gezdiğimiz yerleri kıskandılar. Açık açık söylediler de bunu. Görümceyle tek kelime tartışmamız bile olmadan eşime benim için ruh hastası pislik o boşan onu bırak annemin yanına gel gibi mesajlar attı. Bana tehdit mesajları attı. Onunla dertleştiğim konuları bire bin katıp eşime anlattı. Kv Allah size çocuk vermesin gün yüzü görmeyin diye bağırdı. Bayram günümüzü rezil etti. Kv kpyi işyerime gönderdi telefonla aratıp benden babamdan para istetti rahatsız ettirdi. Kv bin tane karı bulunur bi tane anne bulunmaz boşa bunu başka karı gibi karı al dedi. Aylarca ayrılmamız için eşimi doldurmaya çalıştı. Ölmüş anneme küfretti. Bak ben seni nasıl boşuyorum diye tehdit etti beni. Eşime senin oturduğun koltuk benim sayemde ben olmasam okuyamaz o işi bulamazdın bana borçlusun dedi. Beni gezdireceksin peşinden ayrılmayacağım dedi. Bize yerleşmeye kalktı. Aylarca iletişim kurmadık. Eşim telefonlarına dahi çıkmadı.

Gel zaman git zaman hamile olduğumu öğrendiklerinde pisliklerini gizleyip iyi rolü oynamaya başladı. Bir anda o şeytan yokoldu yine madura döndü. Eşim bayramda kandilde arar anne babasını sadece. Ama annesi iki üç güne bir arayıp dürtüyor. Hayatta kimseden bu kadar nefret ettiğimi hatırlamıyorum.

Bugün eşim ev kredilerinin düşeceğini ve anne babasına ev almak istediğini söyledi. Evleri var. Girişin alt katı 2+1 güneş almayan karanlık bi ev. Ama içini yaptırdılar. Orda yaşıyorlar. Eşim biz evlenmeden önce o evde yaşıyordu ve çok mutsuzdu sevmiyordu evini. Şimdi diyor ki ev alsak da güneşli ferah bir yerde otursalar. Yarın öbür gün bişey olsa tüm hayatları orda geçti diye vicdan azabı çekeceğim diyor. Anne ve babası asla anlaşamazlar. Şimdi oturdukları evi satın üstüne koyalım diyemem anlaşmazlığa düşerler diyor. Babası yıllardır o evi annesine sattırıp ikiye bölüp kendi payını alıp başka eve çıkmak istiyor. Kv de elindeki ev gitmesin diye ayak diriyor. Geçen yıl ikisi kavga edip boşanacağız dediler. Kv eşime babası için ev aldırmaya çalıştı. Bizi ev bakmaya götürmüştü hatta burayı alalım mı babana yeter ki benim evimi satmayalım diye.

Siz söyleyin ben ne yapıyım. Dertleri tasaları hiç bitmiyor. Eşime dedim ki affedebildin mi? Affedemediğim şeyler var tabi dedi. Kafasında annesini kendince haklı çıkarmaya mı çalışıyor yoksa vicdanını mı rahatlatmaya çalışıyor bilmiyorum. Vicdan azabı çekmek istemiyorum dedi.

Senin huzurlu olmanı istiyorum ama bu yola girerken doğacak çocuğumuzu düşünmek zorundayız. Çocuğumuzu emanet edecek kimsemiz olmadığı için ben ücretsiz izne ayrıldığımda geçinebilecek kadar paramızın olması gerek dedim.

Bu arada biz evlenirken ne düğün yaptılar ne yardım. Gelinliğimi bile kendim aldım. Takılarımızı satıp borçları kapattık düğünün ertesi günü.

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Yemin ederim uykum kaçtı düşünmekten.
Karışmayın bence hiç olumlu olumsuz.Yazdiklarinizi okurken tüylerim diken diken oldu.Onlar nasıl laflar ,nasıl insan bunlar.Kavganin bile adabı var.Bence yorum yapmayın eşinize bırakın.Annesi babası ne istiyorsa yapsın .

Sizin kendi eviniz arabanız var mı?

Bir de bunlar bana gelgit akıl geldi. Yani evi aldırırlar, sonra derler ki biz boşanıcaz KPyle. Evi satalım 2 ev alaım derlerse, o zaman ne yapacaksınız?

Eşiniz epey saçmalamış. Altınlarınızı satmasaydınız şuan düğün borcu ödüyordunuz. Altınlarımı borç bitsin de kendimize ev araba alıp onun borcunu ödeyelim diye satmana razı oldum diyebilirsin eşine. Hazır lojmanda otururken kendinize ev almak için birikim yapın. Çocuğunuz büyüyünce masrafları artacak o yüzden bu zamanlarda birikim yaptınız yaptınız yoksa ilerde daha da zorlanırsınız birikim yapmak için. Eşinize bu şekilde anlatın .

Istemem tabiki, oyle sacmalikmi olur. Benim ölmüş anneme, doğmamış bebeğime küfür beddua edecek ve ben onlara ev alacağım ha oyle bir dünya yok.

Sizin durumunuz nasil eviniz varmi bu kredi cok etkilermi sizi? Eğer durumunuzu etkileyecekse bunlardan bahsedebilirsiniz eşinize. Çocuğumdan kendimden kısamam diye konuşun. Insallah halledebilirsiniz

Yaklaşık 9 ay önce kv yok yere kavga çıkartıp beni tehdit etti. Eşim beni savunca işler iyice çirkinleşti ve kv ile görümce bana eşimin asla inanmayacağı iftiralar attılar. Boşanmamız için uğraştılar. Kv aileme küfretti. Olaylar yaşananlar çok uzun. Tek sebebi kıskançlık. Aramızın iyi olmasını kıskandılar. Aldıklarımızı gezdiğimiz yerleri kıskandılar. Açık açık söylediler de bunu. Görümceyle tek kelime tartışmamız bile olmadan eşime benim için ruh hastası pislik o boşan onu bırak annemin yanına gel gibi mesajlar attı. Bana tehdit mesajları attı. Onunla dertleştiğim konuları bire bin katıp eşime anlattı. Kv Allah size çocuk vermesin gün yüzü görmeyin diye bağırdı. Bayram günümüzü rezil etti. Kv kpyi işyerime gönderdi telefonla aratıp benden babamdan para istetti rahatsız ettirdi. Kv bin tane karı bulunur bi tane anne bulunmaz boşa bunu başka karı gibi karı al dedi. Aylarca ayrılmamız için eşimi doldurmaya çalıştı. Ölmüş anneme küfretti. Bak ben seni nasıl boşuyorum diye tehdit etti beni. Eşime senin oturduğun koltuk benim sayemde ben olmasam okuyamaz o işi bulamazdın bana borçlusun dedi. Beni gezdireceksin peşinden ayrılmayacağım dedi. Bize yerleşmeye kalktı. Aylarca iletişim kurmadık. Eşim telefonlarına dahi çıkmadı.

Gel zaman git zaman hamile olduğumu öğrendiklerinde pisliklerini gizleyip iyi rolü oynamaya başladı. Bir anda o şeytan yokoldu yine madura döndü. Eşim bayramda kandilde arar anne babasını sadece. Ama annesi iki üç güne bir arayıp dürtüyor. Hayatta kimseden bu kadar nefret ettiğimi hatırlamıyorum.

Bugün eşim ev kredilerinin düşeceğini ve anne babasına ev almak istediğini söyledi. Evleri var. Girişin alt katı 2+1 güneş almayan karanlık bi ev. Ama içini yaptırdılar. Orda yaşıyorlar. Eşim biz evlenmeden önce o evde yaşıyordu ve çok mutsuzdu sevmiyordu evini. Şimdi diyor ki ev alsak da güneşli ferah bir yerde otursalar. Yarın öbür gün bişey olsa tüm hayatları orda geçti diye vicdan azabı çekeceğim diyor. Anne ve babası asla anlaşamazlar. Şimdi oturdukları evi satın üstüne koyalım diyemem anlaşmazlığa düşerler diyor. Babası yıllardır o evi annesine sattırıp ikiye bölüp kendi payını alıp başka eve çıkmak istiyor. Kv de elindeki ev gitmesin diye ayak diriyor. Geçen yıl ikisi kavga edip boşanacağız dediler. Kv eşime babası için ev aldırmaya çalıştı. Bizi ev bakmaya götürmüştü hatta burayı alalım mı babana yeter ki benim evimi satmayalım diye.

Siz söyleyin ben ne yapıyım. Dertleri tasaları hiç bitmiyor. Eşime dedim ki affedebildin mi? Affedemediğim şeyler var tabi dedi. Kafasında annesini kendince haklı çıkarmaya mı çalışıyor yoksa vicdanını mı rahatlatmaya çalışıyor bilmiyorum. Vicdan azabı çekmek istemiyorum dedi.

Senin huzurlu olmanı istiyorum ama bu yola girerken doğacak çocuğumuzu düşünmek zorundayız. Çocuğumuzu emanet edecek kimsemiz olmadığı için ben ücretsiz izne ayrıldığımda geçinebilecek kadar paramızın olması gerek dedim.

Bu arada biz evlenirken ne düğün yaptılar ne yardım. Gelinliğimi bile kendim aldım. Takılarımızı satıp borçları kapattık düğünün ertesi günü.

Sizin eviniz var mı ? Size ve annenize hakaret eden terbiyesizlere ödül olarak ev mi alacaksınız ? Sizin aldığınız evde oturup dinlenip iyice azıtıp daha çok saldıracaklar.Büyük konuşmiyim ama ben eşek gibi çalışıcam para kazanıcam sonra da paralarım iki tane densize gidecek yok ya.Asla kabul etme senden habersiz böyle birşey yapmaya kalkarsa boşanma sebebi resmen.Millet iyi geçindiği kayınvalideye beş kuruş para verdirmiyor.Ben olsam Ev alsak mı dediği anda bas bas bağırmaya başlardım herhalde

Krediyle alınmayacak mi ev kredi kimin üstünde ise tapu da yasal olarak krediyi çekenin üstünde yapilir. İlla alir durmaz kocam diyorsan esine evi benim üstüme yada bebeğimin ustune yap de . Canini sıkarlarsa bi sikayetle ativerirsin evden
Ya bu da mantıksız bence tapu onun üstüne olsa bile kadın kredi öderken beleşten oturacaklar evinde

Çok zor durumda olmadıktan sonra önce can sonra canan. Kimse doğmamış çocuğun hakkına giremez. Çocuğunuza şimdiden yatırım yapın. Yarın bir gün ev alsanız da sıkıntı çeksenizde kötü siz olursunuz. Hiç değmez. Kendiniz için yaşayın ve hamilelik sürecinde stresten olabildiğince uzak durun

Anne babasına ebeveyn olan çocuklara çok üzülüyorum. Özellikle annelerin, çocukları yetişkin olunca da talepleri bitmiyor. Sanki eşinizin çocuğu kv. Bana bakacaksın diye dayatma nedir ya? Eşiniz senelerdir hep bu baskının altında vicdan yapması çok doğal çünkü sürekli psikolojik şiddet görüyor. Mantığının önüne geçiyor demek ki zaman zaman bu durum. Hele birde anasına babasına bakmayan hayırsız evlat yakıştırması var ki düşman başına. Koskoca kadın ya, eşiyle arasının kötü olması, evlerinin bodrum katta olması, talepkar olması bunlar sizin sorununuz değil. Sorumlu hissetmeyerek başlayacaksınız eşinize bunu açıklayın. Bugün ev konusunu halletseniz başka birşey isteyecekler yarın. Asla bitmeyecek. Kendini eşinizin çocuğu gibi görüyor. Çocuk gibi bakıma muhtaç, ilgiye aç bir durum çiziyor. Sizi kabullenmemesinin sebebi de bu. Bitmeyecek yani derdi. Şu durum beni kahrediyor sorunlu olan bir ebeveyn tüm çevresini zehirliyor. Huzur bırakmıyor kimsede. Onun tedavi olması gerekirken siz sorunu çözmeye anlamaya çalışıyorsunuz.

Anne babasına ebeveyn olan çocuklara çok üzülüyorum. Özellikle annelerin, çocukları yetişkin olunca da talepleri bitmiyor. Sanki eşinizin çocuğu kv. Bana bakacaksın diye dayatma nedir ya? Eşiniz senelerdir hep bu baskının altında vicdan yapması çok doğal çünkü sürekli psikolojik şiddet görüyor. Mantığının önüne geçiyor demek ki zaman zaman bu durum. Hele birde anasına babasına bakmayan hayırsız evlat yakıştırması var ki düşman başına. Koskoca kadın ya, eşiyle arasının kötü olması, evlerinin bodrum katta olması, talepkar olması bunlar sizin sorununuz değil. Sorumlu hissetmeyerek başlayacaksınız eşinize bunu açıklayın. Bugün ev konusunu halletseniz başka birşey isteyecekler yarın. Asla bitmeyecek. Kendini eşinizin çocuğu gibi görüyor. Çocuk gibi bakıma muhtaç, ilgiye aç bir durum çiziyor. Sizi kabullenmemesinin sebebi de bu. Bitmeyecek yani derdi. Şu durum beni kahrediyor sorunlu olan bir ebeveyn tüm çevresini zehirliyor. Huzur bırakmıyor kimsede. Onun tedavi olması gerekirken siz sorunu çözmeye anlamaya çalışıyorsunuz.
Size katılıyorum aynı durumu ben eşimin ailesiyle yaşıyorum. Kadin çocuklarını IMF gibi görüyor. Eşim daha ben hayatında yokken kendilerine zamanında ev almış. Araba almış. Her ay düzenli maddi yardım yapmış. Biz evlendik dünya kadar borca girdik. Faturalarını 1 sene boyunca eşime odetmeye devam ettiler. Erkek tarafının taktiği takıları aldılar. Hiç demediler ki oğlumun bı suri borcu var. Artık elimizi etegimizi cekelim. Üstelik evlerine iki maas giriyor.kira odemiyorlar fatura odemiyorlar kontör yüklemek için bile eşimi ararlar.Ki 3 çocukları daha var. Çocuğunu sermaye olarak gören "anne"Ler var ne yazikki dünyada. Tüm bu bolluğun bereketin içinde oğullarının evinde bana hakaret, küfür, bizi ayırmaya çalışma aklınıza ne gelirse de yaptılar. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.

Size katılıyorum aynı durumu ben eşimin ailesiyle yaşıyorum. Kadin çocuklarını IMF gibi görüyor. Eşim daha ben hayatında yokken kendilerine zamanında ev almış. Araba almış. Her ay düzenli maddi yardım yapmış. Biz evlendik dünya kadar borca girdik. Faturalarını 1 sene boyunca eşime odetmeye devam ettiler. Erkek tarafının taktiği takıları aldılar. Hiç demediler ki oğlumun bı suri borcu var. Artık elimizi etegimizi cekelim. Üstelik evlerine iki maas giriyor.kira odemiyorlar fatura odemiyorlar kontör yüklemek için bile eşimi ararlar.Ki 3 çocukları daha var. Çocuğunu sermaye olarak gören "anne"Ler var ne yazikki dünyada. Tüm bu bolluğun bereketin içinde oğullarının evinde bana hakaret, küfür, bizi ayırmaya çalışma aklınıza ne gelirse de yaptılar. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.
İşte tüm bunları yapmasa eşiniz hayırsız evlat damgası yiyecekti. Enterans olan böyle ailelerde sadece bir çocuğa böyle yüklenilmesi. Bu insanlarda genelde o ailede ki en sorumlu vicdanlı ahlaklı kişi. Tamda buradan vuruyorlar bu insanları. Çünkü böyle insanlar arkalarından kötü konuşulmasını istemezler. Sırf konuşulmasın diye de kendilerinden sürekli ödün verirler. Asla da yaranamazlar. Çok acı. Herkes anne-baba olabilir ama herkes iyi insan olamıyor. Bunun acısını da yine çocukları ve aileleri çekiyor

Sen çalışmasan o evi alabilir mi? Yani çok iyi geliri vardır, bir ev alır ailesine ama sizin de eviniz yokmuş çocuk olduktan sonra masraf artıyor. Hayat o kadar pahalı olmuş ki, 2. çocuğum ilkinin kıyafetleri, beşikleri, puseti, mama sandalyesi, yürüteci vs bir sürü eşyası olduğu halde dünya kadar masraf oldu. Bezin tanesi 2 TL’ye geliyor günde 8-10 kez değiştiriyoruz, anne sütü alıyor bir de mama ile beslense düşünemiyorum.

aldirma net. ölmüs annenize kufur etmis sizin bosanmaniz icin elinden geleni yapmis bide odul olarak ev mi alacaksin . o evi alsaniz bile senin onun gozundeki yeri degismeyecek

Ne kadar sacma aileler var cocuklarinin hayatini ve ruh dunyasini rezil eden,darmadagin eden.Yazik ya,nasil mucadele edilir sorusunun cevabi eşlerimizde.Net tavir koyamiyorlar.

Back