• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baş belası kv ve ona ev almak isteyen kocam

Kendimde daha merhametlisi,daha safini an itibariyle sende gordum,tanidik biri bu konuyu anlatsa "sen suzme salak misin derim"Ben calisicam cabalicam,kit kanaat gecinicem boyle cirkeflikteki bir insana sirf sahip oldugundan daha iyisini alabilmek icin lojmanlarda yasicam,ustelik cocugumdan eksiltil yapicam oyle mi? Niye rahat mi batti?heba edicek paraniz varsa gidin fakir doyurun,yardim bagis yapin.O kadina bir kurus vermeyin.oz mu oz oglunun yuvasini yikmaktan cekinmeyen kadina bir bardak su verirken on kere dusunmeliyken ,sen kalkmis ev alsak mi diyorsun.Ev alan esime inat gider lojmandan cikar mustakil ev kiralarim,ferah gunesli evde boyle oturulur derim.Iyi niyetli ol ama aptal olma derdi babam ,aptal olmayin.

Eşinin aklından zoru mu var? Benim kv ile derdim yok, evleri de yok ama ev alacak olsak kendimize alırız. Benim de çocuğum olacak, aileyiz yolumuzu çizmek zorundayız. Eşin kusura bakma ama kendi ailesini bilmeyen biri.

Ben ücretsiz izne ayrıldığımda kalan para bize yetmez. Tek kuruşum o kötü insanlara gitsin istemiyorum.
annenin babanin baslarini sokacak bir evleri var, dogacak olan bebeginin yok. senin ilk görevin cocugunun gelecegini saglama almak, ben onu büyütürken bizi muhtac birakarak kit kanaat gecindirerek alacagin evin ne hayri olur? ayrica benin rizam yok der kesin bir dille bitiririm bu meseleyi senin yerinde olsam. baslarim vicdana, onlar senin yuvani yikmaya calisirken vicdan yok muydu piyasada?

Ben olaya su acidan bakacagim..cok duydum bizzat gordugumde oldu..kor olur badem gozlu olur derler..ha birde ben herseyi 2tarafli dinlemek isterim mesela..

Ben hayatta aldirmazdim. Eşine bir cocugunuzun olacağını, artık sorumluluklarinizin artacağını, çocuğunuzun gelecegini düşünmek zorunda olduğunuzu,kendi evinizin bile olmadığını,onların aç açıkta olmadığını vurgula.Magduru oyna. Alma alma diye baskı yaparsan daha çok alası gelir bu erkeklerin birçoğu aynı oluyor. Senin eşin gene bir duruş sergileyip bu kufurlerin karşısında ailesine tepki verebilmis şanslısın. Benzer olayları yaşadım eşim beni savunmadigi gibi ailesinin tarafına geçip bana günlerce zulm çektirdi bu yakın zamanda. Ama ev almasını kesinlikle tasvip etmiyorum. Baktın ki ikna edemedin " o zaman ev benim veya senin üzerine olsun, böylece onlar hem iyi bir evde oturur, hemde gelecek kaygısı yaşamayız" de. Gerçekten çok sinir bozucu bir durum Allah yardımcın olsun.

normalde insanların kendi ailelerine yaptıkları iyilik yardım adı altındaki evlatlık görevleri için gayet doğal muhakkak orta yol bularak iki tarafa da yapılması gerekli diye düşünürüm.
ama bu konu bambaşka.Kesinlikle aldırmayın. Tabi eşiniz dinleyecekse. Birde kredi olayı borçlanma sizi de etkileyecek kim için ailenize Küfür eden hadsizler için. Olur eşinizin bir Holdingi her aybir evrahat rahat alacak parasını. Kendisi ne yapmak isterse yapsın denir belki. Ama bu durumda zorluğu siz Çekeceksiniz. kaldı ki çocuk bekliyorsunuz. Eşiniz bıraksın ana kuzuluğunu babalığa soyunsun biraz

Sorduğunuz için söylüyorum..Ben olsam o kocayı boşarım..

Ailesinin yaptıkları mide bulandırıcı.Üzerine ailesini ödüllendirmek istiyor resmen..Kaynana demişti zaten,seni ben okuttum, bana bakacaksın mecbursun die..Resmen kadının dediğini yapacak... Karanlık maranlık evleri var.Kocasıyla problemleri de bahane.Zor durumda kalsalar eşiyle aynı odada bile yaşar kayınvalideniz..

Siz de öyle aşırı zengin değilsiniz anladığım.Direkt şak die alacak gücü olsa kocanızın amenna ama borca girecek ve bunun cefasını siz ve bebeğiniz çekeceksiniz.

Önceki konularınızda kocanızı sevmiştim ama sevilcek yanı yokmuş. Lütfen başka çocuk yapmayın, tek çocukla durun.. Müdahale etmezseniz burdan bakınca geleceğiniz karanlık gözüküyor söyleyim.

Peki ama bu şekilde mi söylersin eşine? Ben kıramıyorum sert olamıyorum. Niyet kötü değil ama karşıdaki insanlar çok kötü. Kına yakar kv kesin. Biz lojmanda oturuyoruz. Daha kendi evimiz yok. Eşimdeki bu vicdan yüzünden başımıza gelmeyen kalmayacak.

daha bizim evimiz yokken once acaba kendı evımızı mı alsak ılla borca gırmek ıstıyorsan

ne dersın esım

boyle derdım ben

Ev alınca eşimin maaşının yarısı kalıyor. Ama ben ücretsiz izne ayrılınca bize yetmez kalan miktar. Bir de 6 seneliğine çekersem diye hesapladı. 6 sene boyunca kredi ödeyeceüiz!
Şimdiye kadar eşin ailesiyle yaşadıklarınız olmasa bile, aranız çok iyi olsa bile bebeğiniz olacakken (hatta bebeğiniz de olmasa bile) eşinizin bunu düşünebilmesi ve size teklif etmesi bile abesken bir de hesabını yapmış. Eşiniz büyük rahat.

Size o kadar şey yapan hatta ölen annenize küfür eden bir kadına ev alınmasına nasıl müsade edeceksiniz ? Eşinizin içi buna nasıl elverecek hayret vallahi.

Eşinizin derdi ne Allasen? Size sahip çıkmadığı yetmiyormuş gibi bir de ev alacak, üstelik sizin kendi eviniz olmadığı halde onların olduğu halde? Cidden bu kafa da gitmeyin çok kaybedersiniz.. Ne demek anneye küfretmek, ne demek iftira atmak, ne demek boşan karı gibi karı al demek. Resmen sizi diri diri gömüp üzerinize toprak atmışlar hic bi insanın kaldırabileceği bisey değil bu, eşinizin bırak ev alması telefonları bile açmaması lazım siz burda hala eşimi kırmak istemiyorum diyorsunuz siz paramparça olmussunuz insan başını yastığa koyamaz bu muamelede.

Nedense eşinin vicdanı tek taraflı çalışıyor

Karisina gelĺnce vicdan yok annesine gelince var
Aynen eşe yapılan söylenenleri unutuvermiş.
Malesef bu durum konu sahibinin yumuşak yüzlülüğünden kaynaklanıyor. Ev konusunu es kişisi açtığında evde bi kıyamet koparsaydı kapanır giderdi.

valla esim annesiyle gorusmuyor diyorsunuz ama bu istegin o anneden cikmadigi ne malum sonucta o ev esinizin bekarkende oturdugu ev ozaman ev almak isteseydi simdimi konusmadigi zaman mi aklina dank etmis esinizin,yerinizde olsam izin vermem dunyanin bin turlu hali var neden paranizi oraya baglayasiniz hani kendiniz icin bile almiyorsunuz o kaynana evin sizin ustunuze olmasina izin vermez esinizde anasinin sozunden cikmaz okadar olan seye ragmen hala size bu teklifle gelebiliyorsa bir oturun dusunun

Yaklaşık 9 ay önce kv yok yere kavga çıkartıp beni tehdit etti. Eşim beni savunca işler iyice çirkinleşti ve kv ile görümce bana eşimin asla inanmayacağı iftiralar attılar. Boşanmamız için uğraştılar. Kv aileme küfretti. Olaylar yaşananlar çok uzun. Tek sebebi kıskançlık. Aramızın iyi olmasını kıskandılar. Aldıklarımızı gezdiğimiz yerleri kıskandılar. Açık açık söylediler de bunu. Görümceyle tek kelime tartışmamız bile olmadan eşime benim için ruh hastası pislik o boşan onu bırak annemin yanına gel gibi mesajlar attı. Bana tehdit mesajları attı. Onunla dertleştiğim konuları bire bin katıp eşime anlattı. Kv Allah size çocuk vermesin gün yüzü görmeyin diye bağırdı. Bayram günümüzü rezil etti. Kv kpyi işyerime gönderdi telefonla aratıp benden babamdan para istetti rahatsız ettirdi. Kv bin tane karı bulunur bi tane anne bulunmaz boşa bunu başka karı gibi karı al dedi. Aylarca ayrılmamız için eşimi doldurmaya çalıştı. Ölmüş anneme küfretti. Bak ben seni nasıl boşuyorum diye tehdit etti beni. Eşime senin oturduğun koltuk benim sayemde ben olmasam okuyamaz o işi bulamazdın bana borçlusun dedi. Beni gezdireceksin peşinden ayrılmayacağım dedi. Bize yerleşmeye kalktı. Aylarca iletişim kurmadık. Eşim telefonlarına dahi çıkmadı.

Gel zaman git zaman hamile olduğumu öğrendiklerinde pisliklerini gizleyip iyi rolü oynamaya başladı. Bir anda o şeytan yokoldu yine madura döndü. Eşim bayramda kandilde arar anne babasını sadece. Ama annesi iki üç güne bir arayıp dürtüyor. Hayatta kimseden bu kadar nefret ettiğimi hatırlamıyorum.

Bugün eşim ev kredilerinin düşeceğini ve anne babasına ev almak istediğini söyledi. Evleri var. Girişin alt katı 2+1 güneş almayan karanlık bi ev. Ama içini yaptırdılar. Orda yaşıyorlar. Eşim biz evlenmeden önce o evde yaşıyordu ve çok mutsuzdu sevmiyordu evini. Şimdi diyor ki ev alsak da güneşli ferah bir yerde otursalar. Yarın öbür gün bişey olsa tüm hayatları orda geçti diye vicdan azabı çekeceğim diyor. Anne ve babası asla anlaşamazlar. Şimdi oturdukları evi satın üstüne koyalım diyemem anlaşmazlığa düşerler diyor. Babası yıllardır o evi annesine sattırıp ikiye bölüp kendi payını alıp başka eve çıkmak istiyor. Kv de elindeki ev gitmesin diye ayak diriyor. Geçen yıl ikisi kavga edip boşanacağız dediler. Kv eşime babası için ev aldırmaya çalıştı. Bizi ev bakmaya götürmüştü hatta burayı alalım mı babana yeter ki benim evimi satmayalım diye.

Siz söyleyin ben ne yapıyım. Dertleri tasaları hiç bitmiyor. Eşime dedim ki affedebildin mi? Affedemediğim şeyler var tabi dedi. Kafasında annesini kendince haklı çıkarmaya mı çalışıyor yoksa vicdanını mı rahatlatmaya çalışıyor bilmiyorum. Vicdan azabı çekmek istemiyorum dedi.

Senin huzurlu olmanı istiyorum ama bu yola girerken doğacak çocuğumuzu düşünmek zorundayız. Çocuğumuzu emanet edecek kimsemiz olmadığı için ben ücretsiz izne ayrıldığımda geçinebilecek kadar paramızın olması gerek dedim.

Bu arada biz evlenirken ne düğün yaptılar ne yardım. Gelinliğimi bile kendim aldım. Takılarımızı satıp borçları kapattık düğünün ertesi günü.

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Yemin ederim uykum kaçtı düşünmekten.
Okurken hayattan tiksindim. Ve insanlar dan bir kere daha nefret ettim

Back