• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baş belası kv ve ona ev almak isteyen kocam

Annesine her ay uygun oldukça harçlık verebilir, hediye alabilir, ama kredi çekip ev almak.. Allah akıl fikir versin.

Yok daha neler. Bırak böyle bir Kv ye dünyanın en iyi Kv si olsa kendi evim yokken hele de çocuk bekliyorken çok zengin değilsen kimseye ev almam kendi aileme bile almam. Bu devirde ev almak kolay mı yahu. O kadar borca başkaları için girilir mi. Zaten ekonomik kriz içindeyiz daha kötü olabilir her şey bu mr cesaret. Çok mu paranız var sizin. Sessiz kalırsanız be o ev alınırsa vah ki halinize ama o zaman hiç ahh vah etmeyin kendi düşen ağlamaz.

Ne kadar sacma aileler var cocuklarinin hayatini ve ruh dunyasini rezil eden,darmadagin eden.Yazik ya,nasil mucadele edilir sorusunun cevabi eşlerimizde.Net tavir koyamiyorlar.
Eşimi aradı yine bugün. Beni istedi telefona. Utanmadan nasılsın diye soruyor. İyiym dedim. İşe başlayacak mısın dedi. Hayır dedim. Ağırlaştın mı dedi. Hayır dedim. Tamam yavrum dikkat et kendine dedi. Hıı deyip kapattım telefonu. Bu ne yüzsüzlük ya.

Anne babasına ebeveyn olan çocuklara çok üzülüyorum. Özellikle annelerin, çocukları yetişkin olunca da talepleri bitmiyor. Sanki eşinizin çocuğu kv. Bana bakacaksın diye dayatma nedir ya? Eşiniz senelerdir hep bu baskının altında vicdan yapması çok doğal çünkü sürekli psikolojik şiddet görüyor. Mantığının önüne geçiyor demek ki zaman zaman bu durum. Hele birde anasına babasına bakmayan hayırsız evlat yakıştırması var ki düşman başına. Koskoca kadın ya, eşiyle arasının kötü olması, evlerinin bodrum katta olması, talepkar olması bunlar sizin sorununuz değil. Sorumlu hissetmeyerek başlayacaksınız eşinize bunu açıklayın. Bugün ev konusunu halletseniz başka birşey isteyecekler yarın. Asla bitmeyecek. Kendini eşinizin çocuğu gibi görüyor. Çocuk gibi bakıma muhtaç, ilgiye aç bir durum çiziyor. Sizi kabullenmemesinin sebebi de bu. Bitmeyecek yani derdi. Şu durum beni kahrediyor sorunlu olan bir ebeveyn tüm çevresini zehirliyor. Huzur bırakmıyor kimsede. Onun tedavi olması gerekirken siz sorunu çözmeye anlamaya çalışıyorsunuz.
Eşimi aradı yine bugün. Beni istedi telefona. Utanmadan nasılsın diye soruyor. İyiym dedim. İşe başlayacak mısın dedi. Hayır dedim. Ağırlaştın mı dedi. Hayır dedim. Tamam yavrum dikkat et kendine dedi. Hıı deyip kapattım telefonu. Bu ne yüzsüzlük ya.

Bu kadar olaydan sonra niye telefona çıkıp muhatap oluyorsunuz anlamadım. Böyle yüz verirseniz doğumdan sonra bu kadın sizde kalır artık evinizden çıkmaz olur.

Yaklaşık 9 ay önce kv yok yere kavga çıkartıp beni tehdit etti. Eşim beni savunca işler iyice çirkinleşti ve kv ile görümce bana eşimin asla inanmayacağı iftiralar attılar. Boşanmamız için uğraştılar. Kv aileme küfretti. Olaylar yaşananlar çok uzun. Tek sebebi kıskançlık. Aramızın iyi olmasını kıskandılar. Aldıklarımızı gezdiğimiz yerleri kıskandılar. Açık açık söylediler de bunu. Görümceyle tek kelime tartışmamız bile olmadan eşime benim için ruh hastası pislik o boşan onu bırak annemin yanına gel gibi mesajlar attı. Bana tehdit mesajları attı. Onunla dertleştiğim konuları bire bin katıp eşime anlattı. Kv Allah size çocuk vermesin gün yüzü görmeyin diye bağırdı. Bayram günümüzü rezil etti. Kv kpyi işyerime gönderdi telefonla aratıp benden babamdan para istetti rahatsız ettirdi. Kv bin tane karı bulunur bi tane anne bulunmaz boşa bunu başka karı gibi karı al dedi. Aylarca ayrılmamız için eşimi doldurmaya çalıştı. Ölmüş anneme küfretti. Bak ben seni nasıl boşuyorum diye tehdit etti beni. Eşime senin oturduğun koltuk benim sayemde ben olmasam okuyamaz o işi bulamazdın bana borçlusun dedi. Beni gezdireceksin peşinden ayrılmayacağım dedi. Bize yerleşmeye kalktı. Aylarca iletişim kurmadık. Eşim telefonlarına dahi çıkmadı.

Gel zaman git zaman hamile olduğumu öğrendiklerinde pisliklerini gizleyip iyi rolü oynamaya başladı. Bir anda o şeytan yokoldu yine madura döndü. Eşim bayramda kandilde arar anne babasını sadece. Ama annesi iki üç güne bir arayıp dürtüyor. Hayatta kimseden bu kadar nefret ettiğimi hatırlamıyorum.

Bugün eşim ev kredilerinin düşeceğini ve anne babasına ev almak istediğini söyledi. Evleri var. Girişin alt katı 2+1 güneş almayan karanlık bi ev. Ama içini yaptırdılar. Orda yaşıyorlar. Eşim biz evlenmeden önce o evde yaşıyordu ve çok mutsuzdu sevmiyordu evini. Şimdi diyor ki ev alsak da güneşli ferah bir yerde otursalar. Yarın öbür gün bişey olsa tüm hayatları orda geçti diye vicdan azabı çekeceğim diyor. Anne ve babası asla anlaşamazlar. Şimdi oturdukları evi satın üstüne koyalım diyemem anlaşmazlığa düşerler diyor. Babası yıllardır o evi annesine sattırıp ikiye bölüp kendi payını alıp başka eve çıkmak istiyor. Kv de elindeki ev gitmesin diye ayak diriyor. Geçen yıl ikisi kavga edip boşanacağız dediler. Kv eşime babası için ev aldırmaya çalıştı. Bizi ev bakmaya götürmüştü hatta burayı alalım mı babana yeter ki benim evimi satmayalım diye.

Siz söyleyin ben ne yapıyım. Dertleri tasaları hiç bitmiyor. Eşime dedim ki affedebildin mi? Affedemediğim şeyler var tabi dedi. Kafasında annesini kendince haklı çıkarmaya mı çalışıyor yoksa vicdanını mı rahatlatmaya çalışıyor bilmiyorum. Vicdan azabı çekmek istemiyorum dedi.

Senin huzurlu olmanı istiyorum ama bu yola girerken doğacak çocuğumuzu düşünmek zorundayız. Çocuğumuzu emanet edecek kimsemiz olmadığı için ben ücretsiz izne ayrıldığımda geçinebilecek kadar paramızın olması gerek dedim.

Bu arada biz evlenirken ne düğün yaptılar ne yardım. Gelinliğimi bile kendim aldım. Takılarımızı satıp borçları kapattık düğünün ertesi günü.

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Yemin ederim uykum kaçtı düşünmekten.

Senin yerinde olsam buna musade etmezdim hatta mumkunse cocuk dogduktan sonra da konusmamaya gorusmemeye devam et

gelmek için yerini yapıyor. seni istediği zaman bile eşim musait değil kestirip atacak

Eğer durumum varsa kv me ev almakta sakınca gormezdim. Ama durumum varsa. Uzun süreli krediye gireceksem odemekte zorlanacaksam düşünmezdim. Ayrıca oturduğu evi satıp aldirirdim ve kendimin ya da esimin üzerine yaptırırdım. Kötü bir kadın eşiniz size bulastirmasin gorusturmesin ama durumu varsa ev alsın bence.

Sizin ev almaktan öte sorunlarınız var neden telefonda konuşuyorsunuz ki. Eşiniz veriyor diye almak zorunda değilsiniz neden görüşmeyi tamamen kesmiyorsunuz ?

" Size ev almak istiyorum ama bu evi satıp üstüne katarak alabilirim ancak diyebilirsiniz.

Üstüne kattiginiz kadarını üstünüze yazdirirsiniz. Satıldığı zaman payinizi alırsınız.

Böyle bir protokol imzalanirsa eşiniz olmadan satılmaz Yeni ev.

Peki ama bu şekilde mi söylersin eşine? Ben kıramıyorum sert olamıyorum. Niyet kötü değil ama karşıdaki insanlar çok kötü. Kına yakar kv kesin. Biz lojmanda oturuyoruz. Daha kendi evimiz yok. Eşimdeki bu vicdan yüzünden başımıza gelmeyen kalmayacak.
Sadece kırarak eşinizle iletişim kurmanız gerekmez.
Güzellikle anlatabilirsiniz.
Ayrıca tamam derseniz daha kendi eviniz olmadan belki yıllarca ev borcu ödeyeceksiniz..
Hemde evi olan insanlar için..
Bir de çocuğunuz olacak..
Hiç mi çocuğunuzu düşünmüyor eşiniz?
Ileride çocuk daha büyümeden bir ev alsanız iyi olmaz mı?

Allah böyle kayinvalideyi ıslah etsin..
Evi olan insanlar için bir daha ev alınmaz. Eşiniz ciddi saçma düşünüyor.

Sadece kırarak eşinizle iletişim kurmanız gerekmez.
Güzellikle anlatabilirsiniz.
Ayrıca tamam derseniz daha kendi eviniz olmadan belki yıllarca ev borcu ödeyeceksiniz..
Hemde evi olan insanlar için..
Bir de çocuğunuz olacak..
Hiç mi çocuğunuzu düşünmüyor eşiniz?
Ileride çocuk daha büyümeden bir ev alsanız iyi olmaz mı?

Allah böyle kayinvalideyi ıslah etsin..
Evi olan insanlar için bir daha ev alınmaz. Eşiniz ciddi saçma düşünüyor.
O konuyu çözdük ev alınmayacak. Eşim de benimle aynı fikirde şimdilik. Başka bir problemim var ama. Annesi eşimi aradı yine bugün. Beni istedi telefona. Utanmadan nasılsın diye soruyor. İyiym dedim. İşe başlayacak mısın dedi. Hayır dedim. Ağırlaştın mı dedi. Hayır dedim. Tamam yavrum dikkat et kendine dedi. Hıı deyip kapattım telefonu. Bu ne yüzsüzlük ya. Sinirlerimi alt üst ediyor. Hiç utanması çekinmesi yok. Şeytan diyor ki sanane de tersle kapat suratına.

Ay okurken içim sıkıştı sen yaşarken nasıl yaşadın bunları. Eşine her türlü karşı çık saçmalık yıllarca üzül üzül sonra taö sevineceğin zaman geçim sıkıntısı ile üzül çok kötü

Sorunu hallettiğinize sevindim. Bundan sonra da o cadıları düşünmeden huzurla geçirin hamileliğinizi.

Kv zaten evi varmış.Bidaha ev almak gereksiz olur. Ama bide şöyle düşünün sizinde bebeğiniz var. Böyle yapması hoşunuza gitmezdi. Eğer eşiniz sizi sevip değer veriyorsa hiç umursamayin. Eşinizle tatlı dille konuşun.

Kv zaten evi varmış.Bidaha ev almak gereksiz olur. Ama bide şöyle düşünün sizinde bebeğiniz var. Böyle yapması hoşunuza gitmezdi. Eğer eşiniz sizi sevip değer veriyorsa hiç umursamayin. Eşinizle tatlı dille konuşun.
Ben de öyle düşünüyorum. Hamilelik sebebiyle duygusallaşıyorum ama şu da bir gerçek ben asla çocuğuma onun eşine kvnin bize yaptıklarını yapmazdım.

Back