• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bankalarla kara listede olan var mı ?

Mulier

Deliliğin eşiğindeki kadın.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
439
578
103
Arkadaşlar 1 sene öncesi bir maddi nedenden dolayı kredi çekip ödeme yapmak zorunda kaldık. Kredi benım üzerime cekildi o esnada kredi notum da gayet iyidi. Ödemeleri annem ve babam yapıyordu, ikisi de çalısıyor. Ben çalısmıyorum 3 aydır çünkü bir yandan da okulla uğrasıyorum. 1 senedir düzenli ödeniyordu. Lakin son 2 aydır maddi gerekcelerle borcu geciktiriyoruz. Bu ay da ödeme yapılamayacak gibi görünüyor.

Size sorum karalisteye ne zaman giriliyor ya da bu duruma gelen var mı ? Nasıl yol izlediniz ? Açıkçası bu durum beni çok gerdi. Bankayla aram sorunlu olunca bu ileride kredi çekmemi engelleyecek. Ev kredisi vs kullanamayacagım. Ailem de bu konuma soktukları için çok üzülüyorlar. Gerçekten bilgisi olan yazarsa çok sevinirim

Geç ödemede kredi notunuz düşer. Bu ay ve sonraki ay ödemezseniz takipten kara listeye alırlar. Krediyi ödeyene kadar kara listede kalırsınız.

Yanlış varsa daha bilgili arkadaşlar düzeltsinler.

Kara listeye hiç geçmedim ama borç ödedikten 3 ay daha kara listede kalınıyor kredi notu düşük oluyor ama. Ne zaman ki kredi cekersiniz düzenli ödersiniz yada kart ekstreyi düzenli odeyince yıllar buluyor kredi notunun yükselmesi eksiğim yanlışım olabilir ama ben bu şekilde biliyorum

Arkadaşlar 1 sene öncesi bir maddi nedenden dolayı kredi çekip ödeme yapmak zorunda kaldık. Kredi benım üzerime cekildi o esnada kredi notum da gayet iyidi. Ödemeleri annem ve babam yapıyordu, ikisi de çalısıyor. Ben çalısmıyorum 3 aydır çünkü bir yandan da okulla uğrasıyorum. 1 senedir düzenli ödeniyordu. Lakin son 2 aydır maddi gerekcelerle borcu geciktiriyoruz. Bu ay da ödeme yapılamayacak gibi görünüyor.

Size sorum karalisteye ne zaman giriliyor ya da bu duruma gelen var mı ? Nasıl yol izlediniz ? Açıkçası bu durum beni çok gerdi. Bankayla aram sorunlu olunca bu ileride kredi çekmemi engelleyecek. Ev kredisi vs kullanamayacagım. Ailem de bu konuma soktukları için çok üzülüyorlar. Gerçekten bilgisi olan yazarsa çok sevinirim

E yapılandırma, taksit erteleme vs ne için var ? Bir an önce bankaya gidin görüşün bence. Önemli olan ödeme isteğinizin olması, banka kolaylık sağlar.

3 ay üst üste ödeme yapmazsan icraya düşer,icradan sonra maaşlı çalışandan 1/4 ü kadar banka maaşından kesinti yaptırarak ödetir eğer hiçbir geliriniz yoksa avukatları aracılığıyla sürekli aranır tehdit edilir durursunuz ama ödeyemecekseniz şu tarihe kadar öderim diye vaatte bulunmayın. sizin sözünüzü almaya çalışırlar eğer belirttiğiniz tarihte ödemezseniz hapse girmek zorunda kalırsınız,çok sancılı bir süreçtir allah yardımcınız olsun size tavsiyem ödemelerinizi 2 ayı geçirmemeye çalışın

3 ay üst üste ödeme yapmazsan icraya düşer,icradan sonra maaşlı çalışandan 1/4 ü kadar banka maaşından kesinti yaptırarak ödetir eğer hiçbir geliriniz yoksa avukatları aracılığıyla sürekli aranır tehdit edilir durursunuz ama ödeyemecekseniz şu tarihe kadar öderim diye vaatte bulunmayın. sizin sözünüzü almaya çalışırlar eğer belirttiğiniz tarihte ödemezseniz hapse girmek zorunda kalırsınız,çok sancılı bir süreçtir allah yardımcınız olsun size tavsiyem ödemelerinizi 2 ayı geçirmemeye çalışın

Çok iyi bilgiler vermıssınız söz olayını bilmiyordum mesela. Yapılandırmak için aradım 2 ay ödeme yapılmayınca yapılandırma talebini degerlendirmeye alıyorlarmıs. Yani benım korkum açıkçası kara listeye henuz girmedim girmemek için de bir şeyler yapacagız. Girmekten korkuyorum. Bunu da sadece ev kredisi cekersem diye yoksa bankaların yakınından bile gecmem nefret ederim bankalardan

icraya düşmediğiniz sürece kara listeye de düşmezsiniz o yüzden şimdilik rahat olabilirsiniz ama ödememe süreci 90 günü geçmemeli geçerse kara listeye alınırsınız.bu listeye girdikten sonra ileriki dönemlerde puanınız ne kadar yüksek olursa olsun kredi kredi kartı gibi şeyler alamazsınız ve bu listeden çıkmakta gerçekten çok zordur

Back
X