• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirimi bozan borçlu

uzun lafın kısası senin gibilere bir açıklama yapmak için tenezzül bile etmem
İtin duası kabul olsaydı demem ağrına gitti demi 😁👍

Yok gitmedi, kimbilir hangi varoş ortamda yetişti de kendi kültürünü anında tartışmaya taşıdı diye kısa bir an düşündüm sadece. Ama cevap ortada zaten :KK53:

Bu zeka seviyesiyle biri dalga geçecek ama o ben olmayacağım :KK53: biri açıklasın şuna profil niye öyle gözüküyor ahah. Sil kimse görmeden şu mesajı bence daha fazla rezil rüsva olma.
Senin gibi sabah akşam burda oturmadığım için bilmiyor olabilirim o da benim zeka seviyemi belirlemez 😉 rezil rüsva da etmez, herkes sen değil ki böyle şeyler için rezil rüsva sanacak demi 😁

Senin gibi sabah akşam burda oturmadığım için bilmiyor olabilirim o da benim zeka seviyemi belirlemez 😉 rezil rüsva da etmez, herkes sen değil ki böyle şeyler için rezil rüsva sanacak demi 😁

Senden beklenecek kapasitede bir cevap. Fazlasını niye beklediysem...

Yok gitmedi, kimbilir hangi varoş ortamda yetişti de kendi kültürünü anında tartışmaya taşıdı diye kısa bir an düşündüm sadece. Ama cevap ortada zaten :KK53:
Senden beklenecek kapasitede bir cevap. Fazlasını niye beklediysem...
Ağrına gitmeseydi ve çok zeka sahibi biri olsaydın otururdun kıçın üstünde zorlamazdın burda kendini benimle uğraşarak😉

Ağrına gitmeseydi ve çok zeka sahibi biri olsaydın otururdun kıçın üstünde zorlamazdın burda kendini benimle uğraşarak😉

Kıç mıç sen hayırdır? Cono mahallesi mi sandın burayı önce köpekle başladın sonra yüz buldun? Hadi git borçlarını tahsil et sen, yallah.

Köpek dediğin canlı senden daha vicdanlıdır, başka köpeğin tekmelenmesine sırıtmaz. Keşke köpek kadar olabilseydin. Ama olamamışsın.
Ya hu kadın dolandırılmış borcunu alamayınca kocasını aramış almak için, adama git karını döv dememiş. Sanki kocası değil de konu sahibi dövdü kadını öyle bir konusuyorsunuz ki. Dolandırıcının hiç suçu yok ona yardım eden kadın tek suçlu size göre neden parasını almak için kocasını arıyor.

Ya hu kadın dolandırılmış borcunu alamayınca kocasını aramış almak için, adama git karını döv dememiş. Sanki kocası değil de konu sahibi dövdü kadını öyle bir konusuyorsunuz ki. Dolandırıcının hiç suçu yok ona yardım eden kadın tek suçlu size göre neden parasını almak için kocasını arıyor.

Okuduğunu anlamama sorunu gerçekten çok yaygın. Ben kadının parasının peşinde koşmasına bir şey demedim. "Kocasından iyice dayak yedi, yesin dayağını otursun" ifadelerini hoş bulmadım.

Okuduğunu anlamama sorunu gerçekten çok yaygın. Ben kadının parasının peşinde koşmasına bir şey demedim. "Dayak yedi, yesin dayağını otursun" ifadelerini hoş bulmadım.
Dayak yedi kısmının alıntılayıp "marifetmis gibi bunu yazmışsınız" diye tepki göstermiştiniz ilk mesajinizda yanlış hatırlamıyorsam. İlk mesajda oh olsun gibi bir alt metin yoktu direkt durum bildiren bir cümleydi ona rağmen konuyu uzatan sizsiniz bence. Evet hos değil ama kadının burda hiçbir sucu yok.

Yasal islem baslatin. Böyleleri ondan anlar ancak. Türkiyede prodedürü bilmiyorum. Almanyada kolay. Ilk basvuruyu avukat olmadan kendim yaptim. Mahekemeden ilk mektup gelince borclarini ödediler hemen.
Ek not: lütfen su dil seviyeyi düsürüp ban yemiyelim degil mi

Konu sahibi bence dava açacağım diyerek gidin dükkanına, bir arkadaş yazmış sahte bir dava dosyası hazırlayın gözü korkar tahsil eder belki borcunu hiç yoktan bakkaldan alışveriş yapar alacağınızı alırsınız. Bu insanlar hiç borcunu verecege benzemiyor maalesef. Baktınız hiç olmadı direkt icra takibi başlatın paranız onlarda kalmasın.

Yasal islem baslatin. Böyleleri ondan anlar ancak. Türkiyede prodedürü bilmiyorum. Almanyada kolay. Ilk basvuruyu avukat olmadan kendim yaptim. Mahekemeden ilk mektup gelince borclarini ödediler hemen.
Ek not: lütfen su dil seviyeyi düsürüp ban yemiyelim degil mi
Haklısınız 🌹 teşekkürler 🙏

Dayak yedi kısmının alıntılayıp "marifetmis gibi bunu yazmışsınız" diye tepki göstermiştiniz ilk mesajinizda yanlış hatırlamıyorsam. İlk mesajda oh olsun gibi bir alt metin yoktu direkt durum bildiren bir cümleydi ona rağmen konuyu uzatan sizsiniz bence. Evet hos değil ama kadının burda hiçbir sucu yok.

😄 emojisi ile anlatmış ve "kocasından iyice dayak yemiş" yazmış. Ve siz kadının oh olsun gibi bir alt metni yoktu diyorsunuz. Arkadan "yesin dayağını otursun hiç üzülemem" mesajında bizzat metnin tamamı oh olsun diye bağırıyor zaten. Hmm, sizin dediğiniz gibi olsun.

😄 emojisi ile anlatmış ve "kocasından iyice dayak yemiş" yazmış. Ve siz kadının oh olsun gibi bir alt metni yoktu diyorsunuz. Arkadan "yesin dayağını otursun hiç üzülemem" mesajında bizzat metnin tamamı oh olsun diye bağırıyor zaten. Hmm, sizin dediğiniz gibi olsun.
Emoji meselesine gelirsek, o emoji “yarın gelceö sana, tüm borcu ödiycem ve nokta koycam diyip te öyle yapmadı tabiiki diye o emojiyi koymuştum cümlenin sonunda!!! sonra evet acımıyorum o kadına, çünkü bir sene iki aydır borcu vermemek için bir sürü şey yaptı, uydurmadığı hikaye kalmadı bu güne kadar, namuslu, dürüst biri olsaydı acırdım. Ben ilk ve son değilim o kadının borç aldığı ve alacağı, benden sonrada alacak ve uğraştıracak insanları. Bu bir kadının yaptığı hata değil, tercihi ve hayat tarzı, insan hayatı boyunca milleten borç alıp peşinden koşturmaz, hata olsaydı bir iki kez yapmış olurdu sürekli değil. Bu yüzden bana gelip te akılılık taslama!

Eklentiler

• F5016A8B-B481-4694-A569-860322101D81.jpeg
    F5016A8B-B481-4694-A569-860322101D81.jpeg
    40,5 KB · Görüntüleme: 41
Sende milleti zorlamak istiyorsun acıyın kadına diye 🤣

En sinir olduğum böyle biriyle uğraşıp ağzımı bozmam 🥲 anneme dedim zaten icraya vercem üç kağıtçilıktan dava açarım diye annem dur kızım bekle dedi kocasıyla konuşurum o öder demişti ahahhaah ama nerdeee 😁
Acaba annenizi de bir sustursanız mı? Başınızı yakan elalem değil anneniz. Verme deseydi vermezdiniz, aracı olduğu yetmiyor hala sizi durdurmaya çalışıyor. Beklemeyin verin icraya. Bakkal dükkanından bir şeyler alıp da ödemeden çıkmayı kesinlikle düşünmeyin bile. Başınız belaya girer, hırsızlık suçu işlemiş olursunuz, karşı taraf bunu kullanır. Elden verdim parasını yine de dükkandan mal aldı ödemeden gitti der, borcunu da artık asla ödemez. Anlaşarak bunu yapabilirsiniz belki? Yağ, deterjan kuru gıda depolama fikri nasıl?

Konu sahibi bence dava açacağım diyerek gidin dükkanına, bir arkadaş yazmış sahte bir dava dosyası hazırlayın gözü korkar tahsil eder belki borcunu hiç yoktan bakkaldan alışveriş yapar alacağınızı alırsınız. Bu insanlar hiç borcunu verecege benzemiyor maalesef. Baktınız hiç olmadı direkt icra takibi başlatın paranız onlarda kalmasın.
En başta zaten boş vereyim düşünmüştüm, sonra 70 yaşındaki annemle dalga geçer gibi yazdıklarını, davrandıklarını görünce sinirimi bozdu, vazgeçmemeye ve bir kuruşumu bile onda bırakmamayı karar vermiştim.

Son düzenleme:
Acaba annenizi de bir sustursanız mı? Başınızı yakan elalem değil anneniz. Verme deseydi vermezdiniz, aracı olduğu yetmiyor hala sizi durdurmaya çalışıyor. Beklemeyin verin icraya. Bakkal dükkanından bir şeyler alıp da ödemeden çıkmayı kesinlikle düşünmeyin bile. Başınız belaya girer, hırsızlık suçu işlemiş olursunuz, karşı taraf bunu kullanır. Kanunen suç işlemiş olursunuz. Elden verdim parasını yine de dükkandan mal aldı ödemeden gitti der, borcunu da artık asla ödemez. Anlaşarak bunu yapabilirsiniz belki? Yağ, deterjan kuru gıda depolama fikri nasıl?
Eskiden kendi arkadaşlarıma borç verirdim onlardan da bazen alırdım borç, çok şükür hiç sorun yaşamamıştık. Hatta kendi arkadaşlarıma borç verip geri istemiyordum bile kendileri unuttunmu ya diyip geri veriyorlardı, insanlara yardımcı olmayı seven biriydim bu olay başıma gelene kadar. Herkesi kendim gibi ve arkadaşlarim gibi sandım galiba ve annem diyince kötü düşünmeden verdim borç.

Borç verdiğimiz bir kişi borcunu ödemiyorsa mahkemeye başvuru yapma hakkımız bulunuyor.İcra İflas Hukukunda düzenlenen icra takibi yoluyla da alacağınızı talep edebilirsiniz. Bunun için illaki elinizde bir belgenin bulunması gerekmiyor.Elinizde hiçbir evrak olmadan da karşı taraftaki kişiye karşı icra takip yoluna başvurabilirsiniz. Bu icra yolunun ismi ilamsız icra takibidir.
Enazından biraz sürünsünler. Gerçi bakkallarından alışveriş yapmakta iyiymiş. 😂
Nasıl yani? Elinde hiç bir evrak vs olmayan biri bana icra takibi başlatabilir öyle mi? Ee sonra ne olacak? Ben de olmayan borcu ödeyecek miyim?
Avukat mısınız? Avukatsanız ve açıklarsanız bu konuyu sevinirim çünkü çok merak ettim

Nasıl yani? Elinde hiç bir evrak vs olmayan biri bana icra takibi başlatabilir öyle mi? Ee sonra ne olacak? Ben de olmayan borcu ödeyecek miyim?
Avukat mısınız? Avukatsanız ve açıklarsanız bu konuyu sevinirim çünkü çok merak ettim
Evet başlatabilir, itiraz etmeniz gerekiyor. 7 gün itiraz hakkınız var sonra işlem başlatılıyor. Yanlışsam düzeltsin bilenler.

Back