• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirimi bozan borçlu

Merhabalar arkadaşlar, ben bir sene önce bir tanıdık kadına borç vermiştim 14000 lira civarında, bir iki ay sonra geri öderim almıştı, ama nerdeeeee borcu geri ödeme vakti geldiğinde başladı hergün yeni bir hikayeler üretmeye ertelemeye. Bu arada bu kadın annemin tanıdığı kadın idi, annem bana sıkıntılıymış falan filan diye borç ver dedi, bende iyi niyetle vermiştim. O kadar sinirlerim bozulduki sonra geri almaya gelince, sonra neyse dedim sıkıştırmıyayım dedim, boş verdim, dört ay kadar sustum, sonra tesadüfen annem ile o kadının yazıştıklarını gördüm, annemi resmen dalga geçer gibi oynatıyormuş, iki saat sonra, iki gün sonra öderim diyip geçiştiriyormuş, kıçımın kenarı gibisinden. Tınlamıyor yani. Sinirlerim tepeme attı o an, sonra kadını aradım bağırdım çağırdım, yarın tüm paraları vercem sana gelip noktayı koycam diyo telefondan, ama öyle yapmadı 😁 neyse ben onun kocasını aradım, anlatım hepsini sonra kocasından iyice dayak yemiş. Ama genede borcu ödemiyor, ben iyice sıkıştırmaya karar verdim kadını. Gene kocasını arar diye korkarak biraz ödemeye başladı borcu ama genede ben o kadına bağırmadan çağırmadan ödemiyor illaki ben arayıp bağırmam aşağılamam lazım, o kadar sıkıldım ki. Bir taraftan vicdan yapıyorum ya Allah bana kızıyorsa para için böyle sinirlerimi tepeme attırdığım için diye. Bide bu kadın hep öyle imiş borç alıyor ve uzuun süre ödemiyor, ödese de hep taksit taksit. Bankalar da kredi vermiyorlar buna çünkü kredi çekip zamanında ödememiş. Bir yandan amaan boş ver, sadaka olsun diyorum, bir taraftan böyle insanlara böyle iyilik yapılmaz onları böyle iyilikler bozar diyorum. Bende zengin birisi değilim, borç alırsam hep zamanında öderim ödeyemezsem süre istiyorum ve ödüyorum şükür.
Bın bes yuz lira cok Bi para degıl artık
Nesine boyle hareketlere girdiniz dıye dusundum

Ama insan aptal yerine koyulmaktan hazetmıyor ondan olsa gerek degıl mi bu siniriniz?

Merhabalar arkadaşlar, ben bir sene önce bir tanıdık kadına borç vermiştim 14000 lira civarında, bir iki ay sonra geri öderim almıştı, ama nerdeeeee borcu geri ödeme vakti geldiğinde başladı hergün yeni bir hikayeler üretmeye ertelemeye. Bu arada bu kadın annemin tanıdığı kadın idi, annem bana sıkıntılıymış falan filan diye borç ver dedi, bende iyi niyetle vermiştim. O kadar sinirlerim bozulduki sonra geri almaya gelince, sonra neyse dedim sıkıştırmıyayım dedim, boş verdim, dört ay kadar sustum, sonra tesadüfen annem ile o kadının yazıştıklarını gördüm, annemi resmen dalga geçer gibi oynatıyormuş, iki saat sonra, iki gün sonra öderim diyip geçiştiriyormuş, kıçımın kenarı gibisinden. Tınlamıyor yani. Sinirlerim tepeme attı o an, sonra kadını aradım bağırdım çağırdım, yarın tüm paraları vercem sana gelip noktayı koycam diyo telefondan, ama öyle yapmadı 😁 neyse ben onun kocasını aradım, anlatım hepsini sonra kocasından iyice dayak yemiş. Ama genede borcu ödemiyor, ben iyice sıkıştırmaya karar verdim kadını. Gene kocasını arar diye korkarak biraz ödemeye başladı borcu ama genede ben o kadına bağırmadan çağırmadan ödemiyor illaki ben arayıp bağırmam aşağılamam lazım, o kadar sıkıldım ki. Bir taraftan vicdan yapıyorum ya Allah bana kızıyorsa para için böyle sinirlerimi tepeme attırdığım için diye. Bide bu kadın hep öyle imiş borç alıyor ve uzuun süre ödemiyor, ödese de hep taksit taksit. Bankalar da kredi vermiyorlar buna çünkü kredi çekip zamanında ödememiş. Bir yandan amaan boş ver, sadaka olsun diyorum, bir taraftan böyle insanlara böyle iyilik yapılmaz onları böyle iyilikler bozar diyorum. Bende zengin birisi değilim, borç alırsam hep zamanında öderim ödeyemezsem süre istiyorum ve ödüyorum şükür.

Kusura bakmayın ama anam babam harici kimseye 14.000 vermem hata etmişsiniz verip az bi meblağ değil.
Avukat bir arkadaşınız falan var mı rica etseniz arasa ben x Hanımın avukatıyım hakkınızda dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunacağız ya bu hafta ödeyin ya da mahkemede icra yoluyla alırız falan gibi biraz süslü kelimeler kullansa azıcık göz korkutsa

Nasıl yani? Elinde hiç bir evrak vs olmayan biri bana icra takibi başlatabilir öyle mi? Ee sonra ne olacak? Ben de olmayan borcu ödeyecek miyim?
Avukat mısınız? Avukatsanız ve açıklarsanız bu konuyu sevinirim çünkü çok merak ettim

İster belgeli ister hiçbir bir belge veya senede ihtiyaç duyulmadan takip başlatılabilir böyle bir takip usulu de var tabi evet maalesef suistimale açık ve tanımadığınız kişiler bile açabilir. Avukat değilim ama bildiğim konu. Yine de avukattan bilgi almakta yarar var.
Borcu olduğu iddaa edilen kişiye 7 gün içinde itiraz hakkı tanınıyor bu durumda. Yani durdurabiliyor itirazla. Gecikirse süreç uzar ve malesef borçlu olmadığınız halde borçlu çıkarsınız.
Aslında elinde borcun olduğuna dair kanıt olması çok işe yarıyor bu bağlamda alacaklı da itiraz iptali davası açıyor. Aslında mevcut borç olan paraya değer mi diye bakmak lazım. Bu tür davalar açarken. Çünkü mahkeme mahkeme sürünmesi de var. Alacaklı iken borçlu olmamak adına.
Aslında dediğiniz gibi borç verecekseniz belgelendirmek çok büyük bir avantaj. Banka yoluyla vermeniz de yarar var açıklama kısmına mesela borç ve şu tarihte verilmek üzere diye.
Güvenmemek lazım elden verirken diye düşünüyorum.

İster belgeli ister hiçbir bir belge veya senede ihtiyaç duyulmadan takip başlatılabilir böyle bir takip usulu de var tabi evet maalesef suistimale açık ve tanımadığınız kişiler bile açabilir. Avukat değilim ama bildiğim konu. Yine de avukattan bilgi almakta yarar var.
Borcu olduğu iddaa edilen kişiye 7 gün içinde itiraz hakkı tanınıyor bu durumda. Yani durdurabiliyor itirazla. Gecikirse süreç uzar ve malesef borçlu olmadığınız halde borçlu çıkarsınız.
Aslında elinde borcun olduğuna dair kanıt olması çok işe yarıyor bu bağlamda alacaklı da itiraz iptali davası açıyor. Aslında mevcut borç olan paraya değer mi diye bakmak lazım. Bu tür davalar açarken. Çünkü mahkeme mahkeme sürünmesi de var. Alacaklı iken borçlu olmamak adına.
Aslında dediğiniz gibi borç verecekseniz belgelendirmek çok büyük bir avantaj. Banka yoluyla vermeniz de yarar var açıklama kısmına mesela borç ve şu tarihte verilmek üzere diye.
Güvenmemek lazım elden verirken diye düşünüyorum.
Çok suistimal edilebilir. 7 gün itiraz hakkı da çok kısa

Tamam siz de bir gün hata yaptığınızda sizi de dayakla terbiye etsinler o zaman. Men dakka dukka.
Ne alaka ? Birinden borç alıp defalarca istemesine rağmen ödememek mi hata? İnsanı kendi parası için dilenci yapması mı hata? Hata dediğiniz şeyi fark ettiğiniz halde düzeltmezseniz o artık hata olmaktan çıkıyor. Bile isteye yapılan şey hata değildir. Ve evet insanlar ay sonunu bile zor getirirken, bu zamanda kimse kimseye 14 bin lira bağış yapacak durumda değil. Hele ki böyle yüzsüz, arsız birine. Duyar kasacak başka konu bulun.

Bın bes yuz lira cok Bi para degıl artık
Nesine boyle hareketlere girdiniz dıye dusundum

Ama insan aptal yerine koyulmaktan hazetmıyor ondan olsa gerek degıl mi bu siniriniz?

O 14 bin TL 🫴 Ben olsam 500 TL olsa canım sıkılır. 😂 Asıl sorun aptal yerine konmayı sevmiyorum. Güzellik merkezi ile 2000 TL yüzünden derin tartışmışlığım var. Haram zıkkım olsun. 😂

İsterse 100₺ olsun bu sadaka olsun diyenlerin geliri kaç yüz bin merak ettim 😀
100₺ dahi olsa alırım peşini bırakmam sadaka ise bir çocuğun karnını doyururum parayı kurtarıpta bunun gibi dilencilere yedirmem kaldı ki 14binnnn

borç ne alınır ne verilir ya sonra böyle başa dert oluyor çok can sıkıcı

Bu konuda sıkıntili olan annen o me diyor? Bir sene once asgafi ucrettin neredeyse 2 katiydi o para .hala arama sorma verir diyor .

Merhaba arkadaşlar, çok sağolun yaptığınız yorumlar için. Keşke diyorum şu kadına borç vermeseydim, o kadında vaktinde ödeseydi ne o dayak yerdi kocasından ne de benim sinirlerim bozulurdu. Açıkçası çok kez vaz geçmeye sadaka yapmayı düşünmüştüm, kocası dövünce de üzülmüştüm başta, ama kadının annemi oynatması sinirimi bozmuştu iyice, o günden sonra iyice hırslandım bende. Yoksa başta istedim sonra vazgeçmiştim, dört ay sustum, anneme de demiştim başta aman boş ver, uğraşma, sadaka olsun diye, sonra whatsappta kadının davranışlarını görünce sinir küpü oldum. Galiba kadın cadı kız vaz geçti, annesi kimmiş o da vazgeçer sanaraktan öyle oynattıyım bıkar bırakır peşimi sandı ve öyle rahat davrandı. Ben sinirlenince gözüm hiçbirşeyi görmez, kime gıcık olduysam sonuna kadar giderim, işte o an o huyum tuttu. Neyse artık, olanlar oldu, kadın takstli ödemeye yapıp kısa süre içinde bitircem diyor, bu borç alacak paranın da bereketi kalmadı artık gerçekten. Ders oldu bana. Hepinize teşekkürler 🙏

Back