- 17 Ocak 2020
- 28.048
- 1
- 40.731
- 548
Bın bes yuz lira cok Bi para degıl artıkMerhabalar arkadaşlar, ben bir sene önce bir tanıdık kadına borç vermiştim 14000 lira civarında, bir iki ay sonra geri öderim almıştı, ama nerdeeeee borcu geri ödeme vakti geldiğinde başladı hergün yeni bir hikayeler üretmeye ertelemeye. Bu arada bu kadın annemin tanıdığı kadın idi, annem bana sıkıntılıymış falan filan diye borç ver dedi, bende iyi niyetle vermiştim. O kadar sinirlerim bozulduki sonra geri almaya gelince, sonra neyse dedim sıkıştırmıyayım dedim, boş verdim, dört ay kadar sustum, sonra tesadüfen annem ile o kadının yazıştıklarını gördüm, annemi resmen dalga geçer gibi oynatıyormuş, iki saat sonra, iki gün sonra öderim diyip geçiştiriyormuş, kıçımın kenarı gibisinden. Tınlamıyor yani. Sinirlerim tepeme attı o an, sonra kadını aradım bağırdım çağırdım, yarın tüm paraları vercem sana gelip noktayı koycam diyo telefondan, ama öyle yapmadı neyse ben onun kocasını aradım, anlatım hepsini sonra kocasından iyice dayak yemiş. Ama genede borcu ödemiyor, ben iyice sıkıştırmaya karar verdim kadını. Gene kocasını arar diye korkarak biraz ödemeye başladı borcu ama genede ben o kadına bağırmadan çağırmadan ödemiyor illaki ben arayıp bağırmam aşağılamam lazım, o kadar sıkıldım ki. Bir taraftan vicdan yapıyorum ya Allah bana kızıyorsa para için böyle sinirlerimi tepeme attırdığım için diye. Bide bu kadın hep öyle imiş borç alıyor ve uzuun süre ödemiyor, ödese de hep taksit taksit. Bankalar da kredi vermiyorlar buna çünkü kredi çekip zamanında ödememiş. Bir yandan amaan boş ver, sadaka olsun diyorum, bir taraftan böyle insanlara böyle iyilik yapılmaz onları böyle iyilikler bozar diyorum. Bende zengin birisi değilim, borç alırsam hep zamanında öderim ödeyemezsem süre istiyorum ve ödüyorum şükür.
Nesine boyle hareketlere girdiniz dıye dusundum
Ama insan aptal yerine koyulmaktan hazetmıyor ondan olsa gerek degıl mi bu siniriniz?