- 12 Mart 2010
- 1.756
- 1.453
- 333
- 49
- Konu Sahibi Merdumgirizz
-
neden evlendiniz merak ettim eşinizle aranızda sevgi bağı yok aile bilncine sahip değilsiniz ev sahibi eve gelene gelme demez ayıptır ki yaşlılar büyükler gelio ve bir arada olmak isterler bence evlenmenizin tek sebebi koca kişisi çalışsın bana baksın kafasındaydınız ailesinede böyle hizmet etmek zorundada olmamalıydınız sofraya iki tabak fazla koyacaksınız ne var bunda büyütecek yahu ben calıştığım halde şimdi haber versele 10 çeşit hazırlarım bence boşanın bir dahada evlenmeyinSon yazdıklarımı da okuyun elimi verdim yine kolumu kaptırdım şimdi kocam aradı annemle halam geleceklermiş diye erken çarşıya çıkmışlar bize erken geleceklermiş diyo yemek çıktı bide başıma
Siz oyle deyince onceki konulariniza baktim. Ben kendi dertlerimi unuttum okuyunca siz nasil onlari yasayan kisiyken bu olayi dert edebiliyorsunuz anlamadimÖncelikle önceki konumu bilenler için bilgilendirme amaçlı bu yazıyı yazıyorum konuyla alakalı değil atlayabilirsiniz.
Koca müsvedddesi 4 gün eve gelmedi arkadaşında kalmış erkek arkadaşında. Dün eve geldi özürler affetler havada uçuşuyor bugün mahkemesi vardı. Tanık olarak katılacaktı onluk bi durumda yoktu.
Yanımda destek ol falan diye geldi tamam dedim neyse dedim. Zaten bana sahip çıkan kimse yok işe girene kadar sabretmem lazım boşanma vs şeyler için biraz para biriktirip öyle boşanabilirim.
Asıl konuya geçiyorum.
Dün gece 11 de halası mesaj attı yarın size geleceğiz diye zaten evlendi evleneli ilk kez gelecekler evime eşim biraz geç cevap verdi hayırdır gelmemizi istemiyor musunuz da geç cevap verdin dedi bu 1
Sonra konuşmayı Kürtçeye çevirdi ben bilmiyorum ya Kürtçe annen seni özlüyor üzülüyor hiç gelmiyor diyor bana dedi neden Kürtçeye çeviriyorsun bunu ben de bana bunu çevir dedim böyle böyle diyorlar dedi ben de daha 1 hafta önce ordaydık nereye hiç gitmiyoruz anlamadım dedim benim annemgile gitmeyeli 1 ay oldu dedim. Neyse hayatım tartışmayalım dedi. Bu 2
Ondan sonra halası diyor anneni de çağırdım o da gelcek iyi de benim evime ben kimi istersem onu çağırırım dimi sen kimsin de benim evime senden başka misafir çağırıyorsun bu 3
ASIL Olay ben bunları 15 20 dk sonra görüyorum eşim diyor yarın halamgil gelecek ee dedim kime sordun da çağırdın yazdı işte gelmeyin mi deseydim diyor ben de gerekirse evet dedim neyse dedi sen sadece evi derle topla ben dışarıdan hazır ikramlıklar alırım yorulma tamam dedim sustum.
Bugün sabah mahkemesi vardı ben gitmedim eşimle uyuyor gibi yaptım sonra mahkemeden sonra annesinin yanına gitmiş beyfendi. Nerdesin napiyosun dedim mahkemeden çıktım anneme geldim dedi e X ben seni burda meraktan bekliyorum yani benim yanıma gelirsin diye düşündüm sen annene mi koşuyorsun dedim.
O da ne alakası var geçerken uğradım dedi e zaten akşam annen gelecek dedim bende bide adliye ve annesinin evi ters yani arabayla 25 dk yol sinir oldum.
Şimdi bunlar akşam gelecek ben nasıl davranayım ben ne yapayım
Not : lütfen bana boşanmadın mı şöyle böyle demeyin benim şuan imkanım yok deli gibi iş arıyorum 30 yere cv bıraktım önce kendim ayaklarımın üstünde durmam lazım babam asla arkamda durmuyor.
Bide son an yemeğe gelcek oluyorlar çarşıda yorulmuşlardahalanız ayıp etmiş kendi emrivaki yapmış bide üstüne sizin evinize başkalarınıda cagırmış
ki bu kv niz içinede kötü bişey oğlunun evine başkası tarafından cagırılmak..
eşinizde bırakın gitsin bence sorun etmeyin ben kendim diyorum arada annene ugra özletme kendini diye
yoksa cıkıp cıkıp geliyolar
cok özenmeyin yemek konusunda sonucta misafir umdugunu değil buldugunu yermişşBide son an yemeğe gelcek oluyorlar çarşıda yorulmuşlarda
Evi sildim süpürdüm yemeklikleri de çıkardım gelsinler yapmaya başlıcamcok özenmeyin yemek konusunda sonucta misafir umdugunu değil buldugunu yermişş
yani bn öyle aniden misafir gelince pratik şeyleri tercih diyorum
Öncelikle önceki konumu bilenler için bilgilendirme amaçlı bu yazıyı yazıyorum konuyla alakalı değil atlayabilirsiniz.
Koca müsvedddesi 4 gün eve gelmedi arkadaşında kalmış erkek arkadaşında. Dün eve geldi özürler affetler havada uçuşuyor bugün mahkemesi vardı. Tanık olarak katılacaktı onluk bi durumda yoktu.
Yanımda destek ol falan diye geldi tamam dedim neyse dedim. Zaten bana sahip çıkan kimse yok işe girene kadar sabretmem lazım boşanma vs şeyler için biraz para biriktirip öyle boşanabilirim.
Asıl konuya geçiyorum.
Dün gece 11 de halası mesaj attı yarın size geleceğiz diye zaten evlendi evleneli ilk kez gelecekler evime eşim biraz geç cevap verdi hayırdır gelmemizi istemiyor musunuz da geç cevap verdin dedi bu 1
Sonra konuşmayı Kürtçeye çevirdi ben bilmiyorum ya Kürtçe annen seni özlüyor üzülüyor hiç gelmiyor diyor bana dedi neden Kürtçeye çeviriyorsun bunu ben de bana bunu çevir dedim böyle böyle diyorlar dedi ben de daha 1 hafta önce ordaydık nereye hiç gitmiyoruz anlamadım dedim benim annemgile gitmeyeli 1 ay oldu dedim. Neyse hayatım tartışmayalım dedi. Bu 2
Ondan sonra halası diyor anneni de çağırdım o da gelcek iyi de benim evime ben kimi istersem onu çağırırım dimi sen kimsin de benim evime senden başka misafir çağırıyorsun bu 3
ASIL Olay ben bunları 15 20 dk sonra görüyorum eşim diyor yarın halamgil gelecek ee dedim kime sordun da çağırdın yazdı işte gelmeyin mi deseydim diyor ben de gerekirse evet dedim neyse dedi sen sadece evi derle topla ben dışarıdan hazır ikramlıklar alırım yorulma tamam dedim sustum.
Bugün sabah mahkemesi vardı ben gitmedim eşimle uyuyor gibi yaptım sonra mahkemeden sonra annesinin yanına gitmiş beyfendi. Nerdesin napiyosun dedim mahkemeden çıktım anneme geldim dedi e X ben seni burda meraktan bekliyorum yani benim yanıma gelirsin diye düşündüm sen annene mi koşuyorsun dedim.
O da ne alakası var geçerken uğradım dedi e zaten akşam annen gelecek dedim bende bide adliye ve annesinin evi ters yani arabayla 25 dk yol sinir oldum.
Şimdi bunlar akşam gelecek ben nasıl davranayım ben ne yapayım
Not : lütfen bana boşanmadın mı şöyle böyle demeyin benim şuan imkanım yok deli gibi iş arıyorum 30 yere cv bıraktım önce kendim ayaklarımın üstünde durmam lazım babam asla arkamda durmuyor.
Hayır benim rahatsız olduğum zaten dün benden habersiz misafir kabul ediliyor bana sorulmuyor erken gelecekleri zaman yine bana sorulmuyor anladınız mı hep bi tık fazlalaşıyorBenim kv dem de bize geldiğinde bana sormaz
eşim de bana müsait misin demez çnk anneleri senede ıkı kere anca gelir
ben de sorulmasını isterim ama sormazlar
eşin yardım da ederim demiş
annesinin evine gecerken ugraması garip değil
benım erkek kardesım de bazen iş çıkısı vs annemlere ugrar ne var bunda
biraz dırdırcı gbisiniz
bu durumdan rahatsız olsanız da her rahatsız oldugunuzu böyle kocanıza dile getırırsenız sizi çekmez benden soylemesı
bence işiniz bittiyse şimdi başlayın yemekleri hazırlamaya sonra sıkışmayın hem güzel ağırlamış olursunuz istemiyo görüntüsü vermezsiniz.Evi sildim süpürdüm yemeklikleri de çıkardım gelsinler yapmaya başlıcam
AY canım bırak evide temizleme onlar seni sevmiyorsa bi kulp bulurlar temizliginede.Sen kafana göre çabuk olabilecek yemekler yap.Umarim yemekte de sinirini bozmazlar.Alın işte şimdi kocam aradı annemle halam erken geleceklermiş diye ben ne daha evi düzgünce temizleyebildim ne duş aldım bunlar böyle verdikçe fazlasını istiyorlar şimdi akşama yemek çıktı blde
Zaten artık onlarla bir olmayacağım onlar kendi kurdukları dünyada sadece oğluşları var gibi yaşıyorlarKonu sahibi,esinizin size fiziksel siddet uygulamasi disinda kafaya taktiginiz seyler hep teferruat,incir cekirdegini doldurmaz. Siddet uygulayan,yataktan tekmeyle dusuren ve sacindan tutup surukleyen bir kocayi savunacak kadar aptal degilim,asla. Ama siz yanlis bir evlilik yapmissiniz, neresinden donseniz kar. Elbet tekrar evlenecek mutlu olacaksiniz ama Kurtle evlenip de evde Kurtce konusmamasini saglayabilen yokturkulaga da cok manasiz gelmiyor mu? Simdi ben Turkum,haliyle de Turkce konusuyorum. Yanima bir ingiliz gelse ingilizce konussa napicam adami dovecek miyim?
Veya anneniz size gelecek olsa,gelirken teyzeni de getireyim mi diye soracak mi? Siz bu noktada bi dakka esime sorucam mi diyeceksiniz?veya teyzemi kosedeki marketin onune birak gelmesin diyebilecek misiniz? Ya da annecim esim seni istemiyor teyzemi ver telefona onu cagirayim bize sen de mal gibi bak diyebilecek misiniz?
Son dakika misafirine yapilacak yemek bellidir,salonun ortasinda kuzu cevirecek haliniz yok. Yapin bir makarna, buzlukta kofteniz varsa cikarin,yoksa patates kozleyin,domates biber koyun yanina. Hic bir sey yoksa evde kirin iki yumurta,uzerine sarimsakli yogurt,biber sosu tamam.
Simdi diyeceksiniz ki bu okuz koca bunlari hak etmiyor evet etmiyor ben de farkindayim. Ama yas 20 guzel arkadasim. Yasitlarin universitede kopya kagidi hazirlayip vizelere giriyor su siralar. Olmus bitmis evlenmissin keske mutlu olsaydin ama bak benim yasima geldiginde anlayacaksin soylediklerimi.
bu işler böyledirHayır benim rahatsız olduğum zaten dün benden habersiz misafir kabul ediliyor bana sorulmuyor erken gelecekleri zaman yine bana sorulmuyor anladınız mı hep bi tık fazlalaşıyor
Annemgilin evi daha yakın benimkilere gidilecek oldu mu eşim çok yorgun oluyor bazen çok hasta hep bahane beni tek de yollamıyor zaten annem babam sabah çalışıyor akşam oldu tek gitme diypinşallah en kısa zamanda iş bulursunuz öncelikle.
yaptıkları batmış size sürekli olarak artık durumları abartıyorsunuz .
kültür farkını herkes bağıra çağıra söylemiştir.
kürt ailelerinde ayrı eve çıkmak doğuda hala yeni yeni kazanılan bir kültür.
hep birlikte yaşıyorlar ve aileye saygı hörmet çok önemli bunları artık biliyor olmanız lazım hala da annesini de almış geliyor ne olacak. Pireyi deve yapmayın evet eşinizin size söylemesi gerekiyor gelme diyemez annesine eşim istemiyor derse daha mı iyi iyice kötü gelin olacaksınız . Sizin aile ne kadar uzaklıkta neden 1 aydır gitmiyorsunuz eşinizin aile sanırım çok yakın.
eşinize önceden haber verirsen şu kadar kişilik yemek yapardım diyebilirsiniz. haklıyken davranışlarınızla haksız duruma düşüyorsunuz.
Zaten halası ve annesi sürekli görüşüyorlar her gün birbirlerinin evinde oturuyorlar halası bana sürekli kayınvalidelik yapmaya çalışıyor haz almıyorum bunu eşim de biliyor o da farkında sürekli bizim üstümüzde bu şekilde emrivakiler yapıyorlar benim evimi ayak yolu yapcaklar ilk evlendiğimiz dönemler bile bırakmadılar yalnız kalsınlar hep onlarlaydık bana bide yemek yaptım gel siz yemek yiyemiyorsunuzdur gel şöyle böyle diye tavır takındı annnesi halası 1 gün gitsek özledik özledik karın bize yüzünü göstermiyor diye laf ediyorlardı uğraşa uğraşa haftada 1 e düşürdük gelip gitmeyi o da 3-4 gün geçiyo annesi arıyo özledim akşam için size bisürü yemek yaptım uğraştım gelin diyo zora koşuyo eşimle gidiyoruz mesela dünden kalan yemeği koyuyo bir yaptı iki yaptı eşim dedi hazırladım hazırlarım diyip artık yemek koyuyorsun diye ondan sonra utanıp 1-2 hafta çağırmadı sonra yine aynı evde yalnızım diyo benim babaannemde 80 yaşında evde yalnız. Kp kendi annesigilin yanına gitti 2.5 ay oldu hala gelmedi yalnızsa ya o kocasın yanına gitsin ya kocası yanına gelsin dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?