bana çok kızacaksınız...

Birincisi anlatım tarzı özenli.
İkincisi sevginize aşkınıza saygı duyarım ama adam evliyse bu saygı ortadan kalkar. Tamam seviyorsun aşkından ölebilirsin. İnsan her zaman büyük bir aşk yaşamıyor haliyle. Bunu yakalayabilen insan sayısıda çok fazla değildir kanaatimce. Buraya kadar herşey iyi güzel hoş. Ama baktınki adam evli, yolunu ayır arkadaş. Güçlü ol biraz. Telefonunu değiştir, işini değiştir, semtini değiştir. Çok kararlı olsan bunları yapardın. Hani demişsinya kadınların "hayır" demesi aslında "evet"tir diye. Sen aslında o adamdan kurtulmak istemiyorsun, bu çok açık. 80 defa o geçitin orda bırak demişsende o 80 defa da hayır nolur beni bırakma anlamına gelmiş bir nevi.

Bir bahane arıyorum bir açığını arıyorum ondan ayrılmak için demişsin ama adamın evli olması başlı başına bir sebeptir zaten sevgili arkadaşım. Boşanmak isteseydi çoktan yapardı bunu. lale'nin dediği gibi belki kolay olmayacaktır bu ama imkansız birşey değilki. Eğerki adamın eşi senin anlattığın gibi sonradan bu derece değişmişse o kadınlada mutlu olacağına inanmıyorum ben.Eşler arasında ortak paydalar vardır. kendimi o adamın yerine koyuyorum da bende yapamam öyle biriyle. Ben evlenirken farklı ama şimdi çok daha farklı. beraber vakit geçiremeyeceğim biriyle evli olamam.

Madem adamcağız istemiyor artık karısını küçük çocuğa rağmen boşansın arkadaş. tek boşanan ayrı yaşayan çift onlar olmayacakki. 10 gün çocuğunun yüzünü görmeyen adam(görmek içinde bir çaba sarfetmeyen adam) çocuğunu bu derece ön planda tutmamalı bence boşanmamak için.Çocuğun onun iin çok fazla önem arzetmediğini düşünüyorum.

hakkında hayırlısı olsun.:1closedeyes:

Çok teşekkür ederim iyi-kötü yazdığınız herşey için. Karalamalarınız beni kızdırmıyor. Güçlü olmama yardımcı oluyor. Düne kadar evimde tek başıma ağlarken, akıl alıcak bir kişim bile yokken şimdi 500 kişi paylaşmış hislerimizi.. Benim, onun, eşinin...
Toparlandım biraz. Gece telefonlarına cavap vermedim. Sabahtan beri arıyor, açmadım.
Arkadaşlarımı aramış yine onlara soruyormuş. Arkadaşlarımın telefonunu da açmıyorum...
Mesaj atmış.. Kendime kötü bişiy yapmamdan korkuyormuş...Bir kere aç sesini duyıyım diyor. Açmıyorum. ışyerimin telinin de kablosunu çektim gizlice. Burdan da ulaşamasın diye...
Evet itiraf ediyorum, boşanmasını çok istiyorum.. Ama bunu ona söyleyemiyorum.
Çivi çiviyi söker diyip hemen yeni bir sevgili de bulmıycam. Zamana bırakıyorum..
Benimse zaten gelir.. Gelmezse zaten hiç benim olmamıştır....
Herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum....ıyi ki varsınız....

Hikayen Mario Levi'nin Lunapark Kapandı romanına o kadar çok benziyor ki, çok fazla ortak nokta var. Boşanamayan bir eş ve hep dışarda kalan sevgili. Bu roman yaşanmış bir hikayeden alınmış ayrıca belirteyim. Senin meseleye dönersek benim anlamadığım eşi nasıl olur da çocuğu yurtdışına kaçırabiliyor? Çok güçlü biri olmadıkça kaçak yollarla kaçıramaz ve yurt dışında barınamaz, babasının izni olmadan da yasal yolla çıkamaz bu çocuk. Bir de madem inançlı, dindar biri olmuş nasıl oluyor da intihardan bahsedebiliyor? Açıkçası bana çok çelişkili geldi bunlar. O romanda adam sevmiyordu eşini ama boşanamıyordu da. Olan sevgiliye oluyordu maalesef. Aşkınız imkansız olduğu için aranızdaki çekim gün geçtikçe artıyor bence. Sana kızamıyorum ama ona çok kızdım. Gerçekten eşiyle yapamıyorsa ayrılmasını bilmeli ve aşkına sahip çıkmalı. Kendi adıma onun bahanelerin ardına sığındığını düşünüyorum. Dilerim o romandaki gibi olmaz sonunuz.

İlk başta "evet mutlaka okumalıyım" dedim..
Ama sonra vazgeçtim..
Etkilenmek istemiyorum benzer yaşanmış aşklardan...
Çok teşekkür edeim.. Belki torun torba sahibi olursam.. Geçmişi düşünmek için okurum bu kitabı :) Bu günleri gülümseyerek hatırlayabilmek için..
Şimdi ise: Geleceği düşünmenin zamanı....

İkincisi sevginize aşkınıza saygı duyarım ama adam evliyse bu saygı ortadan kalkar. Tamam seviyorsun aşkından ölebilirsin. İnsan her zaman büyük bir aşk yaşamıyor haliyle. Bunu yakalayabilen insan sayısıda çok fazla değildir kanaatimce. Buraya kadar herşey iyi güzel hoş. Ama baktınki adam evli, yolunu ayır arkadaş. Güçlü ol biraz. Telefonunu değiştir, işini değiştir, semtini değiştir. Çok kararlı olsan bunları yapardın. Hani demişsinya kadınların "hayır" demesi aslında "evet"tir diye. Sen aslında o adamdan kurtulmak istemiyorsun, bu çok açık. 80 defa o geçitin orda bırak demişsende o 80 defa da hayır nolur beni bırakma anlamına gelmiş bir nevi.

Bir bahane arıyorum bir açığını arıyorum ondan ayrılmak için demişsin ama adamın evli olması başlı başına bir sebeptir zaten sevgili arkadaşım. Boşanmak isteseydi çoktan yapardı bunu. lale'nin dediği gibi belki kolay olmayacaktır bu ama imkansız birşey değilki. Eğerki adamın eşi senin anlattığın gibi sonradan bu derece değişmişse o kadınlada mutlu olacağına inanmıyorum ben.Eşler arasında ortak paydalar vardır. kendimi o adamın yerine koyuyorum da bende yapamam öyle biriyle. Ben evlenirken farklı ama şimdi çok daha farklı. beraber vakit geçiremeyeceğim biriyle evli olamam.

Madem adamcağız istemiyor artık karısını küçük çocuğa rağmen boşansın arkadaş. tek boşanan ayrı yaşayan çift onlar olmayacakki. 10 gün çocuğunun yüzünü görmeyen adam(görmek içinde bir çaba sarfetmeyen adam) çocuğunu bu derece ön planda tutmamalı bence boşanmamak için.Çocuğun onun iin çok fazla önem arzetmediğini düşünüyorum.

kuzucum müsadenle altına imzamı atabilir miyim?

imza
cubuk_kraker

yasakkelime aranızda geçenleri gayet güzel anlatmışsın,fakat seninle sevgilin arasındakileri dinledik ve sana çogumuzun kızması gerkirken kızamadık,acaba bu olayları birde sevgilininin eşinden dinlesek,acaba evde neden kavga ediyorlar sanırım bu kavgalar tek taraflı ve sadece sevgilinin eşinen kaynaklanan sebeplerden dolayı degildir,
bence o kadın kocasının aldattıgını biliyor fakat sırf ayrılmayalım diye susuyor,ayrıyeten birde çocuk var ve şunu anlamış degilim hadi eşini sevmiyor ve görmek istemiyor ya çocugu onu nasıl görmeden duruyor
belki bize uzaktan konuşması kolay ama bence yanlış:1no2:
dogru kişi olabilir fakat yanlış zaman,herşeyden önce çocugu düşün karşındaki kadını düşün,sen böyle bir durumda eşinden ayrılabirsin fakat ayrılamayacak kadınlarda var

Aynen, işte böyle kuzu... şakkıdı şakkıdı

Başta sana evli oldugunu söylemeyen adamdan sana ne köy ne kasaba olur.
Eşine bunu yapan erkek ilerde sana neden yapmasın.
Hadi eşinden boşandı. Senin tercihlerinde ona farklı geldi. Gidip kendi tercihlerine uyan bi bayan bulmucagı ne malum.
Alma mazlumun ahını alırsın aheste aheste:1closedeyes:

Eşlerin tercihleri farklıysa ortak nokta bulunmuyorsa boşanılır kagıt üzerinde olunan bu evlilikte eminim cocuk fazlasıyla etkilenir.
Çocuga acıyorum Siz büyüklere bir şey olmaz. Nasıl olsa bulmuşunuz yollarınızı.

Önce empati kur kendini o masum minicik cocugun yerine koy yada o tercihini değiştirdiği için eşinin ilgilenmek için caba harcamadıgı kadının yerine koy. Ondan sonra vicdanını dinle:1closedeyes:

çok üzüldüm gerçekten çok üzüldüm.
gerçekten zor bi yerdesiniz, çok ince ayrıntı ve çizgilerle dolu bi konu.
ben de diğer arkadaşlar gibi eğer bunu anlatan o beyin eşi olsaydı senin hakkında ağır eleştririler yapardık. ama çok güzel bir dille ifade etmişsin.
bu duruma son noktayı koyacak sensin, ve iradeli olman gerekir.
gerekirse telefon numaralarını adresini ve iş yerini değiştir.

Ya bazı arkadaşların yaptığı yorumlara çok kızdım ya!!

Burda gelip "evli bir adamla beraberim, ama bilmiyordum" diye bir konu açılsaydı, yıkılırdı burası...

Şimdi durum farklı...Hikayemizi biraz süslendirip püslendirince konu sahibinin hiç suçu olmuyor, aşkının peşinden git deniliyor. Bu nasıl birşey ya??

ocfngk gerçekten kalemin kuvvetli, baksana birkaç hanımefendi hikayenden oldukça etkilenmiş ve seni suçsuz görmüş...

Hiç yakıştıramadım KK hanımlarına hiç...

Tavsiye vermiyeceğim, dikkate alacağını düşünmüyorum...

Burda gelip "evli bir adamla beraberim, ama bilmiyordum" diye bir konu açılsaydı, yıkılırdı burası...

Şimdi durum farklı...Hikayemizi biraz süslendirip püslendirince konu sahibinin hiç suçu olmuyor, aşkının peşinden git deniliyor. Bu nasıl birşey ya??

ocfngk gerçekten kalemin kuvvetli, baksana birkaç hanımefendi hikayenden oldukça etkilenmiş ve seni suçsuz görmüş...

0

Sana kurban olsunlar Azelim beeee... Şeniz :hooray:​

aynen senin gibi düşünüyorum ve yazık diyorum çok yazıkk

beni hiç etkilemedi dokunaklı sözleriniz .. hiçmi hiç,üzülmedim sizin için...
evli bir adamla berabersiniz ve bile bile devam ettiriyorsunuz. öğrendiğiniz an bitirecektiniz. zaaflarınıza teslim olmayacaktınız. iradeli olacaktınız.
benim için bir yanlış varsa o azelyanın dediği gibi süslü püslü laflarla doğru, haline ,gelmez. çünkü yanlıştır....
sizde yanlışınızı biliyorsunuz ,ama kendinizi ve o adamı masum hale getirmek için duygularımızı etkilemeye çalışıyorsunuz.
yaptığınız hatadan dönün bence. ve bu adamı bırakın...
yoksa çok büyük acılara sebep olacaksınız....

Son düzenleyen: Moderatör:
buarada,şunuda ekleyeyim. 1 senedir bu evli,adamla berabersiniz.o sizde kalıyor. bazı şeyler yaşanıyor..ama,hala bakiresiniz.
pek inandırıcı gelmedi bana

Dediğim gibi, bakireyim. Eşini sırf aldatmak için aldatan bi erkek 1 yılı geçkin bi süredir kapımda neden dolaşıyor? Neden telefonlarını açmadığım zaman deli oluyor? Tüm arkadaşlarımı arıyor.. "Bişi mi oldu? Açsın telefonunu nolur söyleyin "diyor...Bir bakıyorum iş çıkışı ofisin önünde bekliyor, bir bakıyorum sabah apartmanın otoparkında bekliyor, bir bakıyorum mesaj atıyor, kırmızı kazak yakışmış diyor.. Uzaktan da olsa izlediğini anlıyorum....

Benim onun aşkından şüphem yok... Evet başlarda vardı ama... AŞIĞIZ işte.. şu an ayrı da olsak başka çatı altlarında kalplerimiz birbirimiz için acı çekiyor...

Durumunuz çok iyi değil, geçmiş olsun öncelikle,
hoş bir durum olarak nitelendirilmiyor toplulmuzda, çok şık anlatmışsınız aşk sevgi dolu anlatmışsınız....

Toplulumuzda örf ve adetlere göre bakire olan kızlarımız gururlarının son haddinde oldukklarını düşündüklerinden vucutlarına bir başka vucudun deymesini hazmedemezler ve hukuki baglarla baglanmadan bakireliğinden vazgecmezler, gururlu olduklarından ve gururlarının bakirelıkle bagdastırdıklarından, kendimi katmadan söyluyorum genel örf adetler bu sekilde belirlenmiş ve alışılagelmiş, bu durumda bakire olmanız da hakikaten takdire şayan,
yani 1 yıldır güzel bir aşk yaşıyorsunuz evli bir adamla ve bakire olduğunuzu vurguluyorsunuz sevgilinizin eşi hanımı artık sevgiliniz sevmiyor ve siz gene örfe adete uygun olmayan şekilde beraberliğe devam diyor yine uygun olmayan sekilde bakireyim gururluyum diyorsunuz, bu yüzden sizi takdir etmek istiyorum. :nazar:
:1closedeyes:
durumunuzu yaşamak istemezdim zaten yaşamadım da, siz de bilerek yapmamış olduğunuzu ifade etmişsiniz. hem bakiresiniz hem evli bir adamla yasak ask yasıyorsunuz ve gururlusunuz. harika bir denklem, bu yüzden sizi tebrik ediyorum.
CADIARZU
allah sonunuzu hayır etsin, bu konuda bir düşüncek sonuç bulamadım sizin için,
ne yapmam gerek diye soruyorsunuz sanırım, bana göre geçmiş olsun size.

kötükedihüso

Son düzenleyen: Moderatör:
çelişkilerle dolu yazdıklarınız bir boşanmasını istemiyordum diyosunuz bir boşanmasını aslında istiyordum diyorsunuz

bu adamın işi gücü yok mu allasen ?

apartman önünde beklemeler,ofise gelmeler gizli takipler falan ?nasıl vakit buluyor bu kadar boş işe:nazar:

eşi tabii ki boşanmaz neden boşansın çocuğu var kolay mı sanıyorsunuz öyle boşanmayı ?

zaten sevgilinizin de boşanmaya niyeti yok bal gibi kandırıyor sizi yanınızda telefonla görüştüğü kişinin karısı olduğunu nereden biliyorsunuz belki başka birini konuşturuyor sizi kandırmak için?

eşiyle yatmadığını size ispat etmişmiş bu nasıl ispatlanır acaba adam mahremiyetini sevgilisi(!) olsa dahi dışarıya taşıyabiliyosa biraz daha düşünün derim

telefonlarına çıkmadığınızı söylemişsiniz birkaç gün sonra gelir kapıma dayandı ama napiim dersiniz eğer kararınızdan dönmezseniz tabii:nazar:

ınanınn okadr gusel anlatmıstınızkıı hıcc okdar yazıyı okumayan benn usanıp bezınmeden okudummm ama sonuna gedıgınde hayal kırıklgına ugradım YAZIK COK yazıkk bekarsınn elıne 100 kısı su doker elbett ondan daha ıyısı cıkıcak karsınızaaa emınım sen kendını sartlandırmıssın ıllakı o dıye ayrılamm yapamam dıye AMA SU BIR GERCEKKI ASKTAN KıM OLMUSS DAYANN COK COK BIR AGLAR IKI AGLAR 3 DE YERINE OTURURSUNNNN bır yuva yıkan ardı arkası kesılmezzz 10 yuvada yıkar 100 yuvada yıukarr donun bence bu yol dogru yoldeıl ŞıMDı BU YAZILANLAR SIZIN COK ZORUNUZA GIDIYOR BELKIDE AMA BUNLAR SIZIN GERCEKLERINIZZ
BıZı YARTANA SIGININ BIZE ONDAN BASKA YARDIMCI OLACAK KIMSE YOKTUR
hayatımızı bıze o verdıgı gıbı kaderımızı noktasına kadr yasadıgmız gıbı kul ıstedıkce rabbım verır ona sıgın sıze dogru yolu gosterecetırr

Ben size farklı birşey söyleyeceğim, bu tür ilişki yaşayan kadınların hayatında problemli bir baba/kız ilişkisi vardır (emin olun bişey biliyorumda söylüyorum), muhtemelen anneside aldatılmıştır ve kadın farkında olmadan içinde bir kin büyütür, bu bir savaş gibi o adam hangimizin olacak? Kendi ailenizle ilgili sorunlarınızı gözden geçirirseniz ne demek istediğimi anlarsınız..

Dikkatimi çeken başka bir şey var; bekar bayanlar daha objektif ve ılımlı bakmış bu olaya ama evli kadınlar inanılmaz kızmışlar.. Neden? Bu arkadaş sizde olabilirdiniz değilmi?

Ben size farklı birşey söyleyeceğim, bu tür ilişki yaşayan kadınların hayatında problemli bir baba/kız ilişkisi vardır (emin olun bişey biliyorumda söylüyorum), muhtemelen anneside aldatılmıştır ve kadın farkında olmadan içinde bir kin büyütür, bu bir savaş gibi o adam hangimizin olacak? Kendi ailenizle ilgili sorunlarınızı gözden geçirirseniz ne demek istediğimi anlarsınız..

E YOK DAHA NELER BILIP BILMEDIGIMIZ SEYLERI YAZMAYALIMM KIMSENIN GUNAHINA GIRMEYELIMMMM HABERDAR OLMAYN BIRININ NE SUU VAR SIMDI SU KONUDA NE ALAKA ANALAMADIM ANASIDA ALDTMISTIR DIYEE kötükedihüso

yasakkelimebekara kari bosamasi köprü altindan su gecirmek kadar kolaymisCADIARZU...........................................
ben evli bi bayan olarak okudum.........senin yaptiklarin gercekten takdire sayan ama malesef bi ömür sariilarak gecirilmiyor.....................karisida durduk yere kavga etmiyordur onun ilgisizliginden eve gelmemesinden cocuguyla ilgilenmemeesinden daha bi cok sebep erkekden gelen tabiiki de onlar kavgaya sebepdir.Allah seninde yardimcin olsun ama unuttma basta bilmiyormusun ama simdi ögrenmisin yuva yikanin yuvasi olmaz inaniyorumki senin kötü düsüncen yok ama adam seni kandirmanin yolunu bulmus vicdani konusmalarla seni etkilemeye calisiyor ama kendini bi koy o kadinin yerine hersey insanlar icin
Allah yardimcin olsunnnnnyasakkelimeyasakkelime

İyide neden bu arkadaş yuva yıkan oluyorki? Adam bu evliliğe değer vermiyor anlaşılan öyle yada böyle yıkılacak.. ancak şunu diyebiliriz sen sebebp olmuş olma...

X