Bana Annenizi anlatın...

cnm annem benm
Allah başımızdan eksik etmesin
çok uyanıksın ama bazen de o kadar saf oluyorsun ki:)
senn fedkarlıkarına nasıl karşılık vereceğiz annecim

Son düzenleme:
anne ve aile kelimesi dahi benim gözlerimi dolduruyor.annemi çok ama çok seviyorum okadar şevkatle beni ve ablamları büyüttüki.neyapsam hakkını asla ödeyemem biliyorum.herzaman söylediğim bir söz aklıma geldi en saf en çıkarsız ve gerçek sevgi anne sevgisidir.canım annem iyiki varsın.rabbim sana ve aileme hayırlı uzun ömürler nasip eyler inşallah

annemmmmmmmmmmmm.....bitanem ............... herşeyim................dostum..............sırdaşım............kalbim...........içim dışım herşeyim!

iyi ki var..iyi ki en zor en güzel anlarımda yanımda..
gurbette olunca daha iyi anladım değerini ;( ama olsun biz hep yanyanıyız bitanemle!

seni seviyorum canım annem ALLAH BAŞIMIZDAN EKSıK ETMESıN SENı..

annem benim ya canım o canımm...zamanında bize kızıyor dövüyor diye yakınırdık kardeşlerimle. ama şuanda yüzüne söylüyorum iyikide küçükken dövmüş bizi,onu çoooook seviyorum birtane ya...mantıklı düşünceleriyle herzaman ışık tutmuştur yürüdüğümüz yollara,ileri görüşüyle,asil duruşuyla,mantıklı fikirleriyle,mükemmeliyetçiliğiyle,fedakarlığıyla,yardımseverliğiyle,babama büyük sabrı ile hayatını hayretler içinde izlediğim ve gıptayla baktığım bir annem var benimm onu çok ama çoook seviyorum inşallah ilerleyen zamanlarda annem gibi bir anne olurum :Saruboceq:

bu arada insan evlenince daha çoook ama daha çook anlıyor annesinin kıymetini mafoldumben.vee çok zoruma gidiyor bir başkasına anne demek (kayınvalideme):kızgın:

annem annem evimizin sultanı o allahım uzun yıllar başımızdan eksik etmesin. bizleri o kadar iyi tanır ki ondan hiçbişey saklayamayız :))) iyi ki benim annemsin kanatsız meleğim benim seni çoookkkkkkk seviyorummmmm :)))

Annem...anne dendiğinde bile gözlerim doluyor.o kadar özlüyorum ki onu,kokusunu,ben ağlarken beni güldürmesini,onunla uyumayı,birlikte alışveriş yapmayı....size anlatayım anne ne demek..Annem almadan veren demek benim için meleğim herşeyim.hiç bir zaman bağırmadı bana beni eleştirmedi beni üzmedi beni ağlatmadı her ne dediysem yaptı sabaha kadar konuşmak istediğimde konuşurdu anlatırdı sinirlerimi yatıştırırdı terapistim o benim nereye gitmek istersem oraya giderdik ne kadar para istersem verirdi ne almak istersem alırdı bana birşey olduğunda üzülen..irşey kırıldığında döküldüğünde bile kızmazdı bize kızılcak birşey yok korkma küçüğüm derdi.evladıydım yaşadığım sorunlardan ötürüdür diye hiç ses çıkarmayanımdı üniversitedeyken değil de evlendiğimde anladım değerini öyle dua ediyorum ki korkuyorum ona birşey olacak diye Rabbim uzun ömürler versin meleğime bir kere süpürmüşümdür annemim evini hiç bir iş bile yaptırmazdı yapmıyorum diye sesini çıkarmazdı güllü lokumum o benim affet beni anneciğim çok geç anladığım için affet senin bana davrandığın gibi davranamadım meleğimi 11 aydır göremedim seni tatile gelcem annecim sabret emi mafoldumben
bir tek annem olsun bana birşey olmazzzz..........

Son düzenleme:
anne... melek... şefkat kaynağı... sevgi deposu... sıcacık bir kucak... merhametli eller...kendi annesinin böyle olduğunu düşünen var mı?

şu an düşünüyorum.. çocukluğuma dair annemle ilgili tek güzel bir olay gelmiyor aklıma. ama olumsuz şey çok... annem kardeşlerim ve bana çok güzel baktı. tertemiz giydirdi, çeşit çeşit yedirdi hakkı büyük üzerimizde... bunun yanı sıra beni bütün hayatım boyunca eleştirdi. hep en iyiyi en güzeli yapayım diye. ben sığınacak bir kucak aradım o benim günlüğümü okuyup duygularımı yuzume vurdu. şımarmayayım diye övmedi çok fazla.. çok sarılıp öpmedi oyle... babamı cok seviyorum her ne kadar bana o yıllarca elde etmek için ağladığım oyuncak bebeği almasa da.. şimdi eşim aldı bana o bebeği.. pek bir değeri yok artık... çocukkendi o... dayımın kızında vardı. oynatmazdı ama annesi alır dolabın ustune kaldırırdı eskımesın dıye... aylarca yıllarca ağladım... hala da ağlatır benı. keşke alıverseydi...
benim canım babam derdi ki sen de anne olunca anneni anlarsın...

ben bebek oldum, çocuk oldum, genç kız oldum, iş güç sahibi oldum, evlendim, hatta "anne" oldum... ama ben annemi hiçbir zaman anlayamadım...

bebeğimi dünyaya getirdim, normal doğum yapmadım diye beni eleştirdi. beni günlerce ağlattı hamileyken ve lohusayken... güzel yemekler yapıyordu, evim temizdi ama yeyip yeyip kan kusuyordum... annem benim için herşeyin en güzelini istedi ama... daha kötü şeyler soylemeyeceğim. bana annenizi anlatın. anne ne demek anlatın bana...

ben bebek oldum, çocuk oldum, genç kız oldum, iş güç sahibi oldum, evlendim, hatta "anne" oldum... ama ben annemi hiçbir zaman anlayamadım...

yine de hakkını helal etmesini steyeceğim hep...

sizin adınıza çok üzüldüm başka birşey yazamıyorum bile size bu tür duyguları yaşattığı için annenizide kınıyorum canım arkadaşım inşallah sen bebeğine harika bir anne olur böyle yaralar açmazsın minik yüreğindeopuyorumnanaktan

Ben annemi şimdi şimdi anlıyorum aslında.. düne dek kızdığım cnm annemi. Ben 2 yaşında iken beni babannem almış ve ben büyütücem demiş anneme güvenmemiş annemde 1 yıl sonra tekrar hamile kalmış ve kardeşlerimi büyütmüş ben ayda bir gördüm annemi evlenicem zamansa yani 5 yıl önce 3 ay olmuştu yanlarına yerleşeli... Pek doyamamışım anlıcanız..Anne olunca tüm kızgınlıklarım geçti özellikle gelin olunca kaynana olayını çözdüm..Bide annesi ne derse yapan bi baba olunca napsın kadıncağız hem çekmiş hem vermiş beni istemeye istemeye...
Ama annemi çok seviyorum neden lazım değil aslında anneyi sevmek için ama ben doyamadığım için daha bi çok seviyorum daha bi çok özlüyorum...

annem... mekanın cennet olsun...
boşa üzmüşüm seni zamanında,çatışmışım...
şimdi ben de anneyim. anne evladının kotulugunu ıstemezmış asla. anladım. ama bıraz gec anladım...

Size annemi anneler gününde annem için kendi yazdığım bir şiirle anlatmak istiyorum.

Canım Annem

Benim canim anneciğim
Emektarım,çilekeşim
Bana ömrünü verenim
Benim için ağlamaktan
Gözlerini bile kaybedenim

Nasıl öderim ben senin hakkını
Benim için yaptığın fedakarlıkları
Hiçbir gün koyamadın
Yastığa rahatça başını
Kimseler görmedi
Senin akan gözyaşlarını

Biliyorsun alamadım
Ben dünyada muradımı
Artık ağlama bana
Artırma hüsranımı
Herkes kadar ben de aldım
Payıma düşen acıları

Şöyle bakıyorum da sana
ınceden inceye
Yüzündeki çizgiler
Derinleşmiş iyice
Saçındaki aklar
Geçmiş günlerden hediye
Yılların yorgunluğu var
Sanki içinde
Mümkün olsaydı keşke
Seninle dönebilmek maziye

ınsanların sevgisi hep sahte
Kimse beni yürekten sevmedi anne
Ne olursun
Sen sev beni ölesiye...

..

Son düzenleme:
Annem benım bı'tanemdır! Uzdugum ıcın pısman oldugum, hatta kahroldugum tek ınsandır...

Ergenlık donemım cok sancılı gectı, duyguları her an degısen, asabı, kırıcı bırıydım o donemler. Canım benım, sımdı gozumun onune agladıgı o gunler gelıyor... Nasıl kıyabıldım sana! Ah annem, affedıyor musun kızını?

Hanı derdın ya, 'anne olunca anlarsın' dıye, ben henuz anne olmadan bu duyguları yasarken, anne olunca neler hıssedecegım, kahrımdan olecek mıyım yoksa?

Zamanla duzeldım, daha ıyı bır evlat olmaya calıstım, annemle arkadas olduk, butun sırlarımı (tabıı arada sakladıklarım vardı) bılırdı. Hatta oyle ıyı bır arkadas olduk kı sultanımla, arkadaslarım dahı hayran kaldı bı'taneme, onlar da zaman zaman sırlastılar, 'ne kadar tatlı bır annen var' dedıler...

Annem, cok cıleler cektı, hala daha yuzu gulmedı. Ona daıma ' sen sabrınla cennete gıreceksın' derım... Insallah.

Fakat onun yoklugunu dusunmeye dahı dayanamam! Kac gece uykularım bolundu, kabuslar gordum... Annemı yıtırdıgım gun, aklımı da yıtırırım sanıyorum!

Belkı de bu nedenle 'anne aynı gun olelım, ne sen benım acımı gor, ne de ben senın' dıyorum.

Annecıgım senı cok sevıyorum.

cok cektım yprandım dayak kufur hakaret baskı hersey gordum
annemın yuzunden az daha evlı bı adama kadın olucaktım
egıtımımı,dınımı ,sevgımı yedı bıtırdı
benı hıc tanımadıgım adı mantık ama bı o kadar mantıkısz ıcınde sevgı zerresı olmayan bı evlılıgın ıcıne attı annem..
sımdı bende anneyım
ve sırf evladım ıcın boyun egıyorum .ısımı bıle bıraktım yavrum ıcın ..
ıns ben ole bı anne olmam:Saruboceq:..

Annem olacak kadın...
Ona anne bile demek gelmiyor içimden.. Kendinden o kadar nefret ettirdi ki

Beni dövdü, hakaretler etti, kaşımı gözümü yardı aç bile bıraktı, dışarılara attı...

Ne yaptıysam ona hiç yaranamadım hiç :(((
Bir çay demledim diye benim kaşımı yardı o gün ben kör olabilirdim..
Yediğim lokmanın içtiğim suyun hesabını bile tutuyordu yaa. Öz anne evladının yediği lokmaları sayıyor.
Hiç birşey bulamasa ya yüzüm batar şu surata bak bir karış der.Boymun kısalığıyla alay eder...
lmadı yürüşüme takar "nasıl yürüyorsun kıvıra kıvıra herkes sana bakıyor rezil ediyorsun beni der"..
Olmadı senin yıkadığın bulaşıktan tiksiniyorum der.

Evet öz anne diyor bunları, bunları yapıyor..

Ben iki dışarı çıktım bulaşık yıkamadım diye bana seni doğurduğuma pişmanım lafımın da arkasındayım bile demiştir..
,Bir kere bile kızım demedi sevgi mi ben bilmem sevgi nedir..
O kadar şey varki burda sayfalara sığmaz inanın...

Onun yüzünden hayırsınızın birine gidip hayatımı karartacaktım..Ama Rabbim şükür engel oldu..

Sizin anneleriniz ne güzel ne iyiymiş :(( Kıymetini bilin onları...

Son düzenleme:
annem, anneciğğim.
bitanemi o kadar çok seviyorumki anlatamam.
beni ve abimi sevgiyle büyüttü.
benim en çekilmez olduğum zamanlarda dahi hep sevğiyle yaklaşan, beni hiç kırmayan, en saçma sorularıma dahi bıkmadan cevap veren, en iyi dostum, sırdaşım, biriciğim, sıcacık kucağım, yanında olmaktan huzur bulduğum, fedakar, sevgilim.
şimdi anneyim ve onun gibi olmayı çok isterim.
annem iyiki varsın ve iyiki yanımdasın.

Öyle özlüyorum ki onu. 3 sene oldu vefat edeli.
Çok iyi bir insandı. Kimsenin işine karışmazdı. Sadece çocuklarını düşünürdü.Yemez yedirir giymez giydirirdi. Sağlığında hiç kıymetini bilememişim. Evlenip gurbete uzaklara gittiğimde en çok o ağlamıstı arkamdan. Hep yakın bir ile gelmemizi isterdi.Bir gelseler yanına gider dururum derdi, evlendikten sonra bir kere bile evime gelemedi. Bir bardak çayımı içemedi.Geldik işte yakın bir ile faydası varmı annem yanımda yok.Her zaman hissediyorum yokluğunu. Bende anne oldum şimdi. Ama annem göremedi yavrumu. Çok severdi onuda biliyorum. Annannesinin gülüymüş canıymış diye severdi eminim.Rüyalarıma bile girmiyor artık .En son geçen sene bu zamanlar bebeğimin ikizi karnımda öldüğünde görmüştüm. Başında bembeyaz bir örtü vardı. 3-4 yaşlarında bir kız cocuğunun elinden tutmuş götürüyordu.Onları görünce acım hafifledi sanki. Yavrum emin ellerde diye düşündüm hep. Cennette annannesinin yanında.senağlamasenağlama
Annenizin kıymetini bilin onları hiç üzmeyin Şimdi yanımda olsa elini sıcak sudan soğuk suya sokmazdım.Çok pismanım cok ona iyi bir evlat olamadım.senağlama

Öyle özlüyorum ki onu. 3 sene oldu vefat edeli.
Çok iyi bir insandı. Kimsenin işine karışmazdı. Sadece çocuklarını düşünürdü.Yemez yedirir giymez giydirirdi. Sağlığında hiç kıymetini bilememişim. Evlenip gurbete uzaklara gittiğimde en çok o ağlamıstı arkamdan. Hep yakın bir ile gelmemizi isterdi.Bir gelseler yanına gider dururum derdi, evlendikten sonra bir kere bile evime gelemedi. Bir bardak çayımı içemedi.Geldik işte yakın bir ile faydası varmı annem yanımda yok.Her zaman hissediyorum yokluğunu. Bende anne oldum şimdi. Ama annem göremedi yavrumu. Çok severdi onuda biliyorum. Annannesinin gülüymüş canıymış diye severdi eminim.Rüyalarıma bile girmiyor artık .En son geçen sene bu zamanlar bebeğimin ikizi karnımda öldüğünde görmüştüm. Başında bembeyaz bir örtü vardı. 3-4 yaşlarında bir kız cocuğunun elinden tutmuş götürüyordu.Onları görünce acım hafifledi sanki. Yavrum emin ellerde diye düşündüm hep. Cennette annannesinin yanında.senağlamasenağlama
Annenizin kıymetini bilin onları hiç üzmeyin Şimdi yanımda olsa elini sıcak sudan soğuk suya sokmazdım.Çok pismanım cok ona iyi bir evlat olamadım.senağlama
anne....annee...???????
bende bu kelimenin tadını almış değilim.annemi çok severim çok değerlidir.yokluğunu düşünenmem bile.ama annem de bir anne çocuğunu nasıl sever görmedim.bir yanım hep eksik kaldı.yıllarca ayrı yaşamak zorunda kaldım okul ünv.iş,güç, evlilik derken....ama bir gün aramadı onca uzaklık ta ...bir anne çocuğunu aramaz merak etmez mi benim annem etmiyo galiba.içimde bir ukte kalmış durumda.ben aramadıkça seslerini duyacağımı sanmıyorum.evlendim birgün evime gelemediler bahaneleri uzaksınız diye..bazen düşünüyorum ölsem uzak diye cenazemede mi gelmeyecekler. :( bu durum hele bu günlerde beni derinden incitir oldu son zamanlarda hele.onlara ev almamızı istiyolar.ama nasıl alalım kolaymı anca kendimize yetiyoruz.tamam birazda üzerine siz koyun alalım diyoruz kardeşlerimde.ama onlar ellerindekini vermek istemiyolar.düşünün yani.ve bize küsüyolar.sürekli incitici sözler duyuyorum.ve artık kesin bir kanıya vardım annem bizi sevmiyo.sadece bana değil diğer kardeşlerimede aynı davranıyo...ben annenin ne demek olduğunu tatmadım..tadamadım..güzel şeyler duydukça anneyle aileyle ilgilili içimi derin bi hüzün kaplar bir yanım hep eksik çünkü..şimdi 3 hafta oldu aramıyorum dargınım.çok incitti öylesine arayacaksanız aramayın da gelmeyinde dedi.ama hala ne istediklerini anlamış değilim.genede annemide babamıda çok seviyorum ama sadece kalbimde biliyorumki varlığım onlara bişi ifade etmiyo yanlarında olmamın bi anlamı yok...

Annem benım herseyım cÜnkı babamdan sonra onu kaybetmekten korkuyorum
merhametlı evladı ıcın herseyı yapan her anne gıbı cennet kokan sırın yumos bır kÜcÜk kadın benım annem ve su an tÜrkıyade tatılde ve ben onu cokkkkkkkkkkkkkk
Özledımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ama gelmesıne daha cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
var tam 10cu ayda gelecekkkkkk yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

ORANJE Annenin seni sevmediğini umursamadığını düşünme. Belkide o sevgisini ifade edemiyordur. Ev meselesindede kendilerince hesapları olabilir. Hastalıkta sağlıkta lazım olur diye saklamak istiyordur.
Kendi menfaatini düşüneceğini sanmıyorum. En azından öyle olmamasını umut ediyorum. Ne olursa olsun onun nefes aldığını biliyorsun sağ olduğunu biliyorsun. Yasıyorken ayrılık ölüm aklına bile gelmiyor insanın, kaybedince anlıyorsun değerini. Bence bu sıkıntılarını onunla paylaşmalısın. Durumunuz düzelebilir.

Back