Bana Annenizi anlatın...

canım annem benim kanatsız koruyucu meleğim onu çok seviyorum allaha dua ediyorum hep annemden önce benim canımı al diye o ölürse ben o acıya dayanam:gitme:

Beni bu dünyada en çok düşünen, düşünebilen, seven, sevebilen cennet kokan melektir annem...
En güvenilir yerdir annemin kucağı, sırtımı güvenle dayayabileceğim en huzurlu yer.
Rabbim sağlıklı uzun ömür versin anneme inşallah.

Son düzenleme:
canım annem benim kanatsız koruyucu meleğim onu çok seviyorum allaha dua ediyorum hep annemden önce benim canımı al diye o ölürse ben o acıya dayanam:gitme:

Bende senin gibi dua ederim hep..Rabbim başımızdan eksik etmesin inş. :Saruboceq:

benim annem babamdan ayrıldıktan sonra hayatı boyunca kardeşim ve beni çok iyi bir şekilde yaşattı her istediğimizi yaptı onu çok seviyorum büyüdüm aşık oldum evlendim ve hayatımın en büyük mucizesini yaşadım anne olacaktım sevincimi ilk annemle paylaştım bekledim ki sarılıp öpecek küçükken yaptıgı gibi saçımı okşayarak bak sende anne olacaksın anlayacaksın beni demesini beklerken konuşamadı dili tutuldu sarılmadı bile 3 hafftalıktı bebişim tam 5 hafta konuşmadı benimle aradı kızdı bagırdı ve sonunda bebegim anneanesi tarafından istenmediğini anlayınca gitti bıraktı beni annemle şimdi aramız çok iyi çünkü hamile değilim annemi hiç özlemiyorum özlemek gelmiyor içimden paylaşmak istedim sadece......

annem benim herşeyim bütün dünyam hayatımın ilk ve tek önemli varlığı annemm..hakkını nasıl öderim bilmiorum sadece şunu biliorum annelerin hakkı ödenmez ne yapsam ne etsem annemin hakkını ödeyemem..yumuşak bi yatak anne kucağının yanında hiçbişeydir...büütün çiçek kokuları anne kokusunun yanında sönük kalır...anne dir o çocugunun kılına zarar gelse içi ürperen hasta oldugu zamn acaba bişey olurmu korkusuyla sabaha kadar gözüne uyku girmeyen belki aylarca çocugunun başucunda bekleyen fedakarlık yüreklidir..benim annemde işte böyledir kısaca özetliyim benim annem bi melektir:)

[B]Dört yaşındaydım annem öldüğünde.Kapının önüne tabutunun gelişini hatırlıyorum.ona son kez balkon demirleri arasından bakmıştım.anne sevgisi görmeden geçen tam yirmi dört yılım geçti.küçükken geceleri ağlardım anne diye.sonra acı gerçekleri hep bildim.annem benden çok abimi sevmişti.son nefesinde bile babama onunla ilgili vasiyet etti.sanki ben çocuğu değilmişim gibi.en önemliside bir resmimiz bile yok.beni hiç kucağına aldığı yada elimden tuttuğu...tek bir resim ve ben bebeğim ama komşu kucağındayım. o ise iki yaşındaki abime sarılıyor sıkı sıkı.komşu ise beni tutuyor...
ben daha bebekken abimide alıp çeşitli gezilere giderlermiş.bir sürü yerde çekilmiş resimleri var abimin her anı.her yerdeler.konya,bursa,niğde,artvin...bense hiçbirinde yokum.acaba beni kime bıraktı.hangi komşuya.acaba şimdi mutlu mu?anne kelimesinde gözleri dolan kalbi kırık bir kızı var...rahat uyu anne ben hergün ağlıyorum...[/B]

canım benim,üzüldüm,yüreğimde hissettim,vardır onun da kendince nedenleri,kızma ona.kendi evladın varsa ona ver sende eksik kalanları,onunla tamamlanmaya çalış.gidenleri affetmemiz gerektiğini öğrendim ben hayatta,sen de dene,iç huzurun için.a.s.

gelelim benim anneme,hamile olduğumu duyduğunda karnımdaki bebeğim için bela diyen,hamileyim diye bana küsen ve bebek doğana kadar bir defa bile arayıp sormayan,doğumuma bile kocamın yoğun ısrarları ve emrivaki yapıp uçak bileti göndermesiyle artık etrafa ayıp olmasın diye gelen,-hayat bu işte eşimle problemlerimiz var ve aşamıyoruz,boşnamaya doğru gidiyoruz-anne çok daraldım tek başıma uğraşamıyorum ya ben oğlumu alıp sana geleyim ya da sen bana gel biraz,arkamda olduğunu görsünler hiç olmazsa dediğimde bana kadın sığınma evleri var oraya git cevabı veren bir annem var.kendi ailesi için(kardeşleri) evlatlarını her daim harcayabilen,önce kendi ailem gelir(kardeşlerini kast ediyor) evlatlar yalan diyen bir annem var.kardeşimle ben ne kadar haklı olsak da haksız olan kardeşlerine bizi şakır şakır ezdiren çiğneten bir annem var.evet var işte benim de bir annem var.evladımdan sonra tutunacak tek dalım işte ne yapayım,bu da benim annem ve onun gerçekleri.

annem benim herşeyim... o olmasa bu hayatın üstesinden nasıl gelirdim bilmiyorum...

benim annemle bir ilişkim yoktu. biz kalabalıktık ve özellikle bana ablam baktı. ama öyle sevme şefkat anlamında değil. banyo yaptırma okula gönderme vs. şimdi ikisiylede görüşmüyorum ama açıkçası çok ta aramıyorum. pişman olduğum tek konu keğşke anneme bizim annemiz sensin diye baskı yapabilseydim zamanında. şimdi benim de çocuklarım var. ve küçükken benim istediğim ama hiç göremediğim şeyleri onlara yaşatmaya çalışıyorum. en basitinden oğlumu okula gönderdiğimde öpüyorum. ve hep söylediğim şu şakayla karışık Keşke benim de benim gibi bir annem olsaydı

canim anneeemmmmm,
bitanedir o bitane.... tontisim benim....

sert, disiplinli goruntusunun altinda, kocaman bir yuregi ve o yureginde sadece kendi evlatlarinin sevgisi var.... Suan uzagindayim, hergun arar konusuruz her defasinda da aglar... hem kiyamaz bana, beni uzmek istemez hem de dayanamaz hasretime aglar... canim benim...

Annem aynen aslan anneleri gibi cesur ve cok gururlu bir bayandir.
Onun gibi temiz titiz, becerikli, caliskan, yüregi cesur kadin bir daha görmedim hayatimda. Eger 10% kapabilmissem ne mutlu bana.
Sadece bir hatasi vardiki oda tüm aileyi yikti, oglunu herseyden cok sevmesi. Simdi cok pisman ama is isden gecti. Yinede tüm kizlari onu cok seviyor, kalbimiz kirik olsada yinede o bizim hanim agamiz, kralicemiz, benimde fistigim, öyle seviyorum onu. Damatlari hepsi anneme saygi ve sevgiyle yaklasiyor cok seviliyor herkes tarafindan. Oda bunu biliyor.
Hepimizin bas tacidir annem bir tek oglu bunu böyle görmüyor :(

Minicik yüreğiyle kocaman anne oldun sen. Daha 19'un da o kalabalıkta beni en değerlin olarak nasılda büyüttün.
Sen hep farklıydın bunu sadece ben söylesem herkesin annesi farklı derler, ama herkes söyleyince doğru olan bu kesinlikle. Hep olduğun yerin yıldızıydın. Bi şekilde kendini hep gösterdin. Birde fırsat verilseydi senden neler olurdu.
Bana bi kardeş istedin ama olmadı, evlat acısını ta dibine kadar yaşadın. Sonra beni 8 yıl ne değerli yetiştirdin. Aşıktım sana hala da aşığım. Yüreğimdeki sevdan artarak devam ediyor.
Gözden uzak olan gönülden de uzak olmuyor annem. Sana daha bir aşığım.
Şimdi hamileyim seni nasıl ama nasıl anlıyorum. Sana nasıl özeniyorum. Hani derdim ya sana hep "Ben senin gibi bir anne asla olamam" diye.
Hala söylüyorum hala. Senin kadar özverili olabilirmiyim ben hiç. Keşke hamileliğimi seninle yaşasaydım, keşke bilseydin, keşke benim kızımında annanesi olsaydı, keşke bu kadar erken gitmeseydin. Klişe laflar etmeyeceğim annem muhteşemdir, harikadır diye. Herkesin annesi ona harika tabiki. Ama senin gibisini inan görmedim ben.
Hani bende kalırken ayaklarını öperdim ya senin, sende derdin "bak beni bu kadar sevme, sonra çok üzülürsün diye", seni sevmemek mümkün mü anne.
Bir damat bile kayınvalidesini bu kadar güzel anıyor, ona dualar ediyorsa var sen düşün annecim. Yattığın toprak nurla dolsun, herşey için ama herşey için Allah razı olsun. Keşke seni daha çok tanıma imakanım olsaydı benim canım meleğim.

Son düzenleme:
Eyylül cok üzüldüm canim :(
Dilerim saglikli bir sekilde bebegini kucagina alir, onunla anneninde kokusunu alirsin. Bilki artik yine bir anne kadar sana cok yakin bir canin olacak bu dünyada. Sevgiler :1hug:

annem bana hiç kıyamaz. bazen kızar bana beni de kızdırmayı ihmal etmez ama ben onu çok sewerim o da beni... allahım başımdan eksik etmesin. ailemizi bir arada tutan odur. :1rolleyes:

anne... melek... şefkat kaynağı... sevgi deposu... sıcacık bir kucak... merhametli eller...kendi annesinin böyle olduğunu düşünen var mı?

şu an düşünüyorum.. çocukluğuma dair annemle ilgili tek güzel bir olay gelmiyor aklıma. ama olumsuz şey çok... annem kardeşlerim ve bana çok güzel baktı. tertemiz giydirdi, çeşit çeşit yedirdi hakkı büyük üzerimizde... bunun yanı sıra beni bütün hayatım boyunca eleştirdi. hep en iyiyi en güzeli yapayım diye. ben sığınacak bir kucak aradım o benim günlüğümü okuyup duygularımı yuzume vurdu. şımarmayayım diye övmedi çok fazla.. çok sarılıp öpmedi oyle... babamı cok seviyorum her ne kadar bana o yıllarca elde etmek için ağladığım oyuncak bebeği almasa da.. şimdi eşim aldı bana o bebeği.. pek bir değeri yok artık... çocukkendi o... dayımın kızında vardı. oynatmazdı ama annesi alır dolabın ustune kaldırırdı eskımesın dıye... aylarca yıllarca ağladım... hala da ağlatır benı. keşke alıverseydi...
benim canım babam derdi ki sen de anne olunca anneni anlarsın...

ben bebek oldum, çocuk oldum, genç kız oldum, iş güç sahibi oldum, evlendim, hatta "anne" oldum... ama ben annemi hiçbir zaman anlayamadım...

bebeğimi dünyaya getirdim, normal doğum yapmadım diye beni eleştirdi. beni günlerce ağlattı hamileyken ve lohusayken... güzel yemekler yapıyordu, evim temizdi ama yeyip yeyip kan kusuyordum... annem benim için herşeyin en güzelini istedi ama... daha kötü şeyler soylemeyeceğim. bana annenizi anlatın. anne ne demek anlatın bana...

ben bebek oldum, çocuk oldum, genç kız oldum, iş güç sahibi oldum, evlendim, hatta "anne" oldum... ama ben annemi hiçbir zaman anlayamadım...

yine de hakkını helal etmesini steyeceğim hep...

Ben bebekken beni babanneme veren.Hiç yanımda olmayan.Sadece parası kalmadığında para isteyen annem beni hiç sevmedi ki

Anne........
Anne diyince bile gözlerim dolar ağlamaya başlarım anne sevgi şevkat merhamet.....
Anne diyince aklıma ne gelir bilirmisiniz babam beni hep döverken elinden zorla kurtarıp bazen kendide bir iki tokat yiyip bana sarılarak beraber ağladığım can gelir....
Elim kolum şiş yada sabaha kadar için için ağlarken yediğim dayaklardan dolayı başımda bekleyip ağlayan kadın gelir....
Bu akşam sana yemek yok deyip beni odaya gönderen babamdan gizli gizli yemeğini yemeyip bana getiren beni doyuran kadın gelir....

Daha fazla çok şey varda içim acıyı söyledikçesenağlamasenağlama

Anne diyince benimde gözlerim dolar bende ağlarım.Ama anne sevgisinden şevkatinden değil.Beni neden bıraktığı sevmediği için.En zor anımda annemi beklerim belki gelir diye Ama o komşu gibi gelir gider sadece karşıdan bakar.Anne diyince hüzün kaplar içimi sevgisinden çok sevgisizliğinden.

Annem çok vefalı sabırlı ve asla kötülüğe meil vermeyen ılımlı ve seviyeli bir insan annem sözleriyle hal diliyle mükemmel biri her sıkıntıya çözüm arayan bir pskolog bir arkadaş bir dost bir anne bir liman anlatamıyorumki....

bi tanedir annem benim ya şuanda yanımda olmasa da kokusunu hissedebilirim her istediğim an.. tek başına çalış çalış hiç bişeyimizi eksik etmedi meleğim benim.. ablamı okuttu beni hala okutuyo tek başına.. allah sağlık versin ona da şu okulu bitirip mesleğe geçince kraliçeler gibi yaşatıcam onu allah sağlık versin ilk önce anneme anneanneme ve tüm annelere...

Allah'im benim canimi annemle ayni anda al nolur, bana her seyi yasat ama onun yoklugunu yasatma

Annem evin diregidir bizde. Her ise o kosturur kendi isleri degil cocuklarinin ve esininkinede kosar.
Evde kagit isleri temizlik yemek hep onun omuzlarinin üzerindedir. Melek gibidir cok iyilik sever herkesin
yardimina kosar kimseyi geri cevirmez asla hayir demez. Kisacasi benim annem bir MELEK! ALLAH onu basimizdan eksik etmesin!

Son düzenleme:
Back