Bana Annenizi anlatın...

Yazacak o kadar şey varki içimde
ama parmaklarım titriyor yazamıyorum bunları.
Belki
belki bende bir gün anlatırım
annemi
yada annemsizliği....

Beni karşılıksız seven tek insan ,, tanıdığım en fedakar kadın annem 6 aylıkken kaybetmiş annesini hiç hatırlamıyor belkide bu yüzden inanılmaz derecede fedakar ve düşkün bize, yeterki çocukları üzülmesin herşeye razı çektiği bütün cefalara haksızlıklara rağmen kendine güveni tam sıksıkı hayata sarılmış ve dim dik,, kocaman bi yüreği var ,o sert görünüşünün altında öyle yumuşak ve affediciki.. nur yüzlü mis kokulu herşeyim canım annem onu çok seviyorumm

bugün bir anne karıştı gökteki yıldızlara,geride evlatlarını bırakarak,ne kadar acı;kalabalığın içinde herkes var birtek anacığı yok,yere düşen çocuklarını kaldırırken,onların anneleri onun artık ANNE diyecek bir annesi yok .

annem benım herseyım onsuzlugu asla dusunemıyorum elim kolum gözüm benım dert ortagım affeden emektar fedakarım benım onu burda anlatmaya sayfalar yetmez bız ıkı kardesız ıkımızde evlendık ama hala eli uzerımızde bırgun gormesek bırbırımız ozluyoruz sabah kalakarım annem gece yatarım annem allaha sukurku esımde anneme cok duskun cok ıyı anlasıyolar zaten annem anlasılmaz bır kadın asla degıl fakırın fukaranın her zaman gucu yettıgınce yanında butun yıgenlerı kardeslerı hatta ablaları bıle bı karar alıncaksa once anneme danısırlar annem bır ıyılk melegı her zaman duacısıyım ya gozlerım doldu onun sevgısı bambaska babamıda cok sevıyorum ama annemmmm canım yaaa ıyıkı varsın allahım benım omrumden alıp ona katsın

ANNE demek CAN demek Canimin bir parcasi demek annemi nasil kelimere sgidirabilirimki hicbir soz onun anlatmama yetmez tasiyamaz agir gelir
Annem benim elim ayagim diger yarim
annemi anlatmaya calsiyorum ama su an ellerim titriyo gozlerimde yaslar gelmeye basladi
annesizligi dusnuyorumda cok zor hemde cok Allah annesi olmayanlara sabir versin ve benide ANNEMSIZ birakmasin basimizdan hic eksit etmesin insallah
annemle anneannem benim can yoldasim cok seviyorum onlari :asigim::asigim::asigim:
aslinda anlatacak cok sey var ama buraya sigmaz yazacaklarim

annem; benim için hayatın anlamı.. tanıdığım en zeki, en başarılı, en hassas, en düşünceli, en yardımsever insan.. çok şanslıyım onun gibi bi annem olduğu için:nazar:

annem:herkesın hayatında zorluklar karsısına cıkmıstır.hayatımda gördugum en guclu ınsan o benım.kucuk yasından ıtıbaren hayattan aldıgı darbelere ragmen sallanan ama yıkılmayan o.vicdanlımerhametli sevgi dolu pozitif.bır anne de olması gereken hersey var onda.arkadaslık,annelik,babalık,sorumluluk,koruma içgüdüsü,çocuklarını hep mutlu görmeyı ıster o herseyın en ıyısı olsun ıster.okdr cok emegı varkı uzerımde babamla ayrıldıklarında ben 11 kardesım10 yasındaydık.kendısıde 30 du belkı.bızı buyuttu ıkımızede unv okuttu sımdı benı evlendırıyor.ve herseyım fazlasıyla var.insan kendı hayatından vazgecermı? işte bırısı baska bırısı ıcın kendı hayatından kendı mutlulugundan vazgecıyorsa bılın kı o kısı ANNEdir.çocuklar dunyaya gelırken anne-babalarını secemezler.amaeger seçme şansımolsaydı yıne ve sadece benım annem annem olurdu.

Annedir yüreği fazla dayanamaz.
Herkes bıksa benden annem bana doymaz.
Öper besler beni unutur kalbinde.
Annem burda olsun bana bişey olmaz..

Hergün bakar bana kusurumu görmez.
Günler gece olsa o ışığı sönmez.
Ellerim büyüdü avuçlarında.
Bi tek annem olsun bana bişey olmaz..

Annemi anlatmaya kelimeler yetmez.Yemedi yedirdi,giymedi giydirdi derler aynen öyle bir annem var.3 kız kardeşiz biz.Annem asla ayrımcılık yapmadı.Bizim azıcık suratımız asılsa annemizin yüreği kan ağlar.Allah'ıma çok şükür ki böyle bir annenin evladıyım.O kadar temiz kalpli okadar iyi niyetli ki kendisine kötülük yapana bile iyilikle yaklaşır.Ve okadar özeniyorum ki ona Allah'ımdan dileğim ilerde bir evladım olduğunda huyu suyu yüzü gözü canım anneme benzesin.

ben anne kelimesini duymak istemiyorum
çünkü annesizimmm
daha anne kelimesinin ne ifade ettiğini insanın annesini olduğunun ne güzel bişey olduğunu anlayamadan,onunla arkadaş olamadan gezip tozamadan,dertleşemeden,arkadaş,sırdaş olamadan yitirdim annemi:1no2:
kara gözlümü gülyüzlümü ...
kelimeler ifade etmez,edemez annemi...o yüzden ben size annesizliği anlatıyım
ANNESİZLİK:
bir türk filmi seyrederken anneye sarılma sahnesi olduğunda hıçkıra hıçkıra bağıra bağıra ağlamak isteyip,ağlayamayıp gözleri dolu dolu olmaktır
kolkola gezen anne-kızı görünce insanın içinin burkulmasıdır
anneler gününde bir demet çiçek alıp bir avuç toprağa gözyaşını akıtmaktır
en mutlu günümde beyaz gelinlikler içinde etrafımda gözleri dolu dolu onurla gururla ve özlemle bana bakışıı göremeden içim burularak baba evinden çıkmamdır
meleğime kavuştğum gün onu yanımda göremeden beni bu hayata getirirken neler çektiğini ona söyleyerek teşekkür edemeyerek yüreğimin acımasıdır
bi derdim olduğunda anlatacak,gözyaşlarımı akıtıcak bi omuzun olmayışıdır annesizlik...
kocaman koskocaman bir boşluk...dindirilemez bir sızı ...küçücük yürekte kocaman bir yaradır annee...

anne:hala çözemedim çünkü bir yaptığı bir dediği hiç bi zaman diğerini tutmaz ve panik ataktır bu yüzden çok çekiorum :(

annemmm...yazmaya kalksam cok uzun olur...kisa keseyim...
herseyim o benim...Allah benim omrumden alip ona versin...o olmazsa olurum ben yasayamam...seni cok seviyorum anne...cok ozluyorum seni...niye seni birakip uzaklara geldim ki??? aklima tukureyim...hersey tamam hayatimda, mutluyum ama senden uzak olunca sahip olduklarimin hic bir anlami kalmiyor...sensiz olmuyor...oooffffff offfffff...dertliyim dertliiiiiii :içelim: :gitme:

annem anam şuan o bir melek gerçek bir melek cennette biliyorum
şuan benimle onu göremesemde sesini duyamasamda
kokusunu alamasamda benimle biliyorum
bizimle hep yanımda keşke keşke şuan burda hayatta olsa ona sarılsam sarılsam sıkıca
ölüm ölüm ayırdı bizi bi pazar günüydü lanetli bi pazar onu bizden aldı ama kader........
tam 4 yıl oldu ama acısı daha dün gibi halen içimde hiç birşey yerini doldurmuyor ne evlat
ne koca ne kardeş ne baba baba anne varsa babadır anne gidince herşey dagılıyo teker teker parçalanıyo anneymiş aileyi ayakta tutan çokşükür babam canım babam hayatta başımızda ama anne gibi olmuyor aaah annem aaah çilekeş vefakar gün yüzü görmemiş her anne gibi ama benim anambaşkaydı yaaaaaaaa ölümü bile sessiz oldu anamın kendi gibi bir anda aniden düşünsenize bir gün önce seninle yanında beraber çocuklarıyla pazarda beraberdik ölmeden 2 saat önce kurmuştu turşusunu ertesi gün topraga girdiginde bedeni sogumuştu ama kurdugu eliyle kurdugu turşusu sıcacıkkkk offffffffff acı çok acı kaldık bi başımıza kimse anlamıyo anlamıyo acımızı ana ana unutulmuyo olmuyor kız kardeşimi gelin ettik ama boynu büküktü ablamla elimizden geleni yaptık herşeyini ama bir yanımız hep büküktü olmuyo yerini kimse dolduramıyodaha çok güzel günlerimiz olacaktı ama olmadı bukadarmış ömrü annenizin kıymetini bilin onu üzmeyin keşke olsa şu an yanımda neleri verirdim bilemessiniz çok özledim seni anam bir gün buluşacagız biliyorum o günü bekliyorum mekanın cennet melekler yoldaşın olsun SENİ ÇOK SEVİYORUM ANAM

Eklentiler

• $DILEK 10x15.jpg
    $DILEK 10x15.jpg
    10,4 KB · Görüntüleme: 76
Gerçekten insan annesinin kıymetini ya kendi çocukları oldugunda yada anneden uzakta kaldıgında anlıyor.Ben küçükken hep annemin beni sevmediğini diğer kardeşlerimi sevdiğimi düşünürdüm ve bunun için çok asabi davranırdım belkide beni farketmesini sevmesini saglamaya çalışıyordum .Ama sonra kendim anne olunca anladımki anneler çocukları arasında ayrım yapmazmış bir evladının canı acısa annenin yüregi orda olurmuş ve elinden geldiği kadar fedakarlık yapmaya çalışırmış çockları için. Benim annem çok garibandı aslında biz altı kardeştik her birimize bakmak ihtiyaçlarımızı karşılamak çok kolay degilmiştir madden sıkıştıgımız zamanlarda bile hiç bize hissettirmedi anneciğim ne istersek yapmak için çabalıyodu karşılıksız .ama ben annemin fedakarlıgını çabalarını çok geç anladım ama elimde olsa geriye dönmek mümkün olsa hiç anneme eziyet etmezdim ama ben anneciğimi çok seviyorum biricik annem biliyorum kaç yaşına gelirsem geleyim annemi çok özlüycem benim biricik melek anneciğim o onun yerini hiç kimse tutamaz ..

anne:hala çözemedim çünkü bir yaptığı bir dediği hiç bi zaman diğerini tutmaz ve panik ataktır bu yüzden çok çekiorum :(

Aynen! ya ona benzersem onun gibi bir anne olursam diye korkarım bazı özelliklerim benzemeye başlıyor mutsuz oluyorum. Kendi evini mutlu etmez başkasını etcem sevap diye dolanır. Mum dibine ışık vermiyor gerçekten. Bazen başka ana kız ilişkilerini kıskanırım keşke bu sıcaklığı ben de yaşasam bu samimiyeti görsem gösterebilsem derim

Annecıgım canımın bı parcası harıka bır kadın annelerın en guzelı en tatlısı herseyımle anneme benzemek ıstıy0rum 0nun gıbı anne 0lmak ıstıy0rum

annem
keşke onu anlatabilsem aslında beni hiç bir zaman anlamadığını düşündüm yıllarca ve bana dediği anne olunca anlarsın sözünün bile ne olduğunu anladımda ne demek istediğini anlamamışım taki bende anne olunca anladım annemin ne demek istediğini neyi kastettiğini
bazı şeyleri söylerizde ne demek istendiğini anlarızda yaşayınca anlamak çok farklıdır yaşayan bilirya hani öyle bişey sanırım
benim annem garibdir duygusaldır onun kucağı dünyanın en sıcak en huzurlu yeri
keşke annemi hiç üzmeseydim ama sanırım hala üzüyorum o benim anakraliçem bitanem onu benden ayırmasın Allah onu çok seviyorum

ben açıkçası evlenmeden önce pekte hayırlı bir evlat değildim. ne olsa acısını annemden çıkarırdım. kızardım sonra pişman olurdum, ama lanet olası inadımdan gidipte özür dilemezdim. canım annem beni her defasında affederdi. çok üzdüm çok kırdım, bazı konularda hep ondan destek bekledim ben hiç destek olmadım. anneme en büyük kazığımı da kaçarak evlenmekle attım :( ama şimdi annemin kıymetini o kadar iyi anladım ki. dünya bir yana annem bir yana. annem başka şehirde ben başka şehirde. şimdi telefonda öksürse koşup yanına gitmek istiyorum. annem bile olsa kimseye sevgimi belli edemiyorum. bari burdan yazayımm dedim. annecim sen hep bana anne olunca anlarsın derdin, ben senin kıymetini anne olmadan anladım. allah seni başımdan eksik etmesin, senin acını bana göstermesin. hayatımdan kim giderse gitsin sen hep benimle kal... ben senden ayrı kalmadan senin değerini bilemedim.. senin sevginden kutsal, menfaatsiz sevgi yokmuş. seni çok seviyorum annemmmm... umarım senin gibi bir anne olurumsenağlama

annem benim bitanem
herşeyim canım ciğerim
olmazsa olmazım
en büyük tesellim kuvvetii
HER AYRILDIMDA GÖZYAŞLARINA BOĞULMAMA SEBEP OLAN İNSAN
ANNEM ...........................

Back