Gecmise bagli travmalar var, anneannem 16 yasinda sevdigine kacmis, sirf oglan fakir diye geri almislar, kacti diye evde etmedikleri eziyeti, dayagi, hakareti birakmamislar. Evden kurtulmak icin kendinden yasca buyuk, alkolik, kumarbaz biriyle evlenmek zorunda kalmis. Cok cekti, cocuklari da öyle. Anneme kendisi gibi olmasin diye cok baski yapmis. Regl bezlerimizi nereye saklayacamizi bilemezdik, buldu mu doverdi diyor. Annem annesine gore cok daha iyiydi, pedimi o aldi, regl donemini anlatti, kanamam cok oldu, gece acile goturdu. Ilk gece kanamasinin, acinin kizlarin kocaya kacmasin diye abarttildigini soyledi. Bunlar zamanla degisecek seyler. Annem cok degisti, eskiden bekaret diye tutturan kadindi. Simdi bosanmis, cocuklu kadinlarin hic evlenmemis erkeklerle evlenebildigini, hic sorun olmadigini gordu mesela.
Benim cocugum yok, ama kizim olsaydi eger, erkek arkadasini saklamamasini isterdim, nasil olsa gizli de olsa, olacak. Bari sacmasapan biri olursa haberimiz olsun diye eve yemege cagir tanisalim derdim.