günaydın kızlar
bugün evde çok iş var… her zaman diyorum başlamadan buraya yazmak çok işeme yaramıştır.. ama yapıcaklarımı yazmadan önce bi kaç şey söylemezsem olmaz..
kendi açtıgım 3 topigide kendimi geliştirmem ve motive etmem için açtım..bu topigi açarken amacım daha bakımlı bir hatun olabilmek için düşüncelerimi,yaptıklarımı ve alışverişlerimi burda paylaşarak hem kendimi hem başkalarını motive edebilmekti.. elimden geldigince herkese yardımcı olmaya çalıştım.. ben de sizin yazılarınızdan çok faydalandım,motive oldum notlar aldım
ama görüyorum ki burda burayı dış bakım topigi sanan okuma yazma ögretmeye çalışıp okudugunu daha anlayamanlar tipler de varmış …
burası bir bakım topigidir ama dış bakım topigi degildir.. içimize de baktıgımız ruhumuzu da bakım yaptıgımız yeri geldiginde kitaplar paylaştıgımız yeri gelince ev temizlik ürünleri ve yaptıgımız ev temizliklerini , aldıgımız makyaj malzemelerini,kullandıgımız parfümleri,sevdigimiz ürünleri,evcil hayvanlarımızı ve hatta onlar için kullandıgımız kumları bile tavsiye ettigimiz bir topiktir.. bakım dedigimiz şey sadece görsellik degildir.. benim için bakım içten dışa temizliktir.. ruh temizligidir ruh güzelligidir sonra dış güzellik gelir.. dış güzellik dedigim de kullandıgımız kremler degil temiz ve hoş gözükmektir..
ben makyaj yapmayı seviyorum ve hemen hemen her gün makyaj yapıyorum.. ama bu degil ki makyaj yapmayan biri bakımsız.. bakım demek kendine yaptıgın yatırımdır.. kendinle ilgilenmen, kendini güzelleştirmen ve sonra çevreni güzelleştirmendir..
neyse gelelim bugün yapacaklarıma.. yarın tatile çıkıyorum ve çıkmadan evimi pırıl pırıl yapmak istiyorum.. evet bugün evde olan şanslılardanın :))
odalar toplanacak
mutfak toplanıp temizlenecek
çamaşırlar yıkanacak
bulaşıklar yıkanacak
banyolar temizlenecek
ütü yapılacak(umarımmmmmmm)
ev süpürülecek
ev silinecek
toz alınacak
bavul yapılacak
yürüyüş yapılacak :)
bakımı yarına bırkatım
bu arada siz nasıl yapıyorsunuz temizliginizi?ben oda oda yapıyorum ve bu şekilde temizlik yapmak beni daha çok motive ediyor.. temizlige mutfaktan başlanılması tavsiye edilse de ben yatak odasında başlıyorum çogunlukla..ilk önce nevresimleri degiştirip sonra odayı topluyor sonra süpürüp tozunu alıp siliyor ve kapısını kapatıp diger odalara geçiyorum..