Bakımlı Kadın Olmanın Püf Noktaları

yaa iyi taktikmiş umarım yaza kadar unutmam,unutmsam da sen hatırlatırsın :)) benim de saçım toplandıgında öyle oluyor ve ben sırf öyle minik at kuyrugu olsun diye kestirdim saçımı..hem modern hem şirin oluyor bence de..
ne güzel bir foto..severim aile fotolarını
yaa neler sipariş verdin?harikasın..ben kitap çok az okuyorum eskiden nasıl güzel okurdum….

hatırlatırım merak etme
ben de çok seviyorum aile fotosu evin her yeri aile fotosu dolu, sıcak sevgi dolu bir ortam yaratıyor bence.
aslında baya fazla şipariş verdim.
Tolstoy-Savaş ve Barış
Agatha Cristie- 10 Küçük Zenci
Jane Austen- Emma
Emile Zola- Teresa Raquin
bunlar klasikler

Tess Geritsen- Çırak/Günahkar/Kan Gölü
Harlan Coben- Kayıp
bunlar polisiyelerim

Maya Banks- Sürgün/Asla Bir İskoçyalıyı Sevme
Monica Mccarty-İki Ateş Arasında/İhanet
bunlar da pembe kitaplarım.
biraz karışık, biraz ordan burdan bir liste ama benim kitaplığım komple böyle, hemen her türü okuyorum, okumak başlı başına bir zevk benim için.
sen neden okuyamıyorsun? iş güç falan mı?

tam bir jane austen hayranıyım.. o kadının yazdıgı güçlü kadın karekterlere bayılıyorum..emmanın filmi de yapıldı ama her kitap uyarlamasında oldugu gibi hayalgücümüz daha zengin çıktı ne güzel güle güle oku keyifle kitap okumamanın tek bahanesi vardır bence.. o da tembellik.. maalesef yaklaşık 1 senedir böyleyim..ara ara okuyorum..internette dolanmak çok vaktimi alıyor..bir de görsel yanım çok kuvvetli sanırım ondan sinema veya net daha çok vaktimi alır oldu.. bu durumdan hiç mutlu degilim ama..acaba motivasyon için bir de kitap topigimi açsam şaka bir yana belki küçük hedefler koyabilirim her gün yatmadan 10 sayfa gibi..senin bir önerin var mı?

ya aslında kitap topiğini ben de bir süredir düşünüyordum şöyle toplaşıp kitap mı okusak?
yatmadan önce okumak iyi bir yöntem bence de, ben bir de ulaşımda okuyorum, sıkılıyorum çünkü. bir de benim mesane obsesyonum var ya mutlaka zihnimi dağıtmam gerekiyor yolculuk yaparken.
ben de çok severim Jane Austen'ı her kitabını defalarca okuyabilirim o derece. Emma'yı ben de çok sevmemiştim, Gurur ve Önyargının da filmini sevmemiştim ama BBC versiyonu bir mini dizisi var altı bölümlük onu tavsiye ederim eğer izlemediysen, birebir uyarlama. Mr Darcy de Colin Firth. zaten Jane Austen sevmeyen kadın mı olur

aaa süper olur bir topik açsana..zaten ben senin yakında nur topu gibi bir topigin olucagını düşünüyorum aynen canım jane austen bir başka izlememiştim onu..yarın bol vaktim var,evdeyim..yarın youtubeden bakarım

Ben bgn neler yapmadim ki :)
ayak bakimi
Yuzume kil maskesi
turk kahvesiyle vucut peelingi
selulit icin yosun sabunu ve kabak lifi kesesi
saclarima selective maske
dus ve kremlenme
simdi de ojemi surerim son olarak
maşallah valla :)
bende kabak lifi kesesini sade kullanıyorum duj jeliyle kollarıma bacaklarıma totoya selülit gitsin diye
türk kahvesini de sadece yüzüme yapıyorum kahveyi ictikten sonra telveyle :) siz nasıl uyguluyorsunuz?

Birisi beni dövsün... Hic bakimli degilim hiiccc....Ruh halim gibi bakim durumumda dengesiz Bir bucuk ayda bir kas ve dudak ustumu aldiriyorum .. Bazen dus alip bakim yapip evde mini etegimle dolastigimda oluyor. Bazense uc gun ayni pijamayla dolaniyorum. Bi de evli kadin olcam ya. Bazen esime sinirleniyorum o neden bakmiyor kendine, tras bilem olmuyor gunlerce soylememe ragmen hep kadinlar mi bakimli olmak zorunda Alisveris yapmak istiyorum ama pamizda yok evlendigimizden beri maddi sikintilar var aman iyice kisir donguye giriyorum

Bu arada tam bir kitap kurduyum tek oturusta 300 sayfa okurum, en son tess gerritsen in karanligin ayak izlerini okudum. Hayalim bir evimin olmasi ve okuma odasi yapmak

hoşbuldum canım
sorularını pek anlamadım desem, henüz afyonum patlamadı sanırım
evde nasılım dışarda nasılım derken?
canım zaten normal zamanda da öğünlerimde ekmek tüketmiyorum sabah kahvaltısı hariç.
ama belki yoğurt yerine yeşil sebze yiyebilirim bol limonla :)

haklısın şekerim ben açık anlatmamışım kii :) kilom dışımda bakımlıyım derken biraz anlatsana diyeyim kısaca..çünkü böyle örnekler güzel oluyor

ben şu aralar mecburiyetten bakımsız dolanıyorum o yüzden sinir oluyorum kendime..
ya kaşım gürleşsin diye az bi kısmını jiletledim şimdi o kısım boş duruyor orası uzamadan aldırmak istemiyorum eee orası uzayacak diye diğer yerler saldı gitti kendini o yüzden kendimi çok kötü hissediyorum ya, yaptığım makyaj bile kötü duruyo sanki

Bu arada tam bir kitap kurduyum tek oturusta 300 sayfa okurum, en son tess gerritsen in karanligin ayak izlerini okudum. Hayalim bir evimin olmasi ve okuma odasi yapmak
merhaba canım :) ben de senin gibi düşünüyorum zaman zaman..niye kocam pijamayla gezerken ben tayt tunik saçlar güzel dolaşmak zorundayım..onların hakkı varda bizim pasaklı olmaya hakkımız yok mu diye..neyse ki arada o hakkımı kullanıyorum ama işin özü herşeyin başı kendini sevmek yaaa.biz kendimizi sevdigimiz için bakımlıyız..bakımlı olmak kendimize saygı ve sevgi.. başkası için degil önce kendimiz için(böyle düşününce ne kocamla kıyaslıyorum kendimi ne de arkadaşımla) diye düşünüyorum

haklısın şekerim ben açık anlatmamışım kii :) kilom dışımda bakımlıyım derken biraz anlatsana diyeyim kısaca..çünkü böyle örnekler güzel oluyor
tatlım şu ara kaşlarımı aldıramadığım için kendimi kötü hissediyorum ama normal rutinim şöyledir;
her sabah kalkar kalkmaz kayısı sabunumla yüzümü yıkayıp nemlendirici kremimi sürüyorum 15 dk sonra da makyajımı yapıyorum işe öyle gidiyorum. makyajımda ten rengi far, ince siyah kalem ama onu da dağıtıyorum allık rimel.
akşamları duşumu alıyorum, duştan sonra ayağıma vazelin sürüp çorap giyiyorum ki iyice yesin ayaklarım kremi, vücuduma da kokulu kremler var ya onlardan sürüyorum.
3 günde bir duşta kahve peelingi yaparım, yüzüme ve göğüs kısmıma, ve duştan sonra muhakkak limon sürerim yüzüme.
10 günde bir de tüm vücuduma kese yaparım.
10 günde bir kaş bıyık temizliği yaparım/yaptırırım.
şampuanım içinde çam terebentin vardır hem sanki daha güzel temizleniyor hem de bakım yapsın diye
saçlarım her zaman fönlü olamasa bile en azından şık bi topuz falan yaparım darmaduman gezmeyi sevmem.
bi de her haftasonu bepanten merhemi maske gibi yüzüme sürüp 1-2 saat bekletiyorum ki iyice nemleniyor cildim güzel oluyor.

ben de 2 ay kaşıma ellemedim şekli dışında çıkanları aldım.. daha yeni aldım kaşlarımı şekli tam istedigim gibi oldu..sadece birisi çok çok az yukarıda..bu seferde hiç üstlere ellemeyecegim bir iki ay..onu düzeltmeyi planlıyorum..jilet riskli degil mi?ustra ile kaş aldıklarını duymuştum ama kaşçılar alıyor..boyamak işe yaramıyor mu?ben hep boyuyorum kaşımı..

valla zaten korka korka yaptım, ben de boyuyorum normalde de boşluklar var az olan yerler var belki çıkar diye yaptım bi delilik

eneeee ben bu mesajı akşam yollamamışm ya şimdi fark ettim:
tamam açarım bir topic kuralımız olmadan güzel güzel okur kitaplarımız hakkında bilgi paylaşırız

eneeee ben bu mesajı akşam yollamamışm ya şimdi fark ettim:

tamam açarım bir topic kuralımız olmadan güzel güzel okur kitaplarımız hakkında bilgi paylaşırız
hehe oluyor öyle bana da tünaydın şekerimmm vallalaha güzel olur..ben de tekrardan okumaya başlarım.. sen ayda kaç kitap okuyorsun?mesela 2014te kaç kitap okumuşsundur?

valla zaten korka korka yaptım, ben de boyuyorum normalde de boşluklar var az olan yerler var belki çıkar diye yaptım bi delilik
ya ben çok korkuyorum öyle jilet milet işlerinden.
benim kaşlarım nasıl gürdü anlatamam, kaşçıda aldıra aldıra köreldi gitti sanki, bir de stresli bir dönemimde döküldü şimdi ortalarında boşluk var.
ben de kaş farıyla boyuyorum güzel de oldu, daha doğal duruyor artık alınmış kaşlardan. eskiden kavisli keskin kaşları severdim ama yaşım büyüdükçe beni daha olgun göstermeye başladı öyle kaş, şimdi doğal tutuyorum, yaşımı daha küçük sanıyorlar
vallaha bakım işi sırf para, anlıyorum seni. ben de bir süredir işsizim ne kadar zor olabileceğini anlıyorum. ama sana tavsiyem Morhipo, Trendyol gibi internet sitelerini takip etmen. çok iyi markalarda acayip indirimler yapıyorlar. bir de sezon sonunda alışverişe çıkabilirsin. böylece Zara, Mango...vs gibi markaların ürünlerini %50 %60 indirimle bile alabilirsin. 100 liralık hırkayı 35 liraya aldığımı biliyorum ben Mangodan.
bir de alacağın kıyafet ve ayakkabılarda ucuz olanları tercih etmek yerine kaliteli markaların indirime girmesini bekle. 30 liralık bir ayakkabıyla 100 liralık bir ayakkabı arasında kalite farkı vardır 100 liralık ayakkabıyı en az 4-5 sezon giyebilirsin ama 30 liralık ayakkabı tek sezonluk olur böylece uzun vadede daha karlı olursun.
cilt bakımı için de doğal ürünleri kullan. örneğin evine her gün aldığın süt iyi bir cilt temizleyicidir. peelingi şekersiz kahvenin telvesiyle yapabilir, tonik yerine gül suyu kullanabilirsin. tırnaklarını güçlendirmek için limon ve badem yağı kullanabilirsin.
internette pek çok tavsiye var böyle. ara ara bloggerları falan takip edersen pek çok uygun bütçeli çözüm bulabilirsin kendine.

hehe oluyor öyle bana da tünaydın şekerimmm vallalaha güzel olur..ben de tekrardan okumaya başlarım.. sen ayda kaç kitap okuyorsun?mesela 2014te kaç kitap okumuşsundur?
KPSS kitaplarını da sayıyoz mu
2014'te az okudum sınav derdine ama normal rutinim haftada 1 kitaptır benim. gerçi şu ara polisiyeye sardığımdan kitapları resmen sömürüyorum, 2 günde 1 kitap bitirdiğim oluyor ama gözlerimi fazla yormamak için ara vererek okuyorum. işte haftada 1/1,5 kitap falan oluyor ortamala.
ayda da 4-5 kitap okuyorum genellikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…