• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcımız !

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Var var kendi çocuğuna böyle bakan annelerr, torununa bu şekilde bakan büyükanneler var malesef...
Bu muameleyi hak etmez hiç bir bebek..
Birebir onunla vakit geçirilmesine, ona faydası olacka oyunlar oynanmasına, bol bol kucağa alınmasına ihtiyacı var...
Mesela bezi uzun süre değiştirilmeyen bebekler, kendilerini değersiz hissediyorlarmış.
Buna izin vermeyin bence...
İnsanın içine sinmez ama ya, aç bırakmak, uyutmamak, çanta gibi ordan oraya taşımak büyük saygısızlık ve vicdansızlık...

Annem 3 seneden fazla bir kız çocuğuna baktı...
İnanın annelerine kızardı hafta sonu yemeğini falan düzgün yedirmiyorlar diye...
Annemden çekinip hafta sonu uyuturlardı yüzü çökmesin diye :)
Eve meyva almazlardı. Annem ona giderken bir gün muz, bir gün elma v.s alıp giderdi..
Taze yemek yesin diye öğünlük pişirirdi..
Anneleri bütün gün onu tv karşısında tutarlardı, annem tüm gün tv açmadan oynardı..
Şimdi annem torununa bakıyor ve ablama gitmeden arada oraya uğruyor, hafta sonları gezdiriyor falan bir anda ayrılmasın diye..
Bu yüzden inanamıyorum böyle insanlara çok kızıyorum...:47:

Arkadaşlar gerekenleri yazmışlar. Ben son olarak şunu eklemek istiyorum, yazık ediyorsunuz yavruya, çok yazıkkkk... Siz annesiniz ve annesi gibi davranıp ezdirmeyin çocuğu...

Canım çok üzüldüm,bence en kısa zaman da bakıcının değişmesi gerekiyor,Allah hayırlısıyla gönlünüze göre nasip etsin inşallah.

Bu yazdıklarınızı okurken sinirden gözlerim doldu kendi bebeğimi koydum hemen yerine bende yerinizde olsam nasıl kırmadan halledebilirim diye düşünürdüm bu sorunu ama sizin bakıcınız artık aşmış yani. Kendimi yerinize koydum ne kadar hassas olsamda hiç kusura bakmasın ben bebeğimi yolda bulmadım.. Uykusuz kalmayı bırakın dışarıda evden daha çok tehlike var.. Soğuk ayrı dert mikroplar hastalıklar ayrı dert. Tamam hava soğukta olsa bebeğin günde 15 dk havalanması lazım bence ama lütfen çocuğunuza yazık etmeyin.. Huylu huyundan vazgeçmez bebeğinizin büyümesi için düzenli uykuya beslenmeye ihtiyacı var. Bu kadın kendi zevki için senin senin bebeğinin sağlığı gelişimiyle oynuyo ve kaldıki bunu bedava yapmıyor. Maddi durumunuzu bilemem gerçekten ihtiyacınız olabilir bu normal bişey ama başka bakıcıda bulabilirsin lütfen bu kadına boyun eğme ya. Benim bebeğimde bakıcıda benimde bazen rahatsız olduğum şeyler oluyodu ilk başta nasıl sölesem bilemiyordum ki sorunlarım böyle şeyler değildi seninkinin yanında çok basit şeylerdi ama şimdi bakıcım bana kızıyor 'pazar günü iyi bakmamışsın, gözleri solgun bakıyodu vb.' birsürü şeyi hemen farkedip hemen söylüyor. Ve biliyorum ki bebeğime gerçekten iyi bakıyor artık gözüm hiç arkada değil.. Ne olur sende hem bebeğin hemde kendi sağlığın için bebeğine başka bakıcı bak herzaman bir çare mutlaka vardır bunu unutma bu kadınıda değiştirmeye çalışma kadını eve alıştırırsın belki ama bu kezde gezemediği için çocuğuna kin duyup kötü davranabilir.. :( Lütfen minik yavruna yazık etme Allah yardımcın olsun...

ayyy benim de kızım olucak inşallah... 1 dk bile düşünmem alırım,o ne ölyle hatun gezicek,tıkır tıkır parasını alıcak,çocukcağız aç,altı kirli,uykusuz... kesinlikle kıyamam...

valla okurken bakıcınıza bir güzel saydım yinede rahatlayamadım.
hemen değiştir canım hiç vakit kaybetme bence, kendi çocuğunuda böylemi yetiştirmiş acaba.

Kızlar merhaba;
Sizlere birşey danışmak istiyorum.
son günlerde canım sıkılyor çünkü.
şöyle anlatayım;
yaklaşık 6 aydır çalışıyorum.kızıma bakıcı bakıyor.
eşim ve ben de ailelerimizden uzağız.kimse yok yakınımızda.mecburen bakıcıya vermek durumundaydık kızımızı..
bakıcımız eşimin iş arkadaşının hanımı..önceden de tanışmışlığımız vardı.güvenebiliceğimiz biri olarka gördüğümüzden kızımıza o bakıyor şu anda.
evimize gelmeyi istemedi ve biz bırakıp alıyoruz kızımı.
ama şöyle bir sıkıntımız var . kadın acaip gezmeyi seven biri,nerdeyse hiç evde durmmuyordu..önceden.düşündüm ki;kızıma bakmaya başlayınca gezmez,götürmez kızımı..
malesef öyle olmadı..ne gününden,ne gezmesinden vs.hiçbişiyinden eksik kalmıor yine..
yazın neyse havalar iiydi..götürdü kızımı da..bişi demedik..yine rahatsızdık ama..
şimdi havalar epeyce serinledi...ve hala aynı şekilde devam edior.ben bundan çok rahatsızım.
ayrıca gezmeye gittiğinde çocuğun tüm düzeni alt üst oluor..
ben çalışmazken ,düzeni bozulmasın die gitmezdim pek biyere.gitsemde ya herşeyini yapar(uyutur,doyurur)giderdim.bikaç saat durur geri gelirdim.
ama bakıcımız malesef hiiç umursamıor.
evelki gün gündüz aradım.napıosunuz die..yine gezmede..
akşam alırken de...
- öğleden sonra uyutmadım.
-niye?
-gezmedeydik.
-iyi olmamış ama ...dedim..
-bi köpek gibi yemediğimiz kaldı birbirimizi dedi(çok afedersiniz ama aynen böyle.yavrum uyumadığından haliyle huysuz!)
-......... bişi diemedim..
-karnı açmı dedim.
-biraz önce meyve püresi verdim.pek aç değil dedi.
neyse aldım,eve geldim.
bir biberon cicibebe yaptım.hepsini bitirdi.sofrada bizimle yine yedi..yavrum açmış meğer.
altına baktım..kaça saattir alınmamış..
nasıl sinirlendim.
neyse.dün yine aradım...yine gezmede...alışveriş merkezine gitmişler,ordan biyere oturmaya...saat 4,30 gibiydi.
-uyudu mu?
-hayır?
-niye?
gezmedeyiz ya uyumuor burda.
-çorbasından verdin mi?
-hayır?
-niye?
-yemiyor snin gönderdiklerini benden yiyior.son günlerde.
-aa dedim.h.sonu gayet güzel yiyior ama!
-bilmem?dedi..
-uyumalı dedim.yoksa düzeni bozuluyor.akşamları çok huysuzlanıor..
-tamam.dedi..
akşam alırken de..1 saat uyudu.dedi..ii dedim.ve yarın oğlumun maçı var stadda.oraya gidecez dedi..bişi diemedim..
sabah bırakırken de..maç saat 6daymış..napsamki dior..bende 7ye doğru alıorum kızımı.
acaba uyutup bi komşuya bıraksam.ordan mı alsan.dedi..yoksa götürsem mi?

canım çok sıkılıyor kızlar.aklım hep kızımda..ben gezdirmesini istemiorum.hem düzeni bozuluyor yavrumun,hem de hava soğuk,üşütür die korkuorum..hemen burnu akmaya başlıyor..çok huzursuzum..ne yapmalıyım sizce..

mesela;geçen c.tesi günü.eşim almaya gittiğinde yine bakıcımız yokmuş evde.kızına bırakmış kızımı.(kızı 14 yaşında)ve saat 4 gibiydi.yavrum 2,30da uyanmış o saate kadar bişi yedirmemiş..
bakıcımız hem gezmemden kusur kalmıyım,hem de para kazanıyım dior.ama nereye kadar gider ki böyle...
şunuda belirteyim;kızımın herşeyini götürürüm onlara.çorbasını,yoğurdunu,meyvesini,bezini..o nerdeyse kendinden hiçbişi vermez..ve eğer o ay ben mesaiye falan kaldıysam bikaç saat fazla baktıysa fazla fazla veririm parasını..yeterki yavruma ii baksın die..ama o böyle yapıor..çok kızıyorum..

ne denmeli,nasıl denmeli sizce..bu sıkıntılarımı bakıcıyla nasıl konuşabilirim..fikirlerinizi bekliyorum..

Cnm nasıl sabrediyosun anlamadım ben senin yerinde olsam hemen yeni bir bakıcı arayışına girerdim yazık ya bebeğine...kusura bakma ama kadın bakıcı falan değil komşuna bıraksan daha iyi bakar birde para veriyosun kadın hiçbir şeyinden geri kalmıyor çocuğun düzeni altüst olmuş,yanlış okumadıysam bebeğin 16 aylık yaşadığınız yerde bir kreş varsa kreşe versen bebeğin için daha da iyi olur....

hakkaeten bende sinir oldum benimde 11 aylık kızım var üst komsum bakıyor ama hiç böyle sorunlar yasamadım hafta sonu bile asagı inip yemegini yedimi diye sorar aksamları aldıgım zaman karnı tok altı degişmiş olur.Beni yönlendirir su saatte uyut uykusunu gecirme hafta sonları diye . bence bir an önce degiştir derim ne münasebet biz işe gidince sokaktamı geziyoruz onun işide cocuk bakmak o da evde oturacak hem 14 yasındaki cocuga bebekmi emanet edilir ay

herkes yazmış doğru olanları allah rızası için hemen al çocuğunu
ayyyy okurken içim gitti....benim ikizlerim var 3 yaşında oyun okuluna gitmesini istiorum..ama o ortam nasıl olur diye efam yapıyorum....kaynanama bile bırakmam ben
anneme bırakıyorum onunda sabrının az olduğunu bilirim ellikere ararım ki annem doğdundan beridir bakar kuzularıma...yaaaaaaaaa babası sevgisizce bağırsa deliriyorumki yaplanlar hiç hoşdeğil...

demek neymiş? sabır her zaman gerekli bişey değilmiş..
konu sahibi arkadaşım üzgünüm ama senin bu kadar rahat ve sabırlı davranman çok ilginç..
sizden büyük olabilir yaşça, çook eski hukukunuzda olabilir..
ama çocuğunuz söz konusuysa çekinmek ne demek..
annemden babamdan çekinmem..söylerim derdim neyse..

minicik yavru ne demek maçlarda günlerde..
aman allahım düşüncesi bile çıldırtmaya yetiyor brni..
eğer aç kalmayacaksanız ayrılın işte bunun bahanesi yok bana göre..
çocuğa çocuk emanet etmek fellik fellik dolanmak filan..
çocuğunuzu alın lütfen şu kadının elinden..

valla taa ne zaman yazılmış bu çoçuk kocaman olmuştur bu zamana kadar
İÇİMDEN ÇOK FAZLA ŞEY YAZMAK GELİYOR AMA NESE HERKES FARKLI İŞTE

yerinde olsam sessizce bir bakıcı arar bulur kadını da pat diye bırakırdım...bu ne rahatlık böyle!üstüne de demediğimi bırakmazdım!kendi kızını da sokaklarda büyütmüş galiba....

açık açık konuşmalısın bence.bir yere gideceği zaman haber vermeli.çocuğu kızına bıraktığını söylemeli.benimde görümcem öyle yapardı neyse ki gitti.bizim bakıcımızda gezer ama apartman içinde.vakit kaybetmeden açık açık konuş.sonuçta ücretli baktırıyorsun. isteklerini uygun bi dille söyle.

sonra çoçuğunda bi eksikilik bulursun ilerde gezgezgez başına bişi gelir
kafanı duvarlara vurursun
geç olur
kadnı kim yaa
çoçuğundan mühim mi ALLAH AŞKINA
DİLE GETİR YOLLA
SONRA BUL HAYIRLI Bİ İNSAN

Back