• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcımız !

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
bence yeni bi bakıcı bulana kadar o hanımla idare edin.. her ne şekilde bayanla konuşsanızda, rahatsızlığınızı dile getirsenizde şu saatten sonra kadının huyunu değiştiremessiniz.. diyelim ki tamam gezmeye götürmicem dedi.. bu kezde kızınıza agresif davranabilir.. allah yardımcınız olsun..

Kızlar şuan öyle sinirliyim ki...
eşim bu hafta ş.dışında..kızımı ben alıp,bırakıyordum.
işyerinin arabasıyla gelip,gidioruz biz.2 arkadaş.
eşim yokken .sitenin kapısına bırakırız,akşamda yolkenarına çıkarır ordan alırız.
buakşam oğlunun maçı varmış işte.az önce aradım napıosunuz dedim.
akşam nasıl olucak dedim.
-oğlum oynamıcak ..dedi.
-ii dedim içimden gitmiycek.
-ama gidicem dedi.
-kızım dedim ppeki.
-valla karar veremedim işte dedi.
-götüreyim.akşam stadın ordan araçla geçer alırsınız..
-abla.bak üşüyor dedim.yok dedi sıcak orası.götürmesen ii olur .
-amaan bişi olmaz..
-..... :22:
-ya da bi ortak tanıdığımız var ona bırakıyım uyutupta dedi..
-o nasıl olucak dedim..
neyse dedim akşam üstü yine ararım..ama sinirden çatlamak üsereyim şuanda..
kadın gitmiyim demior yaa..hala gitmek için uğraşıor.ben çocuk bakıorum,nere gidiorum ben demior yaa..
Allah'ım eşim gelene kadar sabredicem ama c.tesi günü konuşucaz mutlaka..bakıcam başka bakıcı...
gittikçe azıtmaya başladı.. :22:

merhabalar... eski bir kreş öğretmeni olarak okuduklarım burda beni sinir etti bir kere o çocuğun yemek ve uyku düzeni bozulamaz yazık çocuğa yaaaa... ahhh kreşi bıraktığımdan beri evde çocuk bakmak istiyorum yerimden kıpırdamam diyorum bulursam ya ben fazla otoriterim yada insanlar artık rahatına çok düşkün....

Akraba, arkadaş, eş-dostla bu türden ilişkilere her zaman karşı çıkmışımdır. Siz evladınızı daha güvenilir ellerde olsun diye tanıdık birine teslim edersiniz ama sonucunda böyle suistimallere uğrarsınız. Yazık değil mi el kadar bebeye sıcacık bir ortam da olması gerekirken kedi yavrusu gibi ordan oraya taşınıp duruyor.. Allah korusun ama o bebenin başına bir kaza gelse o gezmelerde bunun hesabını nasıl verecek o kadın..
Başka bir bakıcı yada kreş sizin için uygun olan hangisidir bilemiyorum ama ne kendinizi ne de evladınızı yormayın daha fazla..

Akraba, arkadaş, eş-dostla bu türden ilişkilere her zaman karşı çıkmışımdır. Siz evladınızı daha güvenilir ellerde olsun diye tanıdık birine teslim edersiniz ama sonucunda böyle suistimallere uğrarsınız. Yazık değil mi el kadar bebeye sıcacık bir ortam da olması gerekirken kedi yavrusu gibi ordan oraya taşınıp duruyor.. Allah korusun ama o bebenin başına bir kaza gelse o gezmelerde bunun hesabını nasıl verecek o kadın..
Başka bir bakıcı yada kreş sizin için uygun olan hangisidir bilemiyorum ama ne kendinizi ne de evladınızı yormayın daha fazla..

aslında çok doğru birşey yazmışsınız..biz;aman tanıdık olsun da ,güveniriz vs.düşünüyoruz hep.ama böyle sıkıntılar olduğunda da tanıdık olduğundan çekiniorsun bişi demeye..birşey dediğinde de aradaki bağ mutlaka zedelenior.öyle değil mi?

ayrıca;kızlar az önce aradım.yavrum 1 gibi uyanmış ve yine bi komşuya gitmişler evde yoklar yani.maça götürme konusunuda görüştüm. kızına bırakacak giderken evde.bende gidip evden alacağım.ordan dolmuşa binip eve gideceğim...bakıcımıza götürme ben alacağım dedim..iyi,tamam dedi..ona da iyi geldi...
ama sabrım çok zorlanıor..Sabır !

hiç hoşlanmadım bu ddurumdan 7 aylık bebeğim var gezmeye gidince düzen müzen kalmıyor çocuk ziyan oluyor sanki gitmiyorum pek o yüzden çocuk ilgi ister ben çalışmıyorum bebeğim var diye ve yine ev işlerini yemekleri zor yetiştiriyorum yapamıyorum bile bazen o kadın hem okadar gezip hem evinin işini yemeğini yapıp hem çocuğa nasıl bakıyor ilgisiz çocuk huysuzluk yapar sabır işidir çocuk bakmak güvenemem şahsen kimseye de o yüzden çalışmıyorum şuan için eğer ki devlet memuru değilseniz ve eşinizin geliri yeterli diyosanız bebeğinizi büyütüp öyle çalışın derim anne dışında birinin baktığı çocuklarda genelde huysuzluk,nazlılık,hırçınlık,anneye babaya itaatsizlik,aşırı yaramazlık,hiperktiflik gibi psikolojik durumlar ortaya çıkıyor bu yüzden ben herzaman annenin bakması taraftarıyım

aslında çok doğru birşey yazmışsınız..biz;aman tanıdık olsun da ,güveniriz vs.düşünüyoruz hep.ama böyle sıkıntılar olduğunda da tanıdık olduğundan çekiniorsun bişi demeye..birşey dediğinde de aradaki bağ mutlaka zedelenior.öyle değil mi?

ayrıca;kızlar az önce aradım.yavrum 1 gibi uyanmış ve yine bi komşuya gitmişler evde yoklar yani.maça götürme konusunuda görüştüm. kızına bırakacak giderken evde.bende gidip evden alacağım.ordan dolmuşa binip eve gideceğim...bakıcımıza götürme ben alacağım dedim..iyi,tamam dedi..ona da iyi geldi...
ama sabrım çok zorlanıor..Sabır !

EVT ALLAH SABIRVERSİN CANIM ÇOKZOR BÖYLE İNSANLARLA UĞRAŞMAK AMA ENKISA ZAMANDA YAVRUNU AL BU KADINDAN DAHAFAZLA HIRPALANMASIN :emir_bebek:

Bebeğiniz için gerçekten çok üzüldüm böyle çocuk bakılmaz böyle kişiler ne yazıkki çocuk bakıcısıyım diye çıkıyor. Bende 11 yıldır çocuk bakıyorum böyle şey duymadım görmedim. Bence açık ve net tavrınızı koyun böyle giderse çocuğunuza çok zarar verirsiniz.Zizde bilirsinizki 0 3 yaş çok önemli çocukların kişiliği bu yaşta gelişiyor uyku düzeni çok önemli tabiki beslenmeside bu yaşta bunlar düzenli olmassa bütün hayatını etkiliyecektir .Sonra çok geç olabilir . Ziz açıkça konuşmalısınız bence tanıdıkta olsa akrabada olsa fark etmesin sonuçta zizincanınız evladınız.Birde zizin evinizde bakmasını isteyin ve bundada ısrar edin.Zaten bu kadar gezmeyi seven biri bunu kabul etmez bırakır.Zizde başka birini bulun daha iyiolur.ALLAH yardımcınız olsun bebeğinizi öpüyorum. Gelişmeleri yazarsanız takip etmek isterim.

bune ya boyle bı anne kızı hastalanmasın dıye bukadar gezmezken bakıcı canta nıyetıne tasıyo resmen kesınlıkle cocugu kadından almalısınız ..

bakıcımız diyince dikkatimi çekti :) bende baktıgım cocugun annesinden yana dertliyim bazen insanlar iyi niyeti suistimal ediyolar benı işe alırken 4 .5 saat diye konustuk ev işlerine yardımcı olmak adına haftada bir evi süpürücektim saat benim için mühim deil aynı kattayız ama kadın işi abartıp komple ütü ev işlerini bana yıktı böle olacagını bılsem assla başlamazdım bu haftada bana bayram temızlıgı için camları silmemi söledi eşim duyunca cıldırdı ki ben güya cocuk bakıcak ve ödevlerine yardım edicektim ama evin işinden cocuga yetişemiyorum ki bende anneden yana şannssızım yani :) ama kızımada kıyamıyorum keşke insanlar iyi niyeti kötüye kullanmasalar
hemen al canım hiç düşünmee hiçç bende konyadayım realın orda oturuyorum eger istersen bakmak isteyen bi kaç bayan var tanıdık yönlendirebilirim cok güvenilir ve emin insanlar

Şeker_Şey, ne oldu dün akşam merak ettim.Gelişmeleri anlatırmısın??

canım,ne olucak ki! kadın gitti maça.ben evlerine gittim aldım kızımı.kızına bırakmıştı.dolmuşa bindim eve geldim.saat 8 falandı eve ulaştığımda..ama sinirden patlıycaktım..eşimi bekliyorum konuşmak için..beni pek takmıyor gibi geliyor da.eşimden çekinior beraber konuşucaz..ama içim hiç rahat değil.... :95:

konunuzu okuyunca çok şaşırdım nasıl olur dedim..

ama en çokta size kızıyorum şuan tanıdık diye bu kadar laçkalaşmaya lüzum olmamalı kadın sizi takmıyor anlaşılan zaten biraz çekinse yapamaz bu dediklerinizi...

bence siz başlayın başka biri aamaya bulur bulmazda alın bebeğinizi

yeni bir bakıcı bulmak kolay bir iş..
ama ne kadar güvenilir biri olur.
yavrum ona alışabilir mi?
annemi yada k.validemi çağırsam bile ne kadar kalabilirler ki.
herkesin kendine göre düzeni var.
onların da eşi,evi,işi var sonuçta.
tanıdık istememizdeki tek sebep güvenebileceğimiz biri olduğundandı.
gurbetteyiz biz..kime ne kadar güvenebiliriz ki.
ve hiç tanımadığım birine yavrumu nasıl emanet edebilirim?
bu bakıcımın en azından evini,ailesini,düzenini bildiğimden yavrumu ona emanet ettim.
neler duyuyoruz,neler okuyoruz.
yaptığı iyi bir şey değil bende çok iyi biliyorum.
çok da kızıyorum.
konuşucaz bakalım...
yok olmadı en son çare yeni bakıcı arayışı olucak.
evet benden çekinmiyor.
çünkü küçüğüm ondan ve şimdye kadar saygısızlık yapmak istemediğimden birşey demedim.arada uyarmaya çalıştım ama ters bi şekilde değil.
ters şekilde konuşmamamdaki tek sebep ise;yine yavrum.
ya bana kızar da yavruma ii davranmazsa die düşündüm hep..
umuyorum ki eşimle beraber konuştuğumuzda birşeyler düzelir.
düzelmediği taktirde ya yeni bakıcı ya kreş !

canım,ne olucak ki! kadın gitti maça.ben evlerine gittim aldım kızımı.kızına bırakmıştı.dolmuşa bindim eve geldim.saat 8 falandı eve ulaştığımda..ama sinirden patlıycaktım..eşimi bekliyorum konuşmak için..beni pek takmıyor gibi geliyor da.eşimden çekinior beraber konuşucaz..ama içim hiç rahat değil.... :95:

Yine 14 yaşındaki kızına bıraktı gitti yani.İnan akşam aklım hep sizde kaldı ne yaptı acaba diye.Annemlede oturup konuştuk çok üzüldüm ben ya.Çünkü bende temmuz annesiyim hatırlarsın benimde oğlum var 16 aylık.Annem bakıyor o yönden çok şanslıyım her zaman duacıyım anneme bin kere allah razı olsun.O yüzden çok etkilendim.Bende her anne gibi yemesine ve uykusuna çok özen gösteriyorum.Akşam olunca anneme sıruyorum hergün.Bugün ne yaptı ne kadar uyudu ne yedi içti diye.Günde 2 defa arar sorarım.Bende çalışmak durumundayım şu an.Ama annem bakamayacak olsa kesinlikle bakıcıya falan vermezdim işede başlamazdım.Tabi herkesin durumu farklı bişey diyemem.Keşke annane yada babanne yakın olsada baksa.Çokmu uzaklar size ??Gelme imkanları yokmu acaba hiç?Ama en kısa zamanda eşinizle konuşup değiştirin gülüm bu bakıcıyı..Yazık ya çocuğa.Kadın ne kadar düşüncesiz ne kadar rahat ya..Lafa laf söze söz.Hiç sizi dinlemiyor.Araya soğukluk girersede girsin yani çocuktan önemlimi??İnşallah en kısa zamanda çözersiniz bu durumu.Bu arada kaç aydır bakıyor kızınıza ??

yeni bir bakıcı bulmak kolay bir iş..
ama ne kadar güvenilir biri olur.
yavrum ona alışabilir mi?
annemi yada k.validemi çağırsam bile ne kadar kalabilirler ki.
herkesin kendine göre düzeni var.
onların da eşi,evi,işi var sonuçta.
tanıdık istememizdeki tek sebep güvenebileceğimiz biri olduğundandı.
gurbetteyiz biz..kime ne kadar güvenebiliriz ki.
ve hiç tanımadığım birine yavrumu nasıl emanet edebilirim?
bu bakıcımın en azından evini,ailesini,düzenini bildiğimden yavrumu ona emanet ettim.
neler duyuyoruz,neler okuyoruz.
yaptığı iyi bir şey değil bende çok iyi biliyorum.
çok da kızıyorum.
konuşucaz bakalım...
yok olmadı en son çare yeni bakıcı arayışı olucak.
evet benden çekinmiyor.
çünkü küçüğüm ondan ve şimdye kadar saygısızlık yapmak istemediğimden birşey demedim.arada uyarmaya çalıştım ama ters bi şekilde değil.
ters şekilde konuşmamamdaki tek sebep ise;yine yavrum.
ya bana kızar da yavruma ii davranmazsa die düşündüm hep..
umuyorum ki eşimle beraber konuştuğumuzda birşeyler düzelir.
düzelmediği taktirde ya yeni bakıcı ya kreş !

Evet haklısın kimseye güven yok bu devirde.Neler duyuyoruz sende haklısın.İnşallah Allah karşınıza merhametli sevgi dolu iyi bir bakıcı çıkarır.İyice bir araştırın bakalım.Yani şöylede bir durum var şimdi bu zamana kadar bu kadına bişey denmemiş.Eşinizle birlikte konuşunca kadında haliyle sinirlenecek size belli etmesede tabi gezmeleri kısıtlanınca evde nasıl davranacak acaba çocuğa iyi bakacakmı? Ben ondan da şüphe ediyorum.El kadar çocuğu kızına komşuya falan bırakıyor.Çokta güzel ilgilenmiyor çocukla anladığım kadarıyla evdede ya..

Yine 14 yaşındaki kızına bıraktı gitti yani.İnan akşam aklım hep sizde kaldı ne yaptı acaba diye.Annemlede oturup konuştuk çok üzüldüm ben ya.Çünkü bende temmuz annesiyim hatırlarsın benimde oğlum var 16 aylık.Annem bakıyor o yönden çok şanslıyım her zaman duacıyım anneme bin kere allah razı olsun.O yüzden çok etkilendim.Bende her anne gibi yemesine ve uykusuna çok özen gösteriyorum.Akşam olunca anneme sıruyorum hergün.Bugün ne yaptı ne kadar uyudu ne yedi içti diye.Günde 2 defa arar sorarım.Bende çalışmak durumundayım şu an.Ama annem bakamayacak olsa kesinlikle bakıcıya falan vermezdim işede başlamazdım.Tabi herkesin durumu farklı bişey diyemem.Keşke annane yada babanne yakın olsada baksa.Çokmu uzaklar size ??Gelme imkanları yokmu acaba hiç?Ama en kısa zamanda eşinizle konuşup değiştirin gülüm bu bakıcıyı..Yazık ya çocuğa.Kadın ne kadar düşüncesiz ne kadar rahat ya..Lafa laf söze söz.Hiç sizi dinlemiyor.Araya soğukluk girersede girsin yani çocuktan önemlimi??İnşallah en kısa zamanda çözersiniz bu durumu.Bu arada kaç aydır bakıyor kızınıza ??

yaklaşık 6 aydır bakıyor canım.

allah yardımcın olsun canım benim ya. inşallah karşına iyi bir insan çıkarda rahatlarsın.
aslında keşke şöyle alttan alttan arasan belki bulursun iyi birini.

madem aileniz size gelemeyecek kadar uzak ve madem başka bakıcıya nasıl güvenirim diye haklı bir düşünceniz var.çalışmayada mecbursunuz.
bence yapacağınız tek şey kreşe vermek. kafanız çok daha rahat olur böylece....

doğrusu okudukça sinirden ben köpürdüm sen nasıl bu kadar sessiz kalabildin derken bir sözün dikkatimi çekti ve farklı açılardanda baktım. doğru sana kızıp çocuğa da zarar verebilirki bunca şeyden sonra beklerim bu kadından.
benimde oğlum 13 aylık şansım mesleğim haftada sadece bir kaç saat çalııyor olmam ve annemin yanında olması ama ona bile güvenemiyorum ne yalan söyliim.heee dışarı çıkmaz, yemeğini uykusunu eksik etmez ama dünyanın binbir türlü hali var. ve en sakınılcak dönemlerindeler. her an herşey olabilir. ayrıca yaşı benden büyük ve gezmeler falan demişsin. gördüğüm tek şey klasik eski kafalı bir anne modeli oldu "bakıcı" değil.bence canım sen konuşmayı falan bi tarafa bırakıp acil yeni bakıcı aramaya başla.ve ona işi bıraktırırkende yüzüne vur böyle çocuk bakılmayacağını.ayrıca hepinizden çok özür dileyerek dile getiricem onun lafını ona yedir. köpek bile böyle sokaklarda bakılmaz.tekrar çok çok özür dilerim hanımlar ama çok sinirlendim o söze.
sana bir tavsiyem olucak canım nolur akıl vermek olarak algılama.çocuğun tam öğrenme yaşında. ona daha genç, çocuk bakımı konusunda uzman ve idealist birini bulmalısın bence. bunuda konyadaki ünilerde çocuklarla ilgili bölümler varmı bilmiyorum ama onlardan yada en azından meslek lisesinde çocuk gelişimi okumuş ve iş bulamamış yada okumasına izin verilmemiş yada evlenip çalışmasına izin verilmemiş birilerini araştırarak yapabilirsin.
bu aklıma şurdan geldi benim öyle çok öğrencim oldu çocuk gelişimde okuyup hem bu yapan ve layıkıyla yapan. en azından tüm enerjilerini çocuğa veriyorlar. düzeniyle, sağlıklı yeme içmesiyle, doğru zamanlarda dışarı çıkması, oyun oynarken öğrenmesiyle. hatta bu konuda direk okullardan da yardım alabiliyorsun bakıcı temini konusunda. örneğin üniye gidip ilgili bölüm başkanıyla konuşup hem senin çalışma saatlerine uyumlu hemde öğrencinin ders saatlerine uyumlu kişileri sana yönlendiriyorlar. yani sen gündüz çalışıyorsan ikinci öğretimde okuyan biri sana çok yardımcı olur. hem senin için rahat olur hemde ihtiyacı olan bir öğrenciye yardımın olur.

Back