• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcımız !

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
ne şanssız bi durum
benim kuzenim aynı durumları yaşadı
kadın gezmekten çocuğu peşinde telef ediyodu
mecburdu çalışmaya bakabilecek kimse de yoktu
hatta yıllar önce gündüz vakti olan bi depremde bebeği
evde bırakıp çıktığını öğrenince sinir krizleri geçirmişti
sonra 1 sene kadar teyzem annem dönüşümlü baktı uzak olmasına
rağmen 2,5 yaşında da kreşe verdi
siz de ya bakıcınızı değiştirin ya da kreşe verin
can emanet edilmiş biri
üstelik bu onun işi işine saygı duymadan
bebeği önemsemeden yaptığı iş
için verilen bi de para alıyo üstüne
aynı paraya daha iyi şartlarda baktırabilirsiniz bebeğinize

okuyunca çok üzüldüm canımya böyle bibakıcıda ilk defa duydum çocuk bakan insan böyle rahatmı olur gezmek istiyorsa bakmasın bu kadın sizin iyi niyetinizi su istimar ediyor bence tanıdık olduğundan önemsemiyor ya konuşup sınırlar koyun yada çocuğunuzu alın onun elinden iyi bakmadığı açık :57:

kıyamam yavruya ya okurken canım çok sıkıldı o bakıcımıdır ne haltsa gezentiyi şöyle silkelemek fgeldi içimden iyice günah ya evlat o minicik okadar gezme iyi degildirki bebege heleki hastalık mevsimi salgınlarda ben bile çok daraldıgım halde bebeg,im hasta olmasın die günlerce eve hapsediyom kendimi 1saatte br karnını doyuruyom aç kalmasın die herkes bebe kbakamaz kardeşim al çocugunu kreşşe ver en azından düzeni olur saati uykusu belli olur bebek yicek uyuyyacakki büyüsün kıyamam kuşuna senin üzüldüm çok valla ben kadını hırpalardım osözler karşısında yakıştırmaya bak köpek gibi

canım özelinede yazdım arkadaşlara katılıyorum kesinlikle genç bi ablayı tercih etmelisin cocugun tam ilgi isteyen dönemde daha dikkatli ve ilgili biri lazım tanıdık diye yawrunu perişan etme sonra cok pişman olursunn

birde nasıl güvenirim nasıl emanet ederim falan yazmıssın canım sıkıntılarını anlıyorum ama herkesde kötü deil yani verecegin insanında bi cevresi olur tanıdıkları olur sorar soruşturursun olumsuz bişey duyarsan vazgeçersin kendını bu kadar üzme eminim zor bi durumdur ama siz kadınada bunu hissettirmissiniz bence kadın bundan yüz buluyor
birde eger verdiginiz ücret kadını tatmin etmiyorsada onun verdigi rahatlıkda bunu yaptırır ve sakın unutma işini en iyi yapan insan tecrübeli insan deil o işe gerçekten ihtiyacı olan insandır...

bu ne terbiyeszlk nasıl bir iş sorumluluğu yaaa arkadsm cok sinirlendm kendi bebeğime yapılmıs gibide içerledm:(arkadas yavrunun sorumluluğunu bunun nekadar incelik hassaiyetlik istediğini kavrayamamış ne demek gezmeler bu ne rahatlık bu ne pişkinlik nasıl 14 yasında bir cocuğa emanet edilir sinirden yazamıyrm bırak konusmayı falan bumu güvenilcek kadın nolursun arastır cevrende hiç bulamıyrsn düzgün bir krese wer meleğinin en verimli dönemini bir cahilin sorumsuzun elinde gecirmesine izin verme nolur ne demek köpek lafı ya melek onlar melek sanda kızdım birz ya kusura bakma arkadasım anlıyrm cevrende güveneblcğn insan yok gurbettesn kadına aksi birsey söylersen Allah korusun ters birsey olur ama bu sorumsuzluğa nasıl bu kadar göz yumdunnnnn silkelen ltfn hangi sehirdesn cnm olur ya belki bizim tanıdıklarımız cıkar burayada yaz nolur kusura bakmayın ama cok sinirlendm cok

bu ne terbiyeszlk nasıl bir iş sorumluluğu yaaa arkadsm cok sinirlendm kendi bebeğime yapılmıs gibide içerledm:(arkadas yavrunun sorumluluğunu bunun nekadar incelik hassaiyetlik istediğini kavrayamamış ne demek gezmeler bu ne rahatlık bu ne pişkinlik nasıl 14 yasında bir cocuğa emanet edilir sinirden yazamıyrm bırak konusmayı falan bumu güvenilcek kadın nolursun arastır cevrende hiç bulamıyrsn düzgün bir krese wer meleğinin en verimli dönemini bir cahilin sorumsuzun elinde gecirmesine izin verme nolur ne demek köpek lafı ya melek onlar melek sanda kızdım birz ya kusura bakma arkadasım anlıyrm cevrende güveneblcğn insan yok gurbettesn kadına aksi birsey söylersen Allah korusun ters birsey olur ama bu sorumsuzluğa nasıl bu kadar göz yumdunnnnn silkelen ltfn hangi sehirdesn cnm olur ya belki bizim tanıdıklarımız cıkar burayada yaz nolur kusura bakmayın ama cok sinirlendm cok

arkadaş konyada yaşadığınıyazmış önceki mesajlarda inş iyibirini bulur:16:

Kızlar merhaba;
sizlere birşey sorucam.
bakıcımızla bugün telefonda konuşmalı mıyım sizce?
eşim dün akşam geldi.busabah bırakırken konuşacaktı ama biraz geciktiğimiz için işe konuşmamış.ama şuan içim içimi yiyior.
nie mi? yaklaşık 1 ay içinde toplamda 3 defa kustu kızım.
en sonda dün gece.mamasını verdim ayağımda sallıordum.dalmak üzereydi,birden ağlamaya başladı ve ağız dolusu kustu..
üşütmeden başka birşey değildir diye düşünüyorum.ve tüm gece huzursuzdu yavrum.
ağzıma geleni saymak istiyorum kadına..gündüz sopukta çıkarıor dışarı akşam oluncada bidaha rahatsızlanıyor yavrum.
ayrıca dünde yine gezmye gitmiş bakıcımız..
eşim akşam alırken konuşayım diyor ama; bugünde kesinlikle götürecek yine biyerlere..
sizce arayım mı?telefonda konuşmak mı yoksa akşam eşimin yüzyüze konuşması mı daha ii olur?

şeker şey bence bu gün telefon açın kızınızın rahatsız olduğunu evde durması gerektiğini söyleyin...
akşamda eşiniz yüzyüze daha ayrıntılı konuşsun...
bir de ne anlarlar böyle hergün dışarı çıkmaktan anlamıyorum... ben bi gün gezmeye giderim sıkılırım... yani ne var her gün sokakta anlamıyorum ki.. otur kardeşim bi günde evde...
bu gün bence dışarı çıkarmasına izin vermeyin... bak zaten kusmuş allah korusun çocuk iyice üşütür bronşite falan yakalanıverirse bütün kış kurtulamazsınız...

bir de sanırım o bakıcı olduğunun pek de farkında değil... hani daha çok hatır için yapıyo havasında anladığım kadarıyla...

Şeker_şey,merhaba bence siz öğleden önce bir arayın.Akşam hastalandığını kustuğunu söyleyin.Hergün dışarı çıktığı için üşütmüş olabileceğini bugün bir yere götürmemesini rica edin bakalım.Öğleden sonra yine arayın sık sık arayın kontrol edin.Hasta olduğunu ve endişelendiğinizi belirtin iyice.Akşamda eşinizle beraber konuşun..Yazık ya yavruya sonunda hasta olmuş bak canım benim kıyamam...

aradım bakıcımızı.
eşim hiçbirşey söylememiş sabah bırakırken.
gece kustuğunu falan dememiş.
dedim abla,bu ay 3 oldu kusuor.
dün gecede çok kustu.
üşütmüş çocuk.
gezdirme dışarda,çıkarma artık.
ee işte havalar güzel,giydiriorum ben onu.
daha ne kadarlık ki dedim çocuk.
üşüyor işte..
birsürü kem küm falan uzatmadım daha fazla.eşim de konuşacak die.
en son tekrar söyledim.çıkarma dışarı die.
ve kapadım..
ama kendimi zor tuttum.sinirlenmemek için.. :22:
bakalım eşim de konuşsun da ne olacak..

İyi yapmışsın tavrını koy sonuçta hasta olup sıkıntı çeken küçük bir çocuk.Herkes görevini sorumluluğunu bilsin.Birşey sorucam,kilo alımı nasıl çocuğunun yedirip içirmesi falan nasıl bakıcının merak ettim..

aradım bakıcımızı.
eşim hiçbirşey söylememiş sabah bırakırken.
gece kustuğunu falan dememiş.
dedim abla,bu ay 3 oldu kusuor.
dün gecede çok kustu.
üşütmüş çocuk.
gezdirme dışarda,çıkarma artık.
ee işte havalar güzel,giydiriorum ben onu.
daha ne kadarlık ki dedim çocuk.
üşüyor işte..
birsürü kem küm falan uzatmadım daha fazla.eşim de konuşacak die.
en son tekrar söyledim.çıkarma dışarı die.
ve kapadım..
ama kendimi zor tuttum.sinirlenmemek için.. :22:
bakalım eşim de konuşsun da ne olacak..

canım içini kurt düşürmek istemiyorum ama benim aklıma başka şeyler gelmeye başladı.akşamları aldığınızda çocukla hiç konuşuyormusun bu gün neler yaptın neler oldu falan diye.tamam henüz tam konuşamıyo olabilir ama hareketlerle falan anlatma huyu varmı? Allah göstermesin başka bişey olmasın ne bilim düşme, çarpma, yada gittiği yerlerdeki başka çocuklardan zarar görme (şiddetli saç çekilmesi falanda kusmaya sebep olabiliyomuş ) yada bişeylere tepki olarak psikolojik olarak bunu yapabiliyor olabilirmi.çünkü anlattıklarından benim çıkardığım bu kadın zaten çocuğu pekte umursamıyor. gittiği yerdede kendi haline bırakıyor olabilir. ne bilim yaaa akla binbir tane şey geliyor. fakat bukonuşmanın yararı olacağınıda hiç sanmıyorum ama deneyin bakalım sonuçları bekliyoruz canım.

canım içini kurt düşürmek istemiyorum ama benim aklıma başka şeyler gelmeye başladı.akşamları aldığınızda çocukla hiç konuşuyormusun bu gün neler yaptın neler oldu falan diye.tamam henüz tam konuşamıyo olabilir ama hareketlerle falan anlatma huyu varmı? Allah göstermesin başka bişey olmasın ne bilim düşme, çarpma, yada gittiği yerlerdeki başka çocuklardan zarar görme (şiddetli saç çekilmesi falanda kusmaya sebep olabiliyomuş ) yada bişeylere tepki olarak psikolojik olarak bunu yapabiliyor olabilirmi.çünkü anlattıklarından benim çıkardığım bu kadın zaten çocuğu pekte umursamıyor. gittiği yerdede kendi haline bırakıyor olabilir. ne bilim yaaa akla binbir tane şey geliyor. fakat bukonuşmanın yararı olacağınıda hiç sanmıyorum ama deneyin bakalım sonuçları bekliyoruz canım.

daha gündüzz yaptıklarını anlatamıor canım.16 aylığız teyzesi..
acıktığını,susadığını anlatıor ama diğerleri için henüz zaman var sanırım.
akşam geldiğinde mutlaka kontrol ederim heryerini..
şimdiye kadar biryerinde bir şey görmedim çok şükür.
gittiği yerlerde nasıl rahat durabilior en çok ona şaşırıorum.
ben annesiyken; kızımda bende tek evde rahat edebilioruz..biryere gittiğimde hiç rahat olmuorum.peşinde dolanmaktan..
aklıma kötü şeyler getirmek istemiorum.
umuyorum ki yazdığınız türden birşey değildir.kusma sebebi..
ben üşüdüğünü düşünüorum..
ne kadar güneş olursa olsun dışarıda,daha küçük.
üşüyor mutlaka..

Yani ben olsam abla çocuk senin gezmeni engelliyor, rahat rahat gezemiyorsun, o yüzden alalım biz onu kreşe vericez senin de rahatın bozulmasın derdim heralde... :57: ne sinir bozucu bişey yaaa... umarım konuşmak çözüm olmuştur.

Canım kusura bakma ama anlattıkların şaka gibi ne maçı ne ondört yaş çocuğu bir saniye bile bu bakıcı ile devam etme kesinlikle böyle birşey olamaz.Daha neler inan okurken dalga geçtiğini düşündüm.O kadın bakıcı değil kesinlikle.

Back