Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcımız !

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

evet tavrım daha farklı olabilirdi.ama dedim ya önceden tanışmışlığımızın ve yaşının büyük olmasından dolayı bişileri açık açık diemedim yüzüne..bu benim acemiliğimden..
ne demeliyim derken anlatmak istediğim şuydu..ailecek de görüştüğümüzden dolayı alacaksam çocuğumu kötü bir şekilde almıyım,arada sıkıntı olmasın die sizden fikir almak istedim..

ben hayatımda böyle saçmalıkduymadım,arkadaşım sendeki sabıra inanamadık doğrusu,nasıl olur yaa.ben birgün bile çıkmasına izin vermezdim,çocuğumu mahalla kadını gibi yetiştirsin diyemi veriyorum ona,aldığı parayı helaliyle kazanamıyorsa,onun vicdanı rahatsa,hemen alderim çocuğunu,kaç yaşında acaba??eğer küçükse birazdaha idare edip başka bir bakıcıyla,kreşe başlattaderim.allah yardımcınız olsun çalışan arkadaşlar.ben bebeğim olanaa kadar hep çalıştım,artık eşim istemiyor bebekle ilgilendiyor,bazen ona kızıyorum ama çok haklıymış.

Açıkça söyleyin şu sebeplerden dolayı artık size baktırmak istemiyorum çocuğumu diye sakin bir dille.zaten güzelliklede söyleseniz kızarakta söyleseniz değişen bişey olmaz. ailecek görüşüyoruz tatsızlık olmasın diyorsunuz ama çocuğu alınca ister istemez araya mesafe ve soğukluk girecektir.Ben olsam zaten o insanla bundan sonra görüşmek istemem sinir olurum yaptıkları aklıma gelince.Önce çocuğunuzu düşüneceksiniz bakıcınızın darılıp darılmayacağını değilll..

Ben olsam değiştirirdim.Yakın çevrenizden sorun bakalım vardır belki.Bazıları evinizde bile bakabilir.

canım bence hemen yeni bir bakıcı aramaya bakk yaptıgı cok ayıp yaa ınsan kıyamaz 16 aylık bebege ama demekkı ınsanlıgı yok kadının

Açık açık söyleyin. Şu şu sebeplerden dolayı sana baktırmak istemiyorum diyin. Böyle çocukmu bakılırmış.

Konu komşudan sorun bakalım yeni bakıcıyı. Bir müddet bir yakınınız (kayınvalide yada anne) gelsin idareten. Bu arada sizde bakıcı aramaya koyulun. Ama asla bu kadına emanet etmeyin çocuğu. Yazıktır

Canım yaa kuzenim bana bebeğini bi kaç saatliğine bıraktığında bile gözüm gibi bakarım.uyuduğunda nefesini dinlerim.Allah korusun emanet sonuçta.
Bencede bakıcı değiştirin.

bence siz ne kadar uygun bir dille söylemeye de çalışsanız aranıza soğukluk girecektir..ama bebeğiniz her şeyden önemli...bakıcıyı düşünmeyin. bebeğinizi düşünün..

olamaz ya canım yazdıklarını okuyunca şok oldum 16 aylık bir bebek bu kadar gezdirilirmi hemde vaktinde uyumadan bencede hemen değiştir iyi bir bakıcı bul çocuğun herşeyden önemli hatır gönül olmaz bunda

Kızlar şuan öyle sinirliyim ki...
eşim bu hafta ş.dışında..kızımı ben alıp,bırakıyordum.
işyerinin arabasıyla gelip,gidioruz biz.2 arkadaş.
eşim yokken .sitenin kapısına bırakırız,akşamda yolkenarına çıkarır ordan alırız.
buakşam oğlunun maçı varmış işte.az önce aradım napıosunuz dedim.
akşam nasıl olucak dedim.
-oğlum oynamıcak ..dedi.
-ii dedim içimden gitmiycek.
-ama gidicem dedi.
-kızım dedim ppeki.
-valla karar veremedim işte dedi.
-götüreyim.akşam stadın ordan araçla geçer alırsınız..
-abla.bak üşüyor dedim.yok dedi sıcak orası.götürmesen ii olur .
-amaan bişi olmaz..
-.....
-ya da bi ortak tanıdığımız var ona bırakıyım uyutupta dedi..
-o nasıl olucak dedim..
neyse dedim akşam üstü yine ararım..ama sinirden çatlamak üsereyim şuanda..
kadın gitmiyim demior yaa..hala gitmek için uğraşıor.ben çocuk bakıorum,nere gidiorum ben demior yaa..
Allah'ım eşim gelene kadar sabredicem ama c.tesi günü konuşucaz mutlaka..bakıcam başka bakıcı...
gittikçe azıtmaya başladı..

Sinirlenme, sakin ol.

Şimdi için içini yiyor bizde burda değiştir filan dedik, iyice moralin bozuldu. Ama biz olması gerekeni söyledik, lütfen sakin ol.

Götürmeni istemiyorum de bakalım bugün. Bir defada gitmeyiversin maça filan. 16 aylık bebeğin maçta işi ne.

Abla böyle olmuyor , gittiğin heryere götürüyorsun çocuğumu, daha çok küçük, çabuk hastalanır, onun uykuya çok ihtiyacı var sen uyutmuyorsun, dengesi bozuldu çocuğun de bakalım. rahatsız olduğunu anlasın.

canım benim kızımda 1.5 yaşında şu ana kadar 3 bakıcı değiştdirdik. son bakıcımız seninki gibi gezmeyi seviyor ama çok tatlıbiri. benim kızımda gezmeci. öğleden sonra oldumu kızım başlıyo kalk gidelim demeye. ama bizimki hep yakın civara gidiyor. benim evimde baktığı için benim çevremde olan arkadaşlarına giderler. yada ben kızının evine bırakırım onları, bazen de kendi evlerine yine gider alırım. bende zaman zaman gezmelerinden rahatsız oluyorum ama dediğin gibi yaşı benden büyük olduğu için ve kırmak istemediğimden diyemiyom. sıkıntımı halimle ifade etmeye çalışıyom. ada anlıyo sağolsun. ama kızım çok gezme düşükünü olduğu için kadınada çok kızamıyorum. bugün sabah mesela yine kızına gitmişler. ben arayınca damadı bıraktı öğlen kızımında uykusu gelmiş emerken uyudu. şimdi evdeler.

fakat seninki oldukça abartmış durumu. kendi evinde bakanlar biraz rahat oluyolar o yüzden ben evde baktırma taraftarıyım. eğer kadının diğer huylarından memnunan kızında seviyorsa onu kendi evinde bakmasını teklif et. makul bi şekilde anlat. yarın bunu daha beter kışı var. allah korusun hastalık bi yapıştımı yakasını kurtaramıyo insan. kabul etmez ise yeni bakıcı bul bence.

seni en iyi ben anlıyorum canım. allah yardımcın olsun.

.Bugün tavrınızı koyun mutlaka yumuşak konuşmayın.Bu zamana kadar birşey demediğinizden belliki sizi dinlemiyor artık.

canım,tamam gezilir..yazın dolaştırdı dışarda.ona pek bişi demedim.hava iiydi..
ama şimdi havalar serin..çocuk bu ya üşüyor hemen..ne kadar sıkı giydirsen de.burnu akmaya başlıor hemen..
benim bildiğim eğer çocuk bakıyorsan,çocuğu kendine değil,kendini çocuğa uydurmalısın.
ha hiçbiyere çıkmasın demiorum.ama uyur,uyanır,karnını doyurursun.bi saatliğine uğrarsın.
bu hiiç umursamıor.. ve bu akşam ki maça gitme olayı..ben sinirli konuştum telefonda ona rağmen gitmiyim demedi kadın ya..

okurken bile sinir oldum ne kadar düşüncesiz bir insan.bence yeni bakıcı aramaya başla caım çocuğunu yollarda perişan ediyor baksana

Okurken bile sinirlerim bozuldu siz nasıl dayanıyorsunuz kimbilir.. Benim oğlumda 16 aylık dün akşam teyzesi bir yere götürdü biraz geç getirdi uyku saati gecikti diye nerdeyse kardeşimle kavga edicektim bebek bunlar ya beslenmeleri kadar uykularıda çok önemli. Bence bir an önce kendinize yeni bir bakıcı bulun ya da kreşe verin hiç olmazsa kreş de çocukların herşeyleri saatli düzenli.En kısa zamanda çözüm bulursunuz umarım bizi de bilgilendirin

ayy ben kayınvalideme bile güvenmiyorum yollamıyorum onunla bi yere...değil ki başka bi kadın... bence de kesinlikle konuşmalısın... bu böyle olmaz... o çocuk daha küçük gittiği yerde göz kulak olamaz her gün duyuyoruz bi çocuk kayboluyo ne işi var bakıcının çocukla alışveriş merkezinde sokakta... 16 aylık çocuk ana öğün ara öğün hepsini saatinde yemesi lazım... kaldıki bu çocuk emekliyordur misafirliğe bu kadar düşkün kadın gittiği yerde sizin bebeğinizin peşinde dolaşıyor mu acaba... ben çok sinirlendim çok da tedirgin oldum bebeğiniz için... tamam çalışmanız lazımdır belki, herkes ister bebeğine daha kaliteli hayat sunmak... ama kızınız bu şekildeyken bence önceliğin kızınız olması lazım... günlük saatinde uyumayacaksa, karnı doğru dürüst doymayacaksa ona daha kaliteli bi hayat sunmanın da bence bi anlamı yok...

"şeker_şey" merhabalar! Nerelisiniz acaba?Ben 28 yaşında evli bir bayanım,Ankarada ikamet ediyorum.Yabancıyım,ama 5 yıldır Turkiyede yaşiyorum,geçen sene türk vatandaş oldum.Eğer sizde Ankarada yaşıyorsunuz ve yeni bir bakıcıya ihtiyacınız olursa ,bana haber verin lütfen.

Saygılarımla

Canım,ben Konya'da yaşıyorum.
İlgilendiğin için teşekkürler.

aaa konyada nerede yaşıyosun canım...
kız yeni bakıcı bulana kadar getir ben bkarım...
ben uzun harmanlardayım... benimde var iki tane bebeğim hepsine birden bakarım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…