Bakıcı ikilemi

Sizden daha çok bana saldırdılar. Seri şekilde beğenmedim mesajları geldi. Dünya kadar mesaja cevap yazdım. Siz boşverin içinize sinenle çalışın. Zaten burdan anladım buradaki kadınla çok zengin her iş için ayrı personelleri var. Yada her işi kendi yapıp hem de çocukları ile muhteşem ilgileniyorlar. Burası sayesinde çok kötü bir anne olduğumu öğrendim sırf çocuk mandal ile oynuyor diye.

Siz de kafanıza takmayın ben de bakıcı ufak tefek işler yapabilir dedim sonucta 2 saatlik uyku süresi az değil üstelik yarim günlük iş, bana da karşı çıktılar. Ücretini ona göre veriyorsanız karşılıklı anlaşma sozkonusuysa neden olmasin ki. Mune de yazdı zaten bakıcı tanımını, normal şartlarda cocuk bakımı artı cocugun yemegi bulaşığı çamaşırı utusunu yapmalı yazıyor. Ücretini daha fazla vererek ev işleri de yapabileceği yazıyor ama Mune ye kimse karşı cikamadi :)

Evet burada Aslan kesilenler kendileri eve bakıcı alsa inanın bizden daha fazla şey beklerler eve temizlikçi alsalar her dk başında bekleyip komut verirler üç kuruş ödedik diye sanki herkes melek biz makul bir zeminde anlaştık diye zalim olduk sadece gülüyorum bu kişilere beni zerre etkilemiyor yazdıkları

Haklısınız, etkilenmeyin. Herkes kendi vicdanından sorumludur

Bir yakinım bebek bakıyor . Cocuk uyuyunca yemek yapiyorum dedi. Kendi yemek icin yapiyormuş iki tabak fazla yapınca bebegin anne babasina da aksam yemehi oluyormuş. Yani o kendim de yiyorum iyi oluyor demişti. Karsıdakinile alakali vence. Annem de secer mesela yemek yapmayı mutfağa girer 20 dk da biseyler hazirlar çıkar hemen. Ben bebege tam duzgun bak yeter derim kendi adima ama konu sahibinki de cok abes değil. Ütü saçma tabi . Temizlik de olmaz tabiki. Sadece uemek olayı olabilir. O da kendisi ve bebek de yiyecek diye

niye muneye kimse karsi cikamasin? her konuda kendisiyle ayni fikirde olacak degiliz, kac yildir forumdayim bircok kez kendisiyle ayni fikirde olmayip karsit fikirlerimizi duzgunce savunmusuzdur. siz kendisini ustun gorup karsit goruste oldugunuz zaman sesini cikaramayacak yapidaysaniz herkesi ayni zannetmeyin bence. konu sahibi bebegin kiyafeti, utusu degil kendisinin ve esinin utusunu, camasirlarinin yikanmasini kast etmis. evet bunlari yapmasini istiyorsaniz bu insan bakici degil ev yardimcisidir, ucreti ona gore belirlenir, kendisinden de cocuga cok yuksek ozen gostermesi beklenmez. sayfalardir yazilan sey bu. birbirinizi gazlayip durmadan okudugunuzu anlamaya calisin bence.

siz de sacma genellemeler yapmayin. kimsenin sizin gibi uc kurus (!) para verip insanlara evin butun isini yikmaya calistigini zannetmiyorum. oyle olsa onu savunurlardi cunku sizin gibi dusunenler de var sonucta. size karsit olan herkese iftira atmayin.

Bakiciya ev işi yaptirmayi doğru bulmuyorum ben. 55 yaşında kadına iş yap da denmez zaten. Çocuk 2 saat uyursa kadin da otursun dinlensin ne var bunda

Eve gelen bakıcı sadece çocukla ilgilenmeli, bir de çocugun yiyecegi yemegi yapmali. Mesela çorba olur kahvalti meyve falan. Bakicinin kendi yiyecegi yemegi ev sahibi ayarlamali dolapta olmali. Olmasi gereken budur.
Hem evimde bakici calisti benim hem bakiciya cocuk goturdum. Iki cocugumu bu sekilde buyuttum. Bence en sagliklisi bakicinin kendi evinde bakmasi, evi yakinsa ve guven ortami oluşmuşsa tabi. Bu şekilde hem bakici rahat oluyor hem çocuk için degisik bir ortam oluyor.

Son yazdığınıza katılmıyorum bakıcı evinde bakarsa ne misafirini eksik ediyor ne ev işlerini çocuk ortada dolanıyor gördüğüm ve duyduğum bu şekilde çocuğun yatağı kıyafeti Eşyası oyuncağı iki evde de olacak bu durumda o da problem en doğrusu çocuğun alıştığı ortamda bakılması diye düşünüyorum

kendi ev işlerini yemeğini vs rahat yapmak için evlerinde bakmak istiyorlar.küçük bebeğim olsa ben de kabul etmezdim.kendi evimde baktırırdım.

Bana kan emici zalim vs denmesi iftar olmuyor mu bu durumda üstelik kadın iş yapmıyor da ben onu zorluyorum sanki kadınla anlaştığım halde o buna gönüllü olduğu halde eleştirildim şurdaki herkes eminim gönüllü birini bulsa AA yok sen bakıcısın senin iş tanımında bu yok derdi eminim komik oluyorsunuz

Sitenin yarısı bakıcıydı galiba döne döne begenmedim atıyorlar Atabilirsiniz benim için önemli değil ne kadar beğeni aldığım,kırmızı olunca havalara ucmuyorum.Zamanim oldukça arada girip bakıyorum buraya.Sizin gibi hayatımın en önemli noktası değil yani yormayın kendinizi

bakıcı haklı baktıran haklı çocuk haklı diyip kapatalım en iyisi bu konuyu.

Aman yok canım ne kafama takıcam. Siteyi kapattığım anda biter. Kimseyi tanımam.yıllardır üyeyim yorum sayım çok azdır. Benim doğrularım benim hayatım kime ne

Bence eleştiren herkes kafayı yemiş. Kadın onu sormuyor ki size, içime sinmeyen bakıcıya gelme demek etik mi diye sormuş, si kalkıp işveren olmakla, yok iki saat dinlenme hakkı hukukuyla, yok posa sıkmayla ilgili ahkam kesiyorsunuz. Kadının sorusuna bir cevabınız varsa yazarsın, detayı belli olmayan bir konuda duyar kasmak ne alaka? Okurken utandım. Kadın belki ona göre bir para veriyor, teklif ettiği ücret çocuk uyurken ekstra iş yapmayı gerektirecek bir para. Hani hizmet ve karşılığı bir ücret var ya, ne kadar hizmet o kadar para ya? Genç, dinç biri çocuk uyurken ütü yapabilir gayet, benim bakıcım yapıyor hatta ben söylemeden dağınık gördüğü yeri de topluyor üstüne beraber kahve içip sohbet de ediyoruz. Ne alaka yani? Konu sahibi, millet kafayı sıyırmış, hiç takma bence.

Bakıcının işi çocukla ilgilenmektir geri kalanlar ekstraya girer biz evimize temizlik için insan çağırdığımızda bizim gardropları bir toplar mısın, ütüler misin demiyoruz. Böyle dersek eğer asıl iş aksar biz evin temizlenmesini istiyoruz. Valla bana sağlıklı gelmedi. Yaparım diyen hanım bir süre sonra olmuyor da diyebilir. Çocuk değil üstelik bebek. İlki bana daha mantıklı geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…