- 4 Ekim 2012
- 16.359
- 31.971
- 798
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
-
Cevap verme. Yoksa daima banlanırsın. İstemediğin üyenin konuna yazmasını engelleyebiliyorsun ama nerden yapılıyor bilmiyorum. Bilen varsa Allah rızası için bir el atsınE ben düzgğnce bi şey sordum daha ilk mesajdan 35 sayfa dokundurmalarla geçti cevap vermeye çalışıyorum hop 3 gün sonra yasağınız kalkacak deniyor
Evet ama yanlış yerde yükseldiniz biz kadınla zaten o detayda anlaştık sizin anlamadığınız kadın ücreti az buldu diye soru açmamıştım siz neden özellikle oraya takıldınız mesela çocukla neler yapacakmış donanımı neymiş bu “çocuk bakıcısının” diye sormadınız hiç asıl önemli olan o ya sizin için , ben iş beklediğim için kötüyüm ya neden sadece ücrete odaklısınız onun yapması gereken yeterlilikleri sorgulamak yerine , bir de şu var kimse zorla çalışmıyor her sene bir ücret dile getiriliyor ve piyasa belirleniyor mesela temizlik ücretleri de şehirlere göre farkldıır ya da kuaför hizmetleri siz de çok iyi biliyorsunuz bence yani ben kendi halinde biriyim neden emek sömireyim piyasa neyse onu veriyorum o da okeyliyor bu kadar basit'Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır.' İnsanların emeklerini somuruyorsunuz bizde bunu söylüyoruz.
İki kişiye de aynı ücreti mi düşündünüz? Bu biraz acımasızlık değil mi? Ha kabul eden eder ona bişey dediğim yok ama biraz vicdan muhasebesi yaptırmıyorsa bu size sorun var bence. Ve evet portakal posa meselesi tam da bu durum ücret konusunda.Bakıcı öğlen de gelecek çocuk öğlende uyuyacak 2 saat yani zaten yarım gün geldiği evde iki saat de boş duracak posa portakal meselesi değil iki çalışan olarak eve geldiğimizde bir tencere yemek görmek iyi olurdu , çocuk uyanıkken zaten asla beklemem , kocamın donunu ben bile ütülemiyorum bu arada önüne deste deste çamaşır yıkmaktan değişi o hafta giyilecek üç dört parça giysiden bahsediyorum ha ütü yapmak istemez de evi derleyip toplayayım der geldiğimde direkt oturacağım bir ev olur diğer kadın hiç bir işe yanaşmadığı için tabi ki aynı ücrette bubları yapmaya sıcak bakan biri avantajlı geliyor maksadım kimseyi öldüresiye çalıştırmak değil
Evet aynı ücrette anlaştık acımasızlık olduğunu düşünmüyorum vicdansız olduğuma siz karar vermişsiniz zaten bana laf düşmezİki kişiye de aynı ücreti mi düşündünüz? Bu biraz acımasızlık değil mi? Ha kabul eden eder ona bişey dediğim yok ama biraz vicdan muhasebesi yaptırmıyorsa bu size sorun var bence. Ve evet portakal posa meselesi tam da bu durum ücret konusunda.
Hak hukuk meselesi ayrıEvet ama yanlış yerde yükseldiniz biz kadınla zaten o detayda anlaştık sizin anlamadığınız kadın ücreti az buldu diye soru açmamıştım siz neden özellikle oraya takıldınız mesela çocukla neler yapacakmış donanımı neymiş bu “çocuk bakıcısının” diye sormadınız hiç asıl önemli olan o ya sizin için , ben iş beklediğim için kötüyüm ya neden sadece ücrete odaklısınız onun yapması gereken yeterlilikleri sorgulamak yerine , bir de şu var kimse zorla çalışmıyor her sene bir ücret dile getiriliyor ve piyasa belirleniyor mesela temizlik ücretleri de şehirlere göre farkldıır ya da kuaför hizmetleri siz de çok iyi biliyorsunuz bence yani ben kendi halinde biriyim neden emek sömireyim piyasa neyse onu veriyorum o da okeyliyor bu kadar basit
Sanırım sadece ben bebeğim uyurken iş yapıyormuşm bu sitede bunu öğrendim herkes gidip yatıyor galiba , cidden bebeğiniz uyurken yemek ya da ortalık toplama yapmıyorsanız kim yapıyor bu işleri anlamadım biri beni aydınlatsın , benim de bir arkadaşıma bakıcı geliyor kız istemediği halde bakıcı bazı günler yemek yapıyormuş demek ki fırsat buluyor dinç hissediyor çinkü öyle bir beklenti de yok ama karşılıklı iyi niyet zamanla böyle jestler doğurur herkesin yapısı da bir değildir ben de okulda dersim boşken istersem bi arkadaşımın fotokopilerini basarım bu onu gaddar beni de enayi yapmaz örnekler çoğaltılabilirBen anlamıyorum bu hazırcılığı uyanıklığı .
Çevremde kim varsa böyle , çocuğa bakıcı değil kendıne hizmetçi alıyorlar resmen ya .
Bi arkadaşımın misafiri gelecekse , herşeyi kadına hazırlatıyor mesela ama kadının adı bakıcı . Sarma sarıyor , börek yapıyor , gelen misafirleri de arkadaşım kendısı yapmış gibi ağırlıyor maşallah .
Dünde arkadaşım güya bir yaşındaki çocuğa bakıcı tutmuş , 2500 e anlaşmış . İki çeşit yemek yapacakmış ortalığı da toplayacakmış .
E dedim hiç dinlenmeyecek mi bu ?
Bu çocukla sen o işleri yapabiliyor musun ki kadından istiyorsun ..
ondan sonra vay niye cocugu televizyona alıştırdın vay niye düştü bilmem ne .
İnsanların zor durumunu sömürüyorsunuz yazık günah .
benim de bakıcım vardı , yani çocuğun bezini bile yerden ben alır çöpe atardım , tek istediğim çocuğumla ilgilenmesiydi … gözünün içine bakardık , çünkü en değerlimizi emanet ederdik ona ..
Yemeği ben geceden yapardım , bırakırdım biz de o da onu yerdik .. hala görüşüyorum 5 yıl oldu hala kızımı arar , çünkü ona insan gibi davrandım , köle muamelesi yapmadım ..
şimdi diyorum ya ben aptalmışım veya millet çok uyanık …..
Hayır siz aptal değilsiniz. Emeğe insana saygınız var. Eminim bu duruşunuzla çocuğunuza da iyi bir örnek oluyorsunuz. İnsanlar 3 kuruş için para kazanmak için evet diyor çünkü paraya ihtiyaçları var. Bunu fırsat bilip kullanan kimselere diyecek çok şey var da. Ayrıca dediğinize çok katılıyorum. Bakıcı adı altında başka başka işlerde yaptırıp çocuğa bir zarar geldiğinde neden bakmadın olur.Ben anlamıyorum bu hazırcılığı uyanıklığı .
Çevremde kim varsa böyle , çocuğa bakıcı değil kendıne hizmetçi alıyorlar resmen ya .
Bi arkadaşımın misafiri gelecekse , herşeyi kadına hazırlatıyor mesela ama kadının adı bakıcı . Sarma sarıyor , börek yapıyor , gelen misafirleri de arkadaşım kendısı yapmış gibi ağırlıyor maşallah .
Dünde arkadaşım güya bir yaşındaki çocuğa bakıcı tutmuş , 2500 e anlaşmış . İki çeşit yemek yapacakmış ortalığı da toplayacakmış .
benim de bakıcım vardı , yani çocuğun bezini bile yerden ben alır çöpe atardım , tek istediğim çocuğumla ilgilenmesiydi … gözünün içine bakardık , çünkü en değerlimizi emanet ederdik ona ..
Yemeği ben geceden yapardım , bırakırdım biz de o da onu yerdik .. hala görüşüyorum 5 yıl oldu hala kızımı arar , çünkü ona insan gibi davrandım , köle muamelesi yapmadım ..
AminHak hukuk meselesi ayrı
Sizin yaptığınız bir kere etik değil , ahlaki değil.
İnsanların zor durumundan faydalanıyorsunuz zaten o iş zor ama bunu kabul eden kişi mecbur yani bi yerde . Sizde tepesine bindikçe biniyorsunuz ..
Ne diyelim
Kalbinize göre versin Rabbim inşallah ..
Bu mantığa da bakarsak bakıcılar da istiyor ki sıcak yemekli temiz evde kahvaltı öğlen yemeği olsun, çocuk iki saat uyurken dinleneyim, çay kahve içeyim,ben müge anlı izlerken çocuk da kanepede otursun… annesi en geç dörtte gelince evime gideyim. bu çalışmaya asgari ücret artı sigortayı kapayım. İyi de o ücrete millet vardiyaya gidiyor, bütün gün ayağında ayakkabı tekstil makinesi çalıştırıyor mesela cehennem sıcağı fabrikada o ne olacak…Ben anlamıyorum bu hazırcılığı uyanıklığı .
Bu bakıcı benden başka bir yere görüşmeye gitmedi mesela evime yakın gün az olırsa burası olsun dedi e sandığınız gibi olsa yana yakıla daha çok kazanmak için bir sürü bakıcı arayışı var gidip görüşmez miydi bana mecbur değil ki elbette para için yapıyor ama tüm hafta ile 3 güne alacağı ücretler o kadar yakın ki birbirine o da böylesini tercih ediyorHayır siz aptal değilsiniz. Emeğe insana saygınız var. Eminim bu duruşunuzla çocuğunuza da iyi bir örnek oluyorsunuz. İnsanlar 3 kuruş için para kazanmak için evet diyor çünkü paraya ihtiyaçları var. Bunu fırsat bilip kullanan kimselere diyecek çok şey var da. Ayrıca dediğinize çok katılıyorum. Bakıcı adı altında başka başka işlerde yaptırıp çocuğa bir zarar geldiğinde neden bakmadın olur.
ilk mesajınızda öğlen gelecek yazmamışsınız amaArkadaşlar anlama sorunu mu var yarım gün öğlen evinden gelecek ve 4 de ayrılacak öğlen de bebek uykuya geçiyor o uyurken beklentimi söyledim ha sana uymaz anlarım da kınamak abartı değil mi
Haftasonu birgun esimle beraber temizlik yapiyoruz. Esim evi supururken ben bebege bakiyorum, ben evi silerken esim bebege bakiyor. Diger gun ise haftaici icin yemek yapiyoruz. Ortalik toparlama işi olmuyor. Ustumuzden cikani kirli sepetine, yiyip ictiklwrimizin bulasiklarini hemen makineye atiyoruz. Camasir katlarken bebegim gozumun onunde yuvarlanıp yere düştü. Kaldi ki bebegim kilosundan dolayi yuvarlanamayan bir bebekti, hic ihtimal vermezdim. Bu yuzden bebegimle yalnizken iş yapmam. Bebegin oyuncakları hep ortadir, onlari toplamaya gerek yok zaten.Sanırım sadece ben bebeğim uyurken iş yapıyormuşm bu sitede bunu öğrendim herkes gidip yatıyor galiba , cidden bebeğiniz uyurken yemek ya da ortalık toplama yapmıyorsanız kim yapıyor bu işleri anlamadım biri beni aydınlatsın , benim de bir arkadaşıma bakıcı geliyor kız istemediği halde bakıcı bazı günler yemek yapıyormuş demek ki fırsat buluyor dinç hissediyor çinkü öyle bir beklenti de yok ama karşılıklı iyi niyet zamanla böyle jestler doğurur herkesin yapısı da bir değildir ben de okulda dersim boşken istersem bi arkadaşımın fotokopilerini basarım bu onu gaddar beni de enayi yapmaz örnekler çoğaltılabilir
Yazmadım çünkü bu detaylarla işi yoktu kimsenin ben saatte günde herşeyde anlaştığım iki bakıcıdan hangisini seçeyim diye sormuştum ama mahalle teyzeleri olur ya dedikodu için her detayı sorar üstüne vazife olmamasına rağmen buradaki üyeler de öyle ilgilendi sorumlailk mesajınızda öğlen gelecek yazmamışsınız ama
artı adı üstünde bakıcı olduğu için yapmak istemeyebilir
ne kadar vereceksiniz birde sorması ayıp?
İşinize gelmeyen yorumlar olunca nasıl da çirkefleşiyorsunuzYazmadım çünkü bu detaylarla işi yoktu kimsenin ben saatte günde herşeyde anlaştığım iki bakıcıdan hangisini seçeyim diye sormuştum ama mahalle teyzeleri olur ya dedikodu için her detayı sorar üstüne vazife olmamasına rağmen buradaki üyeler de öyle ilgilendi sorumla
Aminİşinize gelmeyen yorumlar olunca nasıl da çirkefleşiyorsunuz
Allah bakıcıya yardım etsin ..
Ahahahah 10 binne kadar teklif ettiniz bu kölelik için.
Üslubunuzda belli oluyor kimin öyle olduğuİşinize gelmeyen yorumlar olunca nasıl da çirkefleşiyorsunuz
Allah bakıcıya yardım etsin ..
Bence önce empati kurun siz bakici olsaydiniz vereceginiz para ile hem cocuk bakar hem temizlik yaparmiydiniz? Zaten yemek falan demissiniz cocugun yemegini hazirlar yedirir ama sizin yemeginizi hazirlamasi biraz sacma sonucta hizmetli degil bakici.. Tabikide hangisi icinize sindiyse o daha iyiSelamlar kızlar , 1 yaşında çocuğum için bakıcı arıyordum yaklaşık bir ay önce tavsiye üzerine bir bayana yazdım şehir dışındaydım ve sizinle gelince görüşelim dedim geldğimde görüştük kadın 55 yaşlarında bakıcılık tecrübesi ve iyi referansı var fakat sadece çocuğa bakarım başka şey yapmam dedi ben de zaten çocuk uyanıkken sadece ona baksın uyurken de ütü ya da bi çeşit yemek çamaşır katlama vs gibi şeyleri yapmasını isterdim çünkü ortalama 2 saat uyuyor bebeğim kadın bu sürede bunları rahatlıkla yapıp kendi de dinlenebilir , bir de o gün oğlum bu kadına hiç ısınmadı yanına gitmek istemedi falan ancak kadın iyi biri gibi bilmiyorum çocuğun tepkisi bir şey iadede etmeli mi ilk defa bakıcıyla çalışacağım, ben bu ekstra işler konusunda anlaşamasam da başka seçenek olmadığından bu kadına fiyat teklif ettim o da kabul etti ve telefonda anlaştık gibi bişi oldu. Dün daha önceden haber salmasını istediğim yerden haber geldi bir kadın var diye bu haberi de bakıcıyla görüşmeden önce saldırmıştım ancak yeni biri çıkmış onunla da bugün konuştum ve aynı ücrete okey ekstradan uyurken iş de yaparım dedi yaşı da 36 daha genç ve enerjik biri aklım tabi ki buna daha çok yattı ama diğerini mağdur etmiş mi olacağım hakka girmek de istemiyorum nasıl karar vermeliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?