• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ikilemi

Seri bir şekilde beğenmeme durumu yok. Gayet beğendiklerim de oldu. Siz neden ve hangi motivasyonla bunu takip etme ve etiketleme ihtiyacı duyuyorsunuz? Üstelik takılmadığınız bir konuda ve yanlış takip etmişsiniz.
Yoo bence C Calcifer yanlış takip etmemis çünkü beğenmedimi seriye bağladınız. Bu zaten görülen bişey herhangi bir üye bunu söyledi diye neden rahatsız oldunuz ki?

Selamlar kızlar , 1 yaşında çocuğum için bakıcı arıyordum yaklaşık bir ay önce tavsiye üzerine bir bayana yazdım şehir dışındaydım ve sizinle gelince görüşelim dedim geldğimde görüştük kadın 55 yaşlarında bakıcılık tecrübesi ve iyi referansı var fakat sadece çocuğa bakarım başka şey yapmam dedi ben de zaten çocuk uyanıkken sadece ona baksın uyurken de ütü ya da bi çeşit yemek çamaşır katlama vs gibi şeyleri yapmasını isterdim çünkü ortalama 2 saat uyuyor bebeğim kadın bu sürede bunları rahatlıkla yapıp kendi de dinlenebilir , bir de o gün oğlum bu kadına hiç ısınmadı yanına gitmek istemedi falan ancak kadın iyi biri gibi bilmiyorum çocuğun tepkisi bir şey iadede etmeli mi ilk defa bakıcıyla çalışacağım, ben bu ekstra işler konusunda anlaşamasam da başka seçenek olmadığından bu kadına fiyat teklif ettim o da kabul etti ve telefonda anlaştık gibi bişi oldu. Dün daha önceden haber salmasını istediğim yerden haber geldi bir kadın var diye bu haberi de bakıcıyla görüşmeden önce saldırmıştım ancak yeni biri çıkmış onunla da bugün konuştum ve aynı ücrete okey ekstradan uyurken iş de yaparım dedi yaşı da 36 daha genç ve enerjik biri aklım tabi ki buna daha çok yattı ama diğerini mağdur etmiş mi olacağım hakka girmek de istemiyorum nasıl karar vermeliyim
Benim oğluma iki yıl bakıcı baktı. Asla ev işi istemiyorum, tek özel isteğim her gün en az 1 saat parka çıkarmanız demiştim.
ev iş isterseniz kadın laf etmeyin diye çocuk ağlarken ütü, yemek vs. yetiştirmeye çalışacak.
Bakıcıya ev işi yaptırmak çok saçma, bakıcıyla temizlikçiyi bir arada çıkarmaya çalışırsanız arada çocuğunuz kaynar. Artı çocuk uyurken bırakın dinlensin , çocuğunuz için enerji toplasın kadın.

Yoo bence C Calcifer yanlış takip etmemis çünkü beğenmedimi seriye bağladınız. Bu zaten görülen bişey herhangi bir üye bunu söyledi diye neden rahatsız oldunuz ki?
Yoo rahatsız olmadım. Sadece beğenmediğim mesajları takip edip adımı etiketleyerek kadar gayret içinde olmasına anlam veremedim. Gerçekten hala da anlamış değilim.

Seri beğenmeme gibi bir durum söz konusu değil. Gayet beğendiğim mesajlar da oldu. Ha bunu kabul etmemeniz beni ilgilendirmez. Böyle düşünebilirsiniz ancak bu üzerine bu kadar efor sarf etmenizi gerektirecek bir konu değil.

Evimize gelen bakıcıların kaçı görevlerini tam yapıyor ki aile onlardan ev işi istediğinde görev tanımı dışında kalıyor. Eğer bir aile zengin değilse ve gerçek bir bakıcı tutmadıysa diğer türlü bakıcı dediğimiz kişiler çocuğun özbakımını yapmaktan daha ileri gitmiyor. Çocuğa ders mi veriyor, yaşına uygun aktivite mi yaptırıyor, ödev mi yaptırıyor nedir yani? Karnını doyur, altını temizle, uyut geri kalan zamanda başında bekle. Hani nerde bu çocuğun gelişimi, eğitimi?

Bu işin eğitimini almamış mahalle arası teyzeler ya da kadınlar bu işi yapıyor. Bakıcılığın gerektirdiği vazifelerden bihaber insanlar, maaşa gelince üniversite mezunlarından fazla isteyip ev işi konusunda desteğe gelince ama benim görev tanımımda yok oluyor. E o zaman yap görev tanımındakileri. Mesela otur patates baskısı yap. Ya da hafıza geliştirme oyunu oynat. E çoğunda o birikim de yok. Nolacak o zaman?

Yani çocuğun özbakımından öteye gidemeyen teyzelere bakıcı deyip, maaşlarını ona göre ayarlıyoruz. Sonra görev tanımı değil diye ek iş veremiyoruz. Olan maddi manevi çalışmak zorunda olan orta sınıf kadınlarımıza oluyor.
bu teyzeleri size ilahi bir guc zorla mi buluyor? illa bu teyzeyi tut mu diyor yani? tutmayin madem o kadar memnun degilsiniz. ya da bastan konusun benim cocuguma su su aktiviteler yapilacak diye. patatesi, boyayi onune koyun yarin cocukla patates baskisi yap diyin o zaman. hem ucuz diye teyze bakici alayim hem de filipinli performansi bekleyeyim, degilse de canini cikarana kadar is yaptirayim diyorsunuz kisaca.

Merhaba öncelikle buradaki bakıcı iş yapmaz kısmına katılmıyorum. Şimdi beğenmedimler üst üste gelir. Benim bakıcım sabah gelince ben evden çıkarım. Çocukla beraber kahvaltı yaparlar, bulaşığını makineye atar. çocukla beraber çamaşır asarlar yada benim astığımı toplar. Kızım ona mandal verir yada boyunun yettiği çamaşırları toplar. Sonra kızım uyurken bakıcım yiyecekleri öğlen yemeğini yapar fazla yaptığı için bizde yeriz. Örneğin taze fasülye pilav. Yemek yapmayı bilen biri için maximum yarım saatlik yemek bunlar. En son açık mutfak şeklinde olan oda mutfağı süpürür çünkü kızım sürekli bir şeyler döküyor. Bununla beraber haftada 1 gün temizlik içim extra kadın gelir. Buradaki yorumları okuyunca çocuğuna kendi bakanlar ne yemek yapıyor ne temizlik. Herkes dışardan yemek söylüyor ütüye ayrı biri geliyor, Temizliğe ayrı biri. Maşallah herkes çok zengin. Ayrıca bakıcıma 6000 verip üzerine sigorta yapıyorum
Çocuğuna kendi bakanlar tüm gün çocuklarıyla birlikte oldukları için, iş de yapıyorlar, çocukla aktivite de yapıyorlar, oyun da oynuyorlar, parka da götürüyorlar. bazen de salıp evi dağınık bırakıyorlar. Sizin bakıcı bu kadar iş yaptığına göre çocukla ilgilenme kısmını siz işten gelince yapıyorsunuzdur diye düşünüyorum. Bakıcıya mandal vererek mi gelişecek bu çocuk?

bu teyzeleri size ilahi bir guc zorla mi buluyor? illa bu teyzeyi tut mu diyor yani? tutmayin madem o kadar memnun degilsiniz. ya da bastan konusun benim cocuguma su su aktiviteler yapilacak diye. patatesi, boyayi onune koyun yarin cocukla patates baskisi yap diyin o zaman. hem ucuz diye teyze bakici alayim hem de filipinli performansi bekleyeyim, degilse de canini cikarana kadar is yaptirayim diyorsunuz kisaca.
Ben böyle bir şey demedim.

eh herhalde birebir ayni cumleyi yazacak degiliz ama soylediginizin anlami bu. zaten cocuga bir sey veremiyor bari is yapsin demeye getirmiyor musunuz?
Hayır getirmiyorum. Diğer mesajlarımda da belirttim. Görev tanımını yerine getiremiyorsa o bakıcı değildir. Karşılıklı anlaşarak beklenilen iş hakkında anlaşılabilir. Daha önce yazdığım şekilde yazayım. İş de buna dahil maaş da.

Yoo rahatsız olmadım. Sadece beğenmediğim mesajları takip edip adımı etiketleyerek kadar gayret içinde olmasına anlam veremedim. Gerçekten hala da anlamış değilim.

Seri beğenmeme gibi bir durum söz konusu değil. Gayet beğendiğim mesajlar da oldu. Ha bunu kabul etmemeniz beni ilgilendirmez. Böyle düşünebilirsiniz ancak bu üzerine bu kadar efor sarf etmenizi gerektirecek bir konu değil.
İlla ki olmuştur beğendim attiklarinizda demekki ben gibi ona da attınız aynı şekilde birçok beğenmedim oyle olunca insan ne oluyor acaba diyor yani bi. Beğenmedim atmakta özgürsünüz tabiki ama ısrarla atinca ondan demiştir.

Ay arada ben de kaynamam, dövülmem inşallah, ama gördüğüm kadarıyla 2 grup oluşmuş, ve sanki herkes diğeri mesaj yazsa da beğenmesem diye pusuda bekliyor gibi olmuş ahahahahahahah, ( bazı üyeler hariç tabi ) çatışmanın ortasında kalmadan gidiyorum. Anlık bu konu ⬇️ :KK53:

004BE07A-6ED2-4FE2-A024-905D0EF974AF.jpeg

Çocuğuna kendi bakanlar tüm gün çocuklarıyla birlikte oldukları için, iş de yapıyorlar, çocukla aktivite de yapıyorlar, oyun da oynuyorlar, parka da götürüyorlar. bazen de salıp evi dağınık bırakıyorlar. Sizin bakıcı bu kadar iş yaptığına göre çocukla ilgilenme kısmını siz işten gelince yapıyorsunuzdur diye düşünüyorum. Bakıcıya mandal vererek mi gelişecek bu çocuk?
Çok ciddi soruyorum 1 makine çamaşır asmanız kaç saatinizi alıyor yada pilav taze fasülye gibi yemek yapmanız. Sanırım 8 saatte yapıyorsunuz siz bınları. 8 saatte parka da çıkılır, akt yapılır, dinlenilir, kahvede içilir. Takılmışsınız bir mandala evet mandalla oynuyor başka hiç bir şey almıyorum çünkü ben çok kötü eğitimsiz bir anneyim

Sadece düşme değil ki :KK43: Çocuklu evde güvenlik çok ama çok önemli, geçenlerde haberlerde denk geldiniz mi bilmiyorum, 7-8 yaşlarında iki erkek çocuğu bir tanesinin evinde tüfek buluyor, gizlice evden çıkarıp evin 1 adım ötesindeki depo gibi yere götürüyorlar, tüfekle oynarken biri diğerini kazayla öldürüyor.

Çocuğun yaşadığı evde anne babasının işi gereği silah olabilir, yaz mevsimi hava sıcak diye pencereler açık olabilir, temizlik maddeleri iyi saklanmamış olabilir.

Geçenlerde oyuncu Süreyya Gürsel Evren misafir olduğu evde kalp krizi geçirdiği sırada balkondaymış, dengesini kaybedip balkondan düşmüş, adamcağız vefat etti, biz kocaman insanlar bile bu tip şeyler yaşıyoruz.

Tedbir alırız ama Allah göstermesin yine de kötü hadiselerle karşılaşırız o başka.
Benim 16 aylık kızım var. Evde cam, balkon kapısını kesinlikle açık bırakmıyoruz. Bu yaz sıcağında pişiyoruz ama başına birşey gelmesindense sıcakta pişelim daha iyi. 16 aylık bebe ama çok hareketli, balkonu açık görse ve odada tabure varsa hemen tabureyi kaldırıp balkona götürüp balkondan aşağıya bakmak için. O yüzden gözümü ayırmıyorum, 7-24 evdeyim ama hareketli olduğu için ev işlerim aksıyor ama yeterki ona birşey olmasın.

Daha 2 hafta önce 2 yaşındaki kız 8.kattan düşüp vefat etti, teyzesinin nişanı mı düğünümü ne varmış onun için gelmişler, herkes evdeyken gündüz vakti balkona sandalyenin üstüne çıkıyor ve ayağı düşüyor. Evdekiler düşme sesini duyunca cama çıkıyor ve sonrası malum tablo...

Yani adı üstünde bakıcı, temizlikçi veya yardımcı değil. Bebek bu bir gün uyur bir gün uyumaz sıçraması olur, huysuzluğu olur uyumak istemez. Günde 4-5 saatliğine gelse bile bebek uyuduğunda o işleri yapmaya çalışırken belki bir anda uyanacak, düşecek, belki ütü yaparken çocuk yanacak, balkonda çamaşır asarken balkondan düşecek gibi gibi. Ben bakıcı olsam başına birşey gelecek diye parka götürmeye bile çekinirim.

Çok ciddi soruyorum 1 makine çamaşır asmanız kaç saatinizi alıyor yada pilav taze fasülye gibi yemek yapmanız. Sanırım 8 saatte yapıyorsunuz siz bınları. 8 saatte parka da çıkılır, akt yapılır, dinlenilir, kahvede içilir. Takılmışsınız bir mandala evet mandalla oynuyor başka hiç bir şey almıyorum çünkü ben çok kötü eğitimsiz bir anneyim
Saat alması önemli değil ki bakıcının görevi bu değil. Basit bir tarhana çorbası yaparken bile 16 aylık bebeğim düşebiliyor, kendine zarar verecek eşyaları bulup o oynayabiliyor, balkon açıksa hemen balkona gidebiliyor. Bebek veya çocuk farketmez bakıcı bebeğe bakmakla yükümlüdür ev işi yapmakla değil.

Siz sanirim 4 saatliğine birini tutuyorsunuz. Bu 4 saatin 2 saati de aslinda bos. Yani o esnada cocuk uyuyor. Bence ütü falan mantiksiz ama bu 2 saatte basit bir ev yemeği yapabilir. 2 saatte evi topla ütü yap yemek yap derseniz bakici degil de yardımcı qlin.
Benim de ikiz bebeklerim var. Cok kotu bir bakici deneyimi yasadim. Bu nedenle artik bakici degil de gaftalik temizliğe gelen abladan rica ettim. Bakiciya vereceğim parayi ona veriyorum. Evle ilgili her seyi o yapiyor. Benim yetemedigim durumda da ev işlerini bırakıp benle birlikte cocuk bakiyor. Cok cok rahatladim.

Benim 16 aylık kızım var. Evde cam, balkon kapısını kesinlikle açık bırakmıyoruz. Bu yaz sıcağında pişiyoruz ama başına birşey gelmesindense sıcakta pişelim daha iyi. 16 aylık bebe ama çok hareketli, balkonu açık görse ve odada tabure varsa hemen tabureyi kaldırıp balkona götürüp balkondan aşağıya bakmak için. O yüzden gözümü ayırmıyorum, 7-24 evdeyim ama hareketli olduğu için ev işlerim aksıyor ama yeterki ona birşey olmasın.

Daha 2 hafta önce 2 yaşındaki kız 8.kattan düşüp vefat etti, teyzesinin nişanı mı düğünümü ne varmış onun için gelmişler, herkes evdeyken gündüz vakti balkona sandalyenin üstüne çıkıyor ve ayağı düşüyor. Evdekiler düşme sesini duyunca cama çıkıyor ve sonrası malum tablo...

Yani adı üstünde bakıcı, temizlikçi veya yardımcı değil. Bebek bu bir gün uyur bir gün uyumaz sıçraması olur, huysuzluğu olur uyumak istemez. Günde 4-5 saatliğine gelse bile bebek uyuduğunda o işleri yapmaya çalışırken belki bir anda uyanacak, düşecek, belki ütü yaparken çocuk yanacak, balkonda çamaşır asarken balkondan düşecek gibi gibi. Ben bakıcı olsam başına birşey gelecek diye parka götürmeye bile çekinirim.
Küçük çocuğu olan herkese Allah yardım etsin, kimseyi evladıyla sınamasın :(çocuk bakmak hiç kolay değil, annesiyken dahi peşinde koşmaktan afedersiniz tuvalete gitmeye bile imkan bulamıyorsunuz.

Konuya her 2 taraftan da bakınca çocuğunuzu hiç tanımadığınız birine emanet etmek zordur, aklınız çocuğunuzda kalır, bakmak için gelene de zordur zira bir çocuğun sorumluluğunu alıyorsunuz, söz konusu bir çocuksa her an her şey olabiliyor.

Eskiler bebeklerin gözü 40 gün açılmaz derdi, 9 ay kundak yaparlarmış bebekler sessiz ve hareketsiz yatarmış, artık öyle değil vallahi, daha doğar doğmaz net görmeseler bile o gözler fıldır fıldır oynuyor, her şeyi merak ediyorlar, her yeri her şeyi keşfetmek için 2 saniye bile yerlerinde durmuyorlar :))

Allah hepinizin çocuklarını bağışlasın inşaallah🙏

Kendi yaptığının farkında olmadığı için cevap bile vermiyorum. Gayet kendini iyi ifade edebilen birinin hunharca beğenmedim tuşuna abanması hiç hoş görünmüyor

Tahin Helvası muhalefetlik olsun diye yazmıyorum, biz bize yazışıyoruz, yorum yapanlarında geneli yorumlarından tanıdığım insanlar diye rahatça yazıyorum yanlış anlaşılmıyordur umarım ama o zaman çocuklarımız için Ya görev tanımının hakkını verecek kişilerle çalışacağız ya da daha uygun fiyatla yardım edecek birini arıyorsak her şeyi de beklemeyeceğiz, yani hem ev işi yap, hem yemek yap, hem çocukla ilgilen, hem çamaşır bulaşık ama ücret de bu kadar olsun derseniz o da uygun kaçmaz bence, ki SGK ödeyenleri tenzih ediyorum da kaç kişi evine gelen yardımcıya SGK yapıyor, misal haftada 15’de bir ev işleri için gelene günlük SGK yapıyorlar mı cidden veya çocuk bakımı ve ev işleri için gelene en azından asgari ücret+SGK yapan kaç kişi var?

Arkadaş, eş dosttan tavsiyeyle bir ajansa vs bağlı olmadan bireysel çalışan kadınların büyük çoğunluğunun SGK’sı yok haliyle emeklilik hakkı da yok, sağlıklı olduğu sürece çalışmaya devam ediyor, yaptıkları iş yabana atılır bir iş değil oysa.
15 günde 1 gelen yardımcıya sigorta yapmak en kolayı. Geçen sene günlüğü 2.5 liraydı. Zaten işçi aylık 10 günden az gittiği yerde emeklilik hakkı kazanamaz. Sigorta işvereni iş kazasına karşı korur. Ama bu konudaki gibi 10 günden uzun süreli işlerde durum farklı tabii.

15 günde 1 gelen yardımcıya sigorta yapmak en kolayı. Geçen sene günlüğü 2.5 liraydı. Zaten işçi aylık 10 günden az gittiği yerde emeklilik hakkı kazanamaz. Sigorta işvereni iş kazasına karşı korur. Ama bu konudaki gibi 10 günden uzun süreli işlerde durum farklı tabii.
Maalesef o 2,5 liralık sigortayı bile yapmayanlar var, ben sigortalı yardımcıya denk gelmedim pek, evde yatılı kalan kadrolu çalışanlar hariç, haftada 1 ev temizliğine giden kadınlar sgksız çalışıyor genelde, buna bebek/çocuk bakımı için gelenlerde dahil.
sgk isterse işinden olacağı için de pek seslerini çıkarmıyorlar.

Çok ilginç herkes bakıcı haklarını hunharca savunmuş daha benim ne şartlarda çalıştıracağımı bile anlamadan saldırmışsınız birileri de konuyla alakalı bir durumu bile olmamasına rağmen dedikoducu teyzeler gibi konuyu talipliler edip linçlemek için yazıyor sırf günlük dedikodu ve linç dozunuzu aldınız sayemde hadi iyisiniz hele biri var ki bana mahalle k. Deyip kendisi konuyu takipten vazgeçemiyor merakına engel olamayıp kim m. K acaba komiksiniz

Ya bir de Mune, mahalle teyzesi de olsan sırtlanabileceğin yük bellidir. Küçük çocukla da bir yere kadar ev işi yaparsın.
Ütü, çamaşır, temizlik, akşam yemeği falan diyorlar. Bir ev ne istemez ki, bir sürü iş çıkar illa ki. Hangi birine bir çocukla yetişecek ki?
Bugün halılarım yıkamadan geldi. Evi süpürüp silip halıları tekrar serdim. Öldüm vallahi, yemek falan hak getire. Çocuğum olsa bitmiştim kesin. :KK53:
Hıhı aynı gün hem ütü yapsın hem kocamın donunu yıkasın hem yemek de pişirsin çocuğa da arada bi baksın canım ne olacak ki dedm ben de zaten istediğiniz gibi anlamakta özgürsünüz bana bunu diyenler de eve temizlikçi aldığında başında bekleyen tipler

Back