Bakıcı ikilemi

Yoo bence C Calcifer yanlış takip etmemis çünkü beğenmedimi seriye bağladınız. Bu zaten görülen bişey herhangi bir üye bunu söyledi diye neden rahatsız oldunuz ki?

Benim oğluma iki yıl bakıcı baktı. Asla ev işi istemiyorum, tek özel isteğim her gün en az 1 saat parka çıkarmanız demiştim.
ev iş isterseniz kadın laf etmeyin diye çocuk ağlarken ütü, yemek vs. yetiştirmeye çalışacak.
Bakıcıya ev işi yaptırmak çok saçma, bakıcıyla temizlikçiyi bir arada çıkarmaya çalışırsanız arada çocuğunuz kaynar. Artı çocuk uyurken bırakın dinlensin , çocuğunuz için enerji toplasın kadın.

Yoo bence C Calcifer yanlış takip etmemis çünkü beğenmedimi seriye bağladınız. Bu zaten görülen bişey herhangi bir üye bunu söyledi diye neden rahatsız oldunuz ki?
Yoo rahatsız olmadım. Sadece beğenmediğim mesajları takip edip adımı etiketleyerek kadar gayret içinde olmasına anlam veremedim. Gerçekten hala da anlamış değilim.

Seri beğenmeme gibi bir durum söz konusu değil. Gayet beğendiğim mesajlar da oldu. Ha bunu kabul etmemeniz beni ilgilendirmez. Böyle düşünebilirsiniz ancak bu üzerine bu kadar efor sarf etmenizi gerektirecek bir konu değil.

bu teyzeleri size ilahi bir guc zorla mi buluyor? illa bu teyzeyi tut mu diyor yani? tutmayin madem o kadar memnun degilsiniz. ya da bastan konusun benim cocuguma su su aktiviteler yapilacak diye. patatesi, boyayi onune koyun yarin cocukla patates baskisi yap diyin o zaman. hem ucuz diye teyze bakici alayim hem de filipinli performansi bekleyeyim, degilse de canini cikarana kadar is yaptirayim diyorsunuz kisaca.

Çocuğuna kendi bakanlar tüm gün çocuklarıyla birlikte oldukları için, iş de yapıyorlar, çocukla aktivite de yapıyorlar, oyun da oynuyorlar, parka da götürüyorlar. bazen de salıp evi dağınık bırakıyorlar. Sizin bakıcı bu kadar iş yaptığına göre çocukla ilgilenme kısmını siz işten gelince yapıyorsunuzdur diye düşünüyorum. Bakıcıya mandal vererek mi gelişecek bu çocuk?

Ben böyle bir şey demedim.

eh herhalde birebir ayni cumleyi yazacak degiliz ama soylediginizin anlami bu. zaten cocuga bir sey veremiyor bari is yapsin demeye getirmiyor musunuz?
Hayır getirmiyorum. Diğer mesajlarımda da belirttim. Görev tanımını yerine getiremiyorsa o bakıcı değildir. Karşılıklı anlaşarak beklenilen iş hakkında anlaşılabilir. Daha önce yazdığım şekilde yazayım. İş de buna dahil maaş da.

İlla ki olmuştur beğendim attiklarinizda demekki ben gibi ona da attınız aynı şekilde birçok beğenmedim oyle olunca insan ne oluyor acaba diyor yani bi. Beğenmedim atmakta özgürsünüz tabiki ama ısrarla atinca ondan demiştir.

Ay arada ben de kaynamam, dövülmem inşallah, ama gördüğüm kadarıyla 2 grup oluşmuş, ve sanki herkes diğeri mesaj yazsa da beğenmesem diye pusuda bekliyor gibi olmuş ahahahahahahah, ( bazı üyeler hariç tabi ) çatışmanın ortasında kalmadan gidiyorum. Anlık bu konu

Çok ciddi soruyorum 1 makine çamaşır asmanız kaç saatinizi alıyor yada pilav taze fasülye gibi yemek yapmanız. Sanırım 8 saatte yapıyorsunuz siz bınları. 8 saatte parka da çıkılır, akt yapılır, dinlenilir, kahvede içilir. Takılmışsınız bir mandala evet mandalla oynuyor başka hiç bir şey almıyorum çünkü ben çok kötü eğitimsiz bir anneyim

Benim 16 aylık kızım var. Evde cam, balkon kapısını kesinlikle açık bırakmıyoruz. Bu yaz sıcağında pişiyoruz ama başına birşey gelmesindense sıcakta pişelim daha iyi. 16 aylık bebe ama çok hareketli, balkonu açık görse ve odada tabure varsa hemen tabureyi kaldırıp balkona götürüp balkondan aşağıya bakmak için. O yüzden gözümü ayırmıyorum, 7-24 evdeyim ama hareketli olduğu için ev işlerim aksıyor ama yeterki ona birşey olmasın.

Daha 2 hafta önce 2 yaşındaki kız 8.kattan düşüp vefat etti, teyzesinin nişanı mı düğünümü ne varmış onun için gelmişler, herkes evdeyken gündüz vakti balkona sandalyenin üstüne çıkıyor ve ayağı düşüyor. Evdekiler düşme sesini duyunca cama çıkıyor ve sonrası malum tablo...

Yani adı üstünde bakıcı, temizlikçi veya yardımcı değil. Bebek bu bir gün uyur bir gün uyumaz sıçraması olur, huysuzluğu olur uyumak istemez. Günde 4-5 saatliğine gelse bile bebek uyuduğunda o işleri yapmaya çalışırken belki bir anda uyanacak, düşecek, belki ütü yaparken çocuk yanacak, balkonda çamaşır asarken balkondan düşecek gibi gibi. Ben bakıcı olsam başına birşey gelecek diye parka götürmeye bile çekinirim.

Saat alması önemli değil ki bakıcının görevi bu değil. Basit bir tarhana çorbası yaparken bile 16 aylık bebeğim düşebiliyor, kendine zarar verecek eşyaları bulup o oynayabiliyor, balkon açıksa hemen balkona gidebiliyor. Bebek veya çocuk farketmez bakıcı bebeğe bakmakla yükümlüdür ev işi yapmakla değil.

Siz sanirim 4 saatliğine birini tutuyorsunuz. Bu 4 saatin 2 saati de aslinda bos. Yani o esnada cocuk uyuyor. Bence ütü falan mantiksiz ama bu 2 saatte basit bir ev yemeği yapabilir. 2 saatte evi topla ütü yap yemek yap derseniz bakici degil de yardımcı qlin.
Benim de ikiz bebeklerim var. Cok kotu bir bakici deneyimi yasadim. Bu nedenle artik bakici degil de gaftalik temizliğe gelen abladan rica ettim. Bakiciya vereceğim parayi ona veriyorum. Evle ilgili her seyi o yapiyor. Benim yetemedigim durumda da ev işlerini bırakıp benle birlikte cocuk bakiyor. Cok cok rahatladim.

Küçük çocuğu olan herkese Allah yardım etsin, kimseyi evladıyla sınamasın çocuk bakmak hiç kolay değil, annesiyken dahi peşinde koşmaktan afedersiniz tuvalete gitmeye bile imkan bulamıyorsunuz.

Konuya her 2 taraftan da bakınca çocuğunuzu hiç tanımadığınız birine emanet etmek zordur, aklınız çocuğunuzda kalır, bakmak için gelene de zordur zira bir çocuğun sorumluluğunu alıyorsunuz, söz konusu bir çocuksa her an her şey olabiliyor.

Eskiler bebeklerin gözü 40 gün açılmaz derdi, 9 ay kundak yaparlarmış bebekler sessiz ve hareketsiz yatarmış, artık öyle değil vallahi, daha doğar doğmaz net görmeseler bile o gözler fıldır fıldır oynuyor, her şeyi merak ediyorlar, her yeri her şeyi keşfetmek için 2 saniye bile yerlerinde durmuyorlar :))

Allah hepinizin çocuklarını bağışlasın inşaallah

Kendi yaptığının farkında olmadığı için cevap bile vermiyorum. Gayet kendini iyi ifade edebilen birinin hunharca beğenmedim tuşuna abanması hiç hoş görünmüyor

15 günde 1 gelen yardımcıya sigorta yapmak en kolayı. Geçen sene günlüğü 2.5 liraydı. Zaten işçi aylık 10 günden az gittiği yerde emeklilik hakkı kazanamaz. Sigorta işvereni iş kazasına karşı korur. Ama bu konudaki gibi 10 günden uzun süreli işlerde durum farklı tabii.

Maalesef o 2,5 liralık sigortayı bile yapmayanlar var, ben sigortalı yardımcıya denk gelmedim pek, evde yatılı kalan kadrolu çalışanlar hariç, haftada 1 ev temizliğine giden kadınlar sgksız çalışıyor genelde, buna bebek/çocuk bakımı için gelenlerde dahil.
sgk isterse işinden olacağı için de pek seslerini çıkarmıyorlar.

Çok ilginç herkes bakıcı haklarını hunharca savunmuş daha benim ne şartlarda çalıştıracağımı bile anlamadan saldırmışsınız birileri de konuyla alakalı bir durumu bile olmamasına rağmen dedikoducu teyzeler gibi konuyu talipliler edip linçlemek için yazıyor sırf günlük dedikodu ve linç dozunuzu aldınız sayemde hadi iyisiniz hele biri var ki bana mahalle k. Deyip kendisi konuyu takipten vazgeçemiyor merakına engel olamayıp kim m. K acaba komiksiniz

Hıhı aynı gün hem ütü yapsın hem kocamın donunu yıkasın hem yemek de pişirsin çocuğa da arada bi baksın canım ne olacak ki dedm ben de zaten istediğiniz gibi anlamakta özgürsünüz bana bunu diyenler de eve temizlikçi aldığında başında bekleyen tipler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…