- 1 Kasım 2019
- 2.699
- 5.024
- 158
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
-
Çok abarttınız iyice. Sadece bebek bakan bir bakıcı devlet okulundaki ücretli öğretmenlerden daha fazla para alıyor.Kendisiyle görüşüyorsanız hatasını söyleyin , hem kendisi hem de genel piyasa şartları için.
Çocuk her türlü dikkat istiyor ya. Benim çocuğum yok, ama okulda bir yere götürsem ya da bahçeye çıkarsam sürekli kontrol ederim. Evlat nasıl olur bilmiyorum tabi de emanetin ne olduğunu biliyorum. Ya bahçeden çıkar da arabanın altında kalırsa diye ödüm kopar hep. Çoğu paranoyak bulur beni, idarecilerim bile gülerdi halime. Ne kadar kaygılısın iki dakika oturamıyorsun derlerdi. Çocuğa bir şey olmasındansa evvelinde kaygılanıp önlemini almak yeğdir.Çalışan ebeveynlerin evdeki iş yükünü hafifletme isteklerini anlayabiliyorum ama çocuğa bakmak için biriyle anlaştıysanız bence işinin gerekliliği neyse onu yapması dışında bir şey istememek lazım.
Çocuğa güven olmaz denir, sakin bir çocuk da merakına yenik düşüp pencere kenarına gidebilir, saatlerce uyuyor dediğiniz çocuk 40 dakikada uykudan uyanabilir, yaş sendromu geçirir, hasta olur vs vs
0-5 yaş çocuğu azami özen ve dikkat istiyor.
Bütün işleri yapmasını istemiyorum okursanız haftada 1 gelen temizlikçi var. Bakıcım memnun durumdan. Memnun olmasa 5 yıldır benimle olmazdı. Ayrıcasizinki bakici degil evin yardimcisi anlattiginiza gore. ikisini ayri alacaginiza bakiciniza (?) biraz zam yapin butun isleri halletsin madem.
balkon ve pencereler demirli ise düşmez. Çocuğun düşeceği şekilde ise zaten asla balkon ve pencere açmamak lazım. Anne ve baba dahilBakıcı ile balkonda çamaşır asan çocuk balkondan düşedebilir.
Herkesin balkon ve penceresinde demir var zaten. Ben zemin kat harici demir görmüyorum o da düşme tehlikesinden değil güvenlik açısından yapılıyor. 5. Katta demir mi var allah aşkınaBütün işleri yapmasını istemiyorum okursanız haftada 1 gelen temizlikçi var. Bakıcım memnun durumdan. Memnun olmasa 5 yıldır benimle olmazdı. Ayrıca
balkon ve pencereler demirli ise düşmez. Çocuğun düşeceği şekilde ise zaten asla balkon ve pencere açmamak lazım. Anne ve baba dahil
Kesinlikle katılıyorum, çocuk bu gerçekten ne zaman ne yapacağı belli olmaz, paranoyaklık değil de tedbirli olmak diyelim, bir anlık bir şey bu, yakalayamayabilirdiniz de, Allah göstermesin çocuk başını duvara çarpsa ebeveynleri sizi sorumlu tutardı, okul saatlerinde çocuklarımız okula emanet diyoruz ve tırnağı kırılsa sorumlusu öğretmenidir diyoruz değil mi?Çocuk her türlü dikkat istiyor ya. Benim çocuğum yok, ama okulda bir yere götürsem ya da bahçeye çıkarsam sürekli kontrol ederim. Evlat nasıl olur bilmiyorum tabi de emanetin ne olduğunu biliyorum. Ya bahçeden çıkar da arabanın altında kalırsa diye ödüm kopar hep. Çoğu paranoyak bulur beni, idarecilerim bile gülerdi halime. Ne kadar kaygılısın iki dakika oturamıyorsun derlerdi. Çocuğa bir şey olmasındansa evvelinde kaygılanıp önlemini almak yeğdir.
Ne evde ne okulda belli bir yaşa kadar hiçbir çocuk başı boş bırakılmamalı. Bunu bilir bunu söylerim.
Sınıfta etüt saatimizde herkes sırasında verdiğim çalışmayı yaparken ne olabilir ki değil mi? Sandalyesini sallanan sandalye olarak kullanmayı seçen canım öğrencim az daha duvara doğru tepe üstü devriliyordu. Görmem ve tutmam bir oldu.
Çocuk çocukluğunu yapar diyorum.
Bu kadar da sallama görmedimBana sadece bakıcı 10bin. Ve bir makarna beklediğim için emek sömürücüsü hissediyorum şu an
Konu sahibine yazdım, bakıcı demeyin düzenleyin, çocukla ilgilenen ev yardımcısı deyin linç kalsın diye, dinletemedimEvin yardımcısı elbette dediklerinizi yaparfilmdelisi , Khomyuk un bahsettiği konu sahibinin bakicidan bunları istemesinin saçmalığı.
Kesinlikle, topa tutulurdum kesin. Ama şans eseri yakalayabildim, dediğiniz gibi yakalayamayabilirdim de. Ondan dedim ya, çocuk çocukluğunu yapar diye. Uyuyor der bırakırsınız, 40 gün uyur 41. gün uyumaz. Olur yani. Kadın ütüye falan dalar o esnada, kötü bir şey olursa falan... 9 aylık bir yeğenim var, emekliyor henüz. Ama inanılmaz hızlı, görmeniz lazım. İki saniyede toz oluyor çocuk. Birkaç saat ilgilendim geçen bayram. Yok böyle bir şey. İki saniye kafamı çevirdim, o esnada koltuğun kenarını tutup ayağa kalkmış.Kesinlikle katılıyorum, çocuk bu gerçekten ne zaman ne yapacağı belli olmaz, paranoyaklık değil de tedbirli olmak diyelim, bir anlık bir şey bu, yakalayamayabilirdiniz de, Allah göstermesin çocuk başını duvara çarpsa ebeveynleri sizi sorumlu tutardı, okul saatlerinde çocuklarımız okula emanet diyoruz ve tırnağı kırılsa sorumlusu öğretmenidir diyoruz değil mi?
Evde bakımda da tüm sorumluluğu çocuğun bakımı için anlaştığımız kişiye ait, asli görevi de çocukla ilgilenmek zaten.
Ekstra işler isteniyorsa ona göre anlaşma yapılmalı ve ücreti de daha fazla olmalı.
Buradakileri tenzih ediyorum ama bazıları da gerçekten iyi niyeti suistimal edebiliyor, kızımın bir arkadaşı var, kız gariban bir ailenin çocuğu, eve katkı sağlaması lazım, o yüzden çalışan bir ailenin özel bir çocuğuna hem gölge ablalık yapıyor hem de evdeki işlere yardım ediyor, 1000 lira maaş veriliyormuş, bu kızın emeğini istismardan başka bir şey değil, bu işe ihtiyacı olduğundan ve zaten sessiz de bir mizaca sahip olduğu için verilen ücrete itiraz da edemiyor, çoğuna SGK’da yapılmıyor maalesef.
Resmi bir işyerinde çalışanın maaşı, sosyal hakları ve SGK’sı oluyor ama evde çocuk bakımı veya ev işlerine yardıma gelenlerin yaptıkları göze gelmiyor ne yazık ki.
10bin sadece bakımına veren varmış. Kaç gündür bana özelden yazıyor. İspat et fatura gönder diyeKonuya 1 çocuğun 5 6 bin maliyeti olmaz diye iddia edenler gelmemiş. Şaşkınım
Sadece düşme değil kiAnne ile baba ile düşme tehlikesi de var ama bakıcıda bu durum kat kat artıyor.
Neden biliyor musunuz çünkü ısrarla eve yardim olarak görmüyor sizdeki gibi,Konu sahibine yazdım, bakıcı demeyin düzenleyin, çocukla ilgilenen ev yardımcısı deyin linç kalsın diye, dinletemedim
Benim 4 kat ama demirli. Evde demir yoksa anne baba olsa da çocuk balkona çıkmamalı, cam açılmamalı. Ha evet tüm gün çamaşır astıkları için çocuğum hiç eğitim almıyor. Vasat bir çocuk yetiştiriyorum. Zaten tüm bakıcılar çocuk gelişimi yada okul öncesi mezunuHerkesin balkon ve penceresinde demir var zaten. Ben zemin kat harici demir görmüyorum o da düşme tehlikesinden değil güvenlik açısından yapılıyor. 5. Katta demir mi var allah aşkınaAnne ile baba ile düşme tehlikesi de var ama bakıcıda bu durum kat kat artıyor.
Ben üst katlarda değilim. Evim bahçeli ama yine de bakıcı ile çamaşır asıp boş vakit geçirmesini istemem. Bu dediğim gibi sizin bakıcıya bakış açınıza ve çocuğunuzun nasıl bir eğitim almasını istediğinize bağlı.
değil küçük çocuklar 11 yaşındaki çocuğun bile peşindeyim.oyun oynarken kamelyada oturuyorum aşağıda.ev işim kalıyor yemeğim kalıyor bazen umursamıyorum.vızır vızır arabalar kamyonlar kargo araçları gelip gidiyor.bir anlık çocuğun yanılması yola çıkması scooter la bisikletle ömür boyu acı demek.bakıcı da daima peşinde olmalı çocuğun.o mutfaktayken çocuk uyanıp camdan sarkabilir balkona çıkabilir bir şey yutabilir.Sadece düşme değil kiÇocuklu evde güvenlik çok ama çok önemli, geçenlerde haberlerde denk geldiniz mi bilmiyorum, 7-8 yaşlarında iki erkek çocuğu bir tanesinin evinde tüfek buluyor, gizlice evden çıkarıp evin 1 adım ötesindeki depo gibi yere götürüyorlar, tüfekle oynarken biri diğerini kazayla öldürüyor.
Çocuğun yaşadığı evde anne babasının işi gereği silah olabilir, yaz mevsimi hava sıcak diye pencereler açık olabilir, temizlik maddeleri iyi saklanmamış olabilir.
Geçenlerde oyuncu Süreyya Gürsel Evren misafir olduğu evde kalp krizi geçirdiği sırada balkondaymış, dengesini kaybedip balkondan düşmüş, adamcağız vefat etti, biz kocaman insanlar bile bu tip şeyler yaşıyoruz.
Tedbir alırız ama Allah göstermesin yine de kötü hadiselerle karşılaşırız o başka.
Mune'nun bakıp yazdığı bakıcı görev tanımında, çocuğun yaşına uygun aktivite yapması, oyun oynaması, gelişimine katkı sağlaması, okul çağındaysa ödevlerine yardımcı olması gerektiği gibi maddeler vardı.Konu sahibine yazdım, bakıcı demeyin düzenleyin, çocukla ilgilenen ev yardımcısı deyin linç kalsın diye, dinletemedim
Ah bilmez miyim Rosa, benim kız canavardı resmen :))) 9. ayını doldurdu yürümeye başladı, henüz 1 yaşına gireli 1 ay kadar olmuştu, yaz mevsimi hava güzel, bir arkadaşımla çocukları dışarı çıkardık, onun ki daha küçüktü yürümüyordu o bebek arabasında, benim kız elimde dolaşıyoruz, yemin ediyorum saniyelik, elimden kurtuldu oyun diye kaldırımda koşmaya başladı, 2 adım sonrası arabaların vızır vızır geçtiği bir cadde, son adımı atmasıyla asfalt kenarına düştü, ben nasıl koşup kızımın üstünden atladım, yeniden ayağa kalkmasına fırsat tanımadan kaptığım gibi kaldırıma çıktım bilmiyorum, arkadaşım bile dona kaldı, ömrümden ömür götüren bu olay sadece birkaç saniyede yaşandı, kaldırım biraz yüksek olmasa direkt arabaların arasındaydı, yaşayacağım acı ve vicdan azabını anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalacaktı, o yüzden ben emanet çocuktan dahi çok tedirgin olurumKesinlikle, topa tutulurdum kesin. Ama şans eseri yakalayabildim, dediğiniz gibi yakalayamayabilirdim de. Ondan dedim ya, çocuk çocukluğunu yapar diye. Uyuyor der bırakırsınız, 40 gün uyur 41. gün uyumaz. Olur yani. Kadın ütüye falan dalar o esnada, kötü bir şey olursa falan... 9 aylık bir yeğenim var, emekliyor henüz. Ama inanılmaz hızlı, görmeniz lazım. İki saniyede toz oluyor çocuk. Birkaç saat ilgilendim geçen bayram. Yok böyle bir şey. İki saniye kafamı çevirdim, o esnada koltuğun kenarını tutup ayağa kalkmış.Aynı anda da yana doğru parkeye düşüyordu, resmen üstüne doğru atladım.
Şu çocuğun bakıcısı olduğunuzu düşünsenize. Yaşında bile değil daha. Her çocuk aynı değil, köşe kırlenti değil bunlar, bayağı hareketli canlılar ya.Yok canım, emeklemeye başladıysa çocukla iş miş yapılmıyor. Tuvalete gidemedim o gün ya.
Maalesef bakıcılar düşük ücrete çalışmalı, sgksı da yapılmamalı gibi süregelen bir şey var. Çoğu kişi suistimal ediyor. :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?