Bakıcı ikilemi

Mesela bugün bunu yapmış. Ben de mühendisim. Sabah 6 akşam 6.30 dışarıdayım. Buna şükür karnımızı doyururuz. Karnıyarık beklemiyorum.
dogrudur aranizda bu sekilde bir iletisim varsa yapabilir. belki de icinden geliyordur. ben bunlarin bakicinin gorevi gibi gorulmesine karsiyim, gorev taniminin disinda bir is yemek, ama cocugun bakimini aksatmiyor kendisi de yemek yapmak istiyorsa yapar tabi. yarim saatte pilav ve fasulye yapan ustune camasir yikayan bi de cocuga bakan bakici (!) yaninda sizinki de iyiymis

sizinki bakici degil evin yardimcisi anlattiginiza gore. ikisini ayri alacaginiza bakiciniza (?) biraz zam yapin butun isleri halletsin madem.

Bana sadece bakıcı 10bin. Ve bir makarna beklediğim için emek sömürücüsü hissediyorum şu an
Hakkını veriyormuşsunuz fazlasıyla. Severek yapıyordur basit 1 2 yemek günde. Asgari ücretin çok altında para verip her işi yaptırmak isteyenlerle aynı değil durumunuz.

sizinki bakici degil evin yardimcisi anlattiginiza gore. ikisini ayri alacaginiza bakiciniza (?) biraz zam yapin butun isleri halletsin madem.
Bütün işleri yapmasını istemiyorum okursanız haftada 1 gelen temizlikçi var. Bakıcım memnun durumdan. Memnun olmasa 5 yıldır benimle olmazdı.

Bu konuda tartışılan mevzu, sizin nasıl yaşadığınız değil ki?
İş tanımı dışında yüklenen sorumluluklar mesele, bebekle alakalı ütü, yemekten önce gelir bana göre.
Bebek ütüsünden ne olacak, tamamı ütü tabanı kadar zaten malzemelerin, iki hamlede bitiyor, 20 dksını alır kadının.

Bebeğin yediği ise, büyük bir sütlük ya sa en küçük boy tencerede taze olarak pişiyor kaldı ki sağlıklı bir yemek zaten bol salçalı yağlı, efendime söyleyeyim sebzeleri kavrularak yapılmaz.
Bebek yemekleri mümkün mertebe kavrulmadan, kendi suyunda buharında ölerek pişirilir.
Dolayısıyla ardından ev halkı ne yiyor, ne içiyor kimsenin derdi değildir lakin o evde çalışan insanın ne yiyeceği, işverenin derdi olmalıdır.
Başının çaresine baksın durumu, kocamın gömleğinden ona ne algısından çok daha öte bir şey.

Bana kalırsa zamanı olan yemek de yapmalı, bebek işlerini de halleder, eve çekidüzen de verir profesyonel bakıcı değilse.
Bunu tartışmıyorum ben.

Karşılıklı olarak anlaşma sağlanıyorsa, bakıcı çocuk uyuduğunda yemekte yapar, birkaç parça ütü de. Çocuğun ütüsünden bahsediyorsun tâbi.
Burada mesele maaş konusu, orada yeterli tatmin sağlanıyorsa bir sorunu göremiyorum ben.
Bu tarz bakıcılar çocuklarla etkinlik falan yapmıyor, çocuğun temel ihtiyacını karşılayıp, ev içi güvenliğini sağlıyor daha çok. Bu saydıklarım basit mi değil elbette ama bakıcının çocukla kaliteli vakit geçirmeliyim gibi bir kaygısı olmuyor. Arada kendinden örnek verenler olmuş ona istinaden yazdım.
Konu sahibinin işi yarım günmüs o, yemeğini bir şekilde idare edebilir ama tüm gün çalisan yakınlarımın bakıcıları çoğunlukla yemek yapıyor baştan ona göre anlaşıyorlar.
Benzer bir hizmet almak istesem yemek yapmayı kabul edenle anlasırdım.

Bebeğin kıyafetinden bahsetmiyor ki film. Kocamın ve benim haftalık giyeceklerim diyor. Bildiğin takımlarını ütületecek. Yemekten kat kat ağır bence

Bebek 1 yaşından sonra ev halkı ne yiyorsa onu yiyecek kıvama geliyor zaten. Yemekleri daha az yağlı salçasız az tuzlu yiyoruz. Bakıcımız tek seferde hepimizin yemeğini çıkarabiliyor.
Daha önce bakıcı çalıştırmadınız çalıştırdım derseniz de inanmayacağım çünkü gömlek ütülemekle yemeği bir tutuyorsunuz. eğitimsiz dahi olsa hiçbir bakıcı kocanın gömleğini ütülemez. 3 bin de alsa ütülemez 15bin de alsa ütülemez. 100 tane bakıcıyla görüştüm. Danışmanlık şirketleriyle görüştüm. Herkese akıl danıştım. Danışmanlık şirketlerinin ve eve gelen bakıcıların dahi ortak görüşü bakıcının yiyeceği yemeği hazırlamasıdır. Bakıcı artık benim evimde benden çok vakit geçiren çocuğumu benden çok gören birey haline geliyor. Benim evim onun evi oluyor artık. Bunu normal bir işle kıyaslamayın. Bu iş çok fazla fedakarlık isteyen duyguların çok önplanda bir meslek. Bakıcı ve annenin kimyasının uyuşması çok önemli. Birbirlerine karşı anlayışlı olmaları önemli. Her gün bana 3 çeşit yemek salata yapıp soframı kuracaksın diye bir görev tanımı yok. Ancak çocuktan vakit buldukça pratik yiyecekler hazırlamak var. Kaldı ki çocuk günde 3 saat uyuyor. Hiçbir işte 3 saat mola yok.

Sizi inandırma zorunluluğum yok, umrumda da değil açıkcası.
Lakin bebek ütüsünden bahsediyorum, yanlış anladığınız şeyde bile yalancılıkla itham etmeniz çok aciz duruyor.
Bebeğinize sağlıklı yemek diye az önce makarna yaptı diye foto atan sizdiniz değil mi?
E işte her insanın hassasiyeti farklı.
Uykumdan çalarım da küçücük bebeğe hazır ambalaj makarnası yedirmem, onu yapana da yemek yaptı demem, eve geldiğimde duş süremde haşlanacak şeyi beklemek hakkım hiç diyemem mesela:)

Bebeğin kıyafetinden bahsetmiyor ki film. Kocamın ve benim haftalık giyeceklerim diyor. Bildiğin takımlarını ütületecek. Yemekten kat kat ağır bence
Ben ondan bahsediyorum ama?
Evde çalışan birinin nasıl yemeği hazır edilemez ya da iş tanımı görülür, aklım almıyor.
Anlaşma öyle olur eyvallah da makarna pişirmeyi iş tanıdımında görmek saçma, onu yapacağına bebek ütüsünü yapsın, iş mi o?

Bebek ütüsü ve yemek konusuna katılıyorum. Ama konu sahibinin komple ütüyü yıkmak istemesinden en çok rahatsızlığı duydum ben de

Çocuğa bakmak ve korumakla mükellef olan annesi olarak, siz neler yapıyorsunuz demiyorum.

Bakın ne diyorum :
Sizin dediklerinizi çok iyi anladım sadece sizin gibi düşünmüyorum ..ben size saygı duyuyorum ama farklı düşünüyoruz. Siz kendi istediğiniz gibi bir bakıcı bulun , sadece çocuğunuza bAktırın diyorum bende . İşveren benim şartlarım uygun bir çalışanım var . Bende size diyorum de size dedim ki donanımlı eğitimli bir bakıcı olsa sadece bebeğime baktırırdım .

Bebek ütüsü ve yemek konusuna katılıyorum. Ama konu sahibinin komple ütüyü yıkmak istemesinden en çok rahatsızlığı duydum ben de
Konunun başında milyon kere yazdım, bakıcı ile ev yardımcısı ayrıdır.
Bakıcı gerçekten kendine bile hazırlanmış yemeğin kirlisini kaldırmaz çünkü dışarıdaki iş hayatında da yemeği önüne gelip gittiğinden onu bekliyor.
Lakin ev yardımcı ve çocuğa göz kulak olma başka, en son çalıştırdığım insan ev yardımcısı idi daha doğrusu benim tabirimle joker insan.
Ne eksikse ona koşan, gerekliyi görüp yerine getiren, detaylı değil ama her şeyi olağan akışın düzenini devam ettirecek şekilde yapan kişidir.

Mevzu burada çıkıyor, ev yardımcısı yemek de yapar ütü de temizlik de ama bakıcı dediğim gibi yediğini kaldırması falan mucizedir.

Tam olarak konu sahibine neden yüklenildi çünkü ben gerçekten kadının yazdıklarında yanlış birşey göremedim?! Aydınlatırmısınız
Çünkü bu sitede bebek bakıcılarına tüm ikram ve hizmetin yapılmasını ,yemeğinin bile dolapta hazır edilmesini.. o da yetmezse bir De evinizin tapusunu vermenizi istiyorlar

Evin yardımcısı elbette dediklerinizi yapar filmdelisi , Khomyuk un bahsettiği konu sahibinin bakicidan bunları istemesinin saçmalığı.

Çünkü bu sitede bebek bakıcılarına tüm ikram ve hizmetin yapılmasını ,yemeğinin bile dolapta hazır edilmesini.. o da yetmezse bir De evinizin tapusunu vermenizi istiyorlar
Hayır,çocuk bakicisinin sadece çocuk ve çocukla ilgili işlerle ilgilenmesi gerektiğini ve hakkı ne ise onu alması gerektiğini savunuyorum.Çok gereksiz uzayan konulardan biri oldu bu da.

Bakıcı ile balkonda çamaşır asan çocuk balkondan düşedebilir.

Çocuk bakıcısının görev tanımına baktım, çocuğun beslenme, uyku vb temel ihtiyaçları yanısıra gelişimine katkı sağlayacak aktiviteler, oyunlar, çocuğa sorumluluk bilinci aşılama, çocuk okul çağındaysa ödevlerine yardım etme vb yalnızca çocuğa yönelik işlerle ilgilenmesi gerekiyormuş.

Çocuk için yemek yapabilir, çocuğun kıyafetlerini yıkayabilirmiş ama ev temizliği, ev halkına yemek yapmak, ütü yapmak vs ekstra ev işleri için bunlar da görevleriniz arasında denemezmiş, şayet ekstra işler de bekleniyorsa beklentilerinizi söyleyip ona göre bir ücretlendirmeyle işe başlaması gerekirmiş.

Eğer kadın sadece çocuğunuza bakmak için geliyor, ev işleri için anlaşma yapılmamış ve ayrıca bir ücret almıyorsa, ev temizliği konusunda sadece evi bıraktığınız gibi bulamazsanız uyarabilirmişsiniz, neden çocuk uyurken evi süpürmedin, toz almadın, yemek yapmadın denemezmiş.

Çocuk bakıcılığı ev konforunda yapılan bir iş gibi görünse de sonuçta bir çocuğa bakmak bence ağır bir sorumluluk.
Bizler nasıl işyerinde işimiz dışında başka işleri de bize yüklediklerinde, tek maaşla birçok işi birden yaptırdıkları için haksızlığa uğradığımızı söylüyorsak, görevi çocuk bakmak olan birinden de diğer işler beklenmemeli diye düşünüyorum.

Allah göstermesin çocuk bu, 2 saat uyuyor deriz 30 dakika uyur kapı pencere açık olur, yılda 6 milyon civarı insan ev kazası yaşıyormuş, 4000 kişi civarı da ev kazaları sonucu ölüyormuş, bence yüksek bir oran bu, ev işi mi çocuk mu daha önemli ?

+1
Pandeminin patladığı sırada online eğitime geçmiştik, canlı ders veriyorduk. Öğretmen bir çiftin ikisi de derste olduğu sırada çocuk pencereden düşmüş ve ölmüştü.
Bir okulda sırf kadınım diye "Rosa Hocam bir gahve yapsan da içsehh keh keh" demişlerdi bir gün. Ben de hayır demiştim. Çünkü neden yapayım? Yakın dostum değiller, çaycı da değilim. Elin adamlarına niye kahve yapacaktım ki? Böyle bir görev tanımı yok kadın öğretmenlerin.
Ha ek olarak çok acil durumlarda, misafir vs. geldiğinde çaycı abla yetişemediğinde birkaç kez el atmışlığım vardır. Annem yaşında kadının debelenip durmasına gönlüm razı olmadı. Ama bunu görev olarak gördüğüm için değil, sevdiğim birine yardım için yaptım. Ve sürekliliği yoktu.

Çalışan ebeveynlerin evdeki iş yükünü hafifletme isteklerini anlayabiliyorum ama çocuğa bakmak için biriyle anlaştıysanız bence işinin gerekliliği neyse onu yapması dışında bir şey istememek lazım.

Çocuğa güven olmaz denir, sakin bir çocuk da merakına yenik düşüp pencere kenarına gidebilir, saatlerce uyuyor dediğiniz çocuk 40 dakikada uykudan uyanabilir, yaş sendromu geçirir, hasta olur vs vs

0-5 yaş çocuğu azami özen ve dikkat istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…