Çocuk bakıcısının görev tanımına baktım, çocuğun beslenme, uyku vb temel ihtiyaçları yanısıra gelişimine katkı sağlayacak aktiviteler, oyunlar, çocuğa sorumluluk bilinci aşılama, çocuk okul çağındaysa ödevlerine yardım etme vb yalnızca çocuğa yönelik işlerle ilgilenmesi gerekiyormuş.
Çocuk için yemek yapabilir, çocuğun kıyafetlerini yıkayabilirmiş ama ev temizliği, ev halkına yemek yapmak, ütü yapmak vs ekstra ev işleri için bunlar da görevleriniz arasında denemezmiş, şayet ekstra işler de bekleniyorsa beklentilerinizi söyleyip ona göre bir ücretlendirmeyle işe başlaması gerekirmiş.
Eğer kadın sadece çocuğunuza bakmak için geliyor, ev işleri için anlaşma yapılmamış ve ayrıca bir ücret almıyorsa, ev temizliği konusunda sadece evi bıraktığınız gibi bulamazsanız uyarabilirmişsiniz, neden çocuk uyurken evi süpürmedin, toz almadın, yemek yapmadın denemezmiş.
Çocuk bakıcılığı ev konforunda yapılan bir iş gibi görünse de sonuçta bir çocuğa bakmak bence ağır bir sorumluluk.
Bizler nasıl işyerinde işimiz dışında başka işleri de bize yüklediklerinde, tek maaşla birçok işi birden yaptırdıkları için haksızlığa uğradığımızı söylüyorsak, görevi çocuk bakmak olan birinden de diğer işler beklenmemeli diye düşünüyorum.
Allah göstermesin çocuk bu, 2 saat uyuyor deriz 30 dakika uyur kapı pencere açık olur, yılda 6 milyon civarı insan ev kazası yaşıyormuş, 4000 kişi civarı da ev kazaları sonucu ölüyormuş, bence yüksek bir oran bu, ev işi mi çocuk mu daha önemli ?