Merhaba.Kaan Berberoğlu'nun yazısında bahsetmiş olduğu bu durum kardiyo egzersizleri için geçerlidir.Pop Pilates videoları ise adı üstünde pilates hareketlerinden oluştuğu için kasları çalıştırıp vücudu sıkılaştırır.Cassie Ho (Pilates Eğitmeninin adı) bir videoda "bacaklarınızın iç kısmı yürürken birbirine değiyorsa bu hareketleri yapabilirsiniz(sizin için iyi) fakat öncelikle kardio ile yağları yakıp onlardan kurtulmalıyı unutmayın" diyor.
Madem konusu açıldı ben de bugün daha önce bahsettiğim 5 kardiyo videosunu(Spark People) upload etmiştim ve linkleri verecektim.Onlara bu mesajın altında yer vermem uygun olur sanırım.
Gerek bu videolar(5. hariç) gerekse kardiyo ile ilgili gerekli açıklamaları 48,49 ve 50. sayfalarda uzun uzun yaptım.Videolara başlamadan bu yazıları okumanızı öneririm.
Videoları yükleme konusunda ise megaupl0ad(0 yerine o olacak) sitesine girin ve adres çubuğundaki "/" işaretinin sağındaki tüm yazıları silip onun yerine aşağıda verdiğim yazıları(?d=K9GUR97R gibi)kopyalayıp yapıştırın.Enter'a bastığınız zaman açılan sayfada yükleme işlemini başlatabilirsiniz.
1)SparkPeople New YOU Bootcamp- Day 1 Cardio Workout
?d=K9GUR97R
2)SparkPeople 10 Minute Jump Rope Cardio Workout
?d=9LEBXJQ9
3)SparkPeople 10-Minute Cardio Kickboxing Workout
?d=K9GUR97R
4)SparkPeople 10 Minute Jump Start Cardio Workout
?d=UC4R4I0S
5)SparkPeople Swimsuit Bootcamp - Day 1 Workout
?d=YQQGSK1K
Kolay Gelsin :)
Herkese Merhaba.Yepyeni haberlerle daha doğrusu müjdelerle geri döndüm.Malum yaz ayları geliyor ve nasıl daha formda oluruz diye düşünebilirsiniz.Bu konuda sizlere çözüm önerimi aşağıda görebilirsiniz.
Aşağıda linklerini verdiğim 10. dk'lık 4 videoyu yaptığınız takdirde vücudunuzdaki tüm yağları yakabilirsiniz.Bu egzersizler sayesinde bacak,basen,kalça,karın,kol,bel arkası dahil tüm yağları yakmanız ve sıkılaşmanız mümkün.Hem de tüm bu söylediklerimi çok kısa bir sürede başarmanızdan söz ediyorum.Etkiyi ilk yapışınızdan itibaren hissedeceksiniz.
Videoları verdiğim sırayla yapmanızı tavsiye ederim.İlk sırada en kolay, ikinci sırada orta zorluğun biraz üstünde, üçüncü sırada orta zorluk veya biraz altında, sonuncu sırada ise en zoru var.İlk videoda biraz uyum sağlarsınız ikincide tempoyu arttırarak yorulabilirsiniz ama pes etmeyin üçüncüde daha düşük tempoda dinleneceğinizi düşünün sonuncusu ise en zoru demiştik bu videoyu da yaparken pes etmek aklınıza gelirse nasıl olsa bu son video birazdan tamamen bitecek dinleneceğim diye düşünebilirsiniz.
Bu hareketleri yaparken bilmeniz gereken önemli noktaları aşağıda madde madde veriyorum.Ancak bu maddelere uyarsanız bu kardiyo egzersizlerinden sonuç alabilirsiniz.
1)Nefes çok önemli.Hareketlerde önceliğiniz daima derin derin soluk alıp vermek olsun.Nefesi tuttuğunuz anda yaptığınız hareketlerin verimini alamazsınız.
2)Kollar daima hareket halinde olsun.Kollar sabit durmayacak.Aynı şekilde kollar sabit durduğu zaman da yağ yakımında güçlük yaşarsınız.
***Yukarıdaki iki madde kalp atışını hızlandırmak açısından önemli.Çünkü kalp atışı ne kadar yüksek olursa yağ yakımı da o derece yüksek olur.Kardiyonun temel unsurlarından birisi de budur.
3)Kardiyo süresince asla durmak yok.Tamamen durduğunuz anda hareketlerden verim alamazsınız.Zorlandığınız anda durmak yerine marş pozisyonunu alabilirsiniz.Ne demek istediğimi videoları izlediğiniz zaman göreceksiniz.
4)Videonun başındaki ısınma hareketleri ile sonundaki esneme hareketlerini sakın atlamayın.Videoları bir bütün olarak tamamlayın.
5)Cardio bittikten sonra meyve türü hafif bir şeyler yemek yağ yakma sürecini hızlandırır.
Kardiyo egzersizlerine başlamadan önce aşağıda vereceğim linkten kardiyo hakkındaki makaleyi okumanızı öneririm.Bu şekilde daha bilinçli hareket edebilirsiniz.
KARDİYO EGZERSİZLER - KAAN ile ZAYIFLAMA - Blogcu
Son olarak eğer 4 videoyu da bitirmekte zorlanırsanız başlangıçta 2 video yapabilirsiniz.Eğer iki video yaparsanız 1 ve 2'yi ya da 1 ve 3'ü yapmanızı öneririm.
Eğer aklınıza takılan bir soru olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.Herkese Kolay gelsin:)
***2. video ip atlama egzersizlerini içerir ancak siz ip kullanmak zorunda değilsiniz.Hareketleri ipsiz yapabilirsiniz.Zaten başlangıçta eğitmen de aynı şeyi söylüyor.
ya cecily aslında benim sormak istediğim de bu bu 5 videoyu arkası arkası ya mı yapmalıyız ya da hergün kafamıza göre bitane fln mı? bunu bi açıklığa kavuşturur musun? ben de yapıyorum bikaç gündür ona göre sistem oturtayım:)
sen bacak içi yağlarından kurtulduğunu söylemiştin
hala devam ediyo musun bu egzersizleri yapmaya
yani ne durumda bıraktığın falan oldu mu
sımsıkı olmuştur ne güzel
ben de bacaklarımı inceltmek istiyorumbaşka bi yerde de vardı bu konudan oraya problemimi yazmıştım.17 yaşındayım boyum 170, kilom da 63.vücudumun üst kısmı gayet hoş incecik bi belim ve dümdüz bir karnım var ama belden aşağıda bi genişleme başlıyo öyle fazla ki yani beni görmeniz lazım anlatamam bacaklarımın tamamı da çok kalın altı da üstü de...40 beden pantolon bile giyemiyorum bacaklarımdan geçmiyo hep bol paçalı giyiyorum.etek zaten hiç giyemiyorum bacaklarımın sütun gibi olmasına rağmen. ve düşünün ki bu yaşta bu beni çok etkiliyo. bazen diyorum ki bizim aileden kaynaklanan genetik bi yapı bu o kadar da kompleks yapmamalıyım filan diye düşünüyorum ama zayıf insanları görünce kendimden nefret ediyorum.bu durumu genetik deyip kabullenemem.artık harekete geçmek istiyorum.forumda birkaç bişey okudum.bazısı alt bacak kastan oluştuğu için inceltmek imkansız demiş.bunu görünce çok moralim bozuldu ama şimdi bu konuyu okudum.ilk sayfalarda cecily nin pilatesten çok memnun kaldığını filan okudum ve içimde bi umut doğdu.konunun tamamını okumadığım için şimdi soracağım soruların cevabını görmemiş olabilirim o yüzden özür dilerim yine bu forumda okuduğum bi yazıda pilatesin etkisi hiç yok denecek kadar az,çooook uzun süre boyunca yapınca bi sıkılaşma meydana geliyo denmiş.peki şimdi ben pilatese başlasam sonuç almam çok uzun mu sürecek? ve de ben özellikle alt bacaklarımı inceltmek istiyorum basenlerimi inceltmek istiyorum.yani amacım sadece sıkılışmak değil en az 2 beden incelmek istiyorum.pilates bandı ile yağ yakabilirmiyim bu kadar etkili olucak mıdır bunu çok merak ediyorum.eğer gerçekten bu kadar etkiliyse hemen sipariş vericem çünkü artık yetti bu bacaklarımdan çektiğim
şimdiden teşekkürler yardımlarınız için...
Merhaba.Bu forumda yazdığım tüm mesajları baştan sona okuduğunda tüm sorularının cevaplarını bulabilirsin.Önerim ilk mesajımdan başlayarak atlamadan sonuna kadar gelmen çünkü bu süreç içinde bir değil birden fazla yöntem önerdim.Eğer bu şekilde yaparsan emin ol kendin için en uygun olana sağlıklı bir şekilde karar verebilirsin.Bu arada mesajından ne kadar dertli olduğun anlaşılıyor ancak canını sıkma lütfen.Emin ol hiç bir sorun çözümsüz kalmaz.Önemli olan vazgeçmeden aramaya devam edebilmek.Gerisi mutlaka kendiliğinden gelecektir :)
Esra Arpağ pilatesin vücudu sıkılaştırdığını ama zayıflatmadığını söylüyor. Arpağ ‘Nabız yükselmediği için yağ yakımı oluşturmaz sadece kalori kaybedilir. Dersteki efora bağlı olarak aletli pilatesle 450 kalori yakılabilir.
-alıntıdır-
bunu okuyunca kafam daha bi karıştı ama denemekten bir şey kaybetmem heralde:))
Esra Arpağ pilatesin vücudu sıkılaştırdığını ama zayıflatmadığını söylüyor. Arpağ ‘Nabız yükselmediği için yağ yakımı oluşturmaz sadece kalori kaybedilir. Dersteki efora bağlı olarak aletli pilatesle 450 kalori yakılabilir.
-alıntıdır-
bunu okuyunca kafam daha bi karıştı ama denemekten bir şey kaybetmem heralde:))
Merhaba.Ben sporu hayatımın bir parçası olarak kabul ediyorum.Spor yapmaktan oldukça zevk aldığım için şu ana kadar bırakmak aklımın ucundan geçmedi desem yanlış olmaz.Pek çok kişinin aksine benim için spor yapmak müzik dinlemek gibi eğlenceli bir hobi.Fiziğime gelince şu anda halimden gayet memnunum fakat henüz tam anlamıyla hedefime ulaştığımı söyleyemem.İlk mesajımda da bahsettiğim gibi orta okulda birden kilo verdiğim için zayıf olmama rağmen yumuşak dokuya sahip bir vücudum var.Dolayısıyla hedefim sağlıklı ve fit bir görüntüye kavuşmak; ancak bu görüntüye kavuştuğum zaman yaptığım sporları da bırakmayacağım tabi ki.Aslında bu benim için bir tür tutku diyebilirim: yoga,dans,pilates,zumba,cardio,yürüyüş liste böyle uzar gider.
Umarım fikir edinmen açısından mesajım yardımcı olmuştur.
İyi günler...
ben de aynı fikirdeyim pilatese başlamadan yağ yakmayı hedefliyorum
bu yüzden kardiyoya başladım sabahları yapıyodum ama şimdi ramazanda nasıl yapıcam
iftardan sonra artık
Arkadaşlar bende aynı dertte muzdaribim üst bacaklarım çok kalın ve bacaklarımdan giren pantalonun beli bol oluyo. Geçenlerde bir uzman doktora ne yapmam gerekyior diye sordum gerçi kendisi kavitasyonla eritebileceğimi söyledi ama ben bunun para tuzağı olduğuna inanıyorum. Eğer böyle şeyler etkili olsaydı vücuduna dikkat eden hiöbir ünlü günde 5 saat spor yapmazdı.
Fakat sanırım pilatesi de cardio ile birlikte yaparsak daha hızlı sonuç alabiliriz
aynı fikirdeyim bu kadar kolay olsaydı hiçbir ünlü spor yapmazdı parayı verip kilolardan kurtulurlardı
of ben bi karar verip bişeylere başlayabilsem..araştırma yaptıkça kafam karışıyo
kafanı karıştırmana gerek yok canım
pilates düzenli yapıldığında bence de harika bir spor
ilk sayfaları okursan pilates çemberinden bahsediliyo
ben de onu kullandım bir ara bırakmıştım şimdi tekrar başladım
sistemli bi şekilde devam edersen çok güzel sonuç alırsın
yeter ki bişeyler yapmaya başla
dedim ya ramazanı hiç düşünmemiştim çok etkili olmıcak ama yatmadan önce yapmayı düşünüyorum cecilynin yukarda indirmek için verdiği videoları öyle işte
oldu tabiki olmaz mı=))
peki gün içinde hangi saatlerde yapıyosun
bir de ben şunu merak ediyorum
acaba yemeklerden çok kısmasak sadece spor yapsak yine incelebilir miyiz