Herkese Tekrar Merhaba.Yepyeni yöntemlerle tekrar karşınızdayım.Bu sefer burada anlatacaklarımla sadece bacak bölgesini değil tüm vücudunuzla ilgili problemleri çözebilirsiniz.Kısacası bu yazı ile baştan aşağı formda bir görünüme kavuşacaksınız...
ÖNEMLİ UYARI:Aşağıda anlatacağım yöntemleri uygulayabilmeniz için öncelikle Youtube yasağını kaldırmanız gerekiyor.Aşağıda linklerini verdiğim videoların hepsi youtube'ta bulunmaktadır.Youtube yasağının nasıl kaldırılacağına dair sayısız yöntemi google'da araştırarak bulabilirsiniz.
Evet.Şimdi gelelim yöntemlere.Öncelikle yağları yakmak için daha önce 48, 49 ve 50. sayfalarda bahsettiğim kardiyo(cardio) konularını okumanızı öneriyorum(diğer bir deyişle mutlaka okumalısınız:) .Burada da bahsettiğim 4-5 cardio videosunun linklerini aşağıda bulabilirsiniz.
‪sparkpeople's Channel‬‏ - YouTube Yukarıdaki linke tıkladığınızda açılan sayfanın sağında 3. sırada "SparkPeople Cardio (Aerobic Exercise) Workout"(Öncelikle playlist olan bu başlığa tıklayın bahsettiğim 5 video açılacaktır) başlığının altında 5 tane video göreceksiniz.Bu videolarla ilgili tüm açıklamaları 48,49 ve 50. sayfalarda bulabilirsiniz.
Şimdi gelelim iç bacak,kalça ve basen sıkılaştırma egzersizlerine.Aşağıdaki linke tıkladığınızda açılan sayfanın sağ bölümünde o kanalda bulunan video listesini göreceksiniz.Bu listeden aşağıda numaralandırdığım 3 video iç bacaktaki yağları yakmaya yöneliktir.İçlerinde kalça basen ve baldır için de hareketler mevcuttur.Özellikle 3 numaralı videonun ilk 4 dakikası sadece baldır bölgesine yöneliktir.Yaptığınız zaman buradaki yağların cayır cayır yandığını göreceksiniz.
‪blogilates's Channel‬‏ - YouTube 1)POP Pilates: Inner Thigh Insanity
2)POP Pilates: Legs and Thighs Workout (Full 10 min) Pilates Video
3)POP Pilates: Slimmer Inner Thighs & Runner's Calves
Eğer cardio videolarını yapmak size çok sıkıcı gelirse başka bir alternatif yol da "Zumba" Belki pek çoğunuz bu kelimeyi ilk defa duyuyorsunuz ancak kısaca açıklamak gerekirse zumba, seçilen bir şarkı eşliğinde yarı aerobik yarı dans hareketlerinin yapıldığı bir tür egzersiz/cardio çalışmasıdır.Eğer derseniz ki 20-30 dakika boyunca ip atlamak,zıplamak bana çok sıkıcı, monoton geliyor o zaman onun yerine her biri ortalama 3-4 dakika(Yani bir şarkının tamamı) süren 7-8 zumba videosu yapabilirsiniz.İnanın bana hem zamanın nasıl geçtiğini anlamayıp çok eğleniyorsunuz hem de tüm vücudunuzu üst seviyede çalıştırarak yağları yakıyorsunuz.Bir taşla iki kuş vurmak diye buna denir sanırım:)
Aşağıda benim favorim olan 3 tane zumba kanalının linkini verdim.Her bir linke tıkladığınızda sağ tarafta o kanalda mevcut olan zumba videolarının bir listesini göreceksiniz.Videoların isimleri şarkı isimleri olarak belirlenmiştir seçim yapmanızda yardımcı olabilir.
Ayrıca daha fazla video için Youtube’a zumba yazarak araştırma yapabilir; farklı zumba videoları bulabilirsiniz.
1)
‪kosheban's Channel‬‏ - YouTube 2)
‪GRDanceFitness's Channel‬‏ - YouTube 3)
‪zumbasheri's Channel‬‏ - YouTube Son olarak Milli Sporcu Kaan Berberoğlu’nun kardiyo hakkındaki yazısından alıntı yapıyorum. Aşağıdaki yazı pek çoğunuz için bilgilendirici nitelikte olacaktır diye düşünüyorum.
“Yağ yakmak için yüksek kalp atış hızında, yavaş tempoda ve sürekli olarak yapılan egzersize kardiyovasküler ya da kısaltılmış olarak kardiyo denir. 30 dakika boyunca durmaksızın yapılan koşu, bisiklet, yüzme ve kürek en popüler kardiyo egzersizlerdir.
Fitness salonlarında kardiyovasküler türdeki egzersizleri kısa sürelerde yapan kişilere sık rastlanır, oysaki bu tür kısa süreliğine yapılan bir egzersiz ısınma dışında pek bir sonuç getirmez. Kardiyovasküler bir çalışmanın istenen hedefe (yağ yakmak gibi) ulaşmada etkisi olması için, 15 dakikadan az olmamak kaydıyla ve mümkünse 25 – 35 dakika süreyle yapılması gerekir.
İnsan vücudunda, yağ yakma enzimleri ilk 10 dakikadan sonra harekete geçer. 10 dakika kadar yapılan kısa ve tempolu bir koşu yalnızca karbonhidrat yakmanızı sağlar. Böylelikle depolanmış yağları yakmadan spor yapmış olursunuz. Egzersizlerin minimum 25–30 dakika yapılması, yağ yakımının sağlanması için şarttır.”
GENEL BİR NOT: Size linklerini verdiğim “SparkPeople” ve “PopPilates” gibi kanallarda tüm vücudunuz için etkili hareketlerin bulunduğu videolar mevcuttur.Özellikle “PopPilates”’teki videoları şiddetle tavsiye ediyorum hem anında sonuç veriyor hem de pilates eğitmeni (Cassey Ho) çok ama çok sempatik birisi. Kendisinin konuşmasını ve gülüşünü gördüğünüzde ne demek istediğim daha iyi anlayacaksınız.
Aklınıza takılan ya da merak ettiğiniz bir konu olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.Ben de aklıma geldikçe gerek videolar gerekse bu konu hakkında bilgilendirme yapmaya çalışacağım.
Kolay Gelsin:)