Bacaklarını İnceltmek İsteyenlerin Paylaşım Alanı

benim ayak bileklerim ve baldırlarım kalın biraz. sinir oluyorum yağları alabiliyorlarmış sanırım ama ben pek cesaretli değilim o konularda

Son düzenleme:
Kızlar aynen sizler gibi yıllardır bacak bölgesinden sorunluyum. Bu forumu okuyunca çok heveslendim. Bugün ve yarın akşama kadar çalışıyorum ama cuma günü ilk işim gidip bütün pilates araç-gereçlerini toplamak olacak. Cecily yardımların ve bitmek bilmeyen sabrın için teşekkürler. Nisan ayından itibaren başlayacağım sonuçları size bildiririm. Hadi bakalım hayırlısı

canım ozmn beraber başlıyoruz
benmde bacak bölgesi sorunlu ne yazıkki

benim ayak bileklerim ve baldırlarım kalın biraz. sinir oluyorum yağları alabiliyorlarmış sanırım ama ben pek cesaretli değilim o konularda

Ben de cesaret edemiyorum ama annem benden daha cesaretli çıktı gitti komple bacak liposuction yaptırdı şimdi amiyane tabiriyle taş gibi oldu. Ama bundan sonra yediklerine içtiklerine her zaman dikkat etmesi gerekecek.

Merhaba.132 ve 141 no'lu video linklerini özel mesaj kutunda bulabilirsin; Herhangi bir aksilik çıkarsa bildirmen yeterli.İyi akşamlar...

Canım banada atar mısın rica etsem,ben de yapıcam çok heyecanlıyım.

Cecily merhaba birsey sormak istiyorum. Ben pilates bandini cevremdeki merkezlerde bulamadim onun yerine pilates cemberi aldim. Pilates bandi ile yapilan tum hareketleri cemberle yapabilr miyim yoksa pilates bandi da almam gerekir mi? Tesekkurler

yağ aldrma çok sakat kızlar ya çukur çukur oluo bisüre sonra ve sürekli diyete devam onun yerine sıkılaşın spor yapın bunlar çözüm değil malesef ben pilatesle baya inceldm kalçam taş gibi oldu

Canım banada atar mısın rica etsem,ben de yapıcam çok heyecanlıyım.

Merhaba 132 ve 141 no.'lu videoları aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.İyi günler...

File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

NOT:Önceki sayfalarda verdiğim linklerdeki videolar maalesef silinmiş.Zaman buldukça videoları tekrar upload edip linkleri burada vereceğim.Yukarıdaki linkler yenidir ve çalışır durumdadır.Haberiniz olsun...

Cecily merhaba birsey sormak istiyorum. Ben pilates bandini cevremdeki merkezlerde bulamadim onun yerine pilates cemberi aldim. Pilates bandi ile yapilan tum hareketleri cemberle yapabilr miyim yoksa pilates bandi da almam gerekir mi? Tesekkurler

Merhaba.Pilates bandı ile yapılan hareketlerle pilates çemberi ile yapılanlar birbirinden farklıdır.Şöyle ki stretch band ile esneme hareketleri başta olmak üzere vücudun çeşitli bölgelerini çalıştıran egzersizler yapman mümkün karın,bacak,kalça,basen,kol,göğüs vb.Pilates çemberi ise kullanım alanları açısından daha sınırlı diyebiliriz.Şekli itibariyle de temel olarak "inner thigh" yani bacak içi kaslarını çalıştırmak için birebir olan bu alet aynı zamanda kalça,basen,kol,göğüs bölgeleri için de kullanılabilir.Aslında böyle söyleyince her ikisi de aynı gibi görünebilir ancak hareket çeşitliliği ve zorluğu açısından birbirinden çok farklı.
Soruna gelecek olursak pilates bandı ile yapılan hareketler çembere göre daha kolaydır.Bu nedenle eğer kasların yeterince kuvvetli değilse başlangıçta hareketleri yaparken çokça zorlanabilirsin; ancak ben zordan başlasam da çalışır başarırım diyorsan o zaman bant almana gerek yok.Gerçek şu ki pilates çemberi daha çok direnç gerektirdiğinden daha fazla enerji harcatır.Bu durumda yalnızca 1. adımı geçip 2. adımdan başlamış olursun diyebilirim.Ayrıca tabi ki bant kullanılan bazı pilates hareketlerini de yapamayabilirsin(Özellikle stretching gibi.)
Umarım aradaki farkı anlatabilmişimdir.Bu bilgiler ışığında kararını verebilirsin.İyi günler...

Cecily, öncelikle emeklerin için, sorulan sorulara bıkmadan-usanmadan verdiğin cevaplar için çok teşekkür ederim, tavsiyelerine uyarak 1 hafta pilates çalıştım ve çok faydasını gördüm, bu kadar kısa sürede cevap alacağımı başlarken hiç düşünmemiştim. Yalnız pilatese başladıktan 1 hafta sonra ters bir durum oldu,başka birşey yaparken birden belim incindi-tutuldu, fizik tedavi görmeye başladım, fazla hareket etmeden şu ağrılı dönemi geçirmeye çalışıyorum, bugün fizik tedavimin üçüncü günü ağrılarım daha da artmaya başladı. Pilates yapamıyorum, içim gidiyor, biran önce başlamak istiyorum, inşallah tekrar başladığımda aynı istikrarı yakalarım, bel fıtığına gitmemesi içinde kendimi zorlamadan yapmaya çalışacağım. Selamlar

ben ne yazıkki pilatesi hergün yapamıyorum ağrım oluyo
1 gün yaptıysam 2gün dinleniyorum
yani toplamda 3gün fln yapabiliyorum
yinede faydası olurmu?:26::26:

öncelikle herkese merhaba...ben kulübün yeni bir üyesiyim,şu pilates çemberi ile yazılanlar sayesinde keşfettim burayı ve çoook beğendim...
özellikle cecily nin bilgisine ve herkese olan ilgisine hayran kaldım...
ben de maalesef üst bedeni zayıf ve basenleri olan biriyimüst bacak bölgem kalın ve yan karın bölgem (simitlerim) varkafayı yemek üzereyim...pilates çemberi ve topuyla bundan kurtulmak istiyorum ama tv8 de videoları bulamadığım için başlayamadımcecily den yardım istiyorum...yakında nişanlanacağım,ince olmam lazım...lütfennnnnnn yardımmmm cecily...bu linklerden de videolara ulaşamadım

ebru şallının kendi sitesi var ebru şallı tan diye girerseniz bulursunuz.bütün videolar var orda

ben ne yazıkki pilatesi hergün yapamıyorum ağrım oluyo
1 gün yaptıysam 2gün dinleniyorum
yani toplamda 3gün fln yapabiliyorum
yinede faydası olurmu?:26::26:

Merhaba.Tabi ki faydası olur.Haftada 3 kez pilatesin etkisini görebilmen için yeterli bir süre.Ayrıca ilerleyen zamanlarda önemli olanın hareketleri uzun süre yapmaktansa kısa sürede fakat doğru ve dikkatli yapmak olduğunu zaten kendin de göreceksin.Önemli olan istikrarlı olmak.İyi günler...

ben de plates çemberiyle incelmiştim, şimdi bıraktım tabi eski haline döndü,
ama eşim dedi ki, o çember sert olduğu için kas yapar, incelir gibi olsa da, kas yapar kalınlaştırır..
korktum ben de
tekrar yapmaya başlayacaktım. ???

yapma yaa ben de çemberi kullanırım hep bacaklarımda

Herkese Merhaba.Yepyeni haberlerle daha doğrusu müjdelerle geri döndüm.Malum yaz ayları geliyor ve nasıl daha formda oluruz diye düşünebilirsiniz.Bu konuda sizlere çözüm önerimi aşağıda görebilirsiniz.
Aşağıda linklerini verdiğim 10. dk'lık 4 videoyu yaptığınız takdirde vücudunuzdaki tüm yağları yakabilirsiniz.Bu egzersizler sayesinde bacak,basen,kalça,karın,kol,bel arkası dahil tüm yağları yakmanız ve sıkılaşmanız mümkün.Hem de tüm bu söylediklerimi çok kısa bir sürede başarmanızdan söz ediyorum.Etkiyi ilk yapışınızdan itibaren hissedeceksiniz.
Videoları verdiğim sırayla yapmanızı tavsiye ederim.İlk sırada en kolay, ikinci sırada orta zorluğun biraz üstünde, üçüncü sırada orta zorluk veya biraz altında, sonuncu sırada ise en zoru var.İlk videoda biraz uyum sağlarsınız ikincide tempoyu arttırarak yorulabilirsiniz ama pes etmeyin üçüncüde daha düşük tempoda dinleneceğinizi düşünün sonuncusu ise en zoru demiştik bu videoyu da yaparken pes etmek aklınıza gelirse nasıl olsa bu son video birazdan tamamen bitecek dinleneceğim diye düşünebilirsiniz.
Bu hareketleri yaparken bilmeniz gereken önemli noktaları aşağıda madde madde veriyorum.Ancak bu maddelere uyarsanız bu kardiyo egzersizlerinden sonuç alabilirsiniz.
1)Nefes çok önemli.Hareketlerde önceliğiniz daima derin derin soluk alıp vermek olsun.Nefesi tuttuğunuz anda yaptığınız hareketlerin verimini alamazsınız.
2)Kollar daima hareket halinde olsun.Kollar sabit durmayacak.Aynı şekilde kollar sabit durduğu zaman da yağ yakımında güçlük yaşarsınız.
***Yukarıdaki iki madde kalp atışını hızlandırmak açısından önemli.Çünkü kalp atışı ne kadar yüksek olursa yağ yakımı da o derece yüksek olur.Kardiyonun temel unsurlarından birisi de budur.
3)Kardiyo süresince asla durmak yok.Tamamen durduğunuz anda hareketlerden verim alamazsınız.Zorlandığınız anda durmak yerine marş pozisyonunu alabilirsiniz.Ne demek istediğimi videoları izlediğiniz zaman göreceksiniz.
4)Videonun başındaki ısınma hareketleri ile sonundaki esneme hareketlerini sakın atlamayın.Videoları bir bütün olarak tamamlayın.
5)Cardio bittikten sonra meyve türü hafif bir şeyler yemek yağ yakma sürecini hızlandırır.

Kardiyo egzersizlerine başlamadan önce aşağıda vereceğim linkten kardiyo hakkındaki makaleyi okumanızı öneririm.Bu şekilde daha bilinçli hareket edebilirsiniz.

KARDİYO EGZERSİZLER - KAAN ile ZAYIFLAMA - Blogcu

Son olarak eğer 4 videoyu da bitirmekte zorlanırsanız başlangıçta 2 video yapabilirsiniz.Eğer iki video yaparsanız 1 ve 2'yi ya da 1 ve 3'ü yapmanızı öneririm.

Eğer aklınıza takılan bir soru olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.Herkese Kolay gelsin:)

Kardiyo Egzersiz Videoları:

1) File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

***2. video ip atlama egzersizlerini içerir ancak siz ip kullanmak zorunda değilsiniz.Hareketleri ipsiz yapabilirsiniz.Zaten başlangıçta eğitmen de aynı şeyi söylüyor.

2) File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

3) File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

4) File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…