Bacaklarını İnceltmek İsteyenlerin Paylaşım Alanı

konunun ilk msjından başlayıp sonuna kadar okudum tek nefeste.
şaşkınlıklar içindeyim :KK9: cecily tebrik ederim sabrınızı ve çabalarınızı... Ne yalan söyliyim ben de umutlandım kendi oduncuklarım için :kk77:

yenilediğiniz linkleri indiriyorum şu anda, bi taraftan da almam gereken ürünler için netten araştırma yapıyorum.. :KK8:

bu arada hepsiburada da Adler TH-124 Thıgh Master aleti 11 tl,
Delta Pilates & Yoga Çemberi - Ds 540 18 tl olmuş..

bi de bant aldım mı başlangıç için hazırım :KK8:

Herkese Merhaba.Yepyeni haberlerle daha doğrusu müjdelerle geri döndüm.Malum yaz ayları geliyor ve nasıl daha formda oluruz diye düşünebilirsiniz.Bu konuda sizlere çözüm önerimi aşağıda görebilirsiniz.
Aşağıda linklerini verdiğim 10. dk'lık 4 videoyu yaptığınız takdirde vücudunuzdaki tüm yağları yakabilirsiniz.Bu egzersizler sayesinde bacak,basen,kalça,karın,kol,bel arkası dahil tüm yağları yakmanız ve sıkılaşmanız mümkün.Hem de tüm bu söylediklerimi çok kısa bir sürede başarmanızdan söz ediyorum.Etkiyi ilk yapışınızdan itibaren hissedeceksiniz.
Videoları verdiğim sırayla yapmanızı tavsiye ederim.İlk sırada en kolay, ikinci sırada orta zorluğun biraz üstünde, üçüncü sırada orta zorluk veya biraz altında, sonuncu sırada ise en zoru var.İlk videoda biraz uyum sağlarsınız ikincide tempoyu arttırarak yorulabilirsiniz ama pes etmeyin üçüncüde daha düşük tempoda dinleneceğinizi düşünün sonuncusu ise en zoru demiştik bu videoyu da yaparken pes etmek aklınıza gelirse nasıl olsa bu son video birazdan tamamen bitecek dinleneceğim diye düşünebilirsiniz.
Bu hareketleri yaparken bilmeniz gereken önemli noktaları aşağıda madde madde veriyorum.Ancak bu maddelere uyarsanız bu kardiyo egzersizlerinden sonuç alabilirsiniz.
1)Nefes çok önemli.Hareketlerde önceliğiniz daima derin derin soluk alıp vermek olsun.Nefesi tuttuğunuz anda yaptığınız hareketlerin verimini alamazsınız.
2)Kollar daima hareket halinde olsun.Kollar sabit durmayacak.Aynı şekilde kollar sabit durduğu zaman da yağ yakımında güçlük yaşarsınız.
***Yukarıdaki iki madde kalp atışını hızlandırmak açısından önemli.Çünkü kalp atışı ne kadar yüksek olursa yağ yakımı da o derece yüksek olur.Kardiyonun temel unsurlarından birisi de budur.
3)Kardiyo süresince asla durmak yok.Tamamen durduğunuz anda hareketlerden verim alamazsınız.Zorlandığınız anda durmak yerine marş pozisyonunu alabilirsiniz.Ne demek istediğimi videoları izlediğiniz zaman göreceksiniz.
4)Videonun başındaki ısınma hareketleri ile sonundaki esneme hareketlerini sakın atlamayın.Videoları bir bütün olarak tamamlayın.
5)Cardio bittikten sonra meyve türü hafif bir şeyler yemek yağ yakma sürecini hızlandırır.

Kardiyo egzersizlerine başlamadan önce aşağıda vereceğim linkten kardiyo hakkındaki makaleyi okumanızı öneririm.Bu şekilde daha bilinçli hareket edebilirsiniz.

KARDİYO EGZERSİZLER - KAAN ile ZAYIFLAMA - Blogcu

Son olarak eğer 4 videoyu da bitirmekte zorlanırsanız başlangıçta 2 video yapabilirsiniz.Eğer iki video yaparsanız 1 ve 2'yi ya da 1 ve 3'ü yapmanızı öneririm.

Eğer aklınıza takılan bir soru olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.Herkese Kolay gelsin:)

Kardiyo Egzersiz Videoları:

1) File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

***2. video ip atlama egzersizlerini içerir ancak siz ip kullanmak zorunda değilsiniz.Hareketleri ipsiz yapabilirsiniz.Zaten başlangıçta eğitmen de aynı şeyi söylüyor.

2) File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

3) File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

4) File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

şimdi sadece buradakı vıdeoları düzenli 1 şekilde yaparak hem bacaklarımızı inceltip hemde vücudumuz dakı yaglardan kurtulabılırmıyız yoksa dıger sayfalarda verdıgın ebru sallının ıste 140. 221. fılan dıye vıdeoları da yapamak gerekıyor mu ona gore ınderecegım de benım bacaklarım ıncelse yeter hazıranın ılk haftasına kadar ınceltmem gereklı dugun varda akrabalarınn

şimdi sadece buradakı vıdeoları düzenli 1 şekilde yaparak hem bacaklarımızı inceltip hemde vücudumuz dakı yaglardan kurtulabılırmıyız yoksa dıger sayfalarda verdıgın ebru sallının ıste 140. 221. fılan dıye vıdeoları da yapamak gerekıyor mu ona gore ınderecegım de benım bacaklarım ıncelse yeter hazıranın ılk haftasına kadar ınceltmem gereklı dugun varda akrabalarınn

Merhaba.Burada bahsettiğim tüm yöntemler birbirinden bağımsızdır.Son bahsettiğim konu ve videolar kardiyo ile ilgiliyken stretch bant, pilates çemberi pilatesin içinde; thigh master hepsinden ayrı bir yerde yer almaktadır.
Dilerseniz öncelikle hiçbir alet almadan son verdiğim kardiyo egzersizleri ile başlayabilirsiniz.Eğer daha sonra yalnızca bacak bölgesine yoğunlaşma ihtiyacı duyarsanız da thigh master ya da pilates çemberi gibi aletleri kullanabilirsiniz.
İyi günler...

Herkese Merhaba.Yepyeni haberlerle daha doğrusu müjdelerle geri döndüm.Malum yaz ayları geliyor ve nasıl daha formda oluruz diye düşünebilirsiniz.Bu konuda sizlere çözüm önerimi aşağıda görebilirsiniz.
Aşağıda linklerini verdiğim 10. dk'lık 4 videoyu yaptığınız takdirde vücudunuzdaki tüm yağları yakabilirsiniz.Bu egzersizler sayesinde bacak,basen,kalça,karın,kol,bel arkası dahil tüm yağları yakmanız ve sıkılaşmanız mümkün.Hem de tüm bu söylediklerimi çok kısa bir sürede başarmanızdan söz ediyorum.Etkiyi ilk yapışınızdan itibaren hissedeceksiniz.
Videoları verdiğim sırayla yapmanızı tavsiye ederim.İlk sırada en kolay, ikinci sırada orta zorluğun biraz üstünde, üçüncü sırada orta zorluk veya biraz altında, sonuncu sırada ise en zoru var.İlk videoda biraz uyum sağlarsınız ikincide tempoyu arttırarak yorulabilirsiniz ama pes etmeyin üçüncüde daha düşük tempoda dinleneceğinizi düşünün sonuncusu ise en zoru demiştik bu videoyu da yaparken pes etmek aklınıza gelirse nasıl olsa bu son video birazdan tamamen bitecek dinleneceğim diye düşünebilirsiniz.
Bu hareketleri yaparken bilmeniz gereken önemli noktaları aşağıda madde madde veriyorum.Ancak bu maddelere uyarsanız bu kardiyo egzersizlerinden sonuç alabilirsiniz.
1)Nefes çok önemli.Hareketlerde önceliğiniz daima derin derin soluk alıp vermek olsun.Nefesi tuttuğunuz anda yaptığınız hareketlerin verimini alamazsınız.
2)Kollar daima hareket halinde olsun.Kollar sabit durmayacak.Aynı şekilde kollar sabit durduğu zaman da yağ yakımında güçlük yaşarsınız.
***Yukarıdaki iki madde kalp atışını hızlandırmak açısından önemli.Çünkü kalp atışı ne kadar yüksek olursa yağ yakımı da o derece yüksek olur.Kardiyonun temel unsurlarından birisi de budur.
3)Kardiyo süresince asla durmak yok.Tamamen durduğunuz anda hareketlerden verim alamazsınız.Zorlandığınız anda durmak yerine marş pozisyonunu alabilirsiniz.Ne demek istediğimi videoları izlediğiniz zaman göreceksiniz.
4)Videonun başındaki ısınma hareketleri ile sonundaki esneme hareketlerini sakın atlamayın.Videoları bir bütün olarak tamamlayın.
5)Cardio bittikten sonra meyve türü hafif bir şeyler yemek yağ yakma sürecini hızlandırır.

Kardiyo egzersizlerine başlamadan önce aşağıda vereceğim linkten kardiyo hakkındaki makaleyi okumanızı öneririm.Bu şekilde daha bilinçli hareket edebilirsiniz.

KARDİYO EGZERSİZLER - KAAN ile ZAYIFLAMA - Blogcu

Son olarak eğer 4 videoyu da bitirmekte zorlanırsanız başlangıçta 2 video yapabilirsiniz.Eğer iki video yaparsanız 1 ve 2'yi ya da 1 ve 3'ü yapmanızı öneririm.

Eğer aklınıza takılan bir soru olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.Herkese Kolay gelsin:)

Kardiyo Egzersiz Videoları:

1) File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

***2. video ip atlama egzersizlerini içerir ancak siz ip kullanmak zorunda değilsiniz.Hareketleri ipsiz yapabilirsiniz.Zaten başlangıçta eğitmen de aynı şeyi söylüyor.

2) File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

3) File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

4) File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

Merhaba.Kardiyo egzersizlerini yaparken dikkat etmeniz gereken iki madde daha geldi aklıma.Şöyle ki:

6)Tüm egzersizler yapılırken karın kasları daima içeride olacak.Pek çok harekette gücünüzü ve dengenizi karın kaslarını içeri çekerek elde edeceksiniz.Karnı içeri çekin ve ciğerlerinizi derin nefeslerle doldurun.
7)Egzersizleri evde yapanlar (Özellikle 2. ve 4. videoyu) çıplak ayakla yapmasın.Atlamalı zıplamalı egzersizlerde ayaklarınız basınca maruz kalacağından tarak kemiklerinizde, bileklerinizde ya da baldırlarınızda acı/ağrı hissedebilirsiniz.Buna çözüm olarak muya,polaris(marka önemli değil) gibi ortapedik ev terliği kullanmanızı öneririm.Ya da zemini battaniyelerle yumuşatabilirsiniz.

Son olarak videolar ingilizce olduğundan her videonun anahtar noktalarını açıklamayı düşünüyorum.Ancak şu anda vize sınavlarım olduğundan zamanım yok.Önümüzdeki hafta gibi bu planımı gerçekleştirmeyi düşünüyorum.Haberiniz olsun...
İyi günler...

gerçekten ilgin için çok teşekkür ederim,hiç tanımadığın bizlere yaptığın bu iyilikler karşısında umarım hayatında herşey hep yolunda olur:)
sana birşey daha somak istiyorum,pilates çemberi ikinci videoda (ayakların dik durduğu) ki hareketi yapamıyorum çünkü bacaklarımı dik tutamıyorum,sorun olur mu?
bir de her gün yapmak lazım mı?
ne kadar zamanda incelme sağlarım?
özellikle yan bel kısımlarından çok dertliyim

gerçekten ilgin için çok teşekkür ederim,hiç tanımadığın bizlere yaptığın bu iyilikler karşısında umarım hayatında herşey hep yolunda olur:)
sana birşey daha somak istiyorum,pilates çemberi ikinci videoda (ayakların dik durduğu) ki hareketi yapamıyorum çünkü bacaklarımı dik tutamıyorum,sorun olur mu?
bir de her gün yapmak lazım mı?
ne kadar zamanda incelme sağlarım?
özellikle yan bel kısımlarından çok dertliyim

Merhaba.Öncelikle güzel mesajın için teşekkürler.
Soruna gelecek olursak bahsettiğin hareketi yapamaman gayet normal hiç canını sıkma bacak kasların güçlendikçe o hareketi de yapacak duruma geleceksin.Bir bebek nasıl yürümeden önce emekler onun gibi düşün fiziksel yetilerimiz de onları geliştirdikçe ilerler.
Sana tavsiyem birinci hareket üzerinde yoğunlaş ikinci hareketi de kendini çok zorlamadan yapmaya çalış.İkinci harekette gücünü karın kaslarından almaya çalış karın ve kalça kaslarını sıktığın vakit ayaklarını söz konusu pozisyona getirebilirsin; ancak dediğim gibi tüm bu söylediklerim zamanla kaslarının hakimiyetini eline alınca gerçekleşir.
Her gün yapmak gibi bir şart koşul yok.Şöyle ki burada amaç istikrarı sağlamak yani br gün 30 dk çalışıp 2 gün ara vermektense her gün 10 dk kişi için daha verimli ve daha az zorlayıcı olur.
Şunu da belirtmek isterim ki bel arkası yağlar dahil vücudundaki tüm yağlardan kurtulup sıkılaşmak istiyorsan son verdiğim 4 adet kardiyo videosunu uygulamanı sana şiddetle tavsiye ederim.Bence hep pilates çemberi çalışarak bacaklarını hareketlere alıştırma bir süre kardiyoya başla çok güzel sonuçlar alacağından da emin ol.Videolara başlamadan önce Kardiyo başlığıyla yazdığım tüm açıklamaları da okumayı ihmal etme lütfen.
Kolay Gelsin:)

Merhabalar kardiyo egzersizleri için sabah aç karna yapmak mı uygun olan?

bi de günde 1 kez mi yapmalı? hani akşam yapmak daha rahat geldi bana ama manası yoksa sabaha döneyim :KK8:

pilates çemberim ve bantımı alana kadar kardiyoyla ısınmaya başladım ben :KK55:

:KK25:
Merhabalar kardiyo egzersizleri için sabah aç karna yapmak mı uygun olan?

bi de günde 1 kez mi yapmalı? hani akşam yapmak daha rahat geldi bana ama manası yoksa sabaha döneyim :KK8:

pilates çemberim ve bantımı alana kadar kardiyoyla ısınmaya başladım ben :KK55:

Merhaba."Kardiyo Egzersizleri" başlığı altında verdiğim linkte yazılanları aşağıda alıntıladım.Tüm bu bilgiler sorunuza cevap niteliği taşımaktadır ve Milli Sporcu Kaan Berberoğlu tarafından verilmiştir.Günde kaç kez ve ne kadar yapacağınızı kendi kondisyonunuza göre belirleyebilirsiniz.Ben şahsen evde olduğum günler hem sabah hem de akşam üzeri 4 videoyu da yapıyorum.Şu ana kadar herhangi bir zorluk yaşamadığımı söyleyebilirim.
Kolay Gelsin:)

*Sabahları kalktığınızda, 8–12 saatlik açlıktan sonra vücudun glikojen rezervleri boşalmış olacağından teorik olarak, sabah aç karnına yapılan kardiyo tarzı yürüyüş, yüzme, koşu ve bisiklet egzersizleriyle yağ yakımı miktarı daha fazla olacaktır. Vücut karbonhidrat bulamayınca, enerji için yağ depolarına saldıracaktır. (Evet, bu göbeğiniz veya basenleriniz oluyor&#8230:KK66:

* Sabahları kardiyo egzersiz yaptığınızda, metabolizma egzersiz sonrasında % 7–12 daha hızlı çalışmaya devam eder.

* Sabah sporunda yakılan yağ oranı ensülin azlığından dolayı; harcanan enerjinin % 67'siyken, günün ilerleyen saatlerinde bu oran % 50'ye kadar düşer.

* Sabah egzersiz yapmanın diğer bir faydası ise mutluluk verici hormon olarak bilinen endorfin hormonunun salgılanması ile kendinizi gün boyu iyi hissetmenizdir.

* Eğer egzersiz çalışmanızdan hemen önce bir şeyler yediyseniz, vücudunuz önce bu yediklerinizi daha sonra yağ depolarınızı yakmaya çalışacaktır.

* Yatmadan önce kardiyo egzersizi yaparsanız, antrenmandan sonra “afterburn” (hızlanan metabolizmanın yağ yakımına devam etmesi) dediğimiz bonustan faydalanamayacaksınız çünkü uykuya daldığınız anda melatonin hormonu metabolizmanıza -yavaşla komutu verecektir.

* Sabah egzersizi pozitif enerji verir ve uyanmanızı sağlar. İştahınızı kontrol etmenize ve öğünlerinizi daha sağlıklı seçmenize yardımcı olur.

Merhaba.Kardiyo egzersizlerini yaparken dikkat etmeniz gereken iki madde daha geldi aklıma.Şöyle ki:

6)Tüm egzersizler yapılırken karın kasları daima içeride olacak.Pek çok harekette gücünüzü ve dengenizi karın kaslarını içeri çekerek elde edeceksiniz.Karnı içeri çekin ve ciğerlerinizi derin nefeslerle doldurun.
7)Egzersizleri evde yapanlar (Özellikle 2. ve 4. videoyu) çıplak ayakla yapmasın.Atlamalı zıplamalı egzersizlerde ayaklarınız basınca maruz kalacağından tarak kemiklerinizde, bileklerinizde ya da baldırlarınızda acı/ağrı hissedebilirsiniz.Buna çözüm olarak muya,polaris(marka önemli değil) gibi ortapedik ev terliği kullanmanızı öneririm.Ya da zemini battaniyelerle yumuşatabilirsiniz.

Son olarak videolar ingilizce olduğundan her videonun anahtar noktalarını açıklamayı düşünüyorum.Ancak şu anda vize sınavlarım olduğundan zamanım yok.Önümüzdeki hafta gibi bu planımı gerçekleştirmeyi düşünüyorum.Haberiniz olsun...
İyi günler...

Merhaba.Yukarıdaki mesajımda da belittiğim gibi kardiyo egzersiz videolarının her biri hakkında daha sonra açıklama yapacağım ancak hareketlere başalayanları da düşünerek tüm videolar için geçerli olan ve bilmeniz gereken bir iki noktayı şimdiden belirtmek istiyorum.
8)Videonun sonunda hareketlerin bitiminden itiben başlayan ve esneme hareketlerinden önce yer alan "uygun adım yerinde marş" diğer bir deyişle yürüme hareketini eğer kalbiniz hala deli gibi atıyorsa ve hala nefes nefeseyseniz(yani soluklarınızı kesik kesik alıp veriyorsanız) yapmaya devam edin.Demek istediğim kalp atışınızı normal bir seviyeye indirgemek ve soluğunuzu dengelemek için esneme hareketlerine geçmeden videoyu durdurarak marş pozisyonunda yürümeye devam edin ne zaman ki devam edebilecek rahatlıkta hissettiniz işte o zaman videoyu kaldığı yerden devam ettirebilirsiniz.Bu arada marş pozisyonunda başta kolları ve ayakları daha hızlı ve büyük hareketlerle oynatırken daha sonra yavaş yavaş şiddeti azaltıyorsunuz.Buna da dikkat edin.
9)Kardiyo egzersizleri sırasında (Özellikle hoplama zıplama hareketlerinin yoğunlukta olduğu 2. ve 4. videolarda) dizlerinizi hafif bükmeyi unutmayın.Böylece dizlere yük bindirmekten kaçınmış olursunuz.Ayrıca bu şekilde kalça ve bacak kaslarınızı daha aktif çalıştırırsınız.

Teşekkür ederim cecily :21:

alt komşumuz gümbürtümden rahatsız olmasın diye polar serdim yere :78:
2.tur için akşamüstünü geçirmemek lazım o zaman afterburn bombası için:KK8:

cecillyyyy ....

34. sayfada 6 ve 13 nisan tarihli videolar için linkler verilmiş fakat açamadım ben dosya bulunamadı diyo ... onlar için tekrar bi adres vermeniz mümkün mü ?? şimdiden teşekürler :):)

kızlar ben de başlıyorum pilatese, birazdan pilates seti sipariş edicem, içinde 75 cm top, pompası, bandı minderi var. acaba halka ve 20cm lik top da almalı mıyım bilemedim.

Genel Açıklama:Öncelikle belli başlı hareketlerin önemli noktalarını vermek istiyorum.
1)Yumruk atılan her harekette yumruğu geri çekmeyi unutmayın.Bu hareket iki taraflıdır sadece yumruk atmaya odaklanmayın ileri uzattığınız eli/kolu geri çektiğinizden de emin olun.Bahsettiğim hareketlerin örneklerini 1. videoda 2.,4. ve 3. videoda 1.,8. ve sonuncu hareketlerde görebilirsiniz.
2)İleriye tekme atılan hareketlerde önce dizi yukarı kaldırın sonra ayağı ileriye doğru uzatın.Bu hareketi yaparken dengeyi sağlayabilmek için karnınızın içeride olduğundan emin olun.Bu hareketin örneğini ise 1. videoda 6.,7. ve 3. videoda 4.,9.(Sondan bir önceki) harekette görmeniz mümkün.
3)Videoların sonunda yer alan esneme hareketleri hakkında bilgi vermek istiyorum:
***1,2 ve 4 no.’lu videolarda ortak bulunan(1. Videonun 00.08.10 süresinde yer alıyor) hareketi yaparken arkadaki ayağı dizden büküyorsunuz ve öndeki ayağı düz tutarak öne doğru çenenizi uzatıyorsunuz. Sırtınız düz olmalı yani kambur durmamalısınız.Burada önemli olan öndeki ayağın arkasındaki gerginliği hissedebilmek.
***2 ve 4 no.'lu videoda yer alan tek ayağınızı yukarı kaldırarak elinizle tuttuğunuz esneme hareketini yaparken eğer dengeyi sağlayamıyorsanız duvara,masaya,sandalyeye vb. tutunabilirsiniz.Eğer dengede durmak istiyorsanız omuzlarınızı geriye atmalı ve dik durmaya çalışmalısınız.Başta zorlansanız da zamanla konsantrasyonunuz gelişecektir.
***3. Videonun 00.08.37’deki esneme hareketinde yukarıdaki kolu olabildiğince geriye iterek göğsünüzü odaya doğru genişçe açın ve eliniz dizinizde, ayak bileğinizde hatta yerde olabilir.(Sizin vücudunuzun esnekliğine kalmış.)
4)Bir başka genel açıklama ise videolardaki tüm hareketleri kendi temponuzda yapabilirsiniz. Yani hareketleri Nicole’den (videodaki fitness uzmanının adı) daha hızlı veya yavaş yapmanız mümkün.Ya da zorlandığınız hareket yerine aynı videodaki daha basit bir hareketi yapabilirsiniz.Yeter ki asla durmayın daima hareket halinde olun.En kötü ihtimalle marş pozisyonuna dönebilirsiniz.
5)2. video ip atlama hareketlerinden oluşuyor.Daha önce de belirttiğim gibi siz ip kullanmak zorunda değilsiniz ancak ellerinizle (ip çeviriyormuş gibi) küçük daireler çizmeyi unutmayın.
6)4. videoda yerde bir ip bulunmakta sizde aynı vazifeyi görecek herhangi bir nesne kullanabilirsiniz.Ya da eğer hareketleri ortadaki ip üzerinden yapmakta zorlanıyorsanız(ayağınız takılıyor ya da ipin devamlı üstüne basıyorsanız) başlangıçta hiç bir şey de kullanmayabilirsiniz.
7)(4. videoda sıklıkla örneklerine rastlayacağınız üzere) bazı hareketlerin kolay ve zor olmak üzere iki versiyonu var.Yani aynı hareketin iki farklı versiyonu var ve zor olanını yapmakta zorlananlar kolay olanını seçebilirler videoda buna "high intensity" ve "low intensity" deniyor.Nicole bazı yerlerde bu seçenekleri size sunuyor ben şimdi yanlış anlaşılma olmasın diye bunları belirteceğim.Burada bilmeniz gereken hareketin kolay kısmına ihtiyaç duymuyorsanız siz zor(ya da standart) versiyonundan yapmaya devam edin.
4.Videoda:Kolay versiyonlar: 00.02.16 ; 00.03.35 ; 00.06.40 ; 00.07.03
00.03.56=kolay/00.04.03=zor
1. videoda:Kolay versiyon:00.01.16 Zor versiyon: 00.02.36(ya da yerinizde koşarak da aynı hareketi yapabilirsiniz) / 00.06.07 ip atlarken iki ayağı da aynı anda yukarı kaldırırsanız zor olanı yapmış olursunuz.
3.Videoda:İlk harekette sağ sola giderken büyük adım atarsanız kalp atış hızınızı yüksek tutarsınız(böylece yağ yakımı hızlanır) eğer zorlanırsanız küçük adımlarla hareketi yapabilirsiniz.
Kolay versiyon:00.02.44/45/46 ve 00.03.13(ayağınızı yere yakın tutabilirsiniz.) ve 00.04.36

Benim videolar hakkındaki açıklamalarım burada sona eriyor.Eğer sizin de anlattıklarımdan başka hareketlere dair anlamadığınız noktalar olursa sormaktan çekinmeyin.Herkese Kolay Gelsin:)

Merhabalar hanımlar,
ekipmanı tamamladım bugün kardiyo egzersizlerine ara verip pilates videolarına başladım. şu meşhur 141. video beni bitirdi :KK8:
ebru şallının yaptığı sayılara dayanamıyorum ama gün geçtikçe ilerlerim diye umuyorum:kk77: bacaklarımda inceden bi sızı var bugün

Merhaba.Özel mesajımda belirttiğim gibi kalça ve basen hareketlerinden oluşan 24 Aralık 2009 ve 230 no'lu videoların linklerini aşağıda belirtiyorum.İyi günler...

24 aralık 2009 tarihli video için;
File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

230 No'lu video için;
File Hosting - Web Hosting - Dedicated Server

TV8 internet sitesi yenilendiği için bazı videolar silinmiş bazılarının ise isimleri değişmiş; karışmış.Bu nedenle önceki sayfalarda isimlerini belirttiğim videoları(Listeyi Aşağıda Görebilirsiniz) bir upload sitesine yükleyip linkleri burada bildireceğim.İlgililere duyurulur...

Karın Günü:15 Nisan 2010 ve 212 no'lu video
Kalça Günü:24 Aralık 2009 ve 230 no'lu video
Selülit Günü:21 Nisan-5 Mayıs-6 Mayıs 2010
Karın-Kalça Günü:5 Şubat 2010
Uzama Günü(Stretch):6 Nisan 2010 ve 13 Nisan 2010
Pilates Plus(Tüm Vücut):197 ve 204 no'lu videolar

cecily ben 24 aralık 2009 ve 230 nolu videoyu indiremiyorum,yeni bir link var mı?

X