Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. En büyük derdim kalın bacaklarım. 158cm boy ve 42 kiloyum. Dışarıdan gören herkes ne kadar zayıf olduğumla ilgili yorumlar yapıyor ancak bacaklarım sanki benim değilmiş gibi. Evet olay genetik aslında, annemle aynı bacak ölçülerim var. Ne yaptıysam olmadı. Estetik ameliyatı da düşündüm ancak aylarca rapor alıp evde dinlenme şansım yok.Konu başlığı altındaki tüm yorumları okudum. Herkes başladı sanırım platese:)Evet tahmin ettiğiniz gibi ben de başlıyorum. Hepsiburada'dan ürünleri buldum sipariş vereceğim az sonra. İşe yarar mı bilmem, ama bunu da denemeden geçemeyeceğim. Hadi bakalım hayırlısı....
Demdedideme, rumuzuna uygun bir şey söyleyeyim sana, bana "demedi" demezsin sonra
estetik hiç düşünme bile.
niye diye soracak olursan: ben de tıpatıp senin gibiyim, hatta boy ölçülerimiz bile aynı. ben 43 kiloyum ama bacaklarım aynı seninki gibi. bir yıl önce artık fenalık geldiğinden her yolu araştırmaya başladım..estetik operasyon için bir plastik cerrahtan fikir aldım. Allahtan doktor ahlakı olan bir insandı da sırf para kazanmak için bana umut vermedi. bana dedi ki "bacak inceltme operasyonu Türkiye'de yağ alınarak yapılıyor. ancak yağ alınırken yağlı dokuya çok yakın olan sinirler zarar görebiliyor. o yüzden ben hiç tavsiye etmiyorum. çok riskli bir operasyon ve zaten artık yapmıyorum da"...
konuyla ilgili araştırma yaparsan bir de "radyoaktif dalgalarla bacak inceltme" işlemi yapıldığını göreceksin. ben estetik operasyon işi rafa kalkınca buna yöneldim ve bunu da yine dalında uzman bir plastik cerraha sordum. o da dedi ki: "bu uygulama başlangıçta çok umut vaat ediyordu, ancak yıllar içinde tecrübe ettik ki, en az 4-5 seans yapmak gerekiyor ve ne yazık ki uğraştığına değecek bir sonuç da almıyorsun..gerçi hala sanki çok iyiymiş gibi pazarlanıyor ama ben hastalarıma yapmak istemiyorum, ille de ısrar edenlere uyguluyoruz, zaten onlar da sonuçları görünce ve değmediğini görünce vazgeçiyorlar".
peki ne yapcaz dersen: ben 7 aydır fiilen uğraşıyorum,pilates yapıyorum,cardio yapıyorum. pilates tek başına yeterli olmuyor. pilatesle kaslarını toparlıyor ve şekle sokuyorsun ama yağ birikimi varsa (ki bizim bacak bölgemizde birikmiş yağlar), bu yağları da yakacak bir şeyler yapman gerekiyor. bunun için de kesinlikle cardio şart: koşabilirsin, bisiklet çevirebilirsin..ben eliptik bisikletle çalışıyorum ve bariz fark hissediyorum. bacaklarının dizden yukarıdaki kısmı inceltmen %100. ama sabır gerekiyor unutma. öyle 2-3 haftada sonuç bekleme ve asla bırakma. herkesin vücut tepkisi farklı, yağ hücreleri farklı, metabolizma yağ yakma hızı farklı. ben ancak 5 ay sonra farkı görmeye başladım. hala da uğraşıyorum. ama en azından sağlıklı bir şeyler yapıyorum.başladığımdan beri 1 kilo bile vermemiş gözüküyorum tartıya göre ama eskisine göre çok daha farklı gözüküyorum ve pantolonlarım hep bol geliyor. ama benim işin kötüsü dizden aşağıdaki kısmın, yani baldır kısmım da kalın ve o kısım ne yazık ki etkilenmemiş gibi gözüküyor. gerçi bir yerde okumuştum, kasların da incelebileceği söyleniyordu. hala umutla spora devam ediyorum. bu günden itibaren spining derslerine de katılacağım. bakalım bir de onu deneyeyim