Babamın vefatı ve eşimin ailesi

Başınız sağ olsun.ben de babamı kayb ettim yakın zamanda.anlattıklarınızın çoğunu ben de yaşadım.cenaze evine gelip abuk sabuk konuşan insanlar,sana akıl vermeye kalkanlar,nerde olduğunu unutup bi şey anlatıp gülenler hepsi sinir ediyor insanı.hatta bir akrabam bana şey demişti.işte x in de babası öldü de o feryat figan nasıl ağladı sen hiç öyle ağlayamadın babanı.ben günlerce şoktan çıkamadım ki,kimseyi görmedi gözüm.o yüzden sizi anlıyorum.

kötü niyet olmasa da hakkaten densizce bir laf. ona mı kalmış annenin evinin derdine düşmek?kapatır kapatmaz ona neymiş? haddini bilse keşke biraz insanlar. ama çok da üzerinde durmayın. kendisine sorsanız iyi niyetle söyledim der. ki öyledir büyük ihtimalle. yalnız kp ye bu zamana kadar baba dediyseniz bundan sonra dememeniz pek yakışık almaz gibi. tabii ki kendinizi tuhaf hissedebilirsiniz ama zamanla baba demek istememe durumu geçmeli diye düşünüyorum

Bazen insanlar düşünmeden konuşur karşısındakinin ne hiss ettiğini umursamadan.yaşayan bilir acısını.başınız sağ olsun.

Sadece hormonla durum ve kaybınızdan ötürü aşırı alınganlık yapıyorsunuz bir art niyet yok ortada. Başınız sağ olsun ama şunu unutmayın hayat devam ediyor acısını sadece siz yaşıyorsunuz eşiniz dahil diğerleri için hayatta değişen bir durum yok o nedenle sizde toparlanın zaten bir çocuğunuz varmış 2. side yolda onlara odaklanın sadece...

Bizim bir komşumuz eşini kayb etmişti o zaman oğlu gelini de yurt dışındaydı.ona da o zaman bie kişi söylemiş kimseyi yanına alıştırma yalnız uyumaya alış diye.şimdi kardeşi söyler iyi ki yalnızlığa alışmışım diyormuş.aslında yalnız kalmak o kadar da kötü değil.kendi evin kendi düzenin daha iyi.biz de de kimse evini kapatmaz ama bir yakının yanında kalmasını isterler.gelen giden de bunu söyler işte x kalsın senle diye.yani cenaze evi kapatılmazmış.

Kadinin annenize karsi kurduğu o cümleyi ben de sevmedim. Maksadını aşmış bir ifade. Kendinizi hissettikleriniz yuzunden suçlu hissetmeyin. O an sozunun nereye gidecegini dusunmemis belli ki. Kendince teselli etti saniyordur. Niyet ölçülemez hic kafanızda kurmayin yersiz olmus deyip geçin.
Çocuklarınızı düşünün cok takilmayin buna. Saglicakla kucağınıza alırsınız insallah.

Insanin insanda kredisi olur..Siz pek cabuk kredileri bitirmissiniz.Gayet iyi kp ve kv oldugunu siz soyluyorsunuz.Bir sozle bu derece büyütmek fazla..

Haklısın anlıyorum seni bende 10 yıl oldu babamı kaybedeli sanki hiç babam ölmez gibi gelirdi, Hiç yakınımı kaybetmemiştim o ana kadar bir de en ölümsüz sandığım kişinin vefatı çok derinden sarsmıştı çok zor bi süreç şimdi kabullendim yapacağım şey duasını yapmak, hayrını yapmak, ziyaretini yapmak. Önceden kabullenemiyordum şimdi kabullendim ama üzüntü geçmiyor fakat ilk zamanlarda ki gibi de olmuyor.

Genelde evi kapatma denir eşi ölen insana.Işığı yanmaya devam etsin,bacası tütsün diye.Kötü niyet göremedim ben,siz fazla hassas davranmışsınız.Şiştin mi diye sorması da laf olsun diye,samimiyetten diye düşünüyorum.Kaybınız ve hamileliğinizin sizi ekstra hassas yapması normal.Bunlar için huzurunuzu bozmayın

Başınız sağolsun. Bu dönemde onların bu gereksiz sözü dışında daha önemli gündemleriniz var sanki. Acıyı dindirmek ve evladınızla güzel günler biriktirmek gibi.

Mümkün değil zaten öyle bir hayat. Aslında kayinvalidemin dediğinin absurtlugu de biraz orada. Annem üniversite okumuş, kendince hayatı olan, arabasına atlayıp istediği zaman istediği yere gidebilecek bir kadın. Yani zaten evi kapatacagi filan yoktu ki. O yüzden sinir oldum ben de sanırım. Ama o da kendi penceresinden bakıyor işte hayata..

Annenizin kendine has bir hayatının olması çok güzel. Kv deniz kendi penceresinden bakmıştır olaya

Allah sabır versin gerçekten çok zorlu süreçlermis bunlar. Benim annem evini kapatabilecek bir.kadin değil. Kendine göre düzeni olan ve bunu seven biri kendi başına da hayatını idame ettirebilecek biri çok şükür. Ama.millet bı garip. Mesela annemlerin önceki evi cooook büyüktü. 5 oda 2 salon 2 mutfak vs cidden büyüktü yani. Annemi taşıdık 4+1 eve. Anca sigildi yani. Evin içinden iki üç takim eşya çıktı. Millet diyor ki sana çok büyük değil mi o ev. Ya hu sadece babam vefat etti, annem ve babamın bütün eşi dostu arkadaşı evlatları torunları mezara girmedi ya! Herkese laf söyleyen insanlari anlayamıyorum.

İnsan kendi kendine iyi gelecek şeyler düşünmeye calisiyor bizde bazen babamın yaptığı espirileri yapıp gülüyorduk. İçimiz kan ağlıyor ama oturup kendini yerlere ata ata ağlamanın kime ne faydası var. Ayrıca kim uzulebilir bizim kadar. Ama bilse ki biz arkasından feryat figan olmuşuz yakistirir mıydı bize... Bunun eğitimi verilmeli kesinlikle.

İnsanları üzüntülü günlerinde bu tür konuşmalarla daha da çok üzüyorlar. Mümkünse kimse fikri sorulmadıkça fikrini beyan etmesin. Teselli etmenin birçok yolu var.

Diğer konunuza yazmıştım,hatırladım sizi.Kayınvalideniz kötü bir şey söylememiş,tam tersi anneniz açısından onun iyiliğini düşünen bir yorum yapmış.(Bende babamı kaybettim,acısını yaşayan biri olarak yazıyorum)

Başın sağ olsun. Hissettiklerinde çok haklısın ve bu yüzden nasıl davranmak istiyorsan öyle davran. Saygısızlık etmediğin sürece kimse boyunlarına atlamanı beklemesin. Zaten gelmelerine de bir anlam veremedim ikiz hamileliği daha zor çünkü. İnsan rahat etmek istiyor hamileyken zaten.

Öncelikle başınız sağolsun
Bence kayınvalideniz kötü birsey dememiş.
Bu benim cenazelerde hep duyduğum sözlerden biridir.
Evini kapatıp gidersen birdaha evinden soğursun geri gelemezsin anlamında derler
Yani kayınvalidenizin acısı olan annenize gelip bile bile kötü niyetle söyleyeceğini sanmıyorum
Tabi en iyi siz tanıyorsunuz
Ama ben bir kötülük göremedim bence biraz alıngansınız

Bana alıngan gelmediniz. Kv utanmadan torunlara bakmak istiyor ama sizin anneniz bakmasın diye de yol yapıyor. Cenaze evinde evini kapatma demek millete yük olma otur oturduğun yerde demek. Ben olsam ben de sinir olurdum. Gayet patavatsız birine benziyor

Aslında bunla ilgili bir olayimiz daha var... Kayınvalidem üzgün bir şekilde artık annesi bakmak ister herhalde bebeklere demiş. Eşim de (cidden dediği gibidir aslında) bakmak istemez kendine ait dünyası var, yoğun olur korona da biterse demiş annemden için. ( Annem çok aktif bir kadın, babamın hastalığında bile kendince yoğunluğu olurdu hep. Yeni şeyler öğrenmeyi çok sever, yazarlıkla ilgilendiği bir grubu var mesela ve daha nicesi. Tamamen çocuk bakımını üstüne almak istemez. Haftada bir anneanne günü yapardı oğlumla babam iyiyken. Tiyatro, sinema, müze, konser ve daha nicesi ne götürürdü. Oğluma ayirirdi gününü, eğlenirlerdi. ben de hak veriyorum anneme. Kimse kimseye güvenip çocuk düşünmemeli)
Kayınvalidem biz o acının içindeyken sen git arada derede anneme de ki ikizler doğunca onlarla ilgilenirsin, sana iyi gelir demiş. Annem acı içinde kafasını iki yana sallamış. Yani kim olsa babamın yerini tutamaz anlamında. Akşam kayınvalidem eşime demiş ki herhalde dediğin gibi cidden bakmak istemiyor demiş. Gözlerinin içi gülüyordu diyor eşim. Bana bunu eşim bir de annesi bakacak diye sevinir şekilde anlatıyor. Ben de kimse bakmayacak. Senin ve benim çocuğumuz senle ben bakacağız dedim.
Ne bileyim bu tarz şeyler biraz uzaklaştırıyor. Bir de bir insan niye bu kadar bebek bakma heveslisi olur onu da anlamıyorum. Oğluma bir yıl sağolsun ben çalışırken baktı. Ama düzenim alt üst oldu. Asla TV izlemeyen çocuğum TV karşısında yemek yemeye başladı. Kayınvalideme de zaten yoruluyor diye birşey diyemedim öyle gitti şimdi benim düzenim olsun istiyorum. Korkutuyor beni onun çocuk bakma aşkı.... Bu defa iki yıl ücretsiz iznin yanında bir yıl da memuriyette ücretsiz izne ayrilma hakkım.var artık. Kreşe kadar kendim bakarım.diyorum.insallah... kimseye ihtiyaç duymadan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…