Babamı kaybettim, eşim üzerinden 1 hafta geçmeden beni ağlattı, boşanma aşamasına geldim. Siz olsanız ne yapardınız?

Öncelikle başın sağolsun
Allah sevenlerine bol sabır versin. Mekanı cennet olsun.

Vicdan bir insanda olması gereken en ama en önemli özellik.
Benim çokk başka durumlardan dolayı.
Kendi ailemin yaşadığı bir durum diyeyim.
Annem çok yalnız ve çaresiz kaldı.
Bende yanıma gelip biraz kalmasını söyledim.
4 aydır benimle 1 ay daha kalıp gidecek.

Eşim özellikle gelmesini söylemişti.
Annem de yalnız bir kadın.
Ki zamanında bende aynı şeyi annesine teklif etmiştim hasta yaşlı ve yalnız yaşıyordu.
Yurtdışında olduğum için uçağa binemediğinden gelememişti.

Evlenince ailelerimiz ölmüş olmuyor.
Ölüm herkesin kapısını çalacak elbet Birgün.
Yalnızlık insan doğasına aykırı.
Böyle zamanlar da da evlatlık yapamayacaksak,
Ne zaman yapacağız?
Doğum yapsak anne gel. Çalışmak istesek anne çocuğuma bak v.s v.s

Ben düşünmek bile istemiyorum eşim böyle bir tepki verecek olmasını.
Kimse kimseyi sırtında taşısın istemiyor.
Gelir huzursuzluk verir amenna.
Ama annemin bu gününde yanında olmama izin vermeyecek kocanın 40 gün bile yasını tutmam.

Acı bir tecrübe olmuş. Ama iyiki çocuk olmamış.
Mis gibi annenizle oturuyorsunuz şuan boşverin.
Karma diye bişey var. Yaptıklarını Birgün ona yapıldığında hatırlayacaktır.

Karşınızdaki insan olsa istemese, rahat edemeyeceğini düşünse bile daha düzgün bir şekilde yaklaşırdı şu dönemde diye düşünüyorum. Keyfi bir durumdan kaynaklansa istememesi belki normal diyebilirdik ama tepkileri normal değil sanki ömür boyu getiriyormuşsunuz gibi davranmış

Sevgili konu sahibi haklısınız. Hissettiğimiz duygular bizi insan yapar. Evli olduğunuz kişi ile, babanızın vefatının akabinde yaşadıklarınız eminim size gerçek dışı geliyordur. Çünkü dünyadaki en büyük acılardan biri ölümdür. Ve ölen kişinin de babanız olması, evli olduğunuz o insanın sizin anneniz ile ilgili gayet olağan olan bu isteğinize olumsuz tepkisi ne zamanlama açısından ne de duygusal bakımdan uygun değil. Evliliklerde ailenin varlığı hem iyi ki nin sebebi hem de maleseflerin sebebidir. Evli olduğunuz insanın bakış açısını bilemiyorum sadece empati yaptığımda, annenizle beraber yaşamanın (her ne kadar kısa vadeli olduğunu belirtmişseniz de) evliliğinizi kısıtlayacağı gerçeğinden korkmuş olabilir. Ama hangi açıdan bakarsam bakayım,acı henüz tazeyken böyle bir konunun boşanma sebebi olması kadar insani duygulardan yoksunluk yaşayan bu kişiye karşı empatim yeterli gelmiyor. Yaşadığımız kültürü ve aile yapısını yadsıyarak yapılan yorumlar için de kendinizi üzmeyin. Her daim gönlünüz ferahlıklarla dolsun...

Sevgili konu sahibi. Bu konu kk da unutmayacağım konulardan biri oldu.

Çok modern olduğunu iddia eden bazı kk üyelerinin ne kadar erkekperest olduğunu gördüm.

Acını paylaşıyorum. Annecigini yalniz birakmak istememekte haklısın. Eşin;es olmak şöyle dursun insan olsa elinden geleni yapardi senin için.

Sana kocaman sarılıyorum. Boşanmakla bir yük atacaksin omuzlarından. Eşinin eline düşmeden gerçek yüzünü görmen iyi olmuş.

Allah bu konusaseni anlayabilecek kadar merhamet sahibi olup kalbini daha da kirmayan herkese merhamet sahibi evlatlar, gelinler ve damatlar nasip etsin.

Boş verin siz empatiden bihaber insanları. Allah bundan sonra karşınıza merhametli düzgün bir insan çıkarsın.
Annenize de size de dayanma gücü kalp ferahlığı diliyorum. Bende babamı kaybettim o acıyı yaşayan bilir gerisi lafıgüzaf.

Teşekkür ederim
Bazı evliliklerde zor zamanlarda herkes tek başına takılıp başının çaresine bakıyor demek ki. 7 kat el için bile yapılacak şeyleri eşten beklemeyi garipsemek asıl garip olan şey ama neyse.

Dediğiniz gibi konu sahibinin eşi aynı durumu kendisi yaşasa konu sahibine haber verme zahmetine bile girmezdi, annesini direkt tutup getirirdi eminim. Daha 3. gün böyle bir kavga çıkaracak kadar vicdansız bir adamla empati yapmaya uğraşamayacağım ben de. İsteyen buyursun yapsın.

Teşekkür ederim
Bazı evliliklerde zor zamanlarda herkes tek başına takılıp başının çaresine bakıyor demek ki. 7 kat el için bile yapılacak şeyleri eşten beklemeyi garipsemek asıl garip olan şey ama neyse.

Dediğiniz gibi konu sahibinin eşi aynı durumu kendisi yaşasa konu sahibine haber verme zahmetine bile girmezdi, annesini direkt tutup getirirdi eminim. Daha 3. gün böyle bir kavga çıkaracak kadar vicdansız bir adamla empati yapmaya uğraşamayacağım ben de. İsteyen buyursun yapsın.

Ben sadece neye anlam veremiyorum biliyor musunuz bu adam beni sevmiyor cok net ama biz evlenene kadar neler cektik sevmiyorsa neden evlendi seviyorsa nasıl bu kadar gaddar ve katı olabiliyor yıllarca rol yabailiyormu gercekten insanlar

Ben sadece neye anlam veremiyorum biliyor musunuz bu adam beni sevmiyor cok net ama biz evlenene kadar neler cektik sevmiyorsa neden evlendi seviyorsa nasıl bu kadar gaddar ve katı olabiliyor yıllarca rol yabailiyormu gercekten insanlar
İnsanları normal zamanlarda değil olaylar karşısında tanıyoruz malesef canım

Yani konuda iki haklı insan görüyorum . Duygusal baktığımda konu sahibi çok haklı kendimi adamın yerine koyduğumda adam çok haklı . Bu durumu bizzat bir aile büyüğüm yaşadı o anki duygusallıkla kadının evini kapattılar bir sürü evladın var tabi sırayla bakacaklar dendi . Şu an bir kızının evinde on yıldır yaşıyor kızı psikolojik bunalımda bu işler olayın sicagiyla verilen kararların sonucu hep hüsran oluyor. Kendi adıma konuşuyorum eşim böyle bir teklifle gelse devam eden bu bir buçuk ayı kabul edemezdim çünkü biliyorum bu düzen halini alacak ve ben böyle bir hayatı istemiyorum . Çözümü siz annenizin yanında kalarak bulabilirdiniz belki . Dediğim gibi ben bu durumu daha önce yaşayan çok yakın akrabami gördüm ne o kadın halinden memnun ne de kızı . Olayın sicagiyla hissettikleriniz çok normal ama karşı tarafın da isteğini çok bencilce bulamadım

Biz annemin evini kapatmayacaktık ki sadece ilk zamanlar birbirimize destek olacaktik çünkü hastalik surecinde cok zor gunler gecirdik biz ve ben babamin sadece son on gununde yaninda olabildim bahsettiginiz konuda genelleme yapılamaz bence anneden anneye degisir bu durum benim annem asla öyle oturup kalmazdı ki buna diger kardeslerim musade etmez zaten diger ablalarim eniştelerim paylasamiyodu annemi bizde kalsin diye ben cok etkilendim ve babamdan sonra anneme sarıldım sadece her seyi bir kenara birak benim tarafimdan 11 ay boyunca bir tane insan gecmedi eşiğimden yeri geldi onkoloji doktoru bulamadık antepde onkoloji hastanesi vardi koskoca annemde babamda biz yeni evliyiz diye gelmediler benim ailem fazlasiyla düşünceli gorgulu insanlar annem asla yük olacak biri degildi ki ben onun annesinin bir dedigini yapmayinca bir telefonunu acmayinca kotu gelin oluyodum benim onun ailesine hatta sulalesine ve ona yaptigim davranislar karşısında annemi bir ay yanimda istemem cok cok masumca ve hakli bir istekti emin olabilirsin ben suan yazarken bile kendime yediremiyorum ama bosandigim adami cok seviyordum her konuda her seyden once onun hatrı vardı o mutlu olsun o arada kalmasin o mahcup olmasin düşüncesiyle hareket ettim ailesine bayildigimdan degil karşımdakinden de hayatımın en zor zamaninda ilk defa ailemle ilgili bir istegim oldu benim sevgim o kadar büyüktü ki oyle ufak tefek kirilmalara buralara getirmezdim bile ne kadar canimin yandigini tahmin bile edemezsin

Hiç değmez ayrilmakla en doğru kararı vermişsin sonuna kadar haklısın şuan canın çok acıyor ama zamanla iyi ki diyeceğine eminim tek önerim geçmişe takılma yeni iş ortam yapmaya çalış olabildiğince düşünme ve bir yerden sonra hayatın Di
Üzene girince bir bakacaksın aklına gelmiyecek

Insallah suan en cok istediğim şey bu ben babamin ardindan hayatimda en cok sevdigim ikinci adami da gömdüm gerci ölmüş olsa bu kadar canım yanmazdi heralde mükemmel bir hayal kirikligi olmazdi elimde o zaman

Çok üzgünüm gerçekten senin adına her şeyden önce zaten büyük bir travma insanın babasini kaybetmesi. Bu sürekli olmayacaksa tabi ki eşin kabul etmeliydi. Belki iyi yanından bakmalısın böyle bir aile ile zaten senin de hayatın mahvolacakti belki yaşadığın bu olay sayesinde sende onlardan kurtulmuş oldun

Oyle tabiki babam bu dünyadan giderken bile bana son iyiliğini yapip gitti bu adamdan kurtulmama vesile oldu çünkü isin icinde annem babam olmasa ben bunu yapamazdım sevgim cok fazlaydı hala bugun olmus cok zorlaniyorum her bir aşamasında ama kabullendim artık haketmedigini kendi de ailesi de cok büyük bir ah aldılar onlar düşünsünler bundan sonrasını ne beddua edecegim ne suskunlugumu bozacağım Allaha havale ettim ben ilahi adalet kaçınılmaz çünkü inaniyorum buna cok ornegini gordum

Sizi yürekten tebrik ederim böyle dik bir şekilde durduğunuz için. Olması gereken olmuş böyle bir zamanınızda yanınızda olmayan adam emin olun hayatınızda sadece yer kaplamış olur yük gibi. Kurtulmuşsunuz bu yükten. Bundan sonra hersey gönlünüzce olur inş.

Ben sadece şunu merak ettim.
Yazdıklarınızı çoğunu okudum.
Böyle anlayışlı böyle güzel düşüncelie merhametli bir bayan böyle kaba düşünceli vicdansız bir insanı nasıl tanımaz ve evlenir vallahi buna şaşırdım.eajnde ailside sana ters bir karakter bariz belli niye niye taniyamiyormuaunz bu tipleri yavrum yaa

konunuzu baştan beri okuyorum belki yorumda yaptım unuttum
yapmadıysam aynı fikirle yine yazıyorum;
Öncelikle başınız sağolsun Babanıza Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun sizlere bol sabır dilerim
O eski eş bile denmezde şahsiyet için
onu haklı bulan yorumlar mı var
varsa eğer sizde onun kadar şahsiyetsiz ve vicdansızsınız yada başınıza hiç en yakınınızın ölümü gelmemiş
çok doğru bir karar vermişsiniz
Bugün size en kötü gününüzde yanınızda olmayan annenizi istemeyen kişi hiç bir zaman ne arkanızda olur ne de eş olur size
Denecek çok şey varda
Rabbim kolaylıkla kurtulmanızı nasip etsin bu insan müsveddelerinden...
Size de çok iyi kapılar açsın anneciğinizede

Ne demek ya haklı böyle Bi durumda annesini evinde bir ay ağırlamak istemesi suç mu. Evlat olarak biz ne yapicaz o zaman kocasının canı istemedi rahatsız oldu diye babasının acısını yaşayan annesini kendi kendine mi bıraksın. Koca önemli peki anne? Bence gayette yapılması gerekeni yapmış konu sahibi. Babam öldükten sonra kocamın rahatını mi düşüncem Bi zahmet azıcık rahatsiz olsjn ömür boyu değil ya.

Aynen öyle konu sahibinin eşinden çok adami haklı bulanlara sinirlendim nerdeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…