Hanımlar lütfen tartışmayın daha önce de yazdım herkesin fikri kendini bağlar.
Konuya gelecek olursak isterseniz dün evlenmiş olun, birini sevmiş evlenmişseniz, o arada da annenizi, babanızı, kardeşinizi vb kaybetmişseniz, siz ölüm acısı çekerken evlilik sürenizin bir önemi yok, aslolan sevip evlendiğiniz insana ve onun duygularına ne kadar saygınız olduğudur.
Ben babamı toprağa verirken, annemi bir süre evimde misafir etmek istediğimde bu isteğime olumlu cevap vermese dahi duygularıma saygısızlık yaparak, beni kıra döke karşı çıkan bir eşle devam etmek istemem, çünkü kimse kimsenin anne babasını sevmek zorunda değil ama evlendiği insanın en zor zamanında yanında olmak, onun acısına üzüntüsüne ortak olmak duygularına saygı duymak zorunda, hiçbir duyguya saygısı olmayan, merhametsizce yaklaşan insan yarın eşi bakıma muhtaç olduğunda kedi yavrusu gibi kapı önüne koyar.
Her evlilik için demiyorum ama konudaki adama hiç de empati yapamayacağım çünkü maalesef birçok evlilikte kadın sağlıklı her işi kendi yapıyor, eşinin üstündeki yükü bile alıyor, eş ailesini pohpohluyorsa evlilik yürüyor, kadın bir elden ayaktan düşsün bakalım, ev işi yapamasın, çocuklarına bakamasın, eş ailesini pohpohlayamasın, 3 gün eşinin gönlünü yapamasın o zaman ne oluyor görüyoruz, 3 gün grip olsanız adamlar söyleniyor, bir tas çorba bile yapmayan var, karısı beyin kanaması geçirdi diye bu artık iş görmez deyip hastane köşesinde terk edenler var, kanser oldu diye karısını boşayanlar var, kusura bakılmasın valla ben bazı insan evladı erkekleri hariç tutuyorum ama kendi annelerine gelince evinde istediği süre kadar ağırlayan ama kayınvalidesini veto eden adamlara hak veremeyeceğim, ki adamlar annem bizde kalabilir mi diye sormuyor karısına danışmıyor dahi, biz kadınlara gelince adamların karşısında ık pık annemin gelmesini istiyorum ama ne dersin diyoruz, sonra müşterek hayatta her şey karşılıklı olur lafına rağmen suçlu yine biz oluyoruz.
Bu adamın ailesine de bravo, boşanmanın gerçek nedeni ne diye kadına bir sormamışlar bile, heeep oğulcukları haklı, kendilerine gelince anne babalar, gelin hürmet edecek ama gelinin annesi asla eve gelmeyecek, biraz adalet duygusu olsa, kız annesini düşünüyor böyle zamanlarda aileler birbirine destek olur, eşine annesini 1,5 ay misafir edecek diye mi boşanma davası açıyorsun derlerdi ama okuyoruz görüyoruz işte evli oğulları başka bir kadını evlerine getirince bile gıkları çıkmıyor bazılarının.
Bu dünyaya erkek olarak gelmek varmış, dört dönüm bostan yan gel Osman, ne yapsa haklı nasılsa.