Babama karşı vicdan azabı

Adam düzenini bozmuş sizin için gelmiş oraya. Size yardım eden kişi anneniz olabilir. Babanız anneniz olmadan bir iş beceremiyor olabilir. Ama düzeninin bozulmasını sizin için kabul etmiş.
Sırf bütün gün aynı odada oturuyor diye mi sığdıramadınız adamı eve?

Ben çocuk doğurdum, yardıma gelin.
Sen gel, sen de gel, öbürü gelmesin.
Siz gelenler de benim istediğim odalarda benim istediğim zaman, benim istediğim kadar oturun.
Of bunaldım kalkın gidin. Evimin düzeni bozuldu.

Şey yapsanız nasıl olur acaba; çocuğunuza kendiniz baksanız?

Hayır yanlış anlaşıldım. Doğum yapalı 2 hafta oluyor. Erken doğum riskinden dolayı toplamda 2 aydır beraberiz ama bebiş sonradan vazgeçti zamanında geldi. Ha bugün ha yarın derken toplamda 2 ay

Artik risk kalmadigina gire kendini, bakabilirsiniz ne kadar sakinlik bebekte o kadar iyi olur ,2 cocugumdada lohusaligjmi yanliz geçirdim ustelik bebeklerimin arasi az tek bebeğe raahtlikla bakabilirsiniz

Ara ara forumda yorumlarınıza denk geliyorum. Kısmet bu yorumunuzaymış. Aslında benim vaktim çok kısıtlı. Hem o yüzden hemde nafile uğraşlar vermeyi sevmediğimden yıllardır forumda olmamama rağmen çok az yorum yaparım. Ama ara ara forumu takip ederim. Reelde tanımadan yorumlarından kendisini sevdiğim birkaç üyeden birisiniz. Bu konudaki yorumlarınızı da çok çok beğendim. Aslında çok dar vakitte konuya rastladım. Hepsini okumadan elimden bırakamadım çokta üzüldüm. Yorumlarınız biraz bile olsa beni rahatlattı. Aynı düşünüyoruz. Reelde arkadaşım olsaydınız diye içimden geçti. Muhtemelen çok eğlenirdik. Allah karşınıza sizin gibi iyi, Açıksözlü, fikri hür vicdani hür insanlar çıkarsın

Konu hakkında yorumlanacak çok bir şey yok aslında benim açımdan. Arkadaşlar açık açık, tane tane, Bilal’e anlatır gibi anlatmışlar. Konu sahibini şımarık, iyi niyetten ve vefadan uzak, haksız buluyorum. Başta babanız ve kardeşiniz olmak üzere ailenize üzüldüm. Umarım hatanızın farkına varır ve kendinizi düzeltirsiniz diyemeyeceğim. Hayata pembe gözlüklerle bakmayı bırakalı çok oldu. Yorumlarınızdan halen kendinizi çok haklı gördüğünüz, vicdan dışı davranışınızı savunduğunuz anlaşılıyor. Sadece uyarmak isterim. Allah bebeğinize uzun sağlıklı ömürler versin, siz de bir evlat sahibisiniz. Ve Yaşattığını yaşamak dünyanın en eski yasalarından birdir...

Yumurtadan çık kabuğunu beğenme.
Sizin yüzünüzden içim yandı,ağladım.
Babama yalvarırdık baba ne olur sende otur diye,annem geldiği zaman.Yarım saat zor tutardık.Ahh babam ah ne olurdu otursaydın saatlerce diye çok apladım arkasından.
Yazıklar olsun sizin gibi evlada.Adam zalim,kötü biri olsa,kendi halinde adam yazık ya...

Çocuğunuza kendiniz baksanız,çalışmıyormuşsunuz niye bakamıyorsunuz ki.hadi ilk nirkaç gün insan yardımcı ister ama bir 10 gün sonra eşinle başbaşa olsan daha mantıklı değil mi?annene de yazık hem kocasına bakıyor hem bebek bakıyor yıpranmıştır kadıncağız.baban da evine dönse daha memnun olur zaten.annen yardımcı olsun diye sesini çıkarmıyordur senın için.bir de eve göndermeye kalkmışsın.adam belliki çok zorlanacak ama yine senin için ses etmemiş

Benim annem babam ilk doğumuma birlikte gelmişlerdi. Bizim evimiz büyük olduğu halde ayrı oturma odamız yoktu, yatak odası, salon, mutfak. Hepimiz gün içinde salonda otururduk, bebeği emzirmek için kalkıp yatak odasına giderdim. Bizim yatağımız da yüksek zor olurdu. Ama bu babamın suçu değil. Bazen gündüzleri dışarı çıkardı, o zaman salonda koltukta emzirirdim. İki ay kalıp gittiler. Gidince babamın rahatsızlığı ortaya çıktı, aslında bizdeyken başlamış ama bizi telaşlandırmak istememiş. Gittikten 7 ay sonra, oğlum 9 aylıkken vefat etti. Babanızın kıymetini bilin.

Çok pardon yanlış mı anladım. Bebek iki aylık olduysa kendiniz bakın artk. İkinci doğumda sezeryan. Dört yaşında bı çocuk. On günlük bebekle tek başıma kaldım . Sezeryan bile olsa en fazla iki üç hafta sonra bebeğe tek başına bakabilirsiniz. Ayrıca çok pardon baban batıyor ya sana neden batiyor anlamadım. Adam bütün TV izlemicek de ne yapicak. Bulaşık mi yikasin yemek mi yapsın. Bizde lohusa olduk. Biraz kendi sorumlulugunuzu alın.

Hayır yanlış anlaşıldım. Doğum yapalı 2 hafta oluyor. Erken doğum riskinden dolayı toplamda 2 aydır beraberiz ama bebiş sonradan vazgeçti zamanında geldi. Ha bugün ha yarın derken toplamda 2 ay
Annene deki anne benim yüzümden sizin de düzeniniz bozuldu. Sana yemek yapsın buzluğa atsın. Pogca köfte vs. Nohut fasulye haşlayıp atsın buzluğa yemek yapmasi kolay olur. Taze fasulye ıspanak pişirip sıcak kavanoz a koysun soğuyunca buzdolabı na atın . Bı ay hiç bişey olmaz taze kalır. Artk babamı daha fazla yalnız bırakma anne . Allah razı olsun de. Ozleyince arada gelirsiniz de. Sen bebeğe bak. Eşin de evle ilgilensin

Allah rahmet eylesin. Benim de babam vefat etti. Üç sene olcak ama hala çok taze acısı. Rüyamda görünce sarılıyorum hemen. Rüya olduğunu biliyorum . Uyanmadan hemen sarılıyorum. Keske hayattayken daha çok sarilsaymisim. Konu sahibine bu yüzden çok kızdım. Lohusayken insan hassas oluo. Ama anne baba hayattayken anlasilmiyor kıymeti işte.

Babam yardıma gelmedi. Evde annemsiz kalamadıgı için geldi. Araları çok da iyi değildir Babam için tek sıkıntı yemek. Odadan sadece yemek yemek için yanımıza geliyor
Napsın adam? Bi odada televizyon izlemekten başka aktivitesi olmayan adamın nesi battı bu kadar, çamaşır mı yıkasın yemek mi yapsın ne bekliyorsunuz babanızdan?

Allahım bu kadar tesadüf olmaz tam 7 yıl önce benzer hatta aynı şeyleri yaşadım.. babam gözüme batıyordu zaten lohusa sendromum vardı.babam evine gitsin istiyordum..anneme de söyledim babam da zaten çok meraklı değildi bizde kalmaya arada evine gidiyordu bu kez de annem merak ediyordu onu. kızım doğalı 19 gün olmuşken aniden pıhtı attı babamın beynine ve babamı kaybettim hala içimde yara.. iyi ki babam evind yalnız değildi.. Ve bugun babamı kaybedeli tam 7 yıl oldu.. 29/11/2013.. acısı hala içimde affet beni baba

Sizin babanıza da Allah rahmet etsin. Başınız sağolsun. Ben de bazen rüyamda görüyorum, keşke daha çok görsek.

Şu an emzirdiğinz bebeğnle empati yapın bebeğn sen ,sen annen ,eşinde baban oldğnu düşün nasıl hissederdin ?

Allah rahmet etsin, başınız sağolsun. Benim babam da 7 yıl önce vefat etti. Benim oğlum 9 aylıktı. Akciğer kanserinden, evlerine döndükten sonra teşhis koyuldu, 7 ay sonra vefat etti.

ay bu ayni benim kaynanam
hem annem hem kaynanam geldi doğum yaptigimda
allahim biz annemle sabahliyoruz şirazemiz kaymis kaynanam salona gecmis yavrum saat 9 da yatiyor sabah 9 da kalkiyor biz kalkmadiysak cayi bile koymuyor. masa kurmaya bile yardim etmiyor böyle insan gercekten çok can sıkıyor.
ben anladim sizi annenizde sizde yorgunsunuz o donemde hazir demlenmis bir cay bile buyuk luks degilmi.
gözünüze batmasi bundan.
baska zaman istedigi yerde otursun kalksinda zaten memeler fora gezdiginiz bir donemde hic bir seye hayri dokunmayan erkek ayri bir sıkinti cidden.

Babanın yaptığı belki yanlış ama senin de ağlayıp annene evimin eski düzenini unuttum diye sızlanıp nankörlük yapman da çok yanlış. Annen ne kadar üzülmüştür arada kalmıştır. Ben annenin yerinde olsam kalkar giderim evime ne halin varsa gör diyip. Lohusayım psıkolojısıne sarılıp insanlara saçma saçma kaprısler yapmayın. Sen doğurdun diye o kadın evini cocugunu kocasını mı bıraksın. Gelmişler teşekkür edecegine kurduğun cümle benim bile içime oturdu. Evimin eski duzenini özledim çok ayıp bi cümle olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…