• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babama karşı vicdan azabı

Babanın yaptığı belki yanlış ama senin de ağlayıp annene evimin eski düzenini unuttum diye sızlanıp nankörlük yapman da çok yanlış. Annen ne kadar üzülmüştür arada kalmıştır. Ben annenin yerinde olsam kalkar giderim evime ne halin varsa gör diyip. Lohusayım psıkolojısıne sarılıp insanlara saçma saçma kaprısler yapmayın. Sen doğurdun diye o kadın evini cocugunu kocasını mı bıraksın. Gelmişler teşekkür edecegine kurduğun cümle benim bile içime oturdu. Evimin eski duzenini özledim çok ayıp bi cümle olmuş
Kesinlikle çok doğru 👏

Merhaba. Yeni doğum yaptım annem geldi yardıma ama şöyle bir durum var. Çay suyu bile koyamayan bir babam oldugu için mecbur onunla geldi. Kardeşim de geldi. Liseye gidiyor gün içinde online dersleri var. Hamileliğim riskli oldugu için doğum sonrasıyla beraber toplamda 2 aydır birlikte kalıyoruz ama babam artık bana batmaya başladı. Oturma odasından çıkmıyor. Kardeşim de derste o da diğer odada. Evimde bana eşime anneme yatak odam ve salon kaldı. Annem gerçi hep salonda malum. Ona da çok üzülüyorum kendime ve eşime de. Çünkü hem sabaha kadar bebek bakıyoruz hem de kahvaltı hazırla topla sonra öğle yemeği sonra akşam. 5 kişi haliyle zor oluyor yemek faslı bulaşık faslı. Eşim şimdilik ses çıkarmıyor ama babamın vurdumduymazlıgı onu da rahatsız ediyor. Akşama kadar TV. Yemek için mutfaga geliyor. Arada bebegi seviyor. Gerçekten çok seviyor çocugu. Babamın gitmesini istiyorum ama sonra vicdan azabı çekiyorum. Artık bu sabah hüngür hüngür agladım. Dedim anneme ben evimin eski düzenini unuttum. Bu kalabalık beni boğuyor. Hem emzirdim hem agladım. Çünkü babam gerçekten bebek gibi. Banyoya girerken çamaşırlarını annem hazırlıyor. Annem de arada kalıyor. Babam onsuz yapamaz diye. Kardeşimle yarın eve gideceklermiş. Ama Bi yanım gerçekten çok üzüldü. Kayınvaliden gelse derseniz eger çalışıyor ve virüsten dolayı eşim istemedi ayrıca aram onunla iyi değil. Boşuna vicdanazabı mı çekiyorum kızlar. Siz olsanız ne düşünürsünüz.
İyide annen öyle alıştırmış babanı farkında değil misin?Benim eşimde hazır yemeği ısıtmaya üşenirdi şimdi ben birşey yaparken bende yapabilir miyim diye deniyor hiçbirşey yapmasa sofrayı topluyor yada bulaşığı yıkıyor.Banyoya girerken çamaşır hazırlamak ne demek cidden bu kadarı uç.Benim eşimin ayak tırnaklarını askere kadar annesi kesmiş düşün eşimdeki gelişimi sen annene üzülme baban tamda anneninin olmasını istediği gibi bazı kadınlar böyle ona muhtaç olunmasından haz alırlar şikayetlenir gibi dururlar ama aslında bu hoşlarına gider.Kardeşin erkek mi bilmem ama erkekse muhtemelen babana benziyordur annen öyle yetiştirdiği için...

Anneme söyledim eve mi gitse Babam Bi süre dedim
Çok ayıp olmuş gerçekten vicdan azabı çekmekte haklısın bi helallik al derim.ne yapmışki adamcağız tv izlemekten başka.üzüldüm babanıza ve size.baba siz benim kusurumuza bakma uykusuzluk yorgunluk vs hormonlarım sinirlerim bozuk istediğiniz kadar kalın düzeyinde gönüllerini alın bari.hem sizde rahatlarsınız ruhen.

Size yatak odasıyla salon kalıyorsa +1 oda daha var demektir. Neyinize yetmediki? Kardeşinize üzüldüm ben zaten uzaktan eğitim çocukları yoruyor birde ordan oraya perişan olmuştur çocuk.
Kalabalık beni yoruyor diye ağlamanızı anlayamadım nereden geldiniz ki siz?

Allah rahmet etsin, başınız sağolsun. Benim babam da 7 yıl önce vefat etti. Benim oğlum 9 aylıktı. Akciğer kanserinden, evlerine döndükten sonra teşhis koyuldu, 7 ay sonra vefat etti.
mekanları cennet olsun inşallah Tabbim bizi cennetinde buluştursun babalarımızla..

ay bu ayni benim kaynanam
hem annem hem kaynanam geldi doğum yaptigimda
allahim biz annemle sabahliyoruz şirazemiz kaymis kaynanam salona gecmis yavrum saat 9 da yatiyor sabah 9 da kalkiyor biz kalkmadiysak cayi bile koymuyor. masa kurmaya bile yardim etmiyor böyle insan gercekten çok can sıkıyor.
ben anladim sizi annenizde sizde yorgunsunuz o donemde hazir demlenmis bir cay bile buyuk luks degilmi.
gözünüze batmasi bundan.
baska zaman istedigi yerde otursun kalksinda zaten memeler fora gezdiginiz bir donemde hic bir seye hayri dokunmayan erkek ayri bir sıkinti cidden.

iyi de burada ben bile esitligi savunamayacagim yani dogum yapan bir kadina karsi yardimci olunmasi gereken seyler bir kadin ve erkek icin farklidir. size kayinvalideniz geldiyse yardim etmeliydi bebegin bakiminda ama etmemis okay bu goze batabilir.

konu sahibinin babasi normalde her ise kosturan, ev isi yapan biri degilmis ki. eski kafa insan iste boyle gelmis. konu sahibi yillardir itiraz etmemis simdi mi aklina geldi ben lohusayken babam is yapmiyor diye adami kovmak? ki yazik elinden is gelmiyorsa da adam surekli eve alisveris yapiyormus, torununa oyuncak aliyormus. yazik cidden bu konudaki babayla sizin kayinvalidenizin hic alakasi yok.

bu konu babam anneme hic yardimci olmuyor normal zamanda da diye acilsa bu tepkiler gelmezdi ama onceden umrunda degilken simdi esinin doldurusuna gelip babasini kovmasi mantikli degil.

iyi de burada ben bile esitligi savunamayacagim yani dogum yapan bir kadina karsi yardimci olunmasi gereken seyler bir kadin ve erkek icin farklidir. size kayinvalideniz geldiyse yardim etmeliydi bebegin bakiminda ama etmemis okay bu goze batabilir.

konu sahibinin babasi normalde her ise kosturan, ev isi yapan biri degilmis ki. eski kafa insan iste boyle gelmis. konu sahibi yillardir itiraz etmemis simdi mi aklina geldi ben lohusayken babam is yapmiyor diye adami kovmak? ki yazik elinden is gelmiyorsa da adam surekli eve alisveris yapiyormus, torununa oyuncak aliyormus. yazik cidden bu konudaki babayla sizin kayinvalidenizin hic alakasi yok.

bu konu babam anneme hic yardimci olmuyor normal zamanda da diye acilsa bu tepkiler gelmezdi ama onceden umrunda degilken simdi esinin doldurusuna gelip babasini kovmasi mantikli degil.
hayir ben babasıni kovmasini kesinlikle savunmuyorum zaten.
sadece lohusa ve yeni dogum yapmis bayanin yaninda erkek bulunmasını hoş bulmuyorum babasıda olsa kayinbabasida olsa.
is yapsin temizlik yapsin her ise koşsunda demiyorum tabi ama madem gittiniz cümbür cemaat hic degilse sabah kalkinca insan bir çay koyabilir en azindan diye düşünuyorum
bir cay koyabilmek icin buyuk cabalar sarfetmeye gerek yok.
insan yeni dogum yaptigi haftalar cidden insan yükü kaldıramıyor ama herşeye ragmen yinede kovmak hoş değil
kovma konusunda hic bir yorum yapmadim zaten.
sadece bayanin gozune batan seyin aslinda o donemde herkesin gozune batacak sey oldugunu soylemeye calistim.

hayir ben babasıni kovmasini kesinlikle savunmuyorum zaten.
sadece lohusa ve yeni dogum yapmis bayanin yaninda erkek bulunmasını hoş bulmuyorum babasıda olsa kayinbabasida olsa.
is yapsin temizlik yapsin her ise koşsunda demiyorum tabi ama madem gittiniz cümbür cemaat hic degilse sabah kalkinca insan bir çay koyabilir en azindan diye düşünuyorum
bir cay koyabilmek icin buyuk cabalar sarfetmeye gerek yok.
insan yeni dogum yaptigi haftalar cidden insan yükü kaldıramıyor ama herşeye ragmen yinede kovmak hoş değil
kovma konusunda hic bir yorum yapmadim zaten.
sadece bayanin gozune batan seyin aslinda o donemde herkesin gozune batacak sey oldugunu soylemeye calistim.
O zaman annesini çağırmayacak Belli ki babası annesine bağımlı biri ve evinin düzeni bozuluyor eşi gidince. konu sahibinin yaptığı bencillik. Kaç yaşındaki insanları yerinden yurdundan edip üstüne bir de herkesten kendine hizmet etmesi bekliyor. annesi neden gözüne batmıyor çünkü annesi hizmet ediyor

O zaman annesini çağırmayacak Belli ki babası annesine bağımlı biri ve evinin düzeni bozuluyor eşi gidince. konu sahibinin yaptığı bencillik. Kaç yaşındaki insanları yerinden yurdundan edip üstüne bir de herkesten kendine hizmet etmesi bekliyor. annesi neden gözüne batmıyor çünkü annesi hizmet ediyor
beklentiler ve niyetde önemli tabi bu konuda.
yani iş göruyosan gör görmuyorsan kalk git durumu hoş degil.

babada değişik allah korusun anneye bir şey olsa adam sanki hayatini idame ettiremeyecek.

babada değişik allah korusun anneye bir şey olsa adam sanki hayatini idame ettiremeyecek.
İşte konu o değil. Konu babanın evde fazlalık görülmesi. ne acı ki baba hissetmiş durumu da evime döneceğim demiş :(

Bende toplamda riskli hamilelik cogul gebelik derken 2 sene birlikte yasadim kv kpder ile.. ama yardimci oluyor diye minnettardim yani siz biraz bunalmissiniz galiba..ki ben yalnızlığı sevmeme rağmen idare etmistim. Siz biraz toparlandiniz sanirim ondan fazla geliyor .. uzun yoldan mi geldiler yoksa evlerine gecebilirler annen de günü birlik gelebilir

1-2 hafta daha idare edin, hep beraber dönsünler evlerine. İnsanlarında düzeni bozulmuş, sizin de rahatınız kaçmış. Artık kendi başınıza halledebilirsiniz bence.

İşte konu o değil. Konu babanın evde fazlalık görülmesi. ne acı ki baba hissetmiş durumu da evime döneceğim demiş :KK43:
Ya arkadaşlar okuyorum günlerdir de. Senaryolar dönmüş. Babamı kovmadım. Anneme gitse mi acaba biraz dedim. Kardeşimin de dışarıda işi oldugu için biz gidelim dedi babam da tamam dedi. Babamın haberi bile yok gitse dediğimden. Millet saldırmaya yer arıyor. Tüm her şeyi detaylıca yazamadım. Uydurup uydurup durmuş bazıları.

Ya arkadaşlar okuyorum günlerdir de. Senaryolar dönmüş. Babamı kovmadım. Anneme gitse mi acaba biraz dedim. Kardeşimin de dışarıda işi oldugu için biz gidelim dedi babam da tamam dedi. Babamın haberi bile yok gitse dediğimden. Millet saldırmaya yer arıyor. Tüm her şeyi detaylıca yazamadım. Uydurup uydurup durmuş bazıları.
Kardeşim de bilmiyor ayrıca babama gitse dediğimi. Tamamen anne kız konuşması ve anlık Bi olaydı

Back