• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babama karşı vicdan azabı

Rabbim bencil evlattan ne çok korkuyorum.

Erken doğum riski için annenizin gelmesi iyi oldu ama keşke hiç düzeninizin bozulmayacaği bir düzende gelebilseydi ahhh!

Yemek temizlik hizmet görüp yatmaya evine gidebilseydi mesela.

Babam eve mi gitseydi demissiniz ya ben olsam tüm aile toplanıp gider telefonlarınıza bile çıkmazdım.

Rabbim bencil evlattan ne çok korkuyorum.

Erken doğum riski için annenizin gelmesi iyi oldu ama keşke hiç düzeninizin bozulmayacaği bir düzende gelebilseydi ahhh!

Yemek temizlik hizmet görüp yatmaya evine gidebilseydi mesela.

Babam eve mi gitseydi demissiniz ya ben olsam tüm aile toplanıp gider telefonlarınıza bile çıkmazdım.

Bu bile yanlis degil mi?
Tamam kizimin erken dogum riski olsa ben de elimden geldigince yardimci olurum , ama bahsrttigin gibi yemek temizlik hizmet gormek kac yasinda kadin icin fazla değil mi?
Neticede o evde bir de "koca" var , bir zahmet o yapsin temizliği vs de
Evlat da olsa belli bir yasin ustundeki insanlardan bu kadar beklentiye girilmesi bana cok yanlis geliyor , gencecik adam yan gelip yatsin benim annem ev temizlesin saka gibi

Merhaba. Yeni doğum yaptım annem geldi yardıma ama şöyle bir durum var. Çay suyu bile koyamayan bir babam oldugu için mecbur onunla geldi. Kardeşim de geldi. Liseye gidiyor gün içinde online dersleri var. Hamileliğim riskli oldugu için doğum sonrasıyla beraber toplamda 2 aydır birlikte kalıyoruz ama babam artık bana batmaya başladı. Oturma odasından çıkmıyor. Kardeşim de derste o da diğer odada. Evimde bana eşime anneme yatak odam ve salon kaldı. Annem gerçi hep salonda malum. Ona da çok üzülüyorum kendime ve eşime de. Çünkü hem sabaha kadar bebek bakıyoruz hem de kahvaltı hazırla topla sonra öğle yemeği sonra akşam. 5 kişi haliyle zor oluyor yemek faslı bulaşık faslı. Eşim şimdilik ses çıkarmıyor ama babamın vurdumduymazlıgı onu da rahatsız ediyor. Akşama kadar TV. Yemek için mutfaga geliyor. Arada bebegi seviyor. Gerçekten çok seviyor çocugu. Babamın gitmesini istiyorum ama sonra vicdan azabı çekiyorum. Artık bu sabah hüngür hüngür agladım. Dedim anneme ben evimin eski düzenini unuttum. Bu kalabalık beni boğuyor. Hem emzirdim hem agladım. Çünkü babam gerçekten bebek gibi. Banyoya girerken çamaşırlarını annem hazırlıyor. Annem de arada kalıyor. Babam onsuz yapamaz diye. Kardeşimle yarın eve gideceklermiş. Ama Bi yanım gerçekten çok üzüldü. Kayınvaliden gelse derseniz eger çalışıyor ve virüsten dolayı eşim istemedi ayrıca aram onunla iyi değil. Boşuna vicdanazabı mı çekiyorum kızlar. Siz olsanız ne düşünürsünüz.
Probleminizi anlamadim gercekten. Bir Odada sadece bir Kisi oturabilir diye bir Kural mi var? Neden size sadece yatak odasi ve salon kaliyor? Girip beraber oturamiyor musunuz babanizla?

Tam olarak Adamdan ne bekliyorsunuz anlamadim? Camasirmi yikasin temizlikmi yapsin? Anneniz yardimci oluyor zaten. Adam Televizyona bakmasa sizin icin ne degisecek? Adam yabanci bir yerdeyse ne yapsinki baska?

Gercekten bir Anne Baba 10 Tane cocuga bakabilirmis ama 10 Tane cocuk Anne babaya bakamazmis. Allah babanizi elden ayaktan düsürmesin.

Bu bile yanlis degil mi?
Tamam kizimin erken dogum riski olsa ben de elimden geldigince yardimci olurum , ama bahsrttigin gibi yemek temizlik hizmet gormek kac yasinda kadin icin fazla değil mi?
Evlat da olsa belli bir yasin ustundeki insanlardan bu kadar beklentiye girilmesi bana cok yanlis geliyor , gencecik adam yan gelip yatsin benim annem ev temizlesin saka gibi
Yeni moda bu sanırım. Çocuk yapayım ama anne baba baksın hatta bakmak zorunda olsun. Çocukları evlendirdik artık rahat edelim dedikleri zamanda pat torun çıkıyor. Bana göre bencillikten başka bir şey değil

Bu bile yanlis degil mi?

Annemi yanımda sadece manevi destek olarak istedim.

Temizliği sallamam. Olduğu kadar diyen bir tipim.
Eşim süpürsün ben tuvaleti yıkarım yeter diye geçirirdim kritik zamanı.

Yemekse yumurta kir makarna ye. Biraz dışardan idare edilir..

Aile böyle zamanlar için var bence.
Onlar da evlâdı olarak bizden beklentide olacak biz de onlardan.
Ama bu bencilce her şey istedigimiz gibi olsun şımarıklığı yapabileceğimiz anlamına gelmiyor.

Ailecek düzen bozup 2 ay damat evinde kalmak eminim onların da hoşuna gitmemiştir.
Iki torun sevcem diye çekilmez bu.
Evladımızın bize ihtiyacı var madem napalim demişlerdir.

Ama işte bir takım prensesler bu mantıklı çıkarıma varamıyor.
Hep onların arzuları..

Yeni moda bu sanırım. Çocuk yapayım ama anne baba baksın hatta bakmak zorunda olsun. Çocukları evlendirdik artık rahat edelim dedikleri zamanda pat torun çıkıyor. Bana göre bencillikten başka bir şey değil

Bence de bencillik , mesela benim ilk cocugum dogdugunda annem calisiyordu zaten hicbir beklentim yoktu , ikincisine hamile kaldigimda annem emekliydi , ben bakmam cocuga sakin boyle bir beklentiye girme dedi , zaten yoktu oyle bir beklentim ama ikinci dogdu , bakici problemi vs yasadim her seferinde annem sagolsun geldi ilgilendi bakicinin basinda durdu , annem sonucta cok acil bir durumda hicbir zaman yalnız birakmadi beni ama bende ona hicbir zaman gel evimi temizle , yemegimi yap , cocuguma bak , bana bak demedim , bana cok absurt geliyor bu kadari

Bende cocuklarima hep derim , ölene kadar arkanizdayim , ne zaman başınız sıkışsa ilk kosup geleceginiz kisi ben olmaliyim ama bu demek degil ki 60 yasindayken sirf cocuk dogurdu diye gidip tum gun temizlik , yemek, bebek bakimi vs yapiyim ben gencken bile bunlari yapmadim yasliligimda mi yapacagim

Su anda bile 42 yasindayim esim 49 yurtdisinda oldugumuzda evimizi beraber temizliyoruz hayatta tek basima yapamam hele torun sahibi oldugumda hic yapamam

Rabbim nasip ederse ikizlerim olacak annem yanımda olcak ama ben 20 gün içinde toparlarım gerisini hallederim diye düşünüyorum ,sezeryandan dolayı sorun yaşayabilirim en fazla .. biran önce kendi işinizi kendiniz yapın düzeninizi kurun Azcık cesur olun..

Yeni doğum yapanların sulaleyi yardıma çağırması bana çok saçma geliyor. O çocuğun sadece anneye ihtiyacı var,annenin de sadece evi çekip çevirmesine yardım edecek kocasina ihtiyacı var ,hepsi bu.
Çocukla sessiz, huzur içinde bir başına bir rutin kur işte,o sana alışsın,sen ona alış...
Ama bizim millette adet olmus. Hem çok haz etmedikleri annelerini,kaynanalarini, görüncelerini çağırıyorlar. Çoğunun yarardan çok zararı oluyor, evde gereksiz gürültü,gereksiz kalabalık,gereksiz alinganliklar,devamlı bir 'sutun yetmiyor,bu bebek aç' cümleleriyle anneliginin sorgulanması, kitaplardan-internetten okuyup yapmak istediğin şeylerin ciddiye alinmamasi...sonra lohusanin canına tak ediyor, gelsin kavgalar kuslukler...
Üstelik cumbur cemaat bir kadin ordusu bebeğe bakarken baba ister istemez dişlaniyor,çocuktan uzaklaşıyor...
Oysa ne gerek var ki?
Benim annem de otuz sene önce kimseyi cagirmamis, bazen babam değiştirmiş altimizi,bazen babam yikamis, bazen babam yemekleri yapmış, bazen babam hava aldırmaya çıkarmış...bir şekilde idare etmişler. Ablam da sezAryan olduğu halde bir gün bile kimseyi istemedi yanında,o da kocasıyla süreci stressiz bir sekilde atlattı.
Ama çevremdeki anasını danasini,kaynanasını çağıran neredeyse herkesin evi bir kaos, hepsinde bir sinir harbi...
Gereksiz bir şey bence. inşallah insanlar farkına varirlar ,bunun gereksizligini...
Sizin konuya gelince babanıza neden açıyorsunuz ki? Engelli değil, bir ozuru yok. Bırakın da kendi başınin çaresine bakmayı öğrensin. Allah korusun annenizin başina bir şey gelrise nasıl kendisini idame ettirecek,çay koymayı bilmeyen adam? Sizin yanınıza mi tasinacak hemen evlenecek kadın mı arayacak? Belki de hayırlısı budur, bir şeyleri öğrenmek için eline bir fırsat geçti işte.
Hiç uzulmeyin.

Nekadar bencil bir insansiniz anneniz size bakmak icin kardesini ve kocasini birakmak zorundami? Herkesin evinin bir duzeni var hem yatdim etsinler hem benim istedigim gibi olsun utanmadinizmi ya babam gitsin derken.

Yeni doğum yaptım annem geldi yardıma

Çay suyu bile koyamayan bir babam oldugu için mecbur onunla geldi. Kardeşim de geldi. Liseye gidiyor gün içinde online dersleri var. Hamileliğim riskli oldugu için doğum sonrasıyla beraber toplamda 2 aydır birlikte kalıyoruz

Oturma odasından çıkmıyor. Kardeşim de derste o da diğer odada. Evimde bana eşime anneme yatak odam ve salon kaldı.

Çünkü hem sabaha kadar bebek bakıyoruz hem de kahvaltı hazırla topla

Eşim şimdilik ses çıkarmıyor ama babamın vurdumduymazlıgı onu da rahatsız ediyor. Akşama kadar TV. Yemek için mutfaga geliyor.

Banyoya girerken çamaşırlarını annem hazırlıyor. Annem de arada kalıyor. Babam onsuz yapamaz diye.
okurken aman yarabbim dedim... inananamıyorum size gerçekten.

babanızın anneniz olmadan iş yapıp yapmaması sizi İLGİLENDİRMEZ. onlar yıllardır böyle bir düzen içinde yaşamışlar ve şu an sırf SİZİN için herkes düzenini bozup sizin evinize gelmiş. yani sanki keyfi yatılı misafirliğe gelmişler gibi davranıyorsunuz da, onlar da MECBUREN gelmişler sizin evinize. bu yüzden insanların yerleşik düzenini SİZ bozmuş olduğunuz için sesinizi çıkaramazsınız maalesef,kusura bakmayın.

SİZİN olan bebeğe ne anneniz ne de bir başkası bakmak zorunda değil. anne ve babaların böyle bir zorunlulukları yok,insanlara emrivaki yapmayın. eğer size destek oluyorlarsa minnet duyun,mutlu olun. çocuk yaparken anne babanıza mı sordunuz,onlara güvenerek mi yaptınız?

eşinizinki de kusura bakmayın ama ayrı terbiyesizlik. eşiniz KENDİ evinin işini yapıyor, KENDİ çocuğuna bakıyor. kayınpederinden ne bekliyormuş pardon? adam zaten yeterince alışveriş yapıyormuş. etliye sütlüye karışmayıp bir kenarda oturuyormuş,daha ne yapsın? yer mi silsin,yemek mi yapsın? bu ne terbiyesizlik yahu! eşim de ses çıkarmıyor şimdilikmiş! herkes sizin için seferber mi olsun yani?!

sen hem tüm düzenini boz 2 ay evinden ayrıl,hem de damadın KENDİ çocuğuyla ilgilenmekten bıktı diye trip çek!
ben değil babamdan iş beklemek, ondan zerre rahatsız olmam,olamam. babam ya,canım, en güvenli,güçlü dağım. gelsin yanımda dursun bana yeter.

üzgünüm ama sizinki biraz şımarıklık,herkes sizin etrafınızda 4 mü dönmeli, sizinle mi ilgilenmeli?

eşim bana değil ağzıyla söylemek, en ufak bir imada dahi bulunsa pişman ederdim onu. yumurtası sizden spermi eşinizden olan çocuğa sizden başkası bakmak zorunda değil.

sırf kendinize yetemiyorsunuz diye sizin için oraya gelen insanlara böyle davranamazsınız. çok ayıp,vallahi yazdıkça sinirleniyorum.

hele bir yorumda sabah uyanıp bizi bekliyor,çay suyu bile koymuyor yazmışsınız... siz babanızdan hizmet bekliyorsunuz zannedersem? sizin için sizin evinize gelen insanların varlığından rahatsız olup bir de onlardan hizmet bekliyorsunuz...

ben babanızın yerinde olsam çok gücenirdim bir daha da asla o eve gelmezdim. annenizin de yerinde olsam kendi kocamı böyle ezdirmeyip o evi terk ederdim....

gerçekten inanılmazsınız...

çocuğunuzu sağlıkla büyütün inşallah... ancak çok çok haksızsınız bu konuda,üzgünüm...

"Eşim şimdilik ses çıkarmıyor" demissiniz. Neye ses çıkaracak, anlayamadım.
Ben mi çok kötü bir eşim bilmiyorum ama babam çocuğum olmuş diye bize gelmiş olsa ve eşim babamın b'sini ağzına alamaz.
Babanız içinde bir fedakarlık
sizde yaşıyor olmak, annenizle birlikte kendi evinde rahat rahat kahvesini yudumluyor olabilecekken.
Bence babanızın gönlünü almalısınız. Allah evladinizi analı babalı büyütsün.
hay şunu yazan elleriniz dert görmesin e mi! :KK200:

vallahi burada ben o babanın yerine için için deliriyorum şu an!

okurken aman yarabbim dedim... inananamıyorum size gerçekten.

babanızın anneniz olmadan iş yapıp yapmaması sizi İLGİLENDİRMEZ. onlar yıllardır böyle bir düzen içinde yaşamışlar ve şu an sırf SİZİN için herkes düzenini bozup sizin evinize gelmiş. yani sanki keyfi yatılı misafirliğe gelmişler gibi davranıyorsunuz da, onlar da MECBUREN gelmişler sizin evinize. bu yüzden insanların yerleşik düzenini SİZ bozmuş olduğunuz için sesinizi çıkaramazsınız maalesef,kusura bakmayın.

SİZİN olan bebeğe ne anneniz ne de bir başkası bakmak zorunda değil. anne ve babaların böyle bir zorunlulukları yok,insanlara emrivaki yapmayın. eğer size destek oluyorlarsa minnet duyun,mutlu olun. çocuk yaparken anne babanıza mı sordunuz,onlara güvenerek mi yaptınız?

eşinizinki de kusura bakmayın ama ayrı terbiyesizlik. eşiniz KENDİ evinin işini yapıyor, KENDİ çocuğuna bakıyor. kayınpederinden ne bekliyormuş pardon? adam zaten yeterince alışveriş yapıyormuş. etliye sütlüye karışmayıp bir kenarda oturuyormuş,daha ne yapsın? yer mi silsin,yemek mi yapsın? bu ne terbiyesizlik yahu! eşim de ses çıkarmıyor şimdilikmiş! herkes sizin için seferber mi olsun yani?!

sen hem tüm düzenini boz 2 ay evinden ayrıl,hem de damadın KENDİ çocuğuyla ilgilenmekten bıktı diye trip çek!
ben değil babamdan iş beklemek, ondan zerre rahatsız olmam,olamam. babam ya,canım, en güvenli,güçlü dağım. gelsin yanımda dursun bana yeter.

üzgünüm ama sizinki biraz şımarıklık,herkes sizin etrafınızda 4 mü dönmeli, sizinle mi ilgilenmeli?

eşim bana değil ağzıyla söylemek, en ufak bir imada dahi bulunsa pişman ederdim onu. yumurtası sizden spermi eşinizden olan çocuğa sizden başkası bakmak zorunda değil.

sırf kendinize yetemiyorsunuz diye sizin için oraya gelen insanlara böyle davranamazsınız. çok ayıp,vallahi yazdıkça sinirleniyorum.

hele bir yorumda sabah uyanıp bizi bekliyor,çay suyu bile koymuyor yazmışsınız... siz babanızdan hizmet bekliyorsunuz zannedersem? sizin için sizin evinize gelen insanların varlığından rahatsız olup bir de onlardan hizmet bekliyorsunuz...

ben babanızın yerinde olsam çok gücenirdim bir daha da asla o eve gelmezdim. annenizin de yerinde olsam kendi kocamı böyle ezdirmeyip o evi terk ederdim....

gerçekten inanılmazsınız...

çocuğunuzu sağlıkla büyütün inşallah... ancak çok çok haksızsınız bu konuda,üzgünüm...
Bu konuda benim de en kızdırın eşim ses çıkarmıyor denilmesi oldu. Ne bekliyorlar adamdan? Kız vefasiz olunca adam her şeyi söyler. Kesin istediği gibi tv izleyemedi ondan söylenmiştir beyefendi.

Resmen örnek olacak bir konu.
Gereğinden fazla fedakarlık kimseye yapmıcaksın işte. Kendi evladına bile.
Evladının güzel ve zor zamanında destek olmaya gelmiş adam ama gördüğü muameleye bak. Eminim oda bayılmıyordur sizin daracak evinizde bi koltukta akşama kadar vakit geçirmeye.
Dır dır eden, bağırması çağırması bitmeyen bir baba olsa anlayacağım ama konu sahibin derdi niye boş boş oturmuş, bir çay suyu bile koymuyorsa ne işe yariyormuş.
Sizin 2 haftalık bebek nasıl bişey
Canavar falanmı 4 kişi bakamiyorsunuz?
Umarın annenin vicdanı sizinkinden daha yumuşaktır, eşini tek başına yollamamıştır. Yollasada inşallah tez zamanda oda döner. Kendi başınıza bakarsın çocuğuna. Eşinde çay suyu koysun bir zahmet. Yada çağırın kv kp birazda onlar gelip ilgilensinler. Torun onlarında torunu. Kp belki temizlikte yapar boş boş oturmaz.

Back