Babama ayıp ettik mi? Sosyal medyada fotoğraf paylaşma konusu.

2. Bir msj daha attim bir kaç yıla kreşe başladığında böyle kontrol edemeyeceksiniz ki
Fikirlerinizi yine paylasmalisiniz ama sildirme kısmı bana fazla geldi, her zaman yüzde yüz kesinlik yoktur

2. Bir msj daha attim bir kaç yıla kreşe başladığında böyle kontrol edemeyeceksiniz ki
Fikirlerinizi yine paylasmalisiniz ama sildirme kısmı bana fazla geldi, her zaman yüzde yüz kesinlik yoktur

Almanyada kresde ve okulda herhangi bir yerde paylasmak icin ebeveynin imzasi gerekli. Yani Türkiyede kresler ve okullar kafalarina göre paylasabiliyorsa oda bir sorun bence

Almanyada kresde ve okulda herhangi bir yerde paylasmak icin ebeveynin imzasi gerekli. Yani Türkiyede kresler ve okullar kafalarina göre paylasabiliyorsa oda bir sorun bence
Bu imzayı vermeyen ailelerin çocuklarının ötekileştirilip, etkinlik yaparken dışarıda bırakıldığına dair birsürü haber dolaşmıştı birara.

Iyi yapmissiniz.
Babanuzin listesinde eve gelen tamirci de olabilir, samimi oldugu bir esnaf, askerlik arkadasi vs vs... sizin yakin olmadiginiz guvenemeyeceginiz kisiler olabilir. Sizin karariniza saygi duymak zorundalar.
Sosyal medya kullanmiyorum ama kullandigim donemde de bebeklerle fotografimi koymazdim. Simdi zaten internete fotograf koymak tamamen sacma geliyor.

Bu imzayı vermeyen ailelerin çocuklarının ötekileştirilip, etkinlik yaparken dışarıda bırakıldığına dair birsürü haber dolaşmıştı birara.
Su açidan normal değil mi, ailelerin 18i foto istiyor, 2 aile fotoda, videoda çocuğunun arka planda görülmesinden bile rahatsiz. Hatta imza atmış istemiyorum diye. Kreş de kendi sayfasindan her gün her çocuğu paylasan kreslerden (neredeyse hepsi gibi) , ve o 18 aileden bazıları sık sık 'neden benim cocgumu etkinlik yaparken atmadiniz' diye darlayan, daha çok foto isteyen kesimden.
Story paylasma işini zaten görevi halka ilişkiler, sosyal medya uzmanligi olan kişiler yapmıyor,yardımcı öğretmenler onca işin arasında paylasiyor.
Tüm doneler birleşince foto istenmeyen çocuğun toplu etkinliklerde kameradan kirpilacak kadar kenarda olmasi gerekir ki aileleri 'geri planda çocuğum cikmis' diye kavga çıkarmasın.
Ne yapacak yani öğretmenler...

Herkesin kendi çocugu ama bu kadar kisilarak büyüyen çocuklar çok değil on yıl sonra tiktok benzeri sosyal medyada dans videoları çekip çekip atacaklar yeni kuşak modası böyle.
O yüzden çok da kasmaya gerek yok bence.

Ben çok üzülüyorum her şeyi büyük mesele haline getirip gerginlik çıkartan annelerin çocuklarına. Böyle ince eleyen sık dokuyan, uçan kuştan duyar kasan bir annem olsun istemezdim ki benim annem de bir doksanlar annesine göre aşırı fazla endişeli, kendince doğru bildiği kurallara sahip. Beni çok yorardi yani
Keşke kendi halime salsaydi, eminim daha rahat, daha keyifli bir çocukluğum olurdu

Bunu da yanlış buluyorum. Sınıfta öğretmen çocuğu gözlemleyecek, etkinlik yapacak, kazanımları yönetecek ama maalesef yapamıyor çünkü tek tek çocukların fotosu çekilmesi gerek.. hem vakit kaybı hem verimsiz bir süreç.
Ben ince eleyip sık dokuyan bir insanım ve sanırım anneliğim de böyle. Kurallarım var. Bence burada en önemli konu karara saygı duymak.

Oha. Bana imzayi vermeseniz cocugunuz bazi karelerde olmayabilir denildi. Simdi 4 sene icinde öyle bir durum ile karsi karsiya gelmedik. Bizim kresin sahsi instagram sayfasi zaten yok. Ilk okulun internet sayfasi var ama resimleri indirmeye calissan bile cocuklarin yüzü net gözükmüyor.

Evet bu konuyu ben de anne olmadan önce böyle düşünürdüm fakat o şekilde kötü kullanımlara fırsat vermemiş olduğumu düşünüyorum. Elini kolunu göstermek beni rahatsız etmiyor.

Evet bu konuyu ben de anne olmadan önce böyle düşünürdüm fakat o şekilde kötü kullanımlara fırsat vermemiş olduğumu düşünüyorum. Elini kolunu göstermek beni rahatsız etmiyor.
Sadece eli,kolu mu çıkıyor yani? Yoksa sadece yüzünü kapatıp geri kalan her yeri fotoğrafta çıkıyor mu?

Çalıştığım bir kolejde şöyle bir yöntem uyguluyorduk; ailesi izin veren çocukların topluca fotoğrafı çekiliyordu. Sonra ailesi izin vermeyen çocuklar da tek tek grup fotolarına eklenip aynı pozdan çekiyorduk. Aşırı yorucu bir süreçti. Neyse sonra kolej velilerle fotoğraf paylaşmayı bıraktı. Siz kazanımları zaten göreceksiniz, etkinliklerini portfolyosunda göreceksiniz diyorlardı. Bence bu daha hayırlı oldu.

Babannemin ölüm döşeğindeki son anları kuzenim tarafından paylaşıldı
Babamda yiğenine "bu etik değil çok üzülüyoruz paylaşımı sil"dedi
Bu kadar olmamalı kuzenimin yaptığı paylaşımı doğru değil lakin keyifli bir etkinlik mutlu bir an paylaşmada pek bir sakınca yok bana göre

Ayıp olcak bisey yok guzellikle rica etmişsin. Binbir türlü pislik insan var cocugun aile buyuklerinin hesabindan takibini yapip cocugu kaçıran mi dersin, sapık pedofililer mi dersin, o videolari alıp espri malzemesi yapan mallar mi dersin gırla. Cocuklari böyle paylaşmak cok aşırı saçma tamamen haklısın üstelik onun da rizasinin olmasi gerektiğini dusunecek kadar ince ruhlu bi insansin ben seni çok takdir ettim.

Sadece eli,kolu mu çıkıyor yani? Yoksa sadece yüzünü kapatıp geri kalan her yeri fotoğrafta çıkıyor mu?
Öyle yüzüne emoji koyup tüm vücudunu paylaşmıyorum. Bu bana da saçma geliyor. Yaptığımız etkinlikleri, oynadığımız oyunları paylaşırken eli kolu ayağı kadraja girebiliyor. Bu anlamda yönettiğim bir blog sayfam var, orada bu şekilde paylaşıyorum.

Hmm o zaman tamam

Size göre öyle . Ama çalışan pek çok annenin iş yerindeki en büyük motivasyonu fırsat buldukça kreşin storylerini açıp çocuğunun ne yaptığına bakmak.
Tabii ki kurallara saygı, ilk mesajımda da dedim, yeğenim ilkokula başlayacak neredeyse ,ailesi istemediği için tek bir fotosunu bile paylasmadimz beraber etkinliklere vs de gitsek. Fikir bana saçma da gelse herkesin ömrü boyunca belki bir çocuğu olacak, onu da gonlunce büyütsün taraftariyim.
Bir başka arkadaşımın çocuğuna kesinlikle yanlış bulduğum halde YouTube açıyorum, yesin diye çikolata veriyorum mesela. Neden? Çünkü annesi öyle yetistiriyorsa bana ne.
Ama yüzde yüz eminim, sizin çocuğunuz da bu hallerinizden memnun buyumeyecek.
Doksanlarda ve mahallede oturduğumuz halde herkes sokaktayken annem bizi salmazdi mesela 'türlü türlü insan var/ araba çarpar/ çingeneler kaçırır/organ kaçakçısı var/ onlar küfür ediyorlar/ sokak çocuğu musun sen' gibi argumanlarla.
Herkes TV izlerdi , bize yasaktı (ki ben küçücük çocukların mal gibi TV karsisina koyulmasina son derece karşıyım) . Okulda insanlar birbirine rosalindanin gelinliği, asmalı Konak sahnesi falan anlatırdı, hiç o sohbetlere giremez,dislanirdim. Annem 'dadi' izlememize bile izin vermezdi.
Ya da ne bileyim, mayonez ketçap kola yasaktı, okul gezilerine göndermezdi, 'cocuklar erken yatar' diye mahalleli çocukların hala dışarda oldugu saatte bizi yatağa gönderirdi.
İnce eledi, sık dokudu, sakındı etti, stres oldu bilmemne...
Neye yaradi yani?
Koca bir hiç:)
Babanizin video paylaşması bile sizde bu kadar panik yaratıyorsa kızınızın hiç kolay bir çocukluğu olmayacağına eminim.
Bir de bu açıdan düşünün bence

Bizim burda resimler acik platformlarda paylasilmiyor. Ailelere gönderiliyor link olarak. WhatsApp grubumuzda anneler kendi aralarinda sosyal medyada paylasmama konusunda anlasmisti. Simdiye kadar birinin gidip bu konuda ögretmenleri rahatsiz ettigine sahit olmadim. Türkiyede galiba kesler ve okullar bu konuda daha farkli

Ben de rahatsız olurdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…