Size göre öyle . Ama çalışan pek çok annenin iş yerindeki en büyük motivasyonu fırsat buldukça kreşin storylerini açıp çocuğunun ne yaptığına bakmak.
Tabii ki kurallara saygı, ilk mesajımda da dedim, yeğenim ilkokula başlayacak neredeyse ,ailesi istemediği için tek bir fotosunu bile paylasmadimz beraber etkinliklere vs de gitsek. Fikir bana saçma da gelse herkesin ömrü boyunca belki bir çocuğu olacak, onu da gonlunce büyütsün taraftariyim.
Bir başka arkadaşımın çocuğuna kesinlikle yanlış bulduğum halde YouTube açıyorum, yesin diye çikolata veriyorum mesela. Neden? Çünkü annesi öyle yetistiriyorsa bana ne.
Ama yüzde yüz eminim, sizin çocuğunuz da bu hallerinizden memnun buyumeyecek.
Doksanlarda ve mahallede oturduğumuz halde herkes sokaktayken annem bizi salmazdi mesela 'türlü türlü insan var/ araba çarpar/ çingeneler kaçırır/organ kaçakçısı var/ onlar küfür ediyorlar/ sokak çocuğu musun sen' gibi argumanlarla.
Herkes TV izlerdi , bize yasaktı (ki ben küçücük çocukların mal gibi TV karsisina koyulmasina son derece karşıyım) . Okulda insanlar birbirine rosalindanin gelinliği, asmalı Konak sahnesi falan anlatırdı, hiç o sohbetlere giremez,dislanirdim. Annem 'dadi' izlememize bile izin vermezdi.
Ya da ne bileyim, mayonez ketçap kola yasaktı, okul gezilerine göndermezdi, 'cocuklar erken yatar' diye mahalleli çocukların hala dışarda oldugu saatte bizi yatağa gönderirdi.
İnce eledi, sık dokudu, sakındı etti, stres oldu bilmemne...
Neye yaradi yani?
Koca bir hiç:)
Babanizin video paylaşması bile sizde bu kadar panik yaratıyorsa kızınızın hiç kolay bir çocukluğu olmayacağına eminim.
Bir de bu açıdan düşünün bence