Konum umarım doğru yerdedir.
2,5 yaşındaki kızımın fotoğraf ve videolarının yüzünün görünür şekilde sosyal medya platformlarından herhangi birinde paylaşmayı tercih etmiyorum. Buna da kızım 6-7 aylıkken karar verdim. Daha sonra bu konuyu aileme de söyledim. Erkek kardeşim annemlere ‘herkesin yeğeni ile fotoğrafı var, benim neden yok. Bir fotoğraf paylaşmama izin vermedi’ diye sitem etmiş. Babam ise hiç oralı değil. Kızımın fotolarını Facebook’ta arada paylaşıyor. Daha önce birkaç kere paylaştı. Geçtiğimiz hafta bulunduğumuz şehre ziyarete geldi. Kızımla oynarken evde çektikleri bir videoyu yine paylaşmış. Videoda kızımın yüzü gözüküyor. Oynarken yere düşüyor, eteği açılıyor vs. Ben bu görüntüleri yüzlerce kişinin izlemesinden rahatsız oldum. İlerde kızımın da rahatsız olup olmayacağını bilmeden paylaşmak bana saygısızlık gibi geliyor. Bu sefer anneme durumu anlatıp silmesini söylemesini rica ettim (ben söylersem kırılır diye düşündüm). Babam da bugün silmiş. Sildikten sonra da içime kurt düştü ayıp mı ettim, kalsa mıydı, izleyen izledi zaten diye kendi kendime düşünüp duruyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz? Aranızda bu durumu yaşayan var mı çok merak ediyorum.
Annem aman ne abartıyorsun, kimse kötü niyetle bakmaz, ne olacak yüzü gözükse, az gözüküyor zaten vs gibi yorumlar yaptı. Ben de biz birbirimizin bile fotoğrafını paylaşırken birbirimize soruyoruz ama kızımın fikrini almadan nasıl onun adına karar veriyoruz dedim. Ayrıca ben böyle bi karar almışım, sadece bu karara saygı duyamaz mısınız dedim. Kafamda sürekli bu konuşmalar dönüp duruyor. Cevaplarınızı merakla bekliyorum.