Babama ayıp ettik mi? Sosyal medyada fotoğraf paylaşma konusu.

Kuraldan kastınızın ne olduğunu şimdi daha güzel ifade ettiniz,teşekkür ederim.

Çocuğu gelecek hayatında bir fonunun içinde yaşatmayacaksanız eğer bu kadar koruyucu davranmanıza gerek yok bence. Çünkü her zaman olaylar sizin kontrolünüzde gerçekleşmez. Açıkçası çok uç nokta paylaşımlar haric bir dayıyla veya dedeyle paylaşılan fotoğraftan dolayı gelecekte kızınızın size kızacağını zannetmiyorum.

Histerik ve kuralcı değilim ama sizi çok iyi anlıyorum. Geçmişte bu şekilde büyütülmek sizi yaralamış ve bu yolda gittiğini düşündüğünüz bir anne görünce düşüncelerinizi ifade ediyorsunuz. Bu konu ile ilgili okumalar yapıyorsunuz çünkü belki de bu anlamda kabul edemediğiniz şeyler var. Ben annemin bize sürekli şiddet uygulaması hakkında sizinle aynı duyguları hissediyorum. Sürekli okumalar yapıp böyle yetişmiş çocukları kız kardeşim ve kendimle kıyaslıyorum.
Ama bu konuda anneniz gibi olmadığımı düşünüyorum. Hep ifade ettiğim gibi kızım kendi karar verme olgunluğuna eriştiği her şeye kendi karar verebilecek. Şu an ben karar veriyorum ve kararıma da saygı duyulmasını bekliyorum. Aslında tek konu bu. Çoğu kez paylaştı, uyardım. Ama dediğiniz gibi olmadı. İlk defa sildirdim, zaten konuyu da bu yüzden açtım. Yine de fikirlerinizi belirttiğiniz için teşekkürler. Üzerine düşüneceğim.

Hesabınız herkese açık değilse doğru düzgün fotoğraflar paylasiyorsaniz bunun ne mahsuru var ki?Ne kadar kabullenmesede toplumun bir kesmi artık herşey sosyal medya.
Lisede devlet ögretmeniyim.Tüm etkinlikler fotograflanip sosyal medyada paylaşılıyor.
Her resmi kurumun sosyaledyasi var.
Kızım anaokuluna gidiyor mesela,geçen sene sergide kurdelayı kızima kestirdiler.Her yerde paylışıldı.
Bunlarda hazırlayın kendinizi.
Ben sık paylaşılma taraftarı değilim zaten.
Ama instagram arşivim beni mutlu ediyor.
Tamam siz sevmiyorsunuz ama çok takıntı haline getirmeyin.

Hesabınızın gizli olması; fotoğraflarınıza erişim sağlanamayacağı anlamına gelmiyor. Amerika'da, karanlık ağda ele geçirilen fotoğrafların bir kısmının; gizli hesaplardan temin edildiğine dair, rapor ve paylaşımlar var.

Etraf sapik doluyken mantıki bir karar tabi sizin izin mevzunuz ailenize tuhaf gelmiş olabilir. Ailenize cocuklarin resmine bakıp sapkinlasan insanlar var kimseye güven olmaz o yüzden izin vermiyorum diyin sizde benimle aynı dusuncedeyseniz tabi.

Haklı olabilirsiniz.

Çocuğunuzun bir fotosunun veya videosunun paylaşılmasını istememeniz gayet normal ama kalkıp zaten paylaşılmış bir şeyi de sildirtmek anlamsız geldi bana. Sonrası için rica edebilirdiniz sadece.
katiliyitum bu yoruma ve ekliyorum. Kimsenin cocugu, kimsenin umrunda degil, 2 saniyeden fazla kimse kimseye bakmaz. Şahsen ben, annesi bizzzat gösterse bile, yalandan he he deyip bakmiyorum bile. Bos yere adamcagizi kırmışsınız.

Bence doğru olanı yapmışsınız. Çocuğunuzun resmini paylaşmamanız bana göre de doğru olanı. Kişisel algılasalar da yapacak bişey yok, pedofili vb olaylar bu kadar fazlayken gerek yok yayınlamaya

katiliyitum bu yoruma ve ekliyorum. Kimsenin cocugu, kimsenin umrunda degil, 2 saniyeden fazla kimse kimseye bakmaz. Şahsen ben, annesi bizzzat gösterse bile, yalandan he he deyip bakmiyorum bile. Bos yere adamcagizi kırmışsınız.
İnsanların kararlarına saygı duyulmalı sizin için he he demelık fotograf annesi babası ıçin çok değerlidir

Siz bakıp geçersiniz ama sapıklar var unutmayın

O ebeveyn ler leş ebeveyn ler çocukları üzerinden para kazanıyorlar

Haklısınız Bir tanıdığımın fotoğrafını alıp uygunsuz videoya edit yapıp silmek karşılığında para istemişlerdi yani her şey olabilir internete güven olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…