- 23 Eylül 2020
- 333
- 448
- 35
-
- Konu Sahibi whispersOFhope
Ben böyle tane tane açıklayınca ailede sevilmeyen, takıntılı, uyuz, aksi kişisi olarak etiketleniyorum. Kendime ait kurallarım olduğu için dışlanıyorum. O yüzden bu tereddütlerim sanırım.o kadar güzel tane tane açıklamışsınız ki buna kimsenin karşı çıkacağını düşünmüyorum :) çocuğunuz için mantıklı bir karar vermissiniz buna da herkesin tek yapmasi gereken şey saygı duymak olmalı :)
Doğru olanı yapmışsın. Onlarda sildirdin diye sitem etmemiş zaten büyütme kafanda. Haklı düşünüyorsun. Bugün kızım bana dedi keşke kulaklarımı deldirmeseydiniz. Buyumemi bekleseydiniz bakalm ben deldirecekmiydim diye. Haklı yani öyle büyüklerin kulakları delinsin küpe takılsın demesiyle çocuğa müdahale ettikKonum umarım doğru yerdedir.
2,5 yaşındaki kızımın fotoğraf ve videolarının yüzünün görünür şekilde sosyal medya platformlarından herhangi birinde paylaşmayı tercih etmiyorum. Buna da kızım 6-7 aylıkken karar verdim. Daha sonra bu konuyu aileme de söyledim. Erkek kardeşim annemlere ‘herkesin yeğeni ile fotoğrafı var, benim neden yok. Bir fotoğraf paylaşmama izin vermedi’ diye sitem etmiş. Babam ise hiç oralı değil. Kızımın fotolarını Facebook’ta arada paylaşıyor. Daha önce birkaç kere paylaştı. Geçtiğimiz hafta bulunduğumuz şehre ziyarete geldi. Kızımla oynarken evde çektikleri bir videoyu yine paylaşmış. Videoda kızımın yüzü gözüküyor. Oynarken yere düşüyor, eteği açılıyor vs. Ben bu görüntüleri yüzlerce kişinin izlemesinden rahatsız oldum. İlerde kızımın da rahatsız olup olmayacağını bilmeden paylaşmak bana saygısızlık gibi geliyor. Bu sefer anneme durumu anlatıp silmesini söylemesini rica ettim (ben söylersem kırılır diye düşündüm). Babam da bugün silmiş. Sildikten sonra da içime kurt düştü ayıp mı ettim, kalsa mıydı, izleyen izledi zaten diye kendi kendime düşünüp duruyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz? Aranızda bu durumu yaşayan var mı çok merak ediyorum.
Annem aman ne abartıyorsun, kimse kötü niyetle bakmaz, ne olacak yüzü gözükse, az gözüküyor zaten vs gibi yorumlar yaptı. Ben de biz birbirimizin bile fotoğrafını paylaşırken birbirimize soruyoruz ama kızımın fikrini almadan nasıl onun adına karar veriyoruz dedim. Ayrıca ben böyle bi karar almışım, sadece bu karara saygı duyamaz mısınız dedim. Kafamda sürekli bu konuşmalar dönüp duruyor. Cevaplarınızı merakla bekliyorum.
Pedofili için bu videoları görselleri toplayıp kötü amaçlarına alet edenler de var. Yani gelip bizi bulmaz belki ama benim en temel derdim bakalım kızım isteyecek mi sosyal medyada gözükmeyi. O da bir birey ve onun izni olmadan her anını yüzlerce kişiyle paylaşmak bana yanlış geliyor.Ben saçma buluyorum yüzünü paylaşmama olayını sanki ne olacak?
Pedofililiğe hizmet eden çocuklarının bikinili poposunu paylaşanlar var takipçi kasmak için Ya da çocuğundan takipçi kasanları yanlış buluyorum ama normal bi video kâr amacı yok prim amacı yok bence ne var paylaşmasına tepki göstermeniz abes olmuş, içinden gelmiş
Sizinle aynı fikirdeyim, çok şükür ailelerimiz sorun çıkartmıyor. Bir defasında kardeşim oğlumla olan bir fotoğraflarını paylaşmış, görünce delirdim, sinirden her yerim titremişti. Hayatımda hiç bukadar öfkelenmemiştimKonum umarım doğru yerdedir.
2,5 yaşındaki kızımın fotoğraf ve videolarının yüzünün görünür şekilde sosyal medya platformlarından herhangi birinde paylaşmayı tercih etmiyorum. Buna da kızım 6-7 aylıkken karar verdim. Daha sonra bu konuyu aileme de söyledim. Erkek kardeşim annemlere ‘herkesin yeğeni ile fotoğrafı var, benim neden yok. Bir fotoğraf paylaşmama izin vermedi’ diye sitem etmiş. Babam ise hiç oralı değil. Kızımın fotolarını Facebook’ta arada paylaşıyor. Daha önce birkaç kere paylaştı. Geçtiğimiz hafta bulunduğumuz şehre ziyarete geldi. Kızımla oynarken evde çektikleri bir videoyu yine paylaşmış. Videoda kızımın yüzü gözüküyor. Oynarken yere düşüyor, eteği açılıyor vs. Ben bu görüntüleri yüzlerce kişinin izlemesinden rahatsız oldum. İlerde kızımın da rahatsız olup olmayacağını bilmeden paylaşmak bana saygısızlık gibi geliyor. Bu sefer anneme durumu anlatıp silmesini söylemesini rica ettim (ben söylersem kırılır diye düşündüm). Babam da bugün silmiş. Sildikten sonra da içime kurt düştü ayıp mı ettim, kalsa mıydı, izleyen izledi zaten diye kendi kendime düşünüp duruyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz? Aranızda bu durumu yaşayan var mı çok merak ediyorum.
Annem aman ne abartıyorsun, kimse kötü niyetle bakmaz, ne olacak yüzü gözükse, az gözüküyor zaten vs gibi yorumlar yaptı. Ben de biz birbirimizin bile fotoğrafını paylaşırken birbirimize soruyoruz ama kızımın fikrini almadan nasıl onun adına karar veriyoruz dedim. Ayrıca ben böyle bi karar almışım, sadece bu karara saygı duyamaz mısınız dedim. Kafamda sürekli bu konuşmalar dönüp duruyor. Cevaplarınızı merakla bekliyorum.
Pedofililerin anaokulların instagram sayfalarını takip ettiğini bilmiyorsunuz sanırım. Onlar için çocukların yüzü önemli olan. Bir çocuk hakkında ne kadar çok bilgi edinebilirlerse okadar iyi onlar için.Ben saçma buluyorum yüzünü paylaşmama olayını sanki ne olacak?
Pedofililiğe hizmet eden çocuklarının bikinili poposunu paylaşanlar var takipçi kasmak için Ya da çocuğundan takipçi kasanları yanlış buluyorum ama normal bi video kâr amacı yok prim amacı yok bence ne var paylaşmasına tepki göstermeniz abes olmuş, içinden gelmiş
Pedofililerin anaokulların instagram sayfalarını takip ettiğini bilmiyorsunuz sanırım. Onlar için çocukların yüzü önemli olan. Bir çocuk hakkında ne kadar çok bilgi edinebilirlerse okadar iyi onlar için.
Evet zaten benim takıldığım nokta bu. Benim kararıma saygı duyulmaması. Ben kızım için bunun doğru olduğuna karar vermişim, geçmişte onlar da benim için bazı şeylerin doğruluğuna karar verip uyguladılar ama nedense benim kararım yok sayılabiliyor, eleştirilebiliyor, takıntılı olarak etiketlenebiliyorum, vs vs.Karar doğru veya yanlış ona bir yorumum olamaz. Siz anne olarak böyle hissediyorsanız herkesin buna saygı duyup paylaşmaması gerekir. Bu sebeple kararlarınızı uygulattınız diye üzülmeyin. Birazda büyükler saygı duymayı öğrensin. Neticede sizin doğrunuz bu.