Babama ayıp ettik mi? Sosyal medyada fotoğraf paylaşma konusu.

Evet zaten benim takıldığım nokta bu. Benim kararıma saygı duyulmaması. Ben kızım için bunun doğru olduğuna karar vermişim, geçmişte onlar da benim için bazı şeylerin doğruluğuna karar verip uyguladılar ama nedense benim kararım yok sayılabiliyor, eleştirilebiliyor, takıntılı olarak etiketlenebiliyorum, vs vs.
Ben size hak veriyorum. Sonuçta kendi hayat görüşünüze göre bebeğiniz için bir karar vermişsiniz, aile büyüklerinin buna uymaktan başka çaresi yok, olmamalı. Tatsızlığa yol açan sizin kaldırtmanız değil, onların kızacağınızı bile bile bunu umursamaması. Takıntıysa da takıntı kimi ne ilgilendirir.

Anlatamazsiniz. Almanyanin Polisi bu konuda devamli uyarilar yayinliyor. Pedofililerin elindeki resimlerin 80% daha önce ebeveynler tarafindan sosyal medyada paylasilan görüntüler oldugu biliniyor. Darknet de paylasilan cocugun "fu* rating" e katildigi da kanitlanmis vakalarin arasinda. Bazilari da o cocugu bulsam sunu yaparim ederim diye yorumlar da yaziyor. Ama gel de anlat.
O iğrenç yorumları instagramda bile yazma cüretinde bulunabiliyorlar ve bu yorumları umursamayan, buna rağmen çocuklarının fotoğraflarını paylaşmaya devam eden ailelerin olduğunu görünce ben de anlatmanın faydasız olduğunu anladım maalesef 🙁 Alman polisini de takdir ediyorum uyarılarından dolayı. İllaki paylaşacaksanız arkadan, çocuğun yüzü görünmeyecek şekilde paylaşabilirsiniz diyorlar.

Ya büyükler ne kadar anlatsak da icsellestirip gönül koyabiliyorlar.Sizi de anlıyorum ben paylasıyorum mesela ama hesabım gizli yabancılar görmüyor orta yasta insanlar özellikle de facebook kullanan orta yas erkekler genelde profil falan gizlemiyorlar haliyle rahatsız olabilirsiniz.Bir akrabam var mesela yeğenleri var yeğenleriyle fotoğraf atiyor ama emoji koyarak anne babasının izni yok diye bunu anlayısla karsıliyor diretmiyor bu benim cok hosuma gidiyor her gördüğümde Ayla abla yerinde baskasi olsa gelinle inatlasırdı diye geciriyorum içimden
Evet babamın da 1000 küsür arkadaşı var ve çoğunu tanımıyorum yani. Kim ki onlar benim kızımın her halini görecek? Görselleri alıp almayacaklarına nasıl emin olabilirim ? Ben de hiçbir çocuğu yüzü gözükecek şekilde paylaşmam mesela. Bilmiyorum, şu an fikrim bu şekilde ve bu fikrime saygı duyulmaması çok üzdü beni.

Bende neredeyse hiç paylaşmadim kızımı da oğlumu da. Kızım yeter artık beni vatsaba koyun diye kızıyordu geçenlerde.
Sizin hassasiyetiniz çok güzel ama baba kardeş bunlara daha uygun bir dille en başından deyin ki alışsınlar ben öyle yaptım sorun olmadı şükür.
Demeden edemeyeceğim çocuklarını hem paylaşıp hemde yüzüne emoji koyup kapatanlar çok saçma geliyor.

O iğrenç yorumları instagramda bile yazma cüretinde bulunabiliyorlar ve bu yorumları umursamayan, buna rağmen çocuklarının fotoğraflarını paylaşmaya devam eden ailelerin olduğunu görünce ben de anlatmanın faydasız olduğunu anladım maalesef 🙁 Alman polisini de takdir ediyorum uyarılarından dolayı. İllaki paylaşacaksanız arkadan, çocuğun yüzü görünmeyecek şekilde paylaşabilirsiniz diyorlar.

Almanyada bir kac tanilan ünlü ve influencer cocuklarinin bilgilerinin (bunlari da salak ebeveynler kendileri paylasiyor zaten cogunlukla) ve cocuklarinin görüntüleri de dolastigi (pedofili forumlarda onlar icin profiller olusturuyorlar) bildirilmisti. Bir kac haric kimse umursamadi. Yani ne olmus pedofililer o cocuklarin resimlerini kendini tatmin etmek icin kullaniyormussa gibi yorumlar yaptilar. Düsünebiliyormusunuz? Para ve taninmak (cocuklarindan baska gösterecek birseyleri yok ya) onlar icin daha önemli orasini anladik ama digerleri?
Fransa su anda bunu önleyecek bir yasa cikartmaya planliyor, cünkü ebeveynler gerekeni yapmiyor. Darisi diger ülkelere

Evet babamın da 1000 küsür arkadaşı var ve çoğunu tanımıyorum yani. Kim ki onlar benim kızımın her halini görecek? Görselleri alıp almayacaklarına nasıl emin olabilirim ? Ben de hiçbir çocuğu yüzü gözükecek şekilde paylaşmam mesela. Bilmiyorum, şu an fikrim bu şekilde ve bu fikrime saygı duyulmaması çok üzdü beni.
Ülkede bizi anlayip fikrimize tamam diyecek aile sayısi o kadar az ki..Babaanne/anneanne/dede olunca torunlarin üzerinde de söz haklarinin oldugunu düsünüyorlar oysa ki belli bir yastan sonra evladının üzerinde bile söz hakkı kalmıyor ah bunu anlatabilmek çok zor.Cocuğuma yeni dogdugunda zeka karti almıstım gülmüslerdi bana sen de zeka kartıyla büyüdün ya cocuk prof mu olacak diye ama duymadım duymuyorum da kafa yapısi kolay kolay degismez

Almanyada bir kac tanilan ünlü ve influencer cocuklarinin bilgilerinin (bunlari da salak ebeveynler kendileri paylasiyor zaten cogunlukla) ve cocuklarinin görüntüleri de dolastigi (pedofili forumlarda onlar icin profiller olusturuyorlar) bildirilmisti. Bir kac haric kimse umursamadi. Yani ne olmus pedofililer o cocuklarin resimlerini kendini tatmin etmek icin kullaniyormussa gibi yorumlar yaptilar. Düsünebiliyormusunuz? Para ve taninmak (cocuklarindan baska gösterecek birseyleri yok ya) onlar icin daha önemli orasini anladik ama digerleri?
Fransa su anda bunu önleyecek bir yasa cikartmaya planliyor, cünkü ebeveynler gerekeni yapmiyor. Darisi diger ülkelere
Fransanin bu yasasindan dün haberim oldu benimde hem şaşırdım hem sevindim. Benim anlamadığım Jugendamt'ın bu olaylara sessiz kalabilmesi 🙁

Bende bugüne kadar çocuklarımın foto ya da videosunu hiç bir yerde paylaşmadım.Bu benim tercihim.Daha önce pedofili sitelerde bu çocukların ekran görüntülerini paylaştıklarını okumuştum.Birinin dokunmasını geçtim sapik birinin çocuğumun resmine bakıp tahrik olduğu düşüncesi beni cildirtmaya yetiyor.Simdi büyüdüler ,ama hala kendi fotolarını her yerde paylaşmiyorlar......

Doğru olanı yapmışsın. Onlarda sildirdin diye sitem etmemiş zaten büyütme kafanda. Haklı düşünüyorsun. Bugün kızım bana dedi keşke kulaklarımı deldirmeseydiniz. Buyumemi bekleseydiniz bakalm ben deldirecekmiydim diye. Haklı yani öyle büyüklerin kulakları delinsin küpe takılsın demesiyle çocuğa müdahale ettik 🤦🏻‍♀️ yani sizde aman üzülecekler kirilacaklar diye koydugunuz kuralı cignetmeyin.
Ben de kulaklarını ileride bu cümleyi kurar diye deldirmedim. KV kız mı erkek mi belli olsun deldir deyip duruyordu. 😅 Belli olmasın demiştim en son.
Sildirdim diye henüz sitem etmediler, bakalım yarın veya sonraki gün ne olacak. Buraya da güncelleme yaparım mutlaka.

Dünya o kadar kötü bir yer ki
Kimse farkında olmak istemiyor bilmemek en iyisi diyor yoluna devam ediyor ...
Geçen yillarda pizzagate olayı çıktı seçime verdiler ama bence çok büyük arka plan vardı bu pedofoli ile ilgili
Sosyal medyada insanlar hunharca hizmet ediyor bu tarikata ....

Fransanin bu yasasindan dün haberim oldu benimde hem şaşırdım hem sevindim. Benim anlamadığım Jugendamt'ın bu olaylara sessiz kalabilmesi 🙁

Jugendamt yasalar ne diyorsa en fazla onu uygulayabilir. Su anda yasa disi birsey degil sosyal medyada yapilanlar. Gecen görmüstüm Amerikada 12 yasindaki.erkek cocugu drag queen olarak giydirip "tahrik edici" sekilde dans etmesine müsade edip para kazanan "anne" var. Ve nedense bu yasaklanmiyor. Bu cocuk istismari degilde ne? Sosyal medya bu konuda gercekten cok kötü bir arac oldu

Tepkinizi Yanlış buldum ben çok abartı gelecek belki ama çoğu kişinin elinde sadece o fotoğraflar kaldı, bence her an ulaşabileceğiniz bir mecrada olmalı. Yaşayan çoğu kişi çocuğuma birtek bu hesabı gösterebilecegim bebekligi kalmadı dedi
Hesapları kısıtlayin çok paylaşmamasini söyleyin yada bu kalsın bir daha paylaşma diyin ama çok keskin olmak bana kırıcı geldi bir tek fotoğrafı olmaması mutluluğu paylaşmamasi kırıcı geliyor bana. Hele son yaşananlardan sonra.

Tepkinizi Yanlış buldum ben çok abartı gelecek belki ama çoğu kişinin elinde sadece o fotoğraflar kaldı, bence her an ulaşabileceğiniz bir mecrada olmalı. Yaşayan çoğu kişi çocuğuma birtek bu hesabı gösterebilecegim bebekligi kalmadı dedi
Hesapları kısıtlayin çok paylaşmamasini söyleyin yada bu kalsın bir daha paylaşma diyin ama çok keskin olmak bana kırıcı geldi bir tek fotoğrafı olmaması mutluluğu paylaşmamasi kırıcı geliyor bana. Hele son yaşananlardan sonra.
Anıları saklamanın tek yolu bu hesaplar değil ki. Bulut benzeri uygulamalarda da gayet güvenle saklanılabilir. Siz bunu sevdiklerini kaybettiler anlamında mı söylüyorsunuz yoksa basılı fotoğraflar, eşyalarda gitti anlamında mı orayı tam anlamadım ancak konu sahibinin verdiği bir karar var doğru veya yanlış buna aile büyüklerinin uyması gerekmez mi?

Sizinle aynı fikirdeyim, çok şükür ailelerimiz sorun çıkartmıyor. Bir defasında kardeşim oğlumla olan bir fotoğraflarını paylaşmış, görünce delirdim, sinirden her yerim titremişti. Hayatımda hiç bukadar öfkelenmemiştim 🫢 hemen kaldırdı, babam da bana hak verdi. Ailenize karşı saygınızı bozmadıkça kırılırlar mı diye düşünmeyin. Siz çocuğunuz için en doğrusunu yapıyorsunuz. Ha odak noktası çocuğum değildir, kalabalık bir aile/grup fotoğrafıdır, orda ben de müsamaha gösterebilirim.
Ya sinirden titreyecek delirecek ne var bunda
Sil dersin siler yani
Bu kadarda değil yani :olamaz:

Olayı duygusal boyutta düşününce ben de sizin düşüncelerinize kayabiliyorum fakat sonra kızımın birey olarak buna karar vermesini beklemek daha içime siniyor. Bir de hesabında 1000küsür kişi var.

Allah korusun kötü bir şey olsa da fotoların hepsini bir sosyal medya platformunda paylaşmaya gerek kalmadan zaten bizim için iCloud saklıyor.

Anıları saklamanın tek yolu bu hesaplar değil ki. Bulut benzeri uygulamalarda da gayet güvenle saklanılabilir. Siz bunu sevdiklerini kaybettiler anlamında mı söylüyorsunuz yoksa basılı fotoğraflar, eşyalarda gitti anlamında mı orayı tam anlamadım ancak konu sahibinin verdiği bir karar var doğru veya yanlış buna aile büyüklerinin uyması gerekmez mi?

Her iki anlamda da söylüyorum hayatta kalanlar içinde vefat edenler içinde.
Her zaman yüzde yüz doğru yoktur bazen esnek davranilabilir o zaman daha net anlaşılabilir yada daha az üzebilir
Cunku bunu kötülük yapmak için değil mutluluktan yapıyorlar olmaz tek 1 tane bile olmamalı hayır sil yaklaşımındansa sadece aile üyelerinin olduğu hesaplar, yada 1 2 tane kalması daha makul geliyor
Ztn işin içine okul gelince kreş gruplarını bu kdr kontrol edemeyecek ki

X