Babam evden kovdu, ne yapmalıyım?

Almanya da misiniz ?
Evet se .. Harz 4 e basvurun 29 yasinda ki biri yasadigi ulkenin kanunlarini az cok biliyor olmasi gerekirdi

Bei oda Ev arayin ozamana kadar arkadasinizda kalin
Elbet vardir guvenfiginiz biri
Is bakin
Olmadi cafe lerde is bulursuunuz hemen
Bahsisleele gida alisverisi yapip aldiginiz maasi Ev kirasi odeme yaparsiniz

Babaniza gelince de oyle babalik olmaz , istedigin dini istedigin gibi yasam sekli secmekte ozgursun..

Üzüldüm gerçekten durumunuza anneniz rolü ne bu durumda babanızı sakinleştirmiyor mu yoksa o da aynı fikirde mi ?

Annem bu konuda beni çok destekliyor, "Kızım giderse ben de giderim, görünce huzursuz oluyorum diyorsun ama sanki o gidince huzur mu bulacağız? demiş ona da "gidersen git" olmuş cevabı.
Benim yüzümden annem de kötü oluyor iyice vicdan azabı duyuyorum.

Anladım inşallah hakkınızda hayırlısı olsun

Benim kızkardeşimde kapalıydı lise bitince(İHL) başını açmıştı benim babam da ilk başlarda çok sinirlenmişti ama çok zaman sonra alıştı yani bişey diyemedi.Sonra evlendi kardeşim .Bence sesini hiç çıkartma ,evinden de ayrılma yüz göz olma .Daha çok gençsin ,ayaklarının üzerinde durmanı tavsiye ederim.Büyükler bazen acımasız konuşabiliyor ,babanın içini kimse bilemez bence susmak en doğrusu .Zaman herşeyin ilacı

Anladım inşallah hakkınızda hayırlısı olsun

Teşekkür ederim, tüm yorumlar bana çok iyi geldi. Daha iyi ve güçlü hissediyorum kendimi. Bi babanın ne olursa olsun evladı için kötü birşey istemeyeceği, ondan ne hata yaparsa yapsın vazgeçemeyeceği düşüncesinde olduğum için çok zoruma gidiyor bu durum. O kadar mı büyük bi hata yaptım ki gözden çıkarıyor diye düşünüyorum.

Huzursuzluk cikmadan kabullenilse diyorsun keske, ama belli ki baban boyle bir konuyu kolay sindiremeyecek, kapan demis kapanmissin, 13yildir itaat etmissin, simdi baskaldirdigin icin otoritesinin sarsildigini da dusunuyor. Ben eminim onun da ici icini yiyordur...
Anlattiklarindan anladigim kadariyla baban aslinda senin yasamina saygi duymak istedigi icin evden gitmeni istiyor. Gonlunce yasa o halde, benim yanimda sinirlama kendini, ama bende katlanamam gormeye, herkes hayatina baksin madem koskoca kadinsin diyor yani...

Ben babalara hic kiyamiyorum ya, yaptigi dogru asla demiyorum ama eminim onun boyle konusurken baska seyler dusundugune... insallah araniz duzelir en kisa surede bu sorun da krtadan kalkar

Belki kendisi daha çok üzülüyodur bilmiyorum ama ben çok kırıldım. Daha önce de tartışmalarımız olmuştu ve yine kovmuştu. Fazlalık gibi hissediyorum artık bu evde kendimi. Zaten imkanım olsa daha önce ayrılmıştım, yine de ailemle büyük bi tatsızlık kırgınlık olsun istemiyordum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama beni böyle bi sebeple, bu durumda evden kovan babamla görüşmek istemiyorum artık.

"Madem benim inancımı beğenmiyorsun, o zaman benim yanımda kalmanın da bi anlamı yok" dedi bugün.
Ben de şu zihniyeti anlamıyorum. Hayır, siz başınızı açtınız diye dinden çıkmış değilsiniz ki. Ne demek inancımı beğenmiyorsun. Sanki İslam'ı reddettiniz. Ha reddedebilirsiniz de, bu tamamen sizin sorumluluğunuzda olan bir şey. Günahsa bu günahın hesabını babanız vermeyecek sonuçta. Lafa gelince de İslam'da zorlama yoktur derler. Aklım almıyor gerçekten. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim. İmkanınız varsa derhal işe girip kendinize ait gelir elde etmeye bakın.

Tam olarak böyle düşünüyo sanırım. Hayatımda önceliğim hep ailem olduğu için, onlarla beraber ama kendim olarak yaşamak istedim. 3 yıldır aklımda vardı, kızmasın ama en çok da üzülmesin diye erteledim hep. Evden ayrılmak, kendi ayaklarim üzerinde durmak elbette isterdim ama bu sekilde olması üzüyor beni.

Başı açık kapalı olması inançlı likla ölçülmez örnek veriyorum kendimden ben elhamdülillah müslüman im ama kapanmiyorum diye inancım yok mu? Siz neden açıldınz yurtdışı nda yadirgiyorlarmis

Madem o kadar muhafazakar kızını nasıl evden kovabiliyor? Kızının açılmasında sıkıntı var ama kızının sokakta kalmasında sorun yok öyle mi?. Yav he he tamam.
Gitme tabiki biyere. Kovamaz seni. Alışır bir yerden sonra. Bu hayat senin konu sahibi.

İşinin oturmasına az varsa babana söyle üç ay sonra evden temelli gideceğini o zamana kadar izin vermesini söyle

Belki alışır, kabullenir ama istenmedigim yerde durmak ağırıma gidiyor artık. İletişim problemimiz var, hep çok sinirli ve baskıcı bi babaydı. Kendisi asla kabullenmez tabi bunu. Oturup güzel güzel konuşamıyoruz. Ya o sinirleniyor, ya ben korku ve heycanla kelimeleri toparlayamıyorum, sinirleniyorum, sesim titriyo ağlamaya başlıyorum. O panikle mantıklı şeyler söyleyip kendimi anlatmak yerine ağır ve zoruna gidecek şeyler söylüyorum. Her geçen gün büyüyor aramızdaki mesafe..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…