- 17 Ekim 2018
- 524
- 1.114
- 28
Üzüldüm gerçekten durumunuza anneniz rolü ne bu durumda babanızı sakinleştirmiyor mu yoksa o da aynı fikirde mi ?
Anladım inşallah hakkınızda hayırlısı olsunAnnem bu konuda beni çok destekliyor, "Kızım giderse ben de giderim, görünce huzursuz oluyorum diyorsun ama sanki o gidince huzur mu bulacağız? demiş ona da "gidersen git" olmuş cevabı.
Benim yüzümden annem de kötü oluyor iyice vicdan azabı duyuyorum.
Anladım inşallah hakkınızda hayırlısı olsun
Benim kızkardeşimde kapalıydı lise bitince(İHL) başını açmıştı benim babam da ilk başlarda çok sinirlenmişti ama çok zaman sonra alıştı yani bişey diyemedi.Sonra evlendi kardeşim .Bence sesini hiç çıkartma ,evinden de ayrılma yüz göz olma .Daha çok gençsin ,ayaklarının üzerinde durmanı tavsiye ederim.Büyükler bazen acımasız konuşabiliyor ,babanın içini kimse bilemez bence susmak en doğrusu .Zaman herşeyin ilacı
Ben de şu zihniyeti anlamıyorum. Hayır, siz başınızı açtınız diye dinden çıkmış değilsiniz ki. Ne demek inancımı beğenmiyorsun. Sanki İslam'ı reddettiniz. Ha reddedebilirsiniz de, bu tamamen sizin sorumluluğunuzda olan bir şey. Günahsa bu günahın hesabını babanız vermeyecek sonuçta. Lafa gelince de İslam'da zorlama yoktur derler. Aklım almıyor gerçekten. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim. İmkanınız varsa derhal işe girip kendinize ait gelir elde etmeye bakın."Madem benim inancımı beğenmiyorsun, o zaman benim yanımda kalmanın da bi anlamı yok" dedi bugün.
Huzursuzluk cikmadan kabullenilse diyorsun keske, ama belli ki baban boyle bir konuyu kolay sindiremeyecek, kapan demis kapanmissin, 13yildir itaat etmissin, simdi baskaldirdigin icin otoritesinin sarsildigini da dusunuyor. Ben eminim onun da ici icini yiyordur...
Anlattiklarindan anladigim kadariyla baban aslinda senin yasamina saygi duymak istedigi icin evden gitmeni istiyor. Gonlunce yasa o halde, benim yanimda sinirlama kendini, ama bende katlanamam gormeye, herkes hayatina baksin madem koskoca kadinsin diyor yani...
Ben babalara hic kiyamiyorum ya, yaptigi dogru asla demiyorum ama eminim onun boyle konusurken baska seyler dusundugune... insallah araniz duzelir en kisa surede bu sorun da krtadan kalkar
Başı açık kapalı olması inançlı likla ölçülmez örnek veriyorum kendimden ben elhamdülillah müslüman im ama kapanmiyorum diye inancım yok mu? Siz neden açıldınz yurtdışı nda yadirgiyorlarmisMerhaba hanımlar, 29 yaşındayım, yurtdışında yaşıyorum. Muhafazakar bi ailede büyüdüm. Dini içerikli konular yasak biliyorum ama durumu anlayabilmeniz için bu kadar da olsa bahsetmeliyim. Umarım kural ihlali yapmıyorumdur.
İki hafta önce başımı açtım. 3 yıldır aklımdaydı, bir türlü cesaret edemiyordum. Babam biraz tepki gösterir, sonra kabullenir diye düşünmüştüm ama maalesef olmadı. "Madem benim inancımı beğenmiyorsun, o zaman benim yanımda kalmanın da bi anlamı yok" dedi bugün. Sorun şu ki, kendi ayaklarım üzerinde durabilecek bi gelirim yok, bunu kendisi de çok iyi biliyor buna rağmen yine de kovuldum. Beynim durmuş durumda, bu kadar çabuk vazgeçilmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Koskoca bi çaresizlik. Ne yapayım, bundan sonra nasıl davranayım? Lütfen bana bi akıl verin.
Annen sağ mi ? O ne diyo bu durumaBugün gözden çıkardığını hissettim. İçi soğumuş belli. Ölsem umrunda olmaz. Bi yabancıyla konuşur gibiydi. Daha önce de kovulmuştum ama bu sakinlikle verilmiş net bi karar.
Madem o kadar muhafazakar kızını nasıl evden kovabiliyor? Kızının açılmasında sıkıntı var ama kızının sokakta kalmasında sorun yok öyle mi?. Yav he he tamam.
Gitme tabiki biyere. Kovamaz seni. Alışır bir yerden sonra. Bu hayat senin konu sahibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?